»» ««

Négy évre ítélve

Külföld

Egy kaliforniai búvárbaleset a bíróság előtt végződött.

A Catalina-sziget közelében 2013. július 27-én történt búvárbalesetben tragikus módon életét vesztette a 47 esztendős Mark Rascon. A vádat ismertető ügyész szerint a férfi díszhalakat akart befogni a mélyben, bár ez a tevékenység ott tiltottnak számít. Ám a merülés során Rascon balesetet szenvedett és megfulladt.

A bíróság elé az 50 esztendős Craig Lightnert állították, ugyanis ő szervezte az illegális merülést. Elnyűtt, elhanyagolt felszerelést adott az áldozatnak, akit nem is készített fel rendesen a merülésre, az áldozat képzelten búvár volt. A vizsgálat szerint az a legvalószínűbb, hogy a tenger fenekén a kelp Rascon felszerelésére tekeredett. Lightner nem a búvárt mentette, hanem a parti őrségnél eljelentette egy ember eltűnését. Amikor ők kiértek és alámerültek, már nem tudtak segíteni a mélyben levő férfin, akit nagyjából 25 méteres mélységben találtak meg.

Ligthner bűnösnek vallotta magát a bíróság előtt. Az ítélet szerint a gondatlanságból elkövetett emberölés miatt négy évet kell börtönben ülnie.

[ mynewsla.com ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dirty Rock

Costa Rica, Pacific

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés fal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa mantarája nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés