»» ««

Egy mola mola emlékére

Külföld

A Fülöp-szigeteken kifogott hal elpusztulása felháborította a búvárokat.

A mola mola igen ritka vendégnek számít a legtöbb térségben még Ázsiában is, így aztán amikor Barangay közelében helyi halászok kifogtak egy példányt és hagyták elpusztulni, sok búvár adott hangot nemtetszésének. Úgy vélik, el kellett volna engedniük az óriási halat, ami igazi látványosságnak számít a víz alatt.

A búvárok azért fájlalják az esetet, mert ezen a környéken nem nagyon találkoznak mola molával merülés közben. Van, aki komoly pénzeket fizet azért, hogy Balira utazzon és ott búvárkodhasson velük, így amikor karnyújtásnyira lenne belőlük néhány, megdöbbennek, amikor kiszedik a vízből.

Sajnos annyira ritka fogásnak számít, hogy maguk a halászok sem mindig ismerik, mivel állnak szemben. Örülnek a nagy zsákmánynak, aztán csalódottak, amikor senki nem veszi meg tőlük, így otthon a faluban eszik meg. Mindenesetre mindenkinek juthatott belőle, mert ez a példány 2,2 méter hosszú és 1,3 méter magas volt, tömegét 6-800 kilósra becsülték. Talán legközelebb majd inkább visszaengedik a hasonló halakat, bár nem túl gyakran a hálójukba: legutóbb két éve történt ilyen ezen a vidéken.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gamul Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés