»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-01-24 Videós verseny, 2008

A Földszint című versenykiírásra beérkezett filmekre mától lehet voksolni.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2
 30. Garfield33 2008 jan 30. 12:38  
Így is már kétszer annyi esélye van, mint bármikor.

(mi ez a buvar.blog.hu? magányos életúnt búvárok siratófala?)
 29. DUPLA 2008 jan 30. 12:34  
Rekordnevezés van, remélem rekord-szavazás is lesz elche mégis előre temeti a videós versenyt a buvar.blog.hu.-n. Nem kéne egyszer már nyerni hagyni a fickót, hogy végre leszálljon erről az "érdektelenség miatt nem lesz több verseny" lóról?:-)
 28. Jules 2008 jan 30. 08:57  
Hehe, akkor már értem, Bunny mester miért egy rólam készült képpel reklámozza a versenyt:-)
 27. Garfield33 2008 jan 30. 08:36  
Mert a videós verseny a mostohagyerek és nincs leprogramozva rendesen  :-)

Mellesleg ez mutatja a műfaj nagyságát (természetesen a fotózáshoz képest), hogy még a szavazás is fejlett intellektust kíván...
 26. Jules 2008 jan 30. 06:56  
De akkor miért engedi a rendszer az egyforma pontozást?
 25. elche 2008 jan 30. 00:25  
Még egy apróság. Teljesen megértem azokat, akiknek nehéz dönteni és sorrendet felállítani, de a szabályok egyértelműek, tehát ha két azonos helyezést oszt ki valaki, azt a szavazatot semmiképpen sem veszem figyelembe. Ilyen formán felesleges is a kételyeket megosztani és az érvénytelen szavazatot elküldeni... (Ezzel mellesleg a kedvenc filmjeit bünteti a szavazó, mert nem hogy 3-3 pontot nem oszt ki senkinek, de 3-2-1 pont helyett is nullát kapnak tőle.)
 24. elche 2008 jan 29. 21:58  
Na, hát persze hogy a képekből meg a "produkciós iroda" nevéből gyorsan rájöhetett aki akart, ki áll az "ötödik film" mögött. A címe, a steel prod., meg az egész nagyjából egyfajta játék, kísérletezés. Nem kell véresen komolyan venni, mint ahogy az alkotók sem úgy vették, hiszen ez egy meglehetős rohammunka volt. Viszont éppen ezért lehetett az egész film könnyed és laza, pár megoldással, amit már rég ki akartam próbálni, és a kapott anyagból nekem ez sikerült. Az éjszakai blokkot kedvelem, a zenét is, rengeteg dolgot nyilván máshogy oldana meg mindenki, mint ahogy ha most visszanézem, én is sok dolgot újravágnék. De mit ne mondjak, nem ilyen filmeket szoktam csinálni, nem is vagyok járatos ezekben a dolgokban, és ebből a szemszögből nézve egy nézhető kis filmecskének tartom, amiből pár elem kedvemre való, és egyszer majd még jól jöhet ez a kis gyakorlat.

A Megfigyelés... esetén egyáltalán nem bánt a depresszióra, nyomasztó hangulatra vonatkozó utalás. Hiszen valahol ez cél is volt; és esetleg még le is csapódhat valami abban, aki nézi. Most azért nagyon kilóg a többi film közül, hogy ilyen jellegű hangulata még nyomokban sincs egyiknek sem, de én ezt nem (sem) bánom. A gyenge képminőség miatt nyúltam a totál képeknél a színek torzításához, a kék-piros párhuzam szebb kibontásához több kép kellett volna, de az élet kegyetlen.:)
 23. Garfield33 2008 jan 29. 08:32  
Beépítetni egyet?  :-)

Különben meg kell védenem a politikusokat. Állítólag mindegyiknek van gerince.
Csak otthon tárolják a szekrényben.
 22. Bunny 2008 jan 29. 08:27  
Jó gondolat, megoldhatnám anyagi gondjaimat egy csapásra. Csak egy gerincműtét kell előtte ;-)
 21. DUPLA 2008 jan 29. 06:00  
Mindig elámulok ezen a kristálytiszta, logikus és jól követhető nyelvezeten. Ha politikusnak állsz, nagy karriert jósolok. :-)
 20. Jules 2008 jan 28. 23:37  
Bunny, tényleg nem?
 19. Garfield33 2008 jan 28. 22:02  
Na most egy betűn nem kell vitatkozni.
Lopás és kész.
Bár az acél sem rossz.

Nyuszikám, teneked tényleg lassan dolgoznak a neuronok. A -1 sem jött be elsőre, meg a steel sem? (Mondjuk én meg a plusz-minusz egy percet nem értettem. Azóta sem)
 18. Garfield33 2008 jan 28. 22:00  
Persze, hogy tudom.
Szerintem te is.
 17. Bunny 2008 jan 28. 20:37  
Szerintem a steel acélt jelent, a lopásra steal utalna inkább :) Kicsit fellengzősnek is éreztem a nevet, aztán elmagyarázták, hogy nem azért lett, hanem mert ... bonyolult dolgok ezek, na :)
 16. DUPLA 2008 jan 28. 19:07  
Értem, de hát ez nem az Aljazeera híradója, hanem a dc.hu videósversenye. Eddig úgy tudom a fotós és a videós versnyeművekhez is adta valaki a (nick)nevét. Te tudod, hogy mitől olyan supersecret ez a film?
 15. Garfield33 2008 jan 28. 18:39  
Nem titkos az, csak a rendező még nem árulta el.
 14. DUPLA 2008 jan 28. 16:40  
Végülis örülök, hogy van verseny, így azért mégiscsak izgalmasabb, mint egy sima matiné-forduló. Ezzel együtt az új film nem borította a sorrendemet.
 13. DUPLA 2008 jan 28. 16:37  
Az a cápa ott az elején egyre több filmben felbukkan, lassan nagyobb sztár, mint Willy. De miért titkos a szerző?
 12. Garfield33 2008 jan 28. 16:27  
Azért, látod, csak összejött egy verseny, hogy mikor hazajössz, legyen meglepi :-)
 11. Garfield33 2008 jan 28. 16:26  
Nekem már van sejtésem, de eddig még lapítás folyik.
ElChe biztosan tudja, csak ő meg Némozik....

Az a steel nekem azért gyanús, mert ugyebár lopást jelent
 10. DUPLA 2008 jan 28. 14:50  
Azt lehet tudni, hogy ki(ket) tisztelhetünk a plusz-minusz egyperces alktotóiban?
 9. Garfield33 2008 jan 27. 20:03  
Nos, most nekem is van időm, hát elmondanám saját laikus véleményemet a filmekről.

Gömb: szokásos Dupla védjegyes film. Mikor a bálon (az ősbemutatón) láttam, mindjárt közöltem is az alkotóval: a Sztankay hangja annyira ütős benne, hogy hatásvadászati (nem áááááásvadász) szempontból piszok jó választás. Magukon a snitteken jórészt mind látszik a tengerfenék, tehát tökéletesen megfelel a kiírásnak. Sokkal több tengeri előlény is volt benne, nem csak búvár, mint az előzőben, számomra ez alapvető követelmény. Tetszett a bevezető is, szóval azt kell mondanom: jó.

Az orákulum: A legjobb vágás az összes közül és a legjobb effektek és trükkök. A zenét ugyebár hozzá komponálták és tökéletes is. Jó technikával készült szép felvételek (bár a Mózes szikla távolija a piros hallakkal azért kicsit kilóg). Érdekessé teszi az is, hogy szélesebb talán a legszélesebb(?) panavision képaránynál is, önmagában panorámás. Ami viszont nagyon ellen szól (azon túl, hogy remix), hogy semmi köze a kiíráshoz - bár tudjuk jól: Jules szárnyaló szellemét nem egykönnyen lehet holmi korlátok közé szorítani

Földszint: alaptétel, hogy az ember a saját kölykét ne dícsérje; rosszat pedig hülye lenne mondani róla. (meg aztán nem is lehet)

Plusz-minusz egy: ha csak ennyi lett volna a címe, akkor érteném: előlények a padlón, felette, újra lenn. A percet nem értem. Többedszerre nézve megtetszett a zenéje, a képek jól rá vannak passzítva (talán egy helyen csúszot el egy kicsit), a felételek pedig jók. Van ugyebár a kiírásnak megfelelő koncepciója is. Anno ElChe írta az enyémről, hogy sok jó snitt olyan rövid, hogy kár érte, többet is ki lehetne hozni belőle; itt nekem van ilyen érzésem - bár a ritmushoz meg stimmel a dolog, meg abba a 3 percbe nem sokminden fér bele. (Ja, és a áááááásnak most véletlenül igaza van, az elején egy kicsit lassan érünk el a témához - legalábbis a film hosszához képest).

Megfigyelés alatt: Itt megint van egy kis anomália a kiíráshoz képest, de azért belefér - nagyrészt a talajon játszódik. A zenéje fura ugyan, de hozza azt a feszültséget, amit egy megfigyelt búvárnak éreznie kell. Érdekes módon (persze, ha nem látom a címet, nem jövök rá), símán felfogtam, mit akart az alkotó, és míg pl elsőre azt gondoltam, miért van ennyi búvár hátulról filmezve, később rájöttem: mert az élőlények utánuk leselkednek. Találtam benne viszont két vágási hibát (mivel a rendező úr magyarázta el nekem a vágás alapelemeit, úgy gondolom, meg kell említenem - mikor totálból szűkbe ugrik a kép ugyanabból a szögből nézve!). És maguk a képek meglehetősen gyengék - egyrészt a láthatóan rossz látótávolság miatt, másrészt meg tessék azt a rohadt drága lámpát meg szűrőt használni, kéremszépen.

Összegezve: 5 pályamű, rengeteg munka, és remélhetőleg 15 percnyi szórakozás azoknak, akik megnézték(ik).
 8. elche 2008 jan 25. 12:24  
Nyilván a mi filmjeinkben sok az útkeresés, a kísérletezés, hiszen egyikünk sem kiforrott alkotó, felhasználható anyagban sem dúskál mindenki. Szóval amellett, hogy egy kis néznivalót is adunk, tanulunk, vitázunk és jó esetben fejlődünk.
No, majd ha visszajöttünk Brüsszelből, megnézem, mennyire van kedve a társulatnak a szavazáshoz, mert én abból (is) mérem, összességében mennyire tetszettek a filmek.
 7. optibandi 2008 jan 25. 11:42  
Tegnap, mikor végignéztem a versenyműveket, betévedtem a stage.6-re, nem véletlenül, hiszen több alkotás ott is látható.
Csodálatos,, mesterien elkészített, gyönyörű UW filmeket láttam. Azóta is azokat bámulom padlóra koppant állal. Bár egyértelműnek tűnik, hogy az alkotók anyagi, helyzeti, stb, előnyei fényévnyi távolságra vannak tőlünk.
Az a két film, amelyik a kedvencem lett, simán beilleszkedik ebbe a társaságba! "Koncepccióját" tekinve veri is azokat!
Gratulálok az alkotóknak!
 6. áááááávadász 2008 jan 24. 20:28  
Na, végig rágtam magam rajtuk.
Íme véleményem, mit tök laikus, akinek fogalma sincs a koncepciókról.

A gömb: ahogy az előző filmnél is, itt is tetszett, hogy a szöveghez van vágva a kép. nem tudom, hány bőrt lehet még erről lehúzni, de ez még "hámlott". Sztankay hangja megajó, elsőre néha itt bent valami megmozdult. eltalált film, csak a főcím, az bazi idegesítő. ja, és tetszik a visszaszámlálás, megadjaa kezdőhangulatot, gyerünk lássuk.

Orákulum látomása: látszik, hogy sok munka van benne, egykét eszméletlen szép rész, jó effektek. a történet számomra egy búvárfilmnél nem nagyon fontos, de nem árt neki. bizonyosrészeket nem értek, de nézni jó volt. a zene itt illeszkedett legjobban. "másodszorra" is tetszett.

Megfigyelés alatt: nekem a zene nem jött be, és sajnos a koncecpciót se találtam. úgy vagyok vele mint a legtöbb művészfilmmel. "biztos jó film, de nem nekem készült." szemétség lehúzni más munkáját, de nekem a zene, és a színek miatt egész depressziós hangulatom lett tőle, sajnálom

Plusz-Mínusz...: háááááát, ez egy vegyes film számomra, az eleje és a vége el van húzva/ uncsi, főleg az eleje, a közepe meg néha túlságosan is pörgős. kicsit mérges voltam érte nézés közben. az első 35 mp nélkül egész jó lenne. van benne egykét egész érdekes rész. megmondom őszintén, hogy ha nem az itteni verseny része lenne, nem néztem volna végi, kb a 20. másodpercben ctrl+F4 lett volna a sorsa. pedig kár lett volna

Földszint: a csávótól megszokott szép képek ötletes keretben. mozizás közben sokszor a menjen a francba érzés jött, és mivel a célja mindig az, hogy mások irigykedjenek rá, így úgy gondolom átjött az üzenet.

se kritikus, se műértő nem vagyok, megbántani senki nem akartam, de ami a szívemen azt nem szánom.

 5. Garfield33 2008 jan 24. 15:53  
Mióta olyanokkal vagyok itt kapcsolatban, akik nemcsak a kamera mellett, hanaem (vagy főleg) a vágóasztal mellett vannak otthon, egyre inkább az a meggyőződésem, hogy egy film minősége nagyon nem a felvételnél dől el. Most, hogy pl ugyanazon snittekből más zenével újravágtam a BigBlue-t (egy este), rá kellett jönnöm, hogy még nagyon sok különböző filmet lehetne csinálni ugyanabból.
Hát majd megnézi ezeket is a tisztelt nagyérdemű és szavaz rá, meg - ami még fontosabb nekünk, filmes kisiparosoknak - véleményt is mondanak róluk. Legalábbis remélem.
 4. Jules 2008 jan 24. 15:50  
valahol mindegyikben érződik koncepció, elképzelés.

Ez gyakorlatilag alapfeltétel volt :-)
 3. elche 2008 jan 24. 13:36  
Szerintem érdekes a mezőny, eltérőek a stílusok, de valahol mindegyikben érződik koncepció, elképzelés. Jó így, hogy az időkorlát miatt kényelmesen végig lehet nézni őket rövid idő alatt.
Ez film, nem fotó (nem is mondom, hogy terítsünk:)), szóval a nem tökéletes filmet is eladhat egy jó kép, egy ügyes ötlet, lendületes zene, bármi. Érdekességet mindegyikben találtam, értekezést is írtam már róluk, de a szavazásnál most azért az egyéni habitus többet számít, mint a filmesztétikai elemzés mélysége. Én már mindet többször láttam, elfogult is vagyok, többet nem is mondanék róluk.
Néha azért magam is meglepődök, mennyire összetett és sokszínű műfaj a mozgókép... és persze nehéz.
 2. Bunny 2008 jan 24. 13:03  
Az értékeléshez még hozzátartozik, hogy szerintem a hazai homemade mezőnyből mindegyik mű fényévekkel kiemelkedik. És ez nem hazabeszéd, tényles, gratula srácok!
 1. Bunny 2008 jan 24. 13:01  
Aki úgy gondolja, lehetne véleményezni a filmeket, ne csak a fotósokat szedjük ízekre! :)
Én letről felfelé haladnék:
Megfigyelés alatt: Nekem nem tetszik a zene, és úgy látom egy filmnek szerves része ez is, mert nagyban befolyásolta a véleményem. A minősége sem túl jó, mintha túl lenne tömörítve, vagy kis méretből felhúzva. A koncepcica jó, vágások szintén, látszik hogy értő kéz végezte.
Plusz-Mínusz...: Pörgős videóklipp, jó zenével, zenére vágva. Az elején kicsit hosszú nekem a homokban fekvő cápa szakasz, de ettől eltekintve bejön.
Földszint: Ötletes kezdés, szép képek, jó vágás, hirtelen nem is tudok rosszat mondani rá. Ja de, ronda macska van a liftben, nem egy csinos búvárlány :)
Orákulum látomása: A filmet már ismertük jórészt, engem zavar, hogy recycled, bármennyire is nem az a készítő szerint. Szép felvételek, ügyes vágás, de én nem nagyon látom, hogy valóban szükség volt-e a történetszövés elemeket erőltetni (vizet fakasztó bot, felszíni képek), mert én nem érzem odavalónak. Nekem elég lett volna "a fej ami a vízalá merülés és ezt látja" történet majd a végén kiemelkedik, nem kell bonyolítani.
A gömb: Még mindig nem tudok elvonatkoztatni a zenétől, és ez megint ez olyan fajta, ami megosztja az embereket. Nekem pl. nem tetszik, és ez átsugárzott nálam a filmre. Főleg, hogy mindig eszembe jut a Voga-Turnovszky féle feldolgozás ("gyűlt a sok képregény és rakéta regényújság"). A visszaszámlálás tetszik, a lift jobban, de ez is nagyon ötletes. A vágás szokás szerint szövegre történik ami tetszik és le a kalappal mert nagy meló lehetett a vadászat, a végén még mindig soknak érzem az "önreklámot".
Ebből hámozza ki mindenki, hogy mirre szavaztam :D
Első   1 2
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

El Fanadir

Egypt, Red Sea

10/19 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal delfin jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés