»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás

Víz alatti fotósok, búvárfotósok és videósok vagy a téma iránt érdeklődők fóruma. Lehetőleg maradjunk a témánál, az általános beszélgetésekre használuk a megfelelő fórumot.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 . . . 390
 19201. Garfield33 2016 jan 18. 16:48  
"A fotózás nem fejeződik be azzal, hogy elkattintottad a gépet. Ott van még az utómunka is, az legalább annyira fontos..."

Nos, ezek után még fontosabb, hogy azt "el is tudd adni". Pláne ha nem világbajnok alkotás. És tényleg folyamatosan szembesülök(ünk) ezzel, amikor valaki mutatja képét és már magyarázza is.

Szerintem sokaknak a legnagyobb probléma vagy dilemma kiválasztani, melyik képet küldje be. (Nekem legalábbis.) Valszeg igazam lehet, mert másképp pl nem jött volna ennyi szar roncsos kép az uccsó fordulóban, miközben mindenki rogyásig tett már fel egészen frankókat régebben.

Az ember, miután kiválasztotta a beküldendő fotót, onnantól már ragaszkodik az eredeti elképzeléséhez és nagyon nehéz meggyőzni, hogy roszul döntött. Viszont ha egyben értékelné is, amit lát, talán maga is felismerné a gyengeségeit és keresne más pályaművet.



 19200. Vanek 2016 jan 18. 16:15  
Természetesen Lucinak van igaza.
Akár le is lehet zárni a témát. :-)
 19199. Bunny 2016 jan 18. 11:04  
Nem feltétlen hibákat kell kiemelni, sőt, a többség szerintem nem azt fogja tenni. Inkább elmagyarázza, hogy miért tartja jónak a képet. A hibát majd DD fogja megkeresni benne :)
 19198. Luciferin 2016 jan 18. 10:49  
Marhaság... :-)
Nem csak azért mert Garf. mondja.... :-)
Ki fogja kiemelni a saját hibáit? Amit esetleg a laikus közönség nem vesz észre?
Ha valaki öt hibát említ a 10-ből jobban jár mint aki csak kettőt vall be.
Ha sokat sajnálkozom a háttérben egy homályos halon elfedheti, hogy nem színhelyes a kép. Ezzel is lehet taktikázni. ...és ha valaki (állítólag) meghívott szavazókat, akkor biztos élni fog ilyen lehetőségekkel is.
De nem biztos, hogy igazam van...
 19197. Bunny 2016 jan 18. 09:45  
A kért beszélgetés a havi eredmény fórumában zajlott, ott Stefi felvetettem, mi lenne, ha mindenki fűzne magyarázatot a saját képéhez (anonim vagy sem, ez még kérdéses)?

"Viszont jobban hasonlítana a dolog ahhoz a szituációhoz, amikor a fotós mutogatja a többieknek a képeit, és mindegyikhez hozzáfűz valamit szóban, kiemelve az alkotás erényeit és megmagyarázva a hibáit.

Szóval egész jó buli lehetne..."

Mivel ott nem jött vélemény, itt kérdem. Vélemény?
 19196. Garfield33 2016 jan 12. 13:11  
Maradjunk a mondat elejénél.
Az fedi tökéletesen a valóságot.
 19195. Darth-Digilog 2016 jan 06. 09:19  
Na jó, de ahhoz már világszintű tehetség és tökéletes ízlés, illetve sok szavazó barát vagy félelemben tartott ellenség kell. A szombathelyi mafia az más! :-) :-) :-)
 19194. Garfield33 2016 jan 05. 11:28  
Lehet egy videó fotó funkciójával is...  :-)
 19193. Fefe 2016 jan 04. 12:37  
Weboldal kontra Közösségi oldalakban maximálisan igazad van,
Mellesleg én is többre becsülök egy tartalommal megtörlött weboldalt, amiben keresni is lehet,
mint egy felületes közösségi oldat:)

De olvasottság teintetében sajnos nem lehet ma már összehasonlítani a kettőt,
nézdmeg pd. ezt a fórumot és egy közösségi oldal olvasottságát és bejegyzéseit....
Ezért írtam, hogy ebben a formában érdektelenség miatt közönség szavazás nincs értelme folytatni...
 19192. Bunny 2016 jan 04. 11:13  
Bárhogy is, az lett a közönség kedvence, és remélem a próféta szól belőled.
 19191. Vanek 2016 jan 04. 09:33  
kicsit off:

Én ettől a "közösségi oldal" majomkodástól kapok agybajt. Mennyivel egyszerűbb/bonyolultabb beírni, hogy facebook.com/valami, mint azt, hogy valami.com?! (Igaz még beírni sem kell...) Cserébe kapok egy témához illeszkedően, jól kialakított komplett weboldalt

Szerintem a dc is közösségi oldal (remélem nem csak volt), jól átlátható struktúrával, használható tartalommal és közösségi életre tökéletesen alkalmas fórummal (lefety-lefety). Ahol ráadásul a beszélgetések visszakereshetők, ami egyes témák (ami nem csak hülyéskedés) esetében kifejezetten hasznos.

Tudom, kicsit széllel szemben pisálás, de nagyon remélem, hogy a dc-nek és más hasonló tematikus oldalaknak a facebook után is lesz jövője és saját arculata.
 19190. Bunny 2016 jan 04. 09:02  
Azért a közösségi oldalon lájkolást nem lehet összehasonlítani egy olyan szavazással, ahol válassz ki 5 neked tetsző képet a tizenX képből, és azokat rangsorold be.
Díjazás visszahozatalát nem tartom elég vonzónak, ahogy már többször írtam, volt, nem kellett, megszűnt nem kereste senki. Nekünk meg csak kellemetlenség felhajtani, főleg, hogy aztán semmi hatása ne legyen.
Zsűri sorrenden lehet gondolkozni, kérdés mennyire örül neki a zsűri :)
 19189. Fefe 2016 jan 03. 17:28  
A Divedenter.hu olvasottságát nem látom, de egy biztos, hogy a búvártársadalomban egy hiánypótló oldal, ami nagyon jó, hogy van. A fórumok már más tészta, mivel azok szépen lassan átköltöztek a különböző közösségi oldalakra. Maga az oldal is megérdemelne egy megújítást, természetesen tisztában vagyok vele, hogy mekkora munka van mögötte és minden tiszteletem a bunny és elche felé!!!

A havi versennyel kapcsolatban a következőt gondolom:
A bunny által leírt olvasottság mellett (az idén 31 indulóhoz képest, ami nem kevés szám - nem összehasonlítva a Búvárfotós OB-vel!! ahol kétévente kb. ilyen számú induló van (persze sokkal komolyabb képekkel!) Ezzel szemben pedig az indulók felénél kevesebb, szavaz. havonta?
Miközben egy közösség  oldalon pár óra alatt ennek tízszeresét lehet megszerezni???

Ha ez így van akkor ezt ebben a formában nem szabad folytatni, mert megújításra érett..
egyet értek a macokkal, bunnyval hogy egy kicsit tisztább pontozás jót tenne, a helyezések alapján az összesített verseny elbírálásakor.

Közönség vagy zsűri kérdése nehéz kérdés, mert zsűrit akkor lenne érdemes felkérni, ha az indulók száma állandó lenne, erről meg kellene kérdezni azokat akik csak néha küldenek képet mivel lehetne felkelteni az érdeklődésüketJ) (zook, atko, mikino, balage, istvanv, kopasz1 stb.) Én azt látom, hogy lassan más csak azért küldenek be képet, mert kíváncsiak a Darth-Digilog szöveges értékelésére (amire én isJ) Persze érdemes lenne díjazást is bevezetni, akár szponzorok által is.
Ha közönség szavazás marad, azt érdemes lenne áttenni akár közösségi oldalra, a nagyobb nézettség miatt. Saját véleményem az, hogy mivel pontosan tudjuk, hogy egészen más eredményt hoz a szakmai zsűri mint az érzelmeken és ismeretségen alapuló közönség szavazat, azt javaslom, hogy a DC-RSHB versenyhez hasonlóan érdemes lenne mindkettőt párhuzamosan megcsinálni!
Darth-Digilog mellett lehet még két, a versenybe képet nem küldő már alkalmas lehet szűri szerepre, ami az indulók esetében sokkal nagyobb vonzerő lehetne!

 19188. Beige 2016 jan 03. 13:49  
A pontos jogi helyzetét nem tudom a képnek, de szerintem ha feltételek közözz ott van a hogy a Divecenter vízjelezheti a képet és mondjuk a felirat : "divcenter fotósverseny" belefér.
Egyébként engem is zavar a vízjel, bár szeretnék már azon aggógni hogy ellopják a képem :-)
 19187. elche 2016 jan 03. 13:35  
Hááát, én utálom az ilyen vízjelezést, szavazni sem jó úgy, ráadásul a kép nem a mienk, furán is nézne ki rajta divecenter.hu vízjel. Legalábbis én így látom. Szerintem 1000 pixeles méretig azért nem valószínű, hogy valaki kereskedelmi céllal tudná felhasználni akármelyik fotót, aki meg lementeget mindent, 640-esben is megteszi. De meg kell álmodni.
 19186. Beige 2016 jan 03. 13:30  
Bunny a publikusan elérhető részeket vízjelezheted Divecenteres felriattal, persze középre átlóban. Nem szép de hatásos.
 19185. Bunny 2016 jan 03. 10:15  
Képformátum nagyságnak igazából csak az oldal struktúra szab határt, meg persze a tárhely - de az aránylag bírja még -, illetve a túl nagy képnél attól tartok, sokan esetleg azért nem küldenek, hogy ne lehessen a képéhez így ingyen túl nagy felbontásban hozzáférni. De ezektől eltekintve igazából 2 paraméter álllítása, hogy nagyobb kép is feltölthető legyen, ha tényleg csak ezen múlik.
 19184. elche 2016 jan 03. 01:55  
Bátran említhető bárminek a neve. A gondunk -mindig- ugyanaz, hogy nem akarjuk olyan munkába bevonni fotós barátainkat, aminek alig van visszhangja. Mi érezzük magunkat kellemetlenül, pedig speciel én pont odafigyelek a dolgokra, még ha ez a képeimen nem is mindig látszik.
De a másik fele a dolognak az, hogy mégiscsak tudunk beszélgetni, mert azért a sok versenynek meg hasonlónak köszönhetően kialakult valamiféle közösség. És mondjuk jó érzés, ha engem megkérdez valaki arról, milyen képet nevezzen valahova. Főleg akkor jó érzés, ha szabad kezet ad az alaptalan, bántó kritizálásra.:) Szóval ha úgy nézzük, egy fontos célt elértünk, beszélünk, tapasztalatot cserélünk, néha vitázunk, és mindig van kihez fordulni segítségért. Ez egy komoly eredmény.
 19183. elche 2016 jan 03. 01:49  
Ez most ezen az éjszakai órán erős volt.:)
 19182. macok 2016 jan 03. 00:28  
Szerintem jó fotós verseny akkor lehetne, ha
- lenne zsűri pontozás/helyezés/összesítés (is) (mint abban másik nem említjük hasonló versenyben)
- vissza lehetne csábítani a jelenleg nemigen küldőket
Meg, hogy Bunny se unatkozzon, lehetne a képformátum mondjuk sokkal nagyobb
 19181. macok 2016 jan 03. 00:21  
Engem igencsak érdekelne, de Canonhoz.
Tudjátok: Canon a barbár ;)
 19180. siti 2016 jan 02. 22:07  
Kicsit elbambultam, köszönöm a válaszokat!
 19179. elche 2016 jan 02. 21:08  
Bunny arra gondolhatott, hogy páran voltak, aki rákérdeztek, de alapvetően nem arról volt szó, hogy több tucatnyian követelték mindenféle fórumokon a folytatást. Arra most is van példa, hogy páran összeugrunk dumálni, ez jó is, de azt nyilván senki nem meri felvállalni, hogy termet szervez, jó programhoz illő előadókat hív, aztán esetleg csak páran jönnek el. A legutolsó Sókon már sajnos messze nem volt telt ház. Akikkel ott találkoztunk, beszélgettünk, azoknak jelentős részével túrán vagy más programokon is össze szoktunk futni.
 19178. Balage 2016 jan 02. 20:57  
A tengeri show-t sokan keresték.  Nem tudom mi lehetett a baj, de én, és még sokan mások vidékről is eljöttünk nem kevés összegért, hogy végigűljük veletek együtt. Nekem nagyon hiányzik!
 19177. Vanek 2016 jan 02. 19:03  
Lehet. Ezek szerint csak a fórum punnyadt szét.
 19176. Vanek 2016 jan 02. 19:02  
Bár ha lenne egy búvároldal, aki megpróbálna szervezni egy utódot...
 19175. Bunny 2016 jan 02. 18:13  
Teljesen egyetértek veled, és örülnék, ha sikerülne valami életképes megoldást találnunk ennek az állapotnak a javítására. A tengeri sót én is nagyon sajnálom, de úgy tűnik arra sincs már igény, mert senki nem kereste.
 19174. Bunny 2016 jan 02. 18:12  
Oldal látogatottsággal nincs baj, a szavazókedvvel van. Ha mindenki szavazna több száz, sőt ezres szavazat lenne.
 19173. Káplán 2016 jan 02. 17:32  
Szilveszter napján  dobtam be egyet a Katonai tóba. Bakker :(
 19172. Balage 2016 jan 02. 17:06  
Apropó... Ha van valakinek beázott, nem működő, de hibátlan házú lámpája, vakuja. Érdekelne a dolog.
Köszi.
 19171. Balage 2016 jan 02. 16:21  
Sok sok vaku létezik a piacon aminek van optikai bemenete gyárilag, és ezek másolják a váz rendszervakuját egy optikai kábelen keresztül u.n. fényvezérléssel.
Mivel ez sok energiát eszik a váz akkujából, valamint néhány funkció nem érhető el, ezért lett ez kitalálva.
Van már a piacon ilyen nagy gyártóktól. de én szeretnék egy univerzálisan megcsinálni. :)  
A probléma az a Te esetedben, hogy a Te ND200-ad-nak nincs optikai kivezetési lehetősége.
Így nálad jelen esetben kell egy I-TTL- valami átalakitó. (Ikelite, sea ans sea, stb.) Vagy csinálok egyet neked. :)
 19170. elche 2016 jan 02. 14:56  
Ez a LED-es elsütő mit jelent pontosan? Engem minden érdekel, ami fejlesztést jelenthet, vakum még úgysincs.:)
 19169. Balage 2016 jan 02. 14:37  
Akkor hogy legyen miről beszélni. :)  
Fény a víz alá....
Mostanában elég sok időt töltöttem Nikon vakutechnológiával.  Sikerült a nikon vaku kommunikációt visszafejtenem, és csináltam LED es elsütőt INON hoz, és SEA and SEA hez.  A teljes kész cucc január végén lesz hozzáférhető gyártás  miatt. Asztalon már szépen ketyeg.

19160 as Bunny posztra még annyit hozzátennék, hogy az elővillanások száma is kérdés lehet, illetve az elővillanás és a fővillanás közti idő.
pl: Nikonnál általában 50-60 msec, Canon G16 nál P ben 100msec a köztes idő.


 19168. Darth-Digilog 2016 jan 02. 12:18  
Viszont ma már nem kell azon vitatkozni, hogy miért jobb az ha vannak színek a víz alatti fotón és nem tiszta kék az egész, pedig hát mindenki kéknek látja igazából. :-)
Zsűrízni meg nem lehet kétféleképpen, hogy a profiknak keményebben beszólok az amatőröknek pedig dícsérem a gyenge képeit, mert az béna és igazságtalan is. Sajnos annyi képbeküldő pedig nincs, hogy legyen amatőr és "profi" kategória. Szóval Messi nem tud mást tenni csak megírja a véleményét. Januárban még próbáltam diskurzust is indítani a versenyről és a képekről, hogy együtt keressünk a nagyvilágból jobb képeket, beszéljünk a képekről, de az érdeklődés kevés volt. Igazság szerint abban reménykedtem, hogy kicsit fel tudom rázni a dolgot, a hazai búvárfotózást kicsit aktívabbá tenni,de azt látom, hogy az ügyesebbek nagyobbik része elégedett nagyjából magával, a kezdők meg tényleg inkább nem küldenek, mert nem kiváncsiak a kritikára, nem is nagyon akarnak szebb képeket készíteni. Pici réteg marad aki ezért küld még ide a DC-re.
Én vállalom továbbra is ha lesz verseny, hogy írok, de igazából azt látom, hogy ez egy lélegeztető gépen lévő haldokló dolog, mint általában a magyar búvárfotózás ma. 15 éve teljesen más volt. És nincs már Tengeri Só sem. :-(
LE VAGYOK TÖRVE.
 19167. elche 2016 jan 02. 12:03  
Igen. Az ő neve lángbetűkkel íródik a magyar búvárfotózás tengerkék színű egére.:) Megjegyzem, megkaptam mástól is, hogy tessék megnézni, mit lehet kihozni a D200-ból, és ha majd annak a határait feszegetem, akkor kereshetek jobb gépet. Szerintem egy-két hónapig még nem kell ezen elgondolkodnom, de utána...:)
 19166. Vanek 2016 jan 02. 12:02  
Szerintem nem a verseny lebonyolításával van a gond, hanem az oldal látogatottságával. Azt kellene felturbózni.
 19165. Darth-Digilog 2016 jan 02. 11:31  
Van aki még D200-al fotózik. Lehet azzal nyerni is. :-)
 19164. osember 2016 jan 01. 17:20  
http://www.ikelite.com/housings/sony/6843.72-sony-a7-a7r-a7s-ii.html
 19163. Bunny 2015 dec 31. 11:23  
Januárban nem lesz verseny, helyette jó lenne kicsit átbeszélni a dolgot, és kitalálni közösen hogy legyen a folytatás. Ami engem aggaszt, az a szavazókedv. Mivel már lezárult a verseny, íme pár elgondolkoztató adat:

Decemberi verseny: 9 kép 23 szavazó
November: 15 kép 16 szavazó
Október: 13 kép 17 szavazó

És a többi hónap is hasonló. Ez így azt gondolom kicsit aláássa a verseny tekintélyét, könnyű belátni, hogy bárki szól pár havernek és irreális eredményt tud elérni. Hozzáteszem, hogy a rendszerbe pár éve, amikor elkezdett zuhanni a szavazókedv beépítettem egy kompenzációt, de szerencsére nem volt rá szükség, soha nem befolyásolta a végeredményt. Ez nagyon pozitív, mert mutatja, hogy a közösség mennyire korrekt! Ennek ellenére én így a jelenlegi formában a fenti számok miatt nem folytatnám.

A havi verseny befolyásolása mellett az éves verseny is érdekes lehet, mivel kevés a pontszám így a nyers pontozás már nem feltétlenül szerencsés. Simán előfordulhat, hogy valaki 2 gyengébb pontozású győzelemmel kevesebb összpontot kap, mint valaki egy erős hónapban egy gyengébb helyezéssel.

Épp ezért arra gondoltam, hogy a jövőben nem a nyers pontokat vesszük figyelembe, hanem az elért helyezések után kap fix pontot. Tehát kb. az lenne az éves versenyre átvezetve, mint ami a havi fordulóban van, mondjuk az első 3 vagy 5 helyezett kapna pontot és ezek összesítése lenne az éves sorrend alapja.

Emellett érdekelne, szerintetek mit kéne tenni a szavazással. Az talán érthető, hogy amikor annyi szavazat érkezik mint ahány kép van, az nem egészséges. Ad abszurdum ha mindenki a saját képére szavaz csak, akkor lesz egy teljes holtverseny :)

Maradjon-e így a közönség szavazás? Legyen zsűriszavazás (ha lesz rá zsűri) csak, ti mit gondoltok? Vagy fel kéne kicsit rázni a népet, hogy szavazzon. Mi már elég sok mindent kipróbáltunk, ajándékot is, nem igazán sikerült felhozni a számokat. Szóval ötlet?

Na így elsőre ennyi, ha kijózanodott a csapat, jó lenne valami konstruktív agyalás, ha szeretnénk a versenyt életben tartani.
 19162. macok 2015 dec 29. 15:12  
 19161. siti 2015 dec 24. 14:56  
Sziasztok!
SONY A7s-hez és, vagy A7sII-höz milyen tokot tudtok/ajánlotok? Van a Nauticam, de azon kívül nem találtam komolyabbat.
Én bérbe adom az eszközöket főleg, sajnos nem nagyon merülök már. Leginkább medencés dolgokhoz kellhet. Reklámokba, filmekbe.

Köszi előre is.
 19160. Bunny 2015 dec 23. 23:20  
Digitális vaku volt? Mert a régi analógok nem kezelték, a mostani digihez való vakuk szerintem (!) mind kezelik a prefresh-t. Vagy analóghoz való vakuval próbálkoztál, vagy valami idióta módon villog a géped, és nem tudta kezelni. Ez is előfordulhat, a legjobb megoldás, ha beviszed a géped.
Nekem mostanában sea&sea vakujaim voltak, előtte sunpak, de még az is kezelt prefresh-t.
 19159. T.Gabor 2015 dec 22. 17:40  
Biztos, hogy mindegyik kezeli? Semmiképpen sem vitatkozni szeretnék, csak leírom, mert velem történt: TZ7-et be kelett vinni egy búvárboltba (ne is kérdezzétek, nem fogom leírni melyikbe), mert az ott kapható vakuról nem volt biztos, hogy passzol a gépemhez. Kipróbálás után az eladó azt mondta, hogy nem működnek együtt, a gép elővillanása miatt. Melyik vakut lenne érdemes megvennem, ha azt szeretném, hogy később egy esetleges gépcserénél egy nagyobb tudású gépet is kiszolgáljon?
Magyarországi bolt, és forinttal fizetés inkább hátrány, de nem teljesen kizárt, előnyt inkább egy Bázel, esetleg München környéki bolt jelentene :)
 19158. Bunny 2015 dec 22. 09:21  
Elővillanást minden digitális vaku kezel, de ezek nem olcsó játékszerek. Itthon érdemes a szenteltvízbe benézni, gyakorlatilag a kinti árakon kapod meg a vakut itthon, forintért, garanciával. De a vakuhoz pl. vakukar is kell, meg vakukábel, szóval elnézve, hogy milyen árkategóriába gondolkozol szerintem ez neked nem pálya, ha 150.000 körül szeretnél vásárolni. A víz alatti fotózás nem olcsó, ahogy 10.000ft-ért sem lehet komplett búvárfelszerelést venni. Használt piacon kell nézelődni, és nagy szerencsével ki lehet fogni jó ajánlatokat, de sehogy se olcsó ez.
 19157. T.Gabor 2015 dec 22. 06:26  
Köszi a válaszokat. TZ7-el már van tapasztalatom, vakuját inkább nem is használom, mert csak egy szép színes foltot varázsol a képre :( Egyik lehetőség, hogy ehhez a géphez beszerzek egy tisztességes vakut, ebben tudnátok segíteni? Annyit tudok, hogy az elővillanását nem lehet kikapcsolni.
A másik, ha jó áron találnék valami használt szettet, ami előrelépés lenne a tz 7-hez képest, annak örülnék a legjobban. Böngésztem már a használt kínálatot, de, nem találtam semmit. Ha van valakinek eladó nyugodtan írhat!
Köszi mégegyszer!
 19156. Beige 2015 dec 21. 21:12  
Ennyi pénzből használt G sorozatú Canon. Nekem van egy alapszabályom: Fotómasinát csak olyan gyártótól veszek aki már filmes gépet is gyártott. Nem kell feltétlenűl búvártól venni, vehetsz hozzá külön WP-t, vagy az E-bay on Meikon nevű Kínai tokot. Utobbit én nemrég vettem, egyenlőre tesztelem és nem ázik, működik, hogy mennyire lesz tartós a fene se tudja. Egyébként a kompaktok belső vakuját kezeld kellő fenntartással, kb Riga moped kategória: Jó ha van de jobb ha nincs. Kompaktos vízalatti fotózásban egyékén Thomasbuvár az igazi szakértő :-)
 19155. elche 2015 dec 20. 21:25  
Hát én a közelmúltban használt DSLR-re váltottam. Igaz, hogy DSLR-ek között a Nikon D200 már elég elavult, de az én szintemen azért nem rossz gép az. Messze vagyok attól, hogy teljesen kimeríthetném a lehetőségeit. És eddigi befektetést tekintve messze elmaradt egy teljes új szettől- ettől persze még fizetni kellett érte. Víz alatti fotózásban nem nagyon van kompromisszum. Ha lehetne menő gépet venni százezerért, mind azt használnánk.:) De normális gép, tok, dóm, vaku- ez egy bizonyos összegnél olcsóbb nem lehet így együtt.
 19154. horvathv 2015 dec 20. 21:05  
Én a helyedben megvenném a TZ7-est, és később kialakul merre tovább.
 19153. T.Gabor 2015 dec 20. 19:41  
Meg a vakutól? :)
Ezt kihagynám, semmilyem feltételnek nem felel meg :(
Mennyit kellene rááldozni szerintetek? Használt is szóba jöhet, de azokat nem nagyon találtam.
Esetleg volna egy régebbi Pana TZ7-es, az lehetne kompromisszumos megoldás. Lehet kapni hozzá való vakut?
 19152. Thomasbuvar 2015 dec 20. 18:36  
Szia! Kompromisszumokkal lehetséges. Például ha a használat során megelégszel 15 méteres maximális merülési mélységgel és eltekintesz a nyers képformátumtól, valamint a teljeskörű manuális állítás lehetőségétől: Ez például.
Ha nincs kompromisszum, akkor sajnos zsebbenyúlós a dolog...
Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 . . . 390
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Ras Mohammed, Dunraven Wreck

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés