»» ««

Hosszú nyaralásnak indult

Külföld

Egy fiatal brit turista a búvártanfolyam során vesztette életét Ausztráliában.

A 23 éves Bethany Farrell az egyetem befejezése után vágott bele élete nagy kalandjába: egy éven át utazgatni szeretett volna, hogy új élményeket gyűjtsön. Első útja Ausztráliába vezetett, ahol nyaralni és dolgozni is akart. Kezdetnek a Nagy korallzátony felé vette az irányt, utolsó Instagram-bejegyzését a Whitsunday-szigetek közelében osztotta meg.

Szülei legközelebb két nappal később hallottak felőle, amikor rendőrök keresték fel őket a szörnyű hírrel: életvidám, tehetséges lányuk életét vesztette a tenger mélyén. A magába zuhant anya elmesélte, lánya aktív életet élt, kiváló úszó volt, a sznorkelezés sem volt számára idegen, így aztán természetesnek tűnt számára, hogy belevág a készülékes merülésbe is.

Még nem lehet tudni, mi történt egészen pontosan és talán soha nem is derül ki. Az oktató három tanulóval indult volna el a merülésre, de egyikük valamiért a hajón maradt inkább. Ezért csak két főt vitt magával a tapasztalt búvár, az első merülés maximális mélysége öt méter lett volna. Az oktató valamikor a merülés során észrevette, hogy Bethany nincs velük, tehát a másik búvárt a felszínre vitte, aztán segítséget kért és megpróbálták felkutatni az eltűnt lányt. Eszméletlen állapotban találták meg 11 méteres mélységben, és az életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrség és a halottkémi hivatal is vizsgálódik, mi volt a tragikus baleset oka, és azt is ki akarják deríteni, az oktató és a merülés szervezője vétett-e a biztonsági szabályokkal szemben. A szülők szintén válaszokat akarnak, hiszen úgy vélik, egy tanfolyamon a kezdő búvárokra valakinek folyamatosan felügyelni kell, így nem értik, hogy történhetett meg a tragédia. Ám sajnos lányukat már semmilyen vizsgálat vagy bírósági döntés nem adhatja vissza.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Veliki Zid

Croatia (Hrvatska)

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 61m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelycápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés