»» ««

Két tragédia 24 óra alatt

Külföld

Alig egy nappal egy búvár halála után szintén Floridában egy másik, hasonló életkorú búvár vesztette életét.

Egy 50 éves egyetemi tanár, Nancy Kreiter régi álma vált valóra, amikor családjával együtt elvégzett egy búvártanfolyamot Floridában. Alig két nappal a sikeres vizsga után a négy fős család együtt búvárkodott, amikor a tragédia megtörtént.

Nancy Kreiter és vele együtt merülő fia rendben a felszínre érkezett, a hajóhoz úszott. Nancy kimászott a létrán, ám ezután összeesett. Légzése leállt, a hajón levők próbáltak segíteni rajta, és azonnal kórházba vitték, ám már nem sikerült újraéleszteni. Mint kiderült, a hölgy komoly megfázással küszködött, és gyógyszert is szedett rá, pedig ilyen állapotban senkinek nem ajánlják a búvárkodást.

Egy nappal később, Florida Keys közelében búvárkodott egy 51 éves wisconsini férfi, társával 25 perc után indultak a felszínre, ám a vele merülő búvár a felszínre érve azt látta, hogy a férfi eszméletlenül lebeg. Azonnal segítséget hívott, a férfit a parti őrség hajója szállította el, ám életét már nem sikerült megmenteni.

A harmadik eset máshol történt, tanulságai miatt mégis érdemes szólni róla. December végén a másik népszerű amerikai merülőhelyen, Kaliforniában történt végzetes baleset. Egy merülésvezető végzettségű férfi, Edward Diaz két társával indult merülni a partról, ám életét vesztette. Az eset azért érdemel figyelmet, mert a Monastery Beach nevű merülőhely nagyon veszélyesnek számít, csakis ideális körülmények között ajánlják itt a merülést. A hivatásos végzettséggel rendelkező búvárnak tisztában kellett lennie azzal, milyen veszély leselkedhet rájuk: a meredek falú öbölben nagyon erős lehet a nyílt tengeri irányába sodródó áramlás, ha erős a hullámzás.

A merülés napján is rossz viszonyok uralkodtak, és Diaz két társa is csak sok küszködés árán tudott a partra jutni. Teljesen kimerülve látták, hogy a harmadik búvár mozdulatlanul lebeg a víz felszínén, de csak kis idő múltával voltak képesek kimenteni a vízből. Sajnos a férfi életét azonban már nem sikerült megmenteni. A szakértők felhívták rá a figyelmet, hogy a parti merüléseknél is nagyon oda kell rá figyelni, a körülmények megfelelőek-e.

[ A CDNN hírei nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tiran, Thomas Reef

Egypt, Red Sea

3/3 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés