»» ««
Nyomtatás
Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog
Magyarország (Európa)
homokos, édesvizi
scenic (nézelődős) merülés 0-20 m. mélyen
Jó közelítésű kordináta: N47° 43' 57.63", E18° 44' 15.58"
Google maps / Google Earth
parti merüléshomokos élőhely édesvizi élővilágscenic, nézelődős merülésjelentős halraj nyílt vízben
6/16 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 12m, látótáv: 0-4m
Merülőhely térképe
Általános: Nincs ideális időszak, a nyílt vizek nyáron a felszínen 20 fok környékére melegszenek, de ilyenkor a látótávolság akár egy méter alá is csökkenhet. Tavasszal - ősszel a vizek 10-15 fok körüliek, ilyenkor 3-10 métert is elérheti a látótávolság. Télen jég alá merülve találjuk a legtisztább, és a leghidegebb vizet. Legtöbb helyen valamiféle belépő díjra lehet számítani.
Dekompressziós kamra: Budapest Tel: +36 (1) 391-5302 , Mobil: +36 (30) 269-9436, Általános balesetek esetén mentők száma 104.
» Magyarország részletesen
Módosítási javaslat   Rögzítette: elche
Új merülés  
2016-06-05 (ninjazx9) Értékelés: könnyű körülmények átlagosan érdekes
Max mélység: 7 m , Vízhő: 21 °C , Látótáv: 0-4m
Kellemes bázis, barátságos személyzet, finom hekk, megfizethető árak! Kellemes vasárnapi kikapcsolódás - ajánlom mindenkinek!
Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog
2013-06-22 (janosbuvar) Értékelés: átlagos nehézségű érdekes
Max mélység: 7 m , Vízhő: 20 °C , Látótáv: 0-4m
Kiemelt állatok: jelentős halraj nyílt vízben
Az idén is eljutottunk két barátommal Dorogra és két szép merülésünk volt a Palatinus tóban.
A bázison több tucat búvár készülődött mire megérkeztünk de a víz alatt merülésenként 3 személynél többet nem láttunk igaz a látótáv a szokásos 2-3 m volt.
A nyári vízhőmérséklet a tavaszi Adria után előbb melegnek tűnt a felszínen de már 5 m mélyen csak 20 fokos lentebb pedig 19 C volt.
Nagyon hasznos a kiépített kötélpálya hiszen anélkül komoly navigációt igényelne a búvármúzeumhoz vagy a haltartáshoz az eljutás.
Sikerült harcsát és süllőt, keszeget és kis rákokat is látnunk. A csatolt fotók csak dekorációk de a helyszínen is hasonlóak voltak a halak. A jelentős halraj 30-40 keszeg vagy kárász lehetett a múzeumnál.
Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog
2013-05-01 (mediterro) Értékelés: átlagos nehézségű érdekes
Max mélység: 8 m , Vízhő: 10 °C , Látótáv: 0-4m
A munka ünnepén bepróbálkoztunk a nejemmel Dorogon. Hát igen, amíg mások bográcsoltak, mi merültünk. Előre szóltam neki, hogy májusban még hideg lesz a víz, készüljön rá. Ezért a 7mm-es overállra egy 3-as Shorty-t húzott. Én kemény csávó vagyok, kesztyű nélkül mentem, meg szóló hetesbe.
Vesztemre, ugyanis a hőhatár 3,5 méteren volt ez alatt belecsapott a 10 fokba, a felszín közelébe meg 14-16 fokos volt a víz. Büszkeségből nem jöttem csak ki, pedig a kezem veszettül fázott. Egyébként érdekes volt a múzeum, meg a számítógépes sarok, ahol 1996-os évjáratú Samsung monitor pihenget valami ósdi fényképezővel meg nyomtatóval karöltve. A fa tuskónál nagy halraj. Láttunk még harcsát, meg tán süllőt is.

Ha lemaradtam, akkor arról tudtam hogy merre tartanak a többiek, hogy amerre járt a nejem, mindenhol felrúgta az iszapot...

A bázison mindenki segítőkész volt. Nagyon tetszett a hely, még biztos megyünk.
2012-07-22 (krapa) Értékelés: könnyű körülmények átlagosan érdekes
Max mélység: 7 m , Vízhő: 23 °C , Látótáv: 0-4m
Masodik alkalommal merultunk itt. A bazis vezetok nagyon keszsegesek, es a bazis is jol kidolgozott. A strandot evek ota nagyon szeretem, akik nem buvarkodnak azoknak is ajanlom. A langos meg szinte itt a legjobb (van kakaos lekvaros is...). :)
Most masodik alkalommal bejartuk az egesz kotelpalyat, megneztunk mindent. Illetve megneztunk volna ha nagyobb lett volna a latotavolsag, de sajnos az csak max 1,5 m volt, nehol meg 0.
Jo az uj muzeum is, jo nagy halakat lehetett latni. Varatlanul baratsagosak voltak.
Mindenkinek ajanlom, jo hely, jo emberek, jo viz, jo palya, rossz latotavolsag. ;)
2011-10-15 (janosbuvar) Értékelés: átlagos nehézségű érdekes
Max mélység: 9 m , Vízhő: 15 °C , Látótáv: 0-4m
Idén nyáron ezen az oldalon kezdtem ismerkedni az itthoni vizekkel, elsőként a dorogi (esztergom-kertvárosi )Palatinus-tóval . Már 2 éve nem írt ide senki semmit így egy a helyet régebbről ismerő barátommal elmentünk személyes élményeket gyűjteni augusztusban-szeptemberben és a kellemes élmények miatt most októberben is.
A tó északi füves és keleti homokos oldalán 2 külön búvárklub működik. Mindkét helyen lehet helyben töltött 12l-15l palackokat és ólmot is kölcsönözni így a sajátot fölösleges utaztani. A víz alatt mindkét bázis saját kötélpályát épített ki és 4-5 trepni ( egyenként kb 8m2-10m2-es) van elhelyezve különböző mélységekben a kezdők oktatásához a haladók lebegés gyakorlásához.
A trepnik alatt és a haltartásokban csukák, harcsák,süllők,keszegek várakoznak a figyelmes búvárokra. A látótáv max 2 m így nem olyan könnyű megfigyelni még az 50-70 cm-es halakat sem mert azok hamarabb észlelik az embereket és odébbállnak.
Az idei évtől mindkét bázisra be lehet menni szgk-val parkolni így a felszerelés ki-be rakodása könnyen megy. A bázisvezetők nagyon készségesek, segítőkészek. 2 merülés között az északi strandon több halsütőt is ki lehet próbálni. A kitartóbbak a merülések után a dorogi Határcsárdában egy kiadós pacalt (velővel-csülökkel gazdagítva) ebédelhetnek. A keleti bázis mellett a "Kacsa" nevű retró hely is nagyon alkalmas frissen sült (argentin) hekk ( friss kenyérrel, kovászos uborkával) elfogyasztására és akár 4-fajta sörrel való leöblítésére.
2009-09-13 (Bezso) Értékelés: átlagos nehézségű kimagaslóan érdekes
Max mélység: 7 m , Vízhő: 22 °C , Látótáv: 0-4m
Azért volt számomra kimagasló, mert ez volt a vizsgán kívüli hetedik merülésem. Nagyon sok halat láttunk, méretes pontyokat, kb. 1m-es harcsát, amurt, sü...ket. Telefon, kád, internetező csontváz, trepnik, roncs. Egyszóval tetszett(nagyon). A látótávolság néhol gyötrelem(sokan voltak tanfolyamon), itt-ott egész jó. Ezúton is köszönöm a segítséget Thomasbúvárnak és Jakus Ferencnek nélkülük nem merülhettem volna.
2009-06-07 (Bunny) Értékelés: átlagos nehézségű unalmas
Max mélység: 6 m , Vízhő: 18 °C , Látótáv: 0-4m
Tanfolyami merülés, sokat nem láttunk, a víz viszont picit melegedett, bár most is marha hideg volt nedvesben.
2009-05-16 (Bunny) Értékelés: átlagos nehézségű érdekes
Max mélység: 8 m , Vízhő: 15 °C , Látótáv: 0-4m
Sekély rész, telefonfülke, múzeum, internet. Partközelben nagy pontyok 4-5 példányos rajban.
2009-01-10 (elche) Értékelés: nehéz körülmények érdekes
Max mélység: 7 m , Vízhő: 2 °C , Látótáv: 4-10m
Első jég alá merülésem, a víz hideg volt, a sok rákészülés, szerelés miatt, és mivel nem olyan egyszerű a léknél a vízbe jutni majd onnan ki, nem tartom egyszerű merülésfajtának. Nagyjából 4-5 méteres látás volt, ami a nyárinál jobb, de talán most jég alatt lehetett volna még egy árnyalattal jobb is. A bázison profin csinálták a dolgokat, végig úgy éreztem, minden zökkenőmentesen, biztonságosan zajlik.
Beszámoló, videó, képek: www.divecenter.hu/hirek/1824
2008-02-10 (NyariG) Értékelés: átlagos nehézségű átlagosan érdekes
Max mélység: 11 m , Vízhő: 3 °C , Látótáv: 0-4m
Gondoltuk kinézünk a Dorogi tóra. Kis telefonálgatás után el is értük a helyi oktatot aki mondta hogy mehetünk nyugodtan mert lesznek páran, mivel oktatás folyik. Ki is mentünk a levegő Győrben az induláskor -2 odaéréskor +2 fok volt a víz 3-4 fok körül mozgott. A tó tetején kb 5 milliméteres jégréteg volt ami nem sok gondot okozott. A látótávolság 4 méter körüli volt, szóval szerintem nem rossz.
Láttunk harcsát, süllőt, sügeret, meg rákokat. A nedves kesztyű miatt a kezem az 50. percre márt meglehetősen fázott úgyhogy ki is jöttünk. De látványban gazdag, jó merülés volt szerintem. Képek itt:
www.deepparadise.sk/hu/component/option,com_ponygallery/Itemid,3/func,viewcategory/catid,31/
2006-12-09 (Bunny) Értékelés: átlagos nehézségű átlagosan érdekes
Max mélység: 8 m , Vízhő: 8 °C , Látótáv: 0-4m
Múzeum, telefonfülke, iroda, roncs fotózás. Pár hal gyatra látás.
Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog víz alatti útvesztő
2006-04-22 (elche) Értékelés: átlagos nehézségű átlagosan érdekes
Max mélység: 10 m , Vízhő: 11 °C , Látótáv: 0-4m
Sokmindent nem láttunk, a víz is hűvös volt, de azért felbukkant pár sügér, egy süllő, egy harcsa...
2006-01-28 (Bunny) Értékelés: nehéz körülmények kimagaslóan érdekes
Max mélység: 9 m , Vízhő: 3 °C , Látótáv: 4-10m
Jégalá merülés, kb. 20cm jég. Döglött hal a karácsonyfában, sügér a plató alatt. A látótávolság szuper, megnéztük a roncsot, platókat. Egyszerre több plató is látható volt, hejj ha ilyen lenne a vízminőség nyáron is!
Jégalá merülés, Dorog Jégalá merülés, Dorog Jégalá merülés, Dorog
2005-12-17 (Bunny) Értékelés: nehéz körülmények érdekes
Max mélység: 8 m , Vízhő: 3 °C , Látótáv: 4-10m
Karácsonyfa állítás dorogon, pár elfagyott reduktor, én Rudiét használtam. Felállítás után úszás a platóknál, láttam a roncsot is, sügér, süllő.
Karácsonyfa állítás, Dorog Karácsonyfa állítás, Dorog Karácsonyfa állítás, Dorog
2005-04-30 (Bunny) Értékelés: átlagos nehézségű átlagosan érdekes
Max mélység: 12 m , Vízhő: 9 °C , Látótáv: 0-4m
Meglepően jó vízminőség volt, első bójánál harcsa, aztán semmi csak sivatag. Az elsüllyedt mólónál barátságos süllő még megsimogatni is hagyta magát.
Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog
2004-07-24 (Bunny) Értékelés: nehéz körülmények unalmas
Max mélység: 10 m , Vízhő: 21 °C , Látótáv: 0-4m
A Dorogi merülések 2004-től a kis öbölben tilosak, ezért a nagy tó részre száműzték a búvárokat. A Spartacus búvárklub üzemeltet bázist, van palacktöltés, kultúrált padok étkezni, konténer bázis melegedőnek, füves rész a cuccoknak.
A víz alatt platformok, kötélpálya, haltartások és elsüllyedt stégek, sőt egy kilátó roncs és egy víz alatti múzeum is található itt. Látás hétvégenként nyáron gyatra, szezonon kívül főleg télen a jég alatt nagyon jó is tud lenni.
Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog
Kezdőlap   Ország merülőhelyei   Európa merülőhelyei  

Divesite 0.72 © 2008-2012 Bunny

Merülőhelyek

Manuelita Coral Garden

Costa Rica, Pacific

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 4-10m

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés