»» ««

Miből lesz a búvárautó?

Egyéb

Bár léteznek "gyalogbúvárok", a legtöbbünk számára autó nélkül nehezen elképzelhető a hazai vagy adriai merülés.

Minden évben igyekszünk friss színt vinni oldalunkba, akár új szolgáltatásokkal akár -ahogy most- új témákat keresve. A tegnap indult Cápaenciklopédia sorozatunk mellett ezért a hazai forgalmazók segítségével idén igyekszünk górcső alá venni minél több autótípust, de nem egy hagyományos autósmagazin módján (hisz nem azok vagyunk), hanem azt is vizsgáljuk, mennyire praktikus egy vagy több búvár számára.

Az első megérzés persze az lenne, a búvárautó egyenlő hatalmas batár, erős motorral, de nem mindenki gondolkozik pickupban vagy kombiban, ráadásul nem csak nagy társasággal, hanem kettesben is lehet utazni. Némelyik közép- vagy alsókategóriás autó a variálhatóságával bizony okozhat kellemes meglepetéseket, és persze ez fordítva is előfordulhat, amikor az autó nagy, lomha és még csak nem is praktikus. Ezért leendő cikkeinkben megpróbálunk az autókínálat minden rétegéből válogatni a kombiktól a kisebbekig, remélve ezzel segíteni tudunk nektek egy leendő autó vásárlásakor- akár konkrét ötletekkel, akár szempontokkal.

Azt természetesen mi sem kerülhetjük meg, hogy bemutassuk az adott modell jellemzőit, például a motor teljesítményét, a felszereltséget, a mellékelt képeken pedig a formavilággal ismerkedhettek meg. Az autó viselkedéséről, kényelméről szerzett tapasztalatainkat is meg fogjuk osztani, tehát ilyen szempontból a mi tesztjeink sem fognak eltérni a hasonló leírásoktól, de ezek nélkül nincs értelme semmilyen autós tesztnek.

Amiben viszont szeretnénk különbözni mindenki mástól és így többet adni, az az, hogy búvárszemmel tekintünk az autókra. Aki már utazott autóval búvárkodni, legyen a távolság akár pár kilométer, akár ezer, sok tanulsággal gazdagodhatott. Mi is sokszor kalandoztunk kocsival, és pár dolog hamar nyilvánvalóvá vált. A csomagtér mérete nyilván meghatározó, de a pakolhatóságot befolyásolja annak kialakítása is. A négy utassal, sok felszereléssel megrakott kocsik egy gyenge motorral csak küszködve jutnak el az Adriáig. A nagyobb fogyasztású modellek gyorsak talán, de meg is drágítják a hosszú hétvégéket, és így tovább.

Mi megtesszük azt, amit Ti egy autó megnézésekor minden bizonnyal nem tesztek meg: belerakunk palackot és megpakolt búvártáskát, ha kell megnézzük hogy boldogul sáros úton, milyen kényelmes négy felnőttnek, röviden mennyire praktikus egy hazai búvárnak.

Tesztelésünk szempontjaihoz két tipikus szituációt találtunk ki
, de természetesen adott típus egyedi, praktikus értékeire is kitérünk.
Az egyik alaphelyzet a "bányató", amikor palackkal, ólommal, teljes felszereléssel utaznak a búvárok rövidebb távra, a merülés után pedig egyből indulnak vissza, esetleg vizes, koszos cuccokkal, sőt, rosszabb utakra is számítani kell.
A másik alaphelyzet az "Adria", amikor búvárcucc mellett palackot nem, ruhaneműt viszont viszünk, hosszú távokat autózunk a nagy nyári melegben, esetleg kísérő is jön velünk.

Remélhetően elnyeri tetszéseteket ez a fajta autótesztelés, és hasznos információkhoz juttok az írásokból. Mivel ilyen jellegű teszteket máshol nem nagyon láttunk, a szempontrendszerünk finomodhat, változhat tapasztalataink függvényében, és természetesen várjuk a véleményeket, javaslatokat is.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 34. áááááávadász 2009 jan 08. 08:15  
vizileg ja.

 33. Kékbálna 2009 jan 07. 23:12  
Szólítsd csak Freddynek. Csak vigyáz amikor porszívót lát énekelni akar. Majd most össze melegedtek. :)
 32. Kékbálna 2009 jan 07. 23:10  
Ebbe avass be! Hogy lehe ennyi mindent egyszerre elütni? Vagy a második disznó csak bánatában kente fel magát a hűtőre?
 31. Garfield33 2009 jan 07. 22:01  
Velem hideg vízben nem mész semmire.
Hozd csak a sört.
 30. OG-Lee 2009 jan 07. 21:58  
Én a hideg vízre gondoltam.
A további 29 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Tobia Hamra

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés