»» ««

Kilenc hónap börtön

Külföld

Egy búvárhajó kapitánya súlyos büntetést kapott egy baleset után.

A tragikus eset még 2011 márciusában történt Skóciában, Fife közelében, a Largo Bay merülőhelyen. Egy 42 esztendős, kétgyermekes férfi, James Irvine került bajba a víz alatt. Irvine jó ideje keresett már állást, minden munkát elvállalt, és így a kapitány, Guthrie Melville biztatására elkezdett a hajón dolgozni. Olyan kagylókat kellett volna begyűjtenie, ami a Távol-Keleten ínyencségnek számít, így jó pénzt adnak érte. Ám Irvine nem volt rutinos búvár, csak egy alaptanfolyamot végzett el egy törökországi nyaralás során.

Állítólag egy meglehetősen kockázatos módszert is bevetettek a kagylók megszerzésére, áramot alkalmaztak erre a célra. Ám gyakorlatilag semmiféle értelmes biztonsági előírást nem tartottak be, ezért a búvárok folyamatosan veszélyben voltak a vízben. Azt utólag már nem lehetett megállapítani, hogy Irvine halálát áramütés okozta-e, de a kapitány felelőtlenségéhez kétség sem férhetett.

Melville-t nem csak a búvár haláláért okolták, azt is igazoltnak látták, hogy több másik neki dolgozó búvár életét is kockáztatta. A kapitány tagadta felelősségét, azt állította, csak "kedvtelési merülésre" vittek ki Irvine-t. A vád ezt a védekezést elutasította, és éppen a hárítás miatt kérte, hogy letöltendő börtönt szabjon ki a bíróság.

Ehhez képest a kilenc hónapnyi börtön nem is olyan sok, ennél jóval többet is kaphatott volna. Az áldozat felesége szerint túl enyhe az ítélet, mert a kapitány felelőssége egyértelmű, egy ember élete szárad a lelkén.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Chrisoula K Wreck (Marcus)

Egypt, Red Sea

4/6 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés