»» ««

Tűzhal-vadászat

Külföld

A Kajmán-szigeteken is tartanak ezeknek a halaknak az elszaporodásától.

Nem lehet tudni, mi okból bukkantak fel először Karib-tengerben az inkább az Indiai-óceánból ismert ragadozók, de tény, hogy egyre többen vannak. A falánk ragadozók szaporodásának ezen a helyen nem nagyon tud gátat szabni senki, ezért néhány helyen igyekeznek felvenni velük a harcot.

A Divetech ezért a Kajmán-szigeteken hetente egy nap két merülésre várja a búvárokat a hajóján, szeptember 5. és október 31. között, hogy segítsenek a tűzhalak begyűjtésében. Természetesen csak végzett búvárok vehetnek részt a munkában, és az általuk gyűjtött halak a környezetvédelmi hatósághoz juttatják el. Ezek a halak ugyanis felboríthatják az életközösség egyensúlyát, ami később a búvárokat is hátrányosan érinti majd.

Noha durva beavatkozásnak tűnik a halak befogása, de valószínűsíthetően az emberek is közrejátszottak a megjelenésükben: van rá esély, hogy a floridai akváriumokból kerültek ki. A jellegzetes mintázatú, hegyes, mérgező tüskéi miatt is feltűnő állatok veszélyessége miatt a környezetvédelmi hatóság azt kéri minden búvártól, hogy tegyenek jelentést arról, ha találkoznak velük és a halászokat is felszólították, hogy ne dobják vissza a kifogott tűzhalakat a tengerbe, hanem gyűjtsék be azokat.

[ caymannetnews.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. Ibolya 2009 sze 02. 19:05  
Már egy éve is szó volt a tűzhalak túlzott elszaporodásáról,amint a mellékelt ábra mutatja a helyzet azóta csak romlott      :-((Tonhal helyett együnk tűzhalat!!Előbb-utóbb az is veszélyeztetett lesz!!

Merülőhelyek

Tiran, Thomas Reef

Egypt, Red Sea

3/3 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés