»» ««

Hírek Egyiptomból

Vörös-tenger

Olvasóink jelezték, hogy Marsa Abu Dabab lezárásáról részben más információik vannak, mint ami oldalunkon megjelent.

A szafarihajó valóban nem mehetett be az öbölbe, így a búvárok nem kereshettek dugongot, tehát a hírnek ez a része igaz. Ám úgy hallották, a partról továbbra is elérhető Marsa Abu Dabab.

Ezzel egybecsengő hírt közölt a Diver búvármagazin is honlapján. Az egyik helyben működő búvárbázis, az Orca Dive Club Abu Dabab honlapján is megjelentette az aktuális helyzetképet. Mint írják, mind a HEPCA, mind a környéken dolgozó búvárbázisok egyetértésével történt meg az öböl lezárása valamennyi hajó előtt, a dugongok és a teknősök védelme érdekében. A továbbiakban egy programot indítanak a terület teljes feltérképezésére és a dugongállomány felmérésére, ami adatokat szolgáltathat a további lépésekről való döntéshez. Tájékoztató kampányt is indítanak a turisták számára.

Lesz lehetőség partról merülésre és sznorkelezésre, de csak korlátozottan, valószínűleg limitálják az egy időben vízben tartózkodók számát. A búvárbázis állítása szerint csak kis mértékben befolyásolja mindez a napi merülések szokásos gyakorlatát. A HEPCA hírlevele is az Orcát említi partnerükként, de ők azt írják, a második fázisban a merülést teljes mértékben tiltani fogják majd a tengeri füves területen.

Szintén a HEPCA hírlevelében olvashattuk, hogy új HEPCA Hurghada, Safaga és El Gouna merülőhelyismertető könyv jelenik meg, ráadásul CD melléklettel. A korábbi, 1988-as változat óta eltelt majdnem két évtized mindenképpen indokolttá teszi az új kiadást.

Új kikötési helyeket bójáztak ki délen, Satayah és Lahmy Bay környékén. Ezt az tette szükségessé, hogy egyre növekszik a hajóforgalom, mind a szafarihajók, mind a parti búvárbázisok hajói részéről. Hurghadán pedig a Funky Monkey étterem tulajdonosa ajánlotta fel elsüllyesztésre egy nagy méretű, majmot ábrázoló szobrot, hogy új mesterséges zátonyként lehessen merülni majd a közelében. A végleges helyére a HEPCA és az RSA szakemberei helyezik majd el.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tiran, Gordon Reef

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 23m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajok korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés