Havi fotó- videó verseny

2015 Címlapfotó

 
 
Álló formátumú víz alatti kép, amelyet el tudnál képzelni egy búvármagazin címlapjának.
Szavazási határidő: 2015. márc. 30. 21:00
Beküldve 16 kép
Beküldve video snitt
Verseny fóruma » Verseny információ

A birkák miatt támadnak a cápák?

Egyéb
2012. július 22.
A Nyugat-Ausztráliában bekövetkezett támadássorozat okait szeretnék megtalálni.

Hirdetés
Egy lap beszámolója szerint a The Humane Society International nevű szervezet felszólította Nyugat-Ausztrália kormányzatát, hogy a cápatámadások valamennyi körülményét vizsgálják meg, így azt is, nincs-e összefüggés a Fremantle városából induló élő birka szállítmányozással.

A cápatámadások nagy vihart kavartak az utóbbi időben, okkal: 10 hónap alatt öt halálos támadásról adtak hírt. Legutóbb egy szörfös volt az áldozat Wedge Island közelében, Perth városától 180 kilométerre északra. A szervezet szerint lehet összefüggés a támadások és a birkaszállítás között, ugyanis ezerszámra dobják a vízbe az út során elpusztult állatokat, és a következményekkel eddig senki nem foglalkozott. A megszólalók úgy vélik, bizony előfordulhat, hogy ezek a tetemek vonzzák a térségbe a nagy testű ragadozókat. Ez pedig azzal is járhat, hogy a tengerben fürdőzők vagy sportolók is nagyobb veszélynek lesznek kitéve.

A szervezet írt a tartományi és a szövetségi kormányzatnak is, a dokumentált cápatámadások listájával illetve az élő állatokat szállító hajók útvonalával, és vizsgálatot sürgetnek. Megállapításuk szerint a támadások bekövetkezése és az ilyen szállítmánnyal megrakott hajók jelenléte között látható kapcsolat az elmúlt 10 hónapot tekintve. Állításuk szerint még olyan híresztelések hallhatók, hogy a cápák bizonyos hajókat már képesek beazonosítani, és gyakrabban bukkannak fel ezek környékén az "ingyenebéd" miatt.

[ news.com.au ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.Powered by babelrabbit engine © 2004-2015 Bunny - All rights reserved , Tárhely: NLG
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Hirdetési lehetőség