Havi fotó- videó verseny

2016 Partra vetve

 
 
Felszíni képeket várunk búvárokról, ha humort is csempészel bele, az se baj.
Szavazási határidő: 2016 május 29. 21:00
Beküldve 8 kép
Beküldve video snitt
Verseny fóruma » Verseny információ

Elsodródott rákvadász

Külföld
2012. július 30.
Minden évben sok búvár merül alá az ínyencségnek számító rákokért, de ez az időszak nem csak az állatokra nézve veszélyes.


Dc szafari augusztusban!
Hirdetés

A floridai rákszezon lezárult, de a pár nap ezúttal sem múlt el búváresemény nélkül. Az évente egyszeri, a búvárok sokaságát vonzó időszakban szabadon lehet langusztákat felhozni a víz mélyéről- naponta és személyenként maximum egy tucatot. Ahol sokan merülnek és néha meglehetősen ész nélkül, ott előfordulnak balesetek is.

Larry Lumb és bátyja, Bill a Jupiter Inlet térségében indult el langusztára vadászni a délutáni órákban. Bill vezette a csónakot és Larry merült le. Az első helyen nem jártak sikerrel, tehát a testvérek délebbre indultak. Késő délután Larry újból beugrott a nagyjából 25 méteres mélységű vízbe, ám rájött, a gyűjtőzsákját a csónakban felejtette. Testvére odaadta neki, ekkor ő megpróbálta az övéhez rögzíteni, és innentől kezdtek zűrössé válni a dolgok.

Miközben levette az övet, Larry elejtette a hálót, tehát lemerült hogy megkeresse. Az erős áramlás miatt egy kőben kellett megkapaszkodnia, aztán a hálót próbálta előkeríteni. Azt viszont nem tudta, hogy eközben a felszínen a bójája elsodródott, és testvére hiába kereste, nem találta. Bill hamarosan riasztotta a hatóságokat, hogy eltűnt egy búvár, aki ekkor már a felszínen volt, de a csónaknak nyomát sem látta. Larry úgy érezte, nincs túl jó formában ahhoz, hogy kivárja a mentőcsapatokat. A parti őrség egységei helikopterekkel és hajókkal indultak el, ezeket a búvár látta is, ám mind túl messze volt tőle. A közelében halászhajók is elhaladtak, de hiába sípolt, egyikük sem vette észre.

Úgy érezte, eljött a vég, ám elhessegette a negatív gondolatokat és úszni kezdett. Nehezen bírta, többször begörcsölt, és lépni is alig tudott, amikor 4,5 mérföldnyi úszás után partot ért Jupiter szigeten. Bekopogott egy házba, és kérte hogy értesítsék a mentőket. Végül Larry Lumb szerencsésen megúszta a kalandot, komolyabb sérülés nélkül. A tengernek nem akar hátat fordítani, és azon tanakodik, hogy testvérével legközelebb inkább horgászni indul.

[ palmbeachpost.com ]Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 5. elche 2012 júl 30. 22:21  
Igaz, azt is elejthette...
 4. Vanek 2012 júl 30. 22:18  
És ha vitt magával?!
 3. PDIC 2012 júl 30. 21:36  
Nyilván. :-)
 2. elche 2012 júl 30. 21:30  
Languszta lesz az, nyilván.
 1. PDIC 2012 júl 30. 21:22  
Nem csoda, hogy elveszett ha Floridában akart homárt találni.


A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2016 Bunny - All rights reserved , Tárhely: NLG
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Hirdetési lehetőség