Havi fotó- videó verseny

2017 Ember a roncson

 
 
Olyan roncs fotókat várunk, ahol búvár is szerepel a víz alatti képen.
Beküldve 6 kép
» Verseny információ

Olaszország

Nyomtatás
Mediterrán-tengerek

Általános: EU-tagország, beutazás útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, pénznem euro. Ajánlott utazási időszak májustól októberig.
Dekompressziós kamrák: Az ország valamennyi régiójában (Szardíniát, Szicíliát beleértve) több is van. Vészhelyzeti telefonszám: 112
A Földközi-tengerbe mélyen benyúló "olasz csizma" hosszú partszakasza és az olasz szigetek az egyik legérdekesebb tengeri kalandot kínálják a mediterrán térségben. A sokarcú ország, a fejlettebb, városiasabb északi résszel, a sajátos hangulatú déllel, a nyüzsgő Rómával, no meg Szicíliával, Elbával, Szardíniával változatos utazásokra ad lehetőséget. Káprázatos műalkotások és eldugott falvak- ki-ki megtalálhatja az ízlésének megfelelő látnivalókat.

No és természetesen a tenger is várja a búvárokat. Az általunk jól ismert Észak-Adria olaszországi partszakasza ugyan nem számít különösebben jó merülőhelynek, de Dél-Olaszország mellett Liguria, vagy a nagy szigetek annál több érdekességet kínálnak. Az ország hosszú történelme, kereskedelemben betöltött szerepe azzal is járt, hogy számtalan roncsot találni a vizek mélyén. Ókori és modern hajók, világháborús repülőgépek egyaránt találhatóak a búvárok számára elérhető mélységben. A déli, melegebb vízű részek és az északabbra levő területek élővilága valamelyest különbözik, de alapvetően a mediterrán térségben szokásos látványra számíthatunk. Igaz, a hagyományosan fontos szerepet betöltő halászat nem kedvez az élővilágnak. Számos helyen ezért elsősorban a víz alatti üregekben, sziklaalakzatokban lehet gyönyörködni. A búvárkodásban a főszezon a nyár, de délen tavasszal és ősszel sem túlságosan hideg a víz.

Természetesen az országban sok búvárközpont működik, változó színvonalú szolgáltatásokkal és árakkal. Némely térségben (elsősorban északon) kifejezetten drágának számít Európa más térségeihez viszonyítva a búvárkodás, de kis keresés után lehet találni kedvezőbb lehetőségeket. Olaszország szerepe jelentős volt a búvárkodás történetében, elég csak a számos itt alapított felszerelésgyártóra gondolni, így hát senkit nem lep meg a készülékes vagy szabadtüdős búvárok látványa. Egy olasz út szervezésénél mindenképpen érdemes nyitva hagyni a lehetőséget pár merülés beiktatására.

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Italy
Módosítási javaslat  
Országhoz kapcsolódó írásaink:
Merülés egy elsüllyedt városnál Búvár Bár: Sorbanállás nélkül


    üreg/barlang
    zátony
Elba
    roncs
   
    fal
   
    fal, üreg/barlang
    zátony, roncs
   
    fal
   
    zátony
Szardínia
    zátony
    zátony
    zátony
    zátony
    zátony
    zátony
    zátony
Toszkána
    roncs
Fotóalbumok:
16 kép
Olaszország
25 kép
Elba szigete - Olaszország[ Összes ország listája ]

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 8. jovali 2015 feb 16. 19:30  
Sziasztok.
Kelet Sziciliában, Catania környékén van valakinek infója búvárkodásról?
Bázist keresek, vagy idegenvezetőt.
 7. elbolka 2014 sze 01. 21:26  
Sziasztok!
Csatolom a Toszkána_Cecina környékén lévő turista információs pultnál lévő "sport prospektusból" megszerzett búvárklubok elérhetőségét, ha esetleg másnak is olyan nehezen menne mint nekem, hogy a neten rájuk találjon.  
Mi ezeket néztük meg:
Centro Sub Cecina :  Velük merültem, jók voltak.
Centro Subacqueo Frala :
Az irodájuk (ami lényegében a hajó) a  kikötőben van , a hajójuk neve Frala.  Általában 2 napos merüléseket csinálnak (a hajójuk túl nagy ahhoz, hogy csak napi merülésekre használják), amire érdemes előre bejelentkezni, mert előfordulhat, hogy nincs szabad helyük.
Ciansub: nem voltak nyitva, így mást választottunk.

 6. elbolka 2014 jún 11. 20:05  
köszönöm!
 5. elche 2014 jún 11. 20:04  
Ennek találtam honlapját.
Érdemes előre felvenni velük a kapcsolatot valahogy, de tapasztalatom szerint az angol nem erős oldaluk...
 4. elbolka 2014 jún 11. 19:59  
Sziasztok!
Ismertek Talamonen  (Toscane) vagy a város közelében búvárbázist? 3 találatom a városban a (google maps jelöli őket), de honlapot nem találok hozzájuk. Így remélem van valakinek személyes tapasztalata. Illetve ha tud valaki ajánlani jó és egyben olcsó apartmant annak is örülnék.
A további 3 bejegyzés a fórumban olvasható.

Country 1.3 © 2008-2012 Bunny

A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2017 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Hirdetési lehetőség