»» ««
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés

Itt lehet beszélgetni bármiről ami kicsit komolyabb téma, de nem szakmai beszélgetés, mondjuk úgy a DC-s baráti kör (ami nem zártkörű, bárki csatlakozhat!) komolyabb témáihoz. Az öncélú ökörködést ésszerűbb a Gumiszobába címezni. Sehol nem engedélyezett az üzleti jellegű, öncélú politikai vagy vallási, illetve a sértő hozzászólás, amit törölni vagy csonkítani foguk, a fórum nem erre való.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 . . . 707
 12847. seshat 2009 jan 08. 07:50  
...az emberfelesleget is el lehetne tüntetni ily modon... (de akkor meg mindenki jol fel lenne haborodva, ugye?)
 12846. Ellbando 2009 jan 08. 00:16  
Legutóbbi szafarinkon /  még a Nabilán :((  / kimentünk a fogalmamsincsmianeve szigetre, ahol már mindenki járt, ha északi túrán van. Ahmed a merülésvezető elkapargatta a száraz földbe egy ott talált madár csontvázát, illetve ami maradt belőlle. Kis sas fióka lehetett talán. Egész komoly szertartást rögtönzött, szerintem nem nekünk...

 12845. Bunny 2009 jan 07. 23:23  
Vidéken most is simán agyoncsapják a kutya és macskafelesleget.
 12844. Mirci 2009 jan 07. 22:58  
Azért nekem elég abszudnak tűnik, hogy valaki kimegy a tengerre, megbirkózik a másfél méteres murénával, kötelet köt a nyakába és csupa szórakozásból kivonszolja és közszemlére teszi a strandon.

Ami pedig az állatokkal való bánásmódot illeti, a helyén kell kezelni a dolgokat. Mostanában a nyugati urbanizált ember annyira elszakadt a természettől, hogy azt a néhány élőlényt, amivel találkozik éppen a túláradó gondoskodásával kergeti az őrületbe.

Én sem szeretem, ha kínozzák meg irtják az állatokat, de a patkányt én is agyoncsaptam volna, simán szétrágja a vezetékeket. Egész Bp tele van szórva patkányméreggel, mégha az egyszerű halandó nem is tud róla, különben már mindent szétrágtak volna.

Az arabok alapból utálják a kutyákat, de hát nálunk is a tenyésztés évszázadokig úgy folyt, hogy az almokból a legjobbak maradtak meg, a többit egyszerűen agyonverték. Ma már az elaltatás a humánus módszer, de lehet hogy 100 év múlva ezt is barbárnak fogják tartani. Ami pedig a túlszaporodott (és sajnos elég fertőzött) macskapopuláció kordában tartását illeti, hát igen, van hova fejlődni...
 12843. seshat 2009 jan 07. 21:34  
aha... tegnap mondták ismerőseim, hogy hurghadán amikor megkérték a pincért, hogy légyszi szedje le a cicát a vendégről, akkor az elvitte és kb feltrancsírozta a konyhában, másnap meg élvezettel mesélte...a kompresszoros fiú a múltkor bottal agyonvert egy patkányt...meg rugdossák a kutyákat, vagy lelövik; a múltkor megmérgezték a kocsmai cicát (de az egyik búvár hazavitte és meggyógyította) és még sorolhatnám. itt mindenki tök beteg!!!! ...ezért gondoltam, hogy hasonló eset ez is, mert a muréna meg tátog, ergo nem úgy néz ki, hogy békésen elhunyt... de nem tudom.
 12842. Mirci 2009 jan 07. 21:28  
Hmm... Lehet hogy döglötten kivetette a víz a szálló flancos strandján, és a személyzet így tüntette el...
Ne feltételezzük alapból a legrosszabbat ;-)
 12841. seshat 2009 jan 07. 21:28  
de tényleg ne én legyek már a bunkó, mert nem temettem el a murénát :-I
 12840. seshat 2009 jan 07. 21:22  
nem, véletlenül nem volt nálam ásó! de már teljesen fekete és összeszikkadt, majd átalakul és lebomlik (nem az úton van, hanem 2 hotel között ilyen nagy sivatagos pusztában... csak leröviditjük az utat és mindig ott átvágunk... oda csak helyiek járnak bícselni, úgyhogy feltételezhető, hogy helyi arc volt az elkövető) ..................... a gyerekkínzás azért elszomorítóbb, mert a saját fajunk, ember. de kisgyerek vagy egy állat, ugyanúgy ki van szolgáltatva annak, aki erősebb nála, a világ meg tele van pszichopatákkal. .............................. egyébként egész nap áshatnék (pl kutyatetemeket, meg akármit), de azzal utólag nem teszem meg nem történtté (a vízbe meg nem tenném vissza mert szennyezett már). így legalább látja más is, hogy mi történt!!! de a civilizációban meg hipp-hopp ki lehetne deríteni, hogy ki volt az .....................ha te ha meglátsz egy döglött állatot és mindig eltemeted, akkor tényleg minden tiszteletem... én nem is gondoltam erre (csak háziállatokat szoktunk).... de én egy muslincát is képes vagyok kitenni a napra száradni, ha beleesett a kávémba...úgyhogy elhiheted, hogy megsajnáltam, attól függetlenül mert nem temettem el. (csak álltunk mellette és sajnálgattuk :-P meg szép napot kívántam az elkövetőnek)
 12839. hopposztkopp 2009 jan 07. 20:53  
Nagymamám mindig az állatoknak adott először enni - mert a Teremtő is őket ...először. Persze őket is szépen sorba megettük, de az más.

Ami engem elszomorít: gyerekeket megerőszakolnak, megölnek és ezt videón rögzítik. Ez csak a tény. Ami a szomorú, hogy ez vezeti a nézettségi listákat.

Nem bántás, csak kérdés: elástad legalább, vagy elég volt megnézni? Mert, ha csak úgy elégy melette, akkor olyan nagyon nem érdekelt. Nem lehetsz őszintén szomorú.
 12838. seshat 2009 jan 07. 19:01  
JÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJ megnéztem a nagy murénát nappali fényben....úgy tűnik valaki egy vastag kötelet kötött rá és elcibálta kb száz méterre aztán hagyta megdögleni a napon.... teúristen, milyen emberi lények laknak ezen a bolygón??? Áhhhh.... ez most úgy elszomorított :'-(((( ilyen tátogó pózban van, biztos szenvedett szegény :-( hüpp.
 12837. seshat 2009 jan 07. 18:57  
nekem loptak már igy el cd lejátszót annó... (első repülőút, tizenévesen...sok ész stb)...szóval valamiért a bőröndbe tettem... igaz, becsomagoltam a dzsekimbe, azt meg a törölközőmbe de azért ellopták a discmant :-I
 12836. pygmy 2009 jan 07. 17:15  
ok, lehet. de az tuti, hogy hiába a sok kamera meg biztonságis, tucatra árulják a kozmetikai és elektronikai kütyüket, amit kiszednek a cuccból, kiveszik a bőröndből, s még simán ki is hozzák a reptérről...ezeket mi nem tesszük, még a fóliázott táskába sem
Ferihegyről sok rémsztorit hallani, sajnos
a tanulság, hogy hazaút előtt is kergetőzni kell az asszonnyal a csomagok körül egy hatalmas fóliatekerccsel a kézben:)

 12835. DUPLA 2009 jan 07. 16:55  
Az érkező csomag nem esik biztonsági ellenőrzés alá (értsd nem világítják át, hogy mi van benne, vagyis hogy melyiket "érdemes" dézsmálni) és nem is fektetik, mert a gépről egyenesen a kiadó szalagra megy. A betonon dolgozók mozgatják(rakják kocsira és onnan a futószalagra) mindezt kamerák kereszttüzében, szóval nem valószínű, hogy van lehetőségük, meg idejük minderre. Általában úgy csinálják, hogy átszállásos reptereken monitoroznak, és ami izgalmas pogyi, azt meghámozzák és "tévedésből" elküldik a világ másik felére, hogy mire előkerüljön legyen vagy 3-4 reptér, ahol balesetet szenvedhetett.
Ha nem így van, akkor a feladó reptéren van lehetőség pl. biztonsági okokból legálisan poggyászt nyitni, akár tucatszám is, hogy aztán a visszapakolás már kicsit hiányosra sikeredjék. Szóval - bár mindig vannak meglepik - azért az esetek döntő százalékában az a tapasztalat, hogy ami nem érkezik meg a repülővel valahová, az már nem is került fel rá. Nagyjából a repülőtársaságok és reptéri szolgáltatók kár elszámolási protokollja is ezt az alapelvet követi.
 12834. pygmy 2009 jan 07. 16:27  
igen, jogos a kérdés, ezért csomagolunk odafele mindig
de most este érkezett a charter, lazább a szigor...és egyébként mit tudnak csinálni? ők is mondhatják azt, hogy igen uram, sajnáljuk, de tuti nem mi voltunk, már így érkezett...
ez szép magyar szokás, én másutt még nem tapasztaltam (hallottam)
a csomagok most is késtek, szerintem akkor berhelték...

 12833. Aladár 2009 jan 07. 16:21  
Én is meglepődtem, és valszeg ezért paráztak ők is annyira, és tartották vissza a csomagokat. Egyenként átnézték őket, és ugyanolyan borzalmas állapotban érkeztek meg, mint amit pigmy mondott.
 12832. Garfield33 2009 jan 07. 16:17  
Életszerű ez, hogy Ferihegyen törik fel a csomagot?
Ennyire hülyék nem lehetnek. Akkor miért nem kifelé csinálják ezt, akkor mire az utas észrevesz, a világ másik felén van, és a célállomást hibáztathatja.
Szóval logikusabb az indulási oldal...
 12831. Káplán 2009 jan 07. 16:13  
Ki is rúgták azt a  bandát Ferihegyről ....

 12830. Aladár 2009 jan 07. 16:08  
Legutóbb én is így jártam a reptéren  mikor haza érkeztem. Nem tudom, hogy szerencsémre vagy sem, de egy stewardess állt mellettem civilben (repültem már vele többször, felismertem), és a reptériekkel telefonált épp, amit végig hallottam. Azért vártunk több, mint 1 órát a csomagokra, mert sokat feltörtek közülük Ferihegyen, és épp a jegyzőkönyveket vették fel, mielőtt a szalagra dobálták volna őket. mellesleg ez 10 éve is így volt, sajnos én már meg sem lepődöm. Sosincs a feladott csomagomban semmi, amit sajnálnék, ha ellopnának.
 12829. Bunny 2009 jan 07. 15:27  
Hmmm, drága repjegy, mindeféle pótdíjak, súlymizéria, sztrájk, csomaggondok - imádom a repülést :)
 12828. pygmy 2009 jan 07. 15:20  
más.
még egy kellemetelen szösszenet az útról, pontosan a hazaérkezés utáni reptéri mizériáról.
nem, nem sztrájkoltak, nem késtünk, stb. a csomagok késtek. pár darab lejött időben, de aztán vagy 6-7 perc csend, majd megjöttek a többiek is
mindkét bőröndünk fel volt feszítve, át volt túrva, stb. nem tűnt el semmi, de tropára vágták a zárszerkezetet, és a barmok még arra sem figyeltek, hogy rendesen összezárják, kilógott minden cucc az odalán:(
a harmadik, egy lakattal és kötözőkkel lezárt búvártáska, az megúszta...
imádom ezt a országot, a kedves embereket, meg minden
odafele mindig fóliázunk, ezentúl visszafele is...

 12827. Káplán 2009 jan 07. 15:19  
Nem is búvároknak készitik elő a terepet.
Hanem a pénzes turistáknak,
akiket  a  "négyüléses tengeralattjáróval" jó pénzért körbevisznek.

 12826. elche 2009 jan 07. 15:11  
Fel lehetne sorolni pár roncsot, ami sokkal elérhetőbb mélységben van, és azért szintén érdekes lehet. Oriskany, Zenobia, Thistlegorm, Umbria, stb, stb. Nem lesz ez a tömegek úticélja szerintem.
 12825. Jules 2009 jan 07. 15:05  
http://www.origo.hu/utazas/20090107-vizalatti-muzeum-lesz-a-titanic-testverhajoja-a-britannic.html

Érdekes hír...
 12824. pygmy 2009 jan 07. 11:06  
köszi, jó:)
hosszabb válasz az egyiptomos topicban
 12823. OG-Lee 2009 jan 07. 08:27  
Milyen volt Pygmy Úr?
 12822. seshat 2009 jan 07. 07:48  
hat kb 100m-re a parttol azert nem ertem... remelem nem az amit a housereefünkön lattam :-I

DUPLA: jo, de hogy került oda...kimaszott a vizböl? a murena az hal...
vagy murenaember haha es teliholdkor atvaltozik emberre... es hajnalban vissza es nem ert idöben vissza a vizhez.... pl. siman lehet :)
 12821. Garfield33 2009 jan 06. 23:49  
Az a röhej, hogy pl Kenyába (ami a szomszédban van) 2 hétre 200 ficcsért kapsz utat repcsivel, szállodával, teljes ellátással.
 12820. Kékbálna 2009 jan 06. 23:32  
Ezt én is akartam mondani, hogy nem a legversenyképesebb irodát sikerült kiválasztani.
 12819. Mirci 2009 jan 06. 23:30  
Eleve Zanzibárra odamenni drága. Teljesen megbolondultak. Ma beszéltem az aerovivásokkal, sajna nem lesz csak charter jegy, viszont Kataron keresztül 152 EFT, ez fele (!) a mostanság járatos repjegyáraknak (Németországból a legolcsóbb charter jegy 1200 €). Igaz, Dohában kellene tölteni odafelé egy napot, de ahogy utána néztem, az sem rossz hely. Az aranyékszerek pl. negyedébe kerülnek, mint nálunk, szóval lenne hol eltöltenem azt a napot ;-)))

Amúgy az aeroviva mindig is pofátlanul drága volt, én még nem utaztam velük, de állítólag a szervezésben sem állnak a helyzet magaslatán.
 12818. Kékbálna 2009 jan 06. 22:49  
Hali!

Van kint most valaki Phuketben? Egy ismerős pár készül - nem búvár - nyaralásta oda. Jó lenne némi info és egy konktakt. Phuketbe mennek. Első trópusi útnak jó lesz bemelegítésnek utazási irodával. Aztán majd legközelebb maguk szervezik. :)
 12817. elche 2009 jan 06. 20:56  
Van egy szinte már elítélendő kedvtelésem: olvasgatom az Aeroviva hírleveleit az utazási ajánlataikkal. Most az a nagy szám, hogy a last minute utaknál a második utas "ingyen utazik". Ki is részletezik:
Dominika, 7 éj
1. utas:  429 900 Ft + 9 900 Ft/éj all inclusive ellátás + 43 000 Ft Dominika programcsomag + 89 900 Ft illetékek, adók és transzferek
2. utas:             0 Ft + 9 900 Ft/éj all inclusive ellátás + 43 000 Ft Dominika programcsomag + 89 900 Ft illetékek, adók és transzferek
Ez a szerény számításaim szerint 834,300, azaz fejenként 417,150. Ránéztem a lastminute.de oldalra, Bécsből különösebb "ingyen utazós" trükk nélkül 11 nap, hasonló kategóriájú AI hotelben 1507 euro is lehet, olcsóbb hotelben meg még vagy 200 euróval kevesebb is. Tehát 400 rugó fejenként, vagy még ennél is kevesebb. Hosszabb idő, olcsóbban, "szenzációs akció" nélkül- utazik még valaki magyar irodákkal ilyen helyekre???

Zanzibár viszont mindenhonnan piszkosul drága. Nyilván mert mindenütt all inclusive utakat árulnak oda csak.
 12816. Garfield33 2009 jan 06. 19:07  
Momentán elsöröztem az árát.
De kártyán szívesen elnyerném a tulajtól...
 12815. Aladár 2009 jan 06. 18:40  
Tényleg, te is vehetnél céges flottát. Mondjuk, kezdd a Cassioval.
 12814. Garfield33 2009 jan 06. 18:37  
Jól van, Ali.
Ahogy tanítottalak.
Ha jót tehetsz, azért érdemes hazudni is egy kicsit...
 12813. elche 2009 jan 06. 17:53  
Ma sem keltem fel hiába...
 12812. Aladár 2009 jan 06. 17:51  
Te egy úr vagy.
 12811. elche 2009 jan 06. 17:50  
Egy céges flottáról lenne szó... De inkább csak magánban tárgyaljunk, mert még kiderül micsoda óriási médiabirodalommá nőtte ki magát a DC.:)
 12810. Aladár 2009 jan 06. 17:49  
Ja igen. Akkor hány autót is veszel tőlünk?
 12809. Aladár 2009 jan 06. 17:47  
Tudod, hogy van ez, emberekkel dolgozom/foglalkozom, tehát nem várok sokat az emberektől...persze a kellemes meglepetéseknek mindig örülök.
 12808. elche 2009 jan 06. 17:46  
Néha azt sejtem, hogy a magad életbölcsességének köszönhetően úgy érzed, nagy meglepetések téged talán már nem is érhetnek. Alapvetően igazad is van.
De néha azért...:)
 12807. Aladár 2009 jan 06. 17:37  
Nagyszerű. Rendesek vagytok.
 12806. elche 2009 jan 06. 17:11  
Hm, csak kérni kell, és mi igyekszünk segíteni...
 12805. Aladár 2009 jan 06. 17:05  
Csak vegyetek sok autót, az nekem is jó.
 12804. Garfield33 2009 jan 06. 15:28  
ők nem fellélegeztek, hanem, leborultak és többször is megemlítették, hogy Stefiu akbar...
 12803. elche 2009 jan 06. 15:17  
25? És a hajó legénysége, a modellkedésre tanított divemaster, stb?:)
 12802. Garfield33 2009 jan 06. 15:07  
Nem mer.
Idén Szudánba se jön.
Mindjuk erre a hírre 25 ember lélegzett föl megkönnyebbülten...
 12801. Garfield33 2009 jan 06. 15:06  
De mi nem vállalnánk be!!!!!!
 12800. OG-Lee 2009 jan 06. 15:05  
Hát kűggye el a DC, hogy írhasson egy jó kis beszámolót.
 12799. elche 2009 jan 06. 15:03  
Szerintem két hetet is bevállalna, ha a száműzetést Maldív szafarin tölthetné.:)
 12798. OG-Lee 2009 jan 06. 14:55  
1 hét bann?
Első   1 . . . 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 . . . 707
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Dirty Rock

Costa Rica, Pacific

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés fal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa mantarája nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés