»» ««
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés

Itt lehet beszélgetni bármiről ami kicsit komolyabb téma, de nem szakmai beszélgetés, mondjuk úgy a DC-s baráti kör (ami nem zártkörű, bárki csatlakozhat!) komolyabb témáihoz. Az öncélú ökörködést ésszerűbb a Gumiszobába címezni. Sehol nem engedélyezett az üzleti jellegű, öncélú politikai vagy vallási, illetve a sértő hozzászólás, amit törölni vagy csonkítani foguk, a fórum nem erre való.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 . . . 707
 7745. elche 2008 aug 01. 16:39  
Nézd, megvan nyilván a lehetőségem arra, hogy bármiféle személyeskedés esetén közbelépjek, a mostani társalgás még belefért a szakítószilárdságomba, remélhetően tovább senki részéről nem megy ebbe az irányba. Végülis mindenki tanulhat abból, ami itt elhangzik, nekem persze most is ellenvéleményem van. Ha tényleg kezdő, tapasztalatlan búvárokról beszélünk akik hozzád ragaszkodnak, meg ne sértődj rajta, de nem az ő véleményük lesz számomra a mérvadó. Úgy gondolom, Garfield vagy Dupla meg tudja ítélni, kiben bízhat meg, egy tizenhét merüléses kezdő nem annyira. Hiszen némelyik vezető olyan "morcos". Meglehet, nekik másra is van szükségük, de... De.
De akkor fordítok egyet. Ha ezek az emberek hozzád ragaszkodnak, akkor a bázison dolgozó, tapasztaltabb kollégáid rossz merülésvezetők, hiszen nem velük akarnak menni? Vagy netán rajtad kívül mást nem is ismernek, nem is tudják hogy és mit csinálnak? Egy adatból nehéz statisztikát csinálni. Persze lehet, én is szoktam, főleg akkor, ha rám nézve kedvező.:)))))
 7744. Jules 2008 aug 01. 16:36  
Inkább vedd fel a kabinetirodába... Férfias szakállát nem sok helyen vennék jó néven... :-) Egy helyen biztos nem...
 7743. seshat 2008 aug 01. 16:30  
igen, de ebbe biztos beletanulok idövel, senki nem ugy kezdi, hogy hü de profi, ha egy kezdö dm-nek ugyanolyan szintünek kell lennie, mint mondjuk egy 10 eve a szakmaban levö, folyamatosan guide-olo, vilagot latott dm-nek aki fejböl ismeri a vilag merülöhelyeit, akkor kesöbb nem tudnank, tudnek sehova se fejlödni... mindennek az a lenyege, es ennek is, hogy az ember idövel egyre jobb lesz.

az, hogy a vendeg velem merült, es ujra jön, epp ez a dm (vagy az elötte guide-olos, buddy-s) munka lenyege. hogy akkor tudom, hogy jol csinaltam. meg annal is, aki bepanikolt, es megnyugtattam, es idövel merültünk tovabb, felszinre se kellett menni (bar nagyon akart)... a tauchernetre meg kiirta, hogy köszön mindent.  emellett nekem edes mindegy, hogy a Dupla, akit eletemben nem lattam, mit velemenyez rolam, nem fogom rosszabbul erezni magam töle. csak nem szeretem az okoskodast meg a baszogatast (en is voltam bunko a salemes topikban, de ennyire azert nem)


 7742. DUPLA 2008 aug 01. 16:22  
Ha egyszer miniszterelnök leszek (már nincs messze) biztosan te leszel a szóvivőm. Mit szóvivő! Tiéd a diplomácia, a külügy. (bocs Jules) Szóval hosszútávú munkaszerződést már ne írjál alá.
 7741. elche 2008 aug 01. 15:57  
Dupla barátom szerintem kizárólag arra utal, hogy te ugyan még nem vagy DM, de már visszatérő vendégeid vannak, és ez számára nem teljesen értelmezhető helyzet. De annyit hozzáteszek: én is ügyesen vezetek időnként merülést. Lassan úszok, az érdekességeket igyekszem megmutatni, vissza is találok a hajóhoz. Megkockáztatom, előfordul, hogy van, aki szívesebben jön velem, mint a sok éve profiként dolgozó búvárral. Csak éppen... azzal én magam is tökéletesen tisztában vagyok, ha valami nagy-nagy baj van, az az esetleg nem annyira szimpi profi minden helyzetet tud kezelni. Én viszont nem lennék rá képes. Ezért van az, hogy nem rajongok azért, hogy én ússzak a csoport elején, mert sose az ideális körülményekből indulok ki. Mert láttam DM-et, aki nem 25 méteren, de akár hetvenen is biztonságban mozog, kontrolláltan cselekszik, ha arra van szükség, míg nekem jobb elkerülni azt a mélységet. Te is tudod (tudnod kell), hogy a balesetek soha nem igazodnak a csapat, a vezető, a hajó vagy bárki más szűk keresztmetszeteihez.
 7740. seshat 2008 aug 01. 15:46  
azert nem kell mindenre olyan hevesen reagalni, biztos van okod a kötözködesre, nem vitatom, csak a te velemenyed igy ismeretlenül all azzal szemben, hogy a sokadik visszaterö vendeg jön/jött, ma is egy ujabb, hogy hol vagyok, mert velem szeretne/szeretenenek merülni. ezert csinalom ezt a munkat, mert ennel jobb erzes "szakmai szempontbol" nincs.

ettöl függetlenül lehetek en a vilag legrosszabb dm-e, ha te igy gondolod, nem baj, hiszen nem is ismerjük egymast.
 7739. Garfield33 2008 aug 01. 13:55  
Csak aztán nehogy ez legyen az első szava hozzád "anya" helyett: Tesco...
 7738. Garfield33 2008 aug 01. 13:53  
Szégyelld magad, Vanek.
Nekem is ez jutott eszembe.
 7737. azarabdémon 2008 aug 01. 13:50  
:) 4 hét múlva már más lesz a sorrend... (persze, nagy lesz az ellenkísértés, mert a meghitt órák idejét alvásra is lehetne szánni ugye...)

Az SZTKI szakképzett munkatársainak már vehemens előrehaladásról számolhatok be, pl rájöttem, hogy a Kisded tüdejét nem az én elszánt vasakaratom és vércseéberségem működteti (azaz ha nem nézek oda, akkor is lélegzik!! Jesz!!). Nagy eredmény.

Kisdémonfi nem egy hálás Emberke; sehol egy virág, sehol egy versike, sehol egy brillnyakék, ellenben a perisztaltika minden lehetséges formájával már megtisztelt, szemben is és háttal is.

Megyek, enni kér a Zutód. Ennek az Emberkének én nem Édesanya vagyok, nem a Világ Mindene, nem a Meghitt Biztonság, nem az Oltalmazó e Mostoha Földön  - hanem egy két lábon járó traktornyi rakás kaja...
 7736. Edka 2008 aug 01. 13:45  
Szia újra itt!
Nos, használati utasítás KAPHATÓ, azaz "A kisbaba működése" c. frenetikus kis füzetke, Martin Baxendale tollából, természetesen illusztrálva. Majd jól megpróbálom neked megszerezni vagy előkotorni az enyimét :-))
Démonapuhoz pedig ajánlom szintén fenti szerző 'A férfi műkődése" c. füzetét. Azok a fejezetek még egyszerűek, amikor a "férfi kicsomagolását", "üzembehelyezését", és "energiaellátását" taglalja, a nehézség "a férfi vezérlése" és a "csatlakoztatás egyéb háztartási készülékekhez" c. fejezetnél kezdődnek. :-)))
Amint möglöhet látogatni, viszek belőlük, kerül amibe kerül!
 7735. Vanek 2008 aug 01. 13:28  
Szia Démon! :-)
Ezt az alfa-vessző-hímet majdnem más sorrendben olvastam. Aztán rájöttem bizonyos hathetes szabályokra... És rájöttem, hogy mégis először olvastam jól, csak elírtad... ;-))

Ezek szerint a Szülői Tűréshatár Kutató Intézet munkatársai már felkerestek Benneteket is és beindították a vizsgálati programot...
 7734. DUPLA 2008 aug 01. 13:24  
Kedves seshat: te a balesetesben nem tudsz offolni. Egyébként nem személyes ügy, hogy Jasyt idézzem: "az a baj velem, hogy mindent szakmailag közelítek meg, s mint tudjuk, ez mindig tévútra visz."
 7733. azarabdémon 2008 aug 01. 13:23  
Sziasztok, köszönöm szépen a welcome-gratulációkat Kisdémon nevében is!Itthon kaotikus helyzet van, a lakás törekszik a legnagyobb entrópiára, nem beszélve az eddigi rangok-beosztások teljes felfordulásáról, mely egy gyámoltalan, törékeny emberke érkezésével teljesen felfordult, úgymint: a., Kisdémonfi: Alfa-hímb., Démonapu: Alfa vessző-hím (bétá-t nem merek írni, hátha ecccer elolvassa...)c., Démonanyu: Omega nőstény, az a., és a b., éjjel-nappali ügyeletese és kiszolgáló személyzete, önkéntes társadalmi munkában.  Botrány egyébként, hogy egy ilyen pici emberkét ránk mertek bízni a csecsemős nővérek és -orvosok 4 kórházi nap után, ... se egy használati utasítás, se egy működési leírás... (se egy "volume" gomb!... ) Jó nyaralást Nektek (ilyenkor nyaralni szoktak az emberek normális esetben, ugye?), üdv azarabdémon
 7732. seshat 2008 aug 01. 13:10  
uh, a tanitonenimnek is ez volt az elözö munkaja. ö a rendörsegnel volt buvar es neki is eltünteket kellett keresnie... eleg nyomaszto munka, meg lelkileg megterhelö ... :-S ha megtalalod valakinek a gyereket 3 nap utan, akkor azert rossz, ha nem, akkor meg a bizonytalansag miatt...
 7731. seshat 2008 aug 01. 13:06  
kedves DUPLA: nem akarok a balesetesben offolni. hmmm...szerintem az a normalis, hogy ha valaki megcsinalja a dm tanfolyamot, akkor nem egyböl pl Elphinstone-nal kezdi a guide-olast, vagy Panorama drift-tel, nem? :-))

az OWD tanfolyamon se az az elsö feladat hogy maszk nelkül usszal ötven metert, hanem csak siman, hogy dugd be a fejed a vizbe...

meg csak a kezdöknek kell dm, a többi az visszaterö vendeg, meghallgatjak a breefinget es tudjak az utat maguktol,  es külön mennek.  
de mindegy mert te ugyis mindig kötözködsz. tenyleg, amugy miert?
:-)
 7730. Garfield33 2008 aug 01. 12:41  
Pedig a nagy szád megvan hozzá...
 7729. Garfield33 2008 aug 01. 12:39  
Igan. Hegy merre vannak, mert akkor megyek oda az ezer veszélybe egyenesen...
 7728. bruno 2008 aug 01. 12:38  
Nemnem. Az szopóka, békaláb, és gumiruha.
 7727. atengercsendje 2008 aug 01. 08:29  
Ez meglep, hogy Mimo képes volt lassan úszni! :) És igen kiabál a víz alatt, és tökéletesen jól hallható. Azóta én is megpróbáltam a figyelmfelkeltésnek ezt a módját, de nem tudok olyan hangosan kiabálni a víz alatt, mint ő... :)
 7726. DUPLA 2008 aug 01. 07:31  
Az nem oxigénpalack, hanem oxigéntartály! Meg a szívószál és a szivacsruha, azok is kellenek ám!
 7725. DUPLA 2008 aug 01. 07:26  
Bizony, szánalmas kis katasztrófa-turisták vagytok, miközben ennek a szerencsétlennek meg még buddy-ja sincs, mert csak egyedül biztonságos a srác. ő már intézmény: a Világökörség része.
(Azt azért jó tudni, hogy legalább ingyen melózik, hisz "Éppen ez teszi lehetővé, hogy a cégek őket támogathassák, s ez meg is érje nekik.")
 7724. Jules 2008 aug 01. 07:15  
Hajaj Bunny, akkor mi nem biztonsággal voltunk jég alatt ?:-D
 7723. BoGyesz 2008 aug 01. 02:08  
Kiről van szó egyébként? Ismert búvár Mo-on?
 7722. Bunny 2008 aug 01. 00:11  
És még mondja valaki, hogy a magyar búvársajtóban nincs összedolgozás. Kollár K. A. (Búvárinfó) küldte át ezt az igen tanulságos cikket, azzal, hogy szégyelli nagyon, de sok újdonságot megtudott belőle. A többi kommentet nem idézem :D
Értem én, hogy népújság, meg minden, de azért egy ici-picit úgy érzem, sok nem teljesen valós információ jelent meg benne. Szegény tűzoltó búvárok meg csak néznek, nem is beszélve arról a pár ezer egyedülálló módon amerikai rendszernek megfelelő mentőbúvári képesítésű búvár. Ja és persze mind katasztrófaturisták vagyunk.
http://www.teol.hu/index.php?apps=cikk&cikk=162568

Persze ez nem feltétlenül a cikk szereplőjének hibája, de sokat hallottam én már az oxigénpalackot ...
 7721. PDIC 2008 aug 01. 00:01  
Hever itt pár H.U.B., kettőt kipróbáltam, csak a normál "madzagos" leeresztő szelepek működnek ...
 7720. nlq 2008 júl 31. 23:55  
marmint hogy hol nyuzsognek???
 7719. nlq 2008 júl 31. 23:53  
mares hub volt a hatamon, en ugy emlekszem, hogy mukodott a leeresztes akkor is ha nem volt rajta  az inflatorcso
 7718. Garfield33 2008 júl 31. 23:13  
Az előbb néztem a NatGeoWild "legveszélyesebb élőlények" műsorát.
Ázsiában - ha nem tudnátok - a tengerben a legnagyob gonosz a fehérfoltú szirtcápa. Igaz, hogy a süket duma közben végig a Oceanic whitetip-et mutogatták; az ember azt hinné, egy ilyen adón nem nyomnak marhaságokat.
De legalább azt mondták volna meg pontosabban, hogy nyüzsögnek ezek az emberevő szörnyetegek...
 7717. elche 2008 júl 31. 20:41  
Aki most a hajót vezette, pár éve még csak a palackokat pakolta emlékeim szerint.:) Bár az ő helyismeretéről kevesebb infónk volt, szerintem a nem igazán Safaga-specialista guide miatt volt egy kis zavar. De hozzá kell tegyem, meg lehetett győzni mindenről, és szerencsénk volt, amiért többször erősködtünk bizonyos helyek kapcsán.
 7716. Mirci 2008 júl 31. 20:14  
Érdekes, olvasgatom az új merülőhely leírásokat.
Az el Kahfeint a Nabilával merültük két éve... Új kapitány van?
 7715. Jules 2008 júl 31. 18:56  
Van vkinek tippje, hol tudnék 27-es méretű (gyerek) neoprén strandcipőt venni? Mintha a Mares gyártana ilyet...
 7714. caverman 2008 júl 31. 18:10  
Sziasztok!

Egy gyors kérdés: Mares Dragon AT -t palack nélkül szájjal felfújva, nem leereszthető a leeresztő gombbal. (Csak a gyors leeresztővel) Ez hibás működés, vagy jól gondolom, hogy a palackból származó levegő nyitja a jacket leeresztőszelepeit? AIRTRIM-mel nincs tapasztalatom...

Köszi: Zoli
 7713. seshat 2008 júl 31. 15:48  
nekem nincsenek koordinátáim
meg a legtöbb hely azért látszik a hajóról, hogy az-e az (zátony teteje, alakja), ezek az alsógatyás hajós srácok nem gps-eznek, csak mennek :-D

fura, mert salemtől is elsodródtunk picit, mert kikötés előtt ugrottunk, erre ők mutatták fentről hogy merre induljunk :-D

safaga soraya-t azt nem is tudom...
 7712. Vanek 2008 júl 31. 14:50  
Pedig a Bunny Bénázása sokkal szebben alliterál... :-P
 7711. Bunny 2008 júl 31. 14:34  
Az eredeti hely Safaga Soraya, ezt a tévedést meg elneveztem Safaga Soraya Horn -nak, nem a gyula alapján, hanem a formája miatt :) Így fog bevonulni a történelembe mostmár.
 7710. Bunny 2008 júl 31. 14:33  
Csak mond, hogy a bunny féle roncs, rögtön tudni fogja :D
 7709. Bunny 2008 júl 31. 14:31  
Nem, mivel a dc exportjával lett átküldve. Ha megnézed a helyeket, meg a térképet valószínűleg csabi is csak próbálta megkeresni, és rosszul tippelte a zátonyt, egy picit lejjebb viszont szinte tökéletesen ráillik a hely a leírásra a google earth alapján. Van ez így, ezért kell pontosítani a helyeket, ha valaki ott jár. Én mindig megteszem pl, épp most végeztem a túra helyeinek átfésülésével, és bejavítottam az adatbázisban, ahol kell.
 7708. nlq 2008 júl 31. 14:06  
legutobbi turan  magyaraztam mimonak, hogy a salemtol nem messze van egy masik szep nagy roncs, nekem se hitte el... igaz en nem voltam koordinataval felkeszulve...

legkozelebb majd jol megkerdem tole, tudja e mar hol van az a roncs :)
 7707. nlq 2008 júl 31. 13:56  
jaaa  akkor fake...
 7706. Vanek 2008 júl 31. 13:30  
Amúgy nem csesztétek el a koordinátaformátumot?
 7705. Vanek 2008 júl 31. 13:28  
Hát akkor lehetne: Bunny tévedése
Bunny csalódása
Bunny beégése
Bunny magyarázkodása
Bunny melléfogása
stb...

Netán:

DC adatbázisának gyöngyszeme
 7704. Bunny 2008 júl 31. 13:24  
Igazából nekem nem volt annyira rossz, fel volt kavarodva a víz ezért nem volt túl látványos, de a korallok egész jók voltak, csak hát mást vártunk, másra készültünk. És ez volt az egyetlen hely, amit a kapitány sem ismert, és gps alapján mentünk oda, erre pont hibás volt a koordináta. Memo persze magában somolygott, hogy "nagyokosok, amit én nem ismerek az jó hely nem lehet", bár a poseidoniát sem ismerte, és azért az látszott, hogy megilletődött picit, hogy egy számára ismeretlen, szuper jó kis roncsot mutattunk neki szintén az adatbázis alapján.

Mindegy, legközelebb mégegyszer rápróbálunk, mostmár helyes számok ismeretében :)
 7703. Vanek 2008 júl 31. 13:11  
Bunny's Nightmare?
 7702. VasMacska 2008 júl 31. 13:10  
Talán fel kéne hívni a figyelmet, az adatbázis feltöltésnél, hogy kérjük a pontos adatokat közölni, csak semmi dezinformáció, kérem!  :-)
Delegalább úsztunk egy jó nagyot, és zodiákoztunk is:-(
Név: Közvetlen a Dungis hely melletti majdnem semmi.
 7701. Bunny 2008 júl 31. 13:06  
Safagai csapatnak.
Itt voltunk:
lat=26.779761, lon=33.988277

És szerintem ide kellett volna menni:
lat=26.7737397314, lon=33.9915547549

700m-t tévedett a feltöltő, mondjuk az pont elég volt ahoz, hogy egy 4* hely helyett egy 1*-ost találjunk.
Ja, mivel ezexerint ismeretlen helyet merültünk, várom a névjavaslatokat :D
 7700. VasMacska 2008 júl 31. 12:58  
Sőt maga Mimo is azt mondta, hogy neki még ilyen csoportja  nem volt, aki nem akart naponta többször 50 méterre leugrani, és hogy ez így tiszta nyaralás, még neki is.  Egyébként csúcs az a fickó,  nem volt ideges, elsőre még a szabadtüdős uszonyával csapatot vezetett, ami kicsit gyors tempó volt, de később belátta, hogy a fotósnak a kamerája a buddy-ja, aki meg csak néha visz gépet, az a maga két három emberével együtt nézelődik a víz alatt. Akivel meg ő merült, azoknak mindent megmutatott, sőt összevárta a fotósokat, videósokat is, és hangos szóval ( értsd: kiabált a víz a altt:-) felhívta a figydelmet a látnivalóra. Igy láttunk pölö termetes krokodilhalat. Minden merülésen volt valami, ami miatt azt mondhattuk, hogy igen, ez is jó kis vörös-tengeri merülés volt!
Egy szó mint száz, szuper túra volt. pont olyan, amilyet én szeretek. Nyugis, békés, nézelődős, jó társaságban, meleg vízben, ráérősen, semmi rohanás, semmi nagy úszások, semmi áramlással szembeni küzdelem, fürdőruhában, minden ólom a zsebben, éltünk, mint hl a vízben. Bármikor indulnék vissza.
 7699. elche 2008 júl 31. 12:11  
A vicces az, hogy a csapat többi tagja sem lázadozott a "lájtos" merülések miatt, amit a fotósok preferáltak. Nagyon nyugodtan lehetett nézelődni, sok kis apróságot látni, néha megállni. Ha a falnál az ember lefele úszkál a semmi kedvéért, a merülés rövid, és alig látott valamit a búvár. Ehhez képest még a békésebb helyek is többet adtak. A csapat egyöntetűen ezeket a nyugis, de szép helyeket szerette a legjobban.
 7698. Bunny 2008 júl 31. 12:07  
Visszafele mi is ott jöttünk, szép az a táj, bár nem áltunk le fotózni, csak fentről néztük aztán inkább kimentünk, szegény zodiac-os ott körözött, nem akartuk, hogy szétstresszelje magát, mi van már velünk :D

Garf: hát nem, de nem is az volt a foglalkozás célja. Necces - értsd salem - esetben meg nitrox-szal nyomtuk.
 7697. seshat 2008 júl 31. 12:02  
tényleg Poseidonia van rairva en sem ertem miert ElKahfain
de utana  shaab sheer keleti oldal az dombos, olyan mint valami mesevilag...csak nem biztos hogy driftben kitart a palack a hajoig..nekem nem tartott ki mert mindenki rohant  amikor ott voltunk...nemtom hova...
 7696. Garfield33 2008 júl 31. 11:05  
Látom, nem sok dekót szedtetek össze.
Első   1 . . . 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 . . . 707
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Abington Reef

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés