Havi fotó- videó verseny

2017 Ember a roncson

 
 
Olyan roncs fotókat várunk, ahol búvár is szerepel a víz alatti képen.
Beküldve 6 kép
» Verseny információ

Barbados

Nyomtatás
Karib térség

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum nem szükséges. Pénzneme a barbadosi dollár (BBD). A legjobb időszak április-november között.
Dekompressziós kamrák: St. Michael. Vészhelyzeti telefonszám: 112.
Az Egyesült Királyságtól 1966-ben elszakadt kis sziget a Kis-Antillák legkeletibb tagja. Egyike a Karib-térség azon szigeteinek, ahol máig tettenérhető az angol örökség. A beutazás magyar állampolgárok számára vízummentes.

Az éghajlat egész évben kedvező, az esős évszak nagyjából július és november közé esik. A búvárutakat érdemes április és november közé tervezni, amikor a látótávolság is jobb, december és március között valamelyest romlanak a körülmények.

A sziget ismert merülőhelyei a nyugati partszakaszon vannak. Híres és jó helynek számít a Dottins Reef, emellett több roncsot is találni a sziget közelében. Némelyik olyan sekélyen van, hogy bármilyen képzettségi szintű búvár számára merülhető. Az ismertebb, kis mélységű roncsok közé tartozik például a Pamir, a Conimara, a Lord Combermere vagy a Berwyn. Az élővilág a sziget közelében lágykorallos.

A számos búvárbázis jellemzően a délnyugati partszakaszon található, és itt van a legtöbb szálloda is, a szerényebb vendégházaktól egészen a luxushotelekig széles a választék.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest -5 óra.


Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Barbados
Módosítási javaslat  

[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Country 1.3 © 2008-2012 Bunny


Powered by babelrabbit engine © 2004-2017 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Hirdetési lehetőség