»» ««

A leghosszabb barlang

Külföld

Nagy felfedezést tettek barlangi búvárok a Dominikai Köztársaságban.

A Karib-tengerben található Hispaniola szigetén két ország osztozik: Haiti és a Dominikai Köztársaság. Míg az előbbi híres szegénységéről, a Dominikai Köztársaság nyaralóhelyei roppant népszerűnek számítanak még az európai turisták körében is. A partszakaszán több helyen merülnek, vannak olyan különleges programok is, mint a bálnales, de az ország még ennél többet is tartogat. Akadnak ugyanis itt vízzel telt, nagyon szép barlangok. Ezek nem teljesen olyanok, mint mondjuk a Yucatán-félsziget cenotéi, átlagos kedvtelési búvár számára nem ajánlhatók, de a képzett barlangi búvárok körében ismertek.


Ezúttal egy újabb barlang felfedezéséről adtak hírt, ami minden korábban ismertnél hosszabb, és a Puerto Plata tartományban található Choco nemzeti park területén van. A környezetvédelmi minisztérium közleménye szerint Hispaniola szigetén nincs ennél nagyobb vízzel telt barlang. A miniszter szerint ez az új helyszín új lökést adhat a területen kibonatkozó, fejlődő ökoturizmusnak.

A Dominican Republic Speleogical Society búvárai tették a felfedezést, akik szerint a barlangi búvárok az egész világon felkapják majd a fejüket a hírre, hiszen több mint ezer méter hosszú, 25 méteres mélységű beúszható barlangról van szó. A csapat tagjai Philip Phelton, Eric Hertsens, Dave Bratt, Christal Pitaro és Victoria Alexandro voltak. Elmondásuk szerint több bejáratot és víz feletti részt is találtak, illetve egészen különleges, látványos víz alatti sziklaalakzatokat. Úgy vélik, még sok titkot rejthet a most felfedezett barlang, ahol tovább folytatják a kutatásokat.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Giuseppe Dezza TA35 wreck

Croatia (Hrvatska)

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 33m, látótáv: 4-10m

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés