»» ««

Bronzkori kardot talált egy búvár

Külföld

Írországban került elő egy folyó mélyéről a különleges lelet.

Még hogy nem éri meg hideg folyókban búvárkodni! A Shannon folyó mélyén talált kard korát 3500 évre becsülik, így aztán joggal büszke felfedezésére Michael O'Ruirarc, a Shannonside Sub Aqua Club tagja.

Érdekes módon egyébként egy gyakorlómerülésen vett részt a többiekkel, ahol a víz alatti keresést és a tárgyak felhozását kapták feladatul. Arra viszont nyilván senki sem számított, hogy egy bronzkori harcos fegyvere kerül a kezük közé.

Dr Andy Halpin, az ír nemzeti múzeum szakértője igazolta a kard korát. Shannon közelében sok tárgyi emlékét találták a vikingek jelenlétének a 9-10. századból, és ebből a korból származó fegyvereket már találtak a folyó medrében, ám ez a mostani lelet más korból származik és igen nagy jelentőségű. O'Ruirarc állítása szerint már két klubtársa is talált odalenn kardot az elmúlt évek során, így aztán épp ideje volt, hogy neki is legyen egy "saját" lelete.

A búvárklub oldalán pedig azzal viccelődnek, lassacskán megérett a helyzet arra, hogy a klub tagjai a nemzeti múzeum főállású víz alatti régészei legyenek.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fishhead

Maldives

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés