»» ««

Búvárverda: Honda Civic

Egyéb
1/2. oldal

Már három éve piacon az ufo, de formabontó formája idén némileg meg is újult. Vajon űrutazni jó csak, vagy búvárautónak is praktikus az új Civic?

Három éve, hogy a japán gyár berobbantotta először tanulmányautóként bemutatott ufót a piacra. A vélemények erőteljesen megoszlanak arról, hogy szép-e avagy ronda ez a honda, de egy biztos: hidegen senkit nem hagyott. Csupa plexi elől és hátul, formája mint egy űrrepülő, a műszerfalat meglátva pedig néhány sci-fi filmbéli űrhajó azt hiszem elsápadna az irigységtől. Meglepő formák a karosszérián, belül, mindenhol. És 2009-ben megújult!
Hogy miben? Nos azt hiszem ezt nyugodtan feladhatnánk az ismert "mi a különbség a két kép között" játékba. Változott az orr, már nem csupa plexi, néhány kifogásolt anyagot cseréltek - a többit találja meg, akinek van kedve játszani. Egy biztos, ahogy megjelenésekor még most is megnézik az utcán, az új modell pedig szerintem szebb lett, mint elődje.

Csomagtér búvármotyóval
Node nézzük búvárszemszögből, hogy teljesít, ha felszerelést kell szállítani?

Tesztünk kellékei a szokásosak: 15 literes acél búvárpalack és egy közepes méretű búvártáska, amelyeket megnézzük, hogyan és hány férne el belőlük.
A Civic csomagtartója az autó 425 centis hosszához képest átlagos, nem nagy de nem is túl kicsi, 415 literes. Palackunk kényelmesen, a búvártáska viszont éppenhogy de elfért hosszába - az éppenhogy köszönhető az autó erősen döntött hátuljának, sok centi elveszett ott. Egymás mellett ennek ellenére simán elfér két megtömött táska is, alatta meg palack, szóval tényleg átlagos. Ami viszont nagyon tetszett benne, az egyrészt a bal oldalon található 12V szivargyújtó (hűtőtáska végre hátul dekkolhat) illetve a kétoldalán található becsukható rekeszek és a rögzítő kampók. Ami még megdöbbentett, az a csomagtér ajtó súlya, lehet előző tesztelő néhány ólomkockát rejtett el benne? Egy biztos, komolyan neki kell veselkedni, ha le akarjuk csukni - nyilván ütközésvédelem, de akkor is.
Tárolóterünk növelhető az utastér kárára, a hátsó ülések osztva dönthetően, méghozzá igen ötletes módon. Annyira ötletes, hogy nem értem miért nem minden autóban így van megoldva?
Az ülések tehát osztva lehajthatóak, ami után az üléstámla síkba kerül a csomagtartóval. És miért ötletes? Mert az ülések alatt üres hely van. Ide egyrészt meglepően sokmindent pakolhatunk, másrészt a ledöntéskor az ülőfelület lefelé mozdul - ebbe az üres térbe. Egyszerű, könnyed és praktikus.

Lecsúszó üléssor
Ha már hátsó üléssornál járunk, térjünk is át az utastérre. Nagy, sőt meglepően nagy. 425 centiméter hossz, és a 183 centimnek kényelmes vezetőülés mögé úgy ültem be, hogy a lábam előtt még hely volt! Na ilyen élményem is régen volt ilyen méretkategóriában, igaz hogy a csomagtér átlagos, a belsőtér viszont tágas. Anyaghasználat átlagosnál picit jobb, kellemes, amit a kategóriától elvárhatunk.
A hátsó üléssorban középen lehajtható kartámasz van pohártartóval, de kartámasz van elől is, méghozzá intelligens. Na nem a leckét írja meg, de ha felnyitjuk nem csak egy szokásos lemeztartó üreget találunk, hanem az audiórendszer számára USB és audió bementetet sőt további 12V szivargyújtót is. Előtte variálható rekesz, vagy két poharat vagy bármi nagyobbat tudunk elpakolni benne, ha pedig nem kell, redőnnyel zárható. Hasonló rekeszt lelhetünk a műszerfalban is. És megérkeztünk az űrhajónk egyik legfuturisztikusabb részéhez, a pilótafülkébe!

A műszerfal csupa élmény: 3D, meg színes, és többsíkú sőt digitális, ívei pedig mint egy űrhajóé, a hatást növelendő a gombok és a levegőbeömlő is köralakor formáz. A motor indító START gomb piros, mintha a kilövést indítaná (némileg rombolja az illúziót, hogy a slusszkulcsot be kell rakni, sőt el kell fordítani), és a hatásvadászat természetesen a kormányon is folytatódik. De van egy jó hírem, az egész futurisztikus orgia egy nagyon jól kitalált, logikusan elhelyezett és logikusan működő, ergonómikus és kényelmesen kezelhető kezelőszerveket takar. Nehéz elmondani miért, de jó benne lenni. Minden könnyedén kezelhető, nem kell keresgetni, láttam már több mindenre (számomra) jobb megoldás, de nem tudok belekötni.

Az írás a következõ lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gota Abu Ramada

Egypt, Red Sea

16/27 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés