»» ««

Rejtélyes roncs

Külföld

A szerencsés búvárok hobbijukat egy roncs történetének kiderítésével is színesíthetik.

A Connecticut folyó mélyén nyugszik a hetvenes évek óta egy 30 méter hosszú hajó, amin semmilyen azonosítható nem látható. Woodrow Tinsley a rendőrség búváregységénél szolgál, de a roncsról maga is csak pletykákból hallott. Amikor többen megerősítették, a folyó fenekén ott van egy hajó, a szabadidejében is lelkesen búvárkodó Tinsley lemerült a helyszínen, hogy a saját szemével megnézze a maradványokat.

A vitorlás testét részben befedte az üledék, de azért egész jó állapotban van. Ám semmilyen felirat vagy azonosító nincs rajta, és a búvárból előbújt a rendőrtiszt, tehát megpróbálja felderíteni a történetét. Talált a roncsban 19. századi porcelántárgyakat, de a hírek szerint maga a hajó ennél jóval fiatalabb. Állítólag az 1970-es években süllyedt el, kiemelték és egy új helyen horgonyozták le, de ott is a víz alá került- és akkor már ott is maradt. A hatóságok a folyó medrében rögzítették, így nem tudott tovább sodrodni a hajótest.

Ám minderre egyelőre még nem találtak bizonyítékot, és a régi rendőrségi feljegyzések is megsemmisülhettek már az eltelt 40 év alatt. A különféle elmondások több néven is emlegetik a hajót, izgalmas feladat tehát a búvár számára az azonosítás. Ám lassacskán kifut az időből, legalábbis ezt az évet tekintve, mert október után nem nagyon lesz lehetőség merülni hónapokig a Connecticut folyóban. Tinsley pedig nagyon szeretne biztosat tudni- bár nem az azonosítás a lényeg a számára, hanem az a folyamat, aminek a végén eredményre jut. Az is lelkesíti, hogy nem a világ valami távoli sarkába kell elutazni roncsot kutatni, hanem gyakorlatilag "a kert végében" nyugvó hajó felderítése közben érezheti magát amatőr búvárrégésznek.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Little Brother / Small Brother

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés