»» ««

Karácsonyra időzített videós verseny

Fotózás

Mozgóképesek, figyelem: a verseny újabb fordulóval folytatódik!

A divecenter.hu videós versenyének első köre lényegesen nagyobb érdeklődést vonzott látogatói, mint részvételi oldalon. Ezt tekintetbe véve az a döntés született, hogy a versenysorozat folytatódik, ám néhány apró változás lesz. Az egyik: korábban írjuk ki a témát, hogy hosszabb idő maradjon a munkára. A másik döntés pedig az lett, hogy szavazás (azaz) verseny csak minimálisan öt résztvevő esetén lesz, ha kevesebb filmet kapunk, megmutatjuk őket, de a szavazás a következő fordulóval összevonva lesz.

Jöjjenek a részletek!
A következő téma: Földszint

A szokásos nem sok konkrétumot tartalmazó, rövid magyarázat: minden megoldás elfogadható a témában, de elsősorban az aljzaton, annak közelében élő, homokba bújó, vagy máshol rejtőzködő lények főszereplésével készült filmekre gondoltunk. Természetesen akinek a cím mást sugall, az máshogy is értelmezheti azt, a döntés nem a mienk, hanem a szavazóké. Feltéve, hogy lesz legalább öt versenyfilm, mert ha nem, akkor fentieknek megfelelően a filmeket csak közzétesszük, de a szavazás a következő fordulóval összevonva lesz.

Beküldési határidő: 2007. december 24.

A filmekre vonatkozó szabályok: áttekinthetőségi és összemérhetőségi okok miatt a filmeknek mind a minimum, mind a maximális hossza meghatározott. Tehát a filmnek 41-237 másodperc hosszúságúnak kell lennie. A film hosszába beleszámít az esetleges főcím és stáblista is, de ezek együttesen nem tölthetnek ki a filmből 15 százaléknál többet. A fentiek beillesztése nem kötelező, a filmmel együtt megküldendő a film címe, hossza, az alkotók nevei. A film legalább kétharmadának víz alatti felvételekből kell állnia. Az időtartamra, a felosztásra vonatkozó vitás kérdéseket a szervezők és a résztvevők közösen döntik el. Mivel filmek versenyeznek, ezért nem kikötés, hogy az operatőr, a vágó, a rendező egyazon személy kell, hogy legyen, de mivel amatőr versenyről van szó, szerencsésnek ítéljük meg, ha az alkotás beküldője maga is részt vett a víz alatti munkában is (akár mint segítő, modell), nem csak más által rögzített képeket vág össze.

A filmben felhasználható kísérőzene illetve narráció is, ezek jellegére nincs kikötés. A felhasznált kép- és hanganyagokért viszont a film beküldője vállal felelősséget. Javasoljuk, hogy éppen ezért jogtiszta (Creative Commons, stb.) zenéket válasszanak az alkotók. Az viszont elvárás, hogy a beküldött anyag valóban film legyen, tehát nem egy megfelelő hosszúságú, vágatlan, komponálatlan jelenet, ami bár belefér a kiírásba valamilyen szinten, de a készítő nem végzett semmiféle utómunkát.

A technikára vonatkozóan nincs kikötés, tehát a digitális fényképezőgépekkel készült filmek is részt vehetnek a versenyben, akkor, ha legalább 320*200-as felbontásúak, illetve a felvételek jó minőségűek, bemutatásra érdemesek.

Az előző forduló tapasztalatai alapján a filmek YouTube-ra feltöltött változatát tesszük közzé technikai okokból, tehát az ott meghatározott technikai feltételek betartása értelemszerűen elvárás. Emellett viszont lehetséges más, jobb minőségű változat elhelyezése is, amit link formájában csatolunk, hogy az érdeklődők megnézhessék úgy is a filmet.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. DUPLA 2007 okt 31. 18:38  
Commandante, építő jelleggel: ezt az öt film alatt nincs verseny, majd hozzácsapjuk a következő fordulóhoz és majd akkor szavazunk szisztémát még átgonolásra javasolnám. Mert ha teszem azt az első körben jön 3-4 film a másodikban ugyanannyi, vagy több, akkor egy-egy fickónak lesz két filmje, két teljesen más témában a szavazáskor, szemben a többiek egy filmjével. Almát kell majd körtével hasonlítgatni.

Én alapvetően úgy gondolom,  hogy a verseny akkor kezdődik, ha ketten vetelkednek, ha többen az nem a verseny lényegét, hanem érdekességét befolyásolja. Ezzel együtt elfogadom, ha az a döntés, hogy öt alatt nincs eredményhirdetés, de akkor zárjuk le azt a kört és a következőben körbe ne tukmáljuk át azokat a filmeket, amik ott, az új téma szempontjából akkor már kakukktojásnak minősülnek, ráadásul addigra már uncsik is.

Merülőhelyek

Tobia Island (Sandy Island)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelynagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés