»» ««

A sznorkelező és a dekóbetegség

Külföld

A kezdő búvár és a szakorvos egyaránt állítja: a felszín közelében nézelődő szabadtüdős búvárt nem fenyegeti a dekóbetegség.

Hiszen éppen arról van szó, hogy a készülékes merülés során a mélységben belélegzett sűrített levegő okozhatja a problémát. Legalábbis így tudja a legtöbb búvár, és ez a sznorkelezőknél nem fordulhat elő.

Ám mi van akkor, ha egy olyan sznorkelezőről van szó, aki pár nappal korábban a dekóbetegség tüneteivel került kórházba, ám saját felelősségre elhagyta a kórházat, még mielőtt befejezték volna a kezelését? Az 57 esztendős Soren Mikkelsen így tett, mert nem akarta félbeszakítani az ígéretes nyaralást a Fülöp-szigeteken.

Néhány nappal korábban ugyanis egy készülékes merülés után a Ramiro kórházba vitték, ám másnap az orvosi tanács ellenére már el is ment onnan. Egy héttel később a Suiqijor sziget közelében sznorizott, amikor életét vesztette.

[ CDNN ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Umm Gamar

Egypt, Red Sea

6/13 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 36m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal teknős delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés