»» ««

Donald Sutherland veszélyes búvárkalandja

Egyéb

A híres színész életveszélybe került egy víz alatti jelenet forgatásának utóhatásaként.

Donald SutherlandHollywood egyik nagy veteránja, a 72 esztendős Donald Sutherland a napokban bemutatásra kerülő Fool´s Gold (ami egy "hagyományos" búvárkodós, kincskeresős akció-vígjáték Matthew McConaughy és Kate Hudson főszereplésével) egyik szereplőjeként merült a Nagy Korallzátonynál, ahol megtanították készülékkel búvárkodni. (A szerk. megjegyzése: ez érdekesen hangzik, mert Sutherland sok évvel korábban a Lady Ice című filmben már szerepelt egy ilyen jelenetben.) Los Angelesbe hazatérése után erős mellkasi fájdalom tört rá, és azonnal kórházba kellett szállítani.

A dohányzással és italozással negyven éve felhagyott színész vizsgálata nem vezetett eredményre, minden rendben levőnek látszott- kivéve az erős fájdalmakat. A színész saját orvosa, és fia, a szintén ismert színész Kiefer azonnal a kórházba rohant, a legrosszabbra számítva. Ám a fajdalmat sikerült csillapítani, és Sutherland hazamehetett. Másnap aztán erős köhögési roham tört rá, és fel is köhögött valami, ami alvadt vérnek látszott. Újból visszamentek a kórházba, és a tüdő vizsgálata során olyan fedeztek fel, ami akár tumor is lehetett.

A színésznek vissza kellett volna térnie Ausztráliába, hogy az utolsó jeleneteket leforgassák, ám a tüdőrák esélye miatt az orvos ezt nem akarta engedni. Donald Sutherland így reagált: "Ha ez tüdőrák, semmi értelme, hogy itthon maradjak, ha pedig nem az, akkor szintúgy felesleges." Végül másnap a sebészetre került, ahol egy alapos vizsgálatot végeztek el a tüdején. Amikor felébredt az altatásból, egy orvos állt mellette, aki annyit kérdezett: "Ugye nem búvárkodott mostanában?" Kiderült ugyanis, hogy amit tumornak gondoltak, az alvadt vér volt egy sérült ér mellett. Nagy megkönnyebbülés volt mindenkinek a hír, de az orvos szerint az ötödik ikszen túl már nem kellene búvárkodni.

Amikor a színész pár nap múlva visszatért Ausztráliába, elmesélte a stábban dolgozó búvárnak, mi történt, és hogy mit mondott neki az orvos. A profi búvár bólogatott, hogy neki is ezt mondták, de közel hatvan éves, és még mindig merül. Sutherland pedig közölte, hogy a felesége nem engedi többet búvárkodni. A színész beszámolója szerint a merülésvezető ezt is helyeselte, és volt is rá egy története, amikor egy 72 éves búvár embólia következtében életét vesztette. Ehhez mindösszesen annyit fűzött hozzá Donald Sutherland: "Nem lettem boldogabb."

[ CDNN ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 35. Kékbálna 2008 feb 11. 15:48  
Bocsánat én 2, 8 hexa éves vagyok.
 34. elche 2008 feb 10. 20:30  
Még hogy nem csak a húszéveseké a világ? Dehogynem!:))))
 33. Kékbálna 2008 feb 10. 20:29  
De hisz akkor még csak 28 vagyok. :)
 32. azarabdémon 2008 feb 09. 10:56  
Meggyőztél. Legyen 33-as számrendszer... Tízéves korodra sokmindent elértél... :)
 31. VasMacska 2008 feb 09. 10:53  
:) Virítsál, mid van?
A további 30 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Little Brother / Small Brother

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés