Havi fotó- videó verseny

2017 Álommerülés

 
 
Olyan víz alatti képeket várunk, amiből érezhető egy hely lenyűgözősége, fotó ami kedvet csinál egy búvárnak az utazáshoz.
Beküldve 6 kép
Verseny fóruma » Verseny információ

Zöld-foki Köztársaság

Nyomtatás
Atlanti óceán kelet, Afrika

Általános: Beutazás útlevéllel, vízum a reptéren vásárolható (kb. 25 euro). Az euro és a dollár általában elfogadott pénznem. Szezon egész évben.
Dekompressziós kamra: Murdeira
Az Afrikától nyugatra, a Kanári-szigetektől délre elhelyezkedő, 10 nagyobb és 8 kisebb szigetből álló szigetcsoport az Atlanti-óceánban található. Az ország 1975-ben vált függetlenné Portugáliától, de természetesen ma is erősek a kapcsolatai az európai országgal. Még nem számít olyan népszerű úticélnak, mint a Kanári-szigetek, de azért akár hazánkból is könnyen elérhető szervezett utazásokon.

Az utazók Sal szigetére érkeznek repülővel, és a legtöbben itt is nyaralnak. A szigetek éghajlata kellemes és kiegyensúlyozott, kevés a csapadék, a jellemző hőmérséklet 24 és 30 fok között ingadozik. A legtöbb búvár Sal szigetén merül, ahol az élővilág inkább hasonlít a Karib-tengeréhez, mint a Kanári-szigetek körülihez. Teknős, dajka- vagy tigriscápa, esetleg bálna is előfordulhat, a komoly halrajok mellett. További érdekességet jelentenek az üregek, illetve a sekély mélységben nyugvó roncsok.

Jó tudni, hogy a téli időszak számít szelesebbnek. A merülések jellemzően csónakból zajlanak, viszont arra érdemes felkészülni, hogy az erősen hullámos óceánban már maga a csónakba szállás is kalandosnak számít.

Időzóna eltérése Magyarországhoz képest -2 óra.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Cape_Verde
Módosítási javaslat  


    üreg/barlang
    fal, üreg/barlang
   
    zátony, fal
    roncs
    roncs, üreg/barlang[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Country 1.3 © 2008-2012 Bunny


Powered by babelrabbit engine © 2004-2017 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Hirdetési lehetőség