»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás

Víz alatti fotósok, búvárfotósok és videósok vagy a téma iránt érdeklődők fóruma. Lehetőleg maradjunk a témánál, az általános beszélgetésekre használuk a megfelelő fórumot.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 . . . 390
 1393. jasy 2007 aug 08. 21:50  
Hát ez a baj! Az étlapot most hagyjuk. Nézzük, hogy én mit láttam és mennyiben támasztja alá a Te számodra lejövő üzenetet. Az oktatók és a személyzet egyforma, ha úgy tetszik egyenruhában dolgozik. Az oktatóterem és demo kellékek sem azt üzenik számomra, hogy "Olcsó Jánosokkal" állok szembe. A hallgatói ruhák egységesen újnak tűnő Scubapro ruhák, míg a dzsekik Seac 2000-sek, és akkor nem beszéltem a néha felvillanó Poszeidonokról, illetve arról, hogy szinte mindenkin komputert véltem felfedezni. Remélem ez teljesen általános, mint ahogy a pezsgős OWD avatás is. Nézzük a helyszíneket -elche jól ráérzett- a hamatai kikötő déli szafarit sejtet, a Univerzal Studios és a tengerpart Floridát. A zárttéri részek mexicói cenotték -erősíts meg Garfield33-, ezt a cancuni betét -hacsak a fejkendő nem kamu- megerősíti. Ezek kifejezetten a kolbász-sörös csapatok merülő helyei. Szerintem ebből a csapatból azért lehet, hogy kijön egy kacsa stek és legalább egy rose. Ne hagyd, hogy a fontos, egy tapasztalt búvár számára fontos informáciokat elhomályosítsa a Neked nem tetsző zene választás.
 1392. elche 2007 aug 08. 21:50  
Ezzel semmi baj nincs: a túrákról készült film is egy műfaj, más szabályokkal. De én nem szervezek túrát, amikor én felteszek valamit a YouTube-ra, abban a tudatban teszem, hogy jó esetben 10-15 másodpercem van arra, hogy a folyamatosan új és új videókra kattintgató, akár nemzetközi közönséget valamelyest megfogjam, és ha a film hosszaként 10 perc jelenik meg, akkor már ezt a 10-15 másodpercnyi esélyt sem kapom meg sok embertől.

Ettől még a barátnőmnek összevághatok 15 percet, vagy ha jön velem útitárs, ők is hosszabbat kaphatnának, amibe belekerül ahogy integetnek a kamerába, de ezt eszem ágában sincs beletenni egy afféle igazi filmbe. Képzelj egy versenyt, jó esetben 15 résztvevő, akár 35-45 perces filmmel, minden hónapban. Hányan néznék végig az összeset? Ha azt mondjuk, 2-4 perc, akkor az egy igazi kihívás: a legjobb anyagokból összehozni egy erős anyagot. Jules-t is kérdezheted, milyen arányban vagdosta ki sokunk szemében még mindig nagyszerű képeit a filmből, mert alkotói elképzeléseibe nem fért bele.

Én személy szerint sem a célközönségedet, sem az oktatói kvalitásaidat nem minősítettem (nem is értem, ez utóbbi hogy került elő), sőt, ha figyelted még azt is mondtam, szerintem a te filmed működhet is, illetve értékelem a tudatosságát. De remélem nem baj, hogy én leírtam azt, mit gondolok én a filmekről, búvárfilmekről, meg a saját felfogásomról, ami nem szükségszerűen jobb másnál. Csak eltérő esetleg.
 1391. fokszy 2007 aug 08. 21:48  
szerintem senki nem fikázta a filmed, hanem építő kritikával szóltak hozzá....
mint ahogy én is
:-)
 1390. DUPLA 2007 aug 08. 21:39  
analog-dialog lassan kezdesz olyan mélyre menni, hogy csak teki szerkóban tudlak követni.
 1389. elche 2007 aug 08. 21:38  
Én egyszer a Judas Priest Painkillerével próbálkoznék.:)
 1388. DUPLA 2007 aug 08. 21:35  
Mi sem fesztiválokra készítünk filmeket. Egyszerűen arról van szó, hogy egy team (3-4) ember 30-40 órányi anyagot rögzít minden tanfolyamon ás túrán, amit tanfolyami, vagy utifilmként megvágok majd azt minden résztvevő ingyen, alanyi jogon emlékbe megkap. Van évi öt-hat túránk 20-30 fővel, de még senki nem hajtott el minket az anyánkba a filmjeinkkel. Amikor a Búvár Oscart javasoltam azt gondoltam talán lesz egy film amiben lesz egy perc amit ízléstétől függetlenül mindenki élvez, és akkor már megérte. Nem gondoltam, hogy pariban lenszünk Stefi brotheres cápashow-jával, vagy Jules vérprofi mozijaival, de hát a részvétel mindig fontosabb, mint a győzelem. De úgy látom itt egy jószándékkal közzétett film nem véleményeket, hanem indulatokat szül, hovatovább ott tartunk hogy egy hitgyülis-csürhe-éhenkórász banda meg a dilettáns instructoraik szervezetten flusztrálják itt a magyar búvártársadalom filmesztéta elitjét. Egymás fikázásban meg nincs kedvem versenyezni, pedig jó vagyok benne.
 1387. Jules 2007 aug 08. 21:35  
Dirty deeds done dirt cheap?

Hm, én arról az albumról a Rockert meg a Ride on-t próbáltam, egyre kíváncsibb vagyok a versenyfilmre :-DDDDDDDDDD
 1386. elche 2007 aug 08. 21:25  
Jogos felvetés, bár teljesen egyetérteni mégsem tudok. Arra én is utaltam, hogy azt már a személyiséged határozza meg, hogy mit gondolsz a közönségről. Mégis, valahol a filmnél arra is gondolni kell, másnak mi tetszhet. Tehát meglehet, én egészen más stílusú filmeket szeretek, mint amilyen stílusban egy általam hatékonynak vélt promo filmet csinálnék. Egyszer egy barátommal a Coca-Colának dolgoztunk, és bizony próbáltunk azon agyalni, hogy is lehet a megrendelő (nem reklám volt, hanem egy szűkebb belső vezetői kör) kedvére tenni. Naná, hogy beletettünk valamit a saját vizuális elképzeléseinkből, de azért alapvetően próbáltunk nem elrugaszkodni. De a kevéske ötletünk is túl soknak bizonyult, egy kicsit át kellett hangolni a filmet, mert a megrendelő szerint "túl szomorú a vége és nem igazán tükrözi a Fanta életérzést". Pedig egyszerűen csak a végén lassabb tempójú zene volt, nem valami latinpop. Mivel ők fizették, eszünkben sem volt bizonygatni semmit. Így sem jártunk rosszul. Meglehet, hogy ez a sokat emlegetett film tökéletesen eléri a célját, és meghódítja azt a búvárközönséget, akit meg akar hódítani. Lehet, hogy te más közönséget hódítanál meg, ami persze személyiségfüggő is, de üzlet is.

Szóval az üzlet az üzlet, bárhogy is állunk hozzá.:))))
 1385. jasy 2007 aug 08. 21:20  
Tetszik, nem tetszik a PaDöDö egy extremitás mentes közép mezőny. Magad is a jó hangulatot idézed be tőlük. Talán ez egészíti ki a verbális üzenetet.
Szerintem valamit félre értettél, Dupla sem a "bőröd illatát" tekintette etalonnak, csak arra utalt, hogy sokan szeretik. Az pedig, hogy a pénztárca vastagsága arányos pl. a zenei műveltséggel és igényességgel, finoman fogalmazva is tévedésnek tűnik.

jasy
 1384. Darth-Digilog 2007 aug 08. 21:14  
Elche nem értek veled egyet. Szerintem egy promo filmnek be kell mutatnia magát a céget és elsősorban arról kell szólnia, hogy miért mások mint a többi cég, miért hozzájuk menjenek. Tehát nem igaz, hogy nem az alkotó izléséhez kell alkalmazkodnia. Mint ahogy írtam, bennem is kialakult egy kép a video láttán a cégről,és az nem az én világom. Én nekem az jutott erről eszembe, hogy ez egy olyan cég ahol olcsón lehet merülni, de cserébe nem kapok luxust. A vacsora kolbász lesz sörrel, én meg a kacsa steaket szeretem vörös borral. Ha értitek mire gondolok. Nekem mindössze ennyi info jött le a cégről a klipp láttán, és mindez szinte csak a zene miatt. A képekre már nem is emlékszem.
 1383. Darth-Digilog 2007 aug 08. 21:07  
Én nem tudtam, hogy ez Padödö, ők általában vicces nótákat készítenek, és a koncertjeik is mindig nagyon jó hangulatúak, ha zenei élményt nem is adnak. Most tényleg alúl múlták magukat.
Győzikéről meg azt gondolom, ha te magad is erősíted azt hogy ez a célközönség keressen meg, akkor tényleg azt fogod hinni hogy ebből áll a világ. Szerintem a búvárkodás drága sport és a célközönsége nem a rossz értelembe vett "Győzikés" proli, tehát nem ezt a vonalat erősíteném. De ez már egy másik szakma.
 1382. elche 2007 aug 08. 21:06  
Nem akarok cápás szórólapot, csak példaként mondtam, mert a búvárkodást sokan a cápákkal kötik egybe: ki pozitívan, ki negatívan. De hát mi is ugyanazoknak a búvároknak szeretnénk szólni, akiknek te a promo filmedet szánod. Ha lenne DC promo film (ez sem lesz, szintén csak példa) mégis egészen más lenne... Mert abban igazad van, hogy a film nem az alkotó ízléséhez kell ez esetben igazodjon, de mégiscsak az alkotó az, aki megtippelni próbálja, milyen is az a közönség. Tehát a vége úgyis az, hogy a promo film készítője dönt mindenről, és ez esetben bizony az egyéni vélekedése lesz a meghatározó, attól függetlenül, mi a szándéka.

Lefordítva ezt búvárfilmezésre, én magamból kiindulva gondolom azt, hogy elég 3-4 perces filmekkel megmutatni dolgokat, ha a téma és az anyag annyit bír el. Úgy vélem, ezt a közönség még nem unja, és a célomat elérem. Én úgy gondolok a közönségre, hogy egy érdeklődő csoport, akinek viszont a figyelméért számtalan profi film verseng a tévékben. Nekem nem a Discovery filmjeivel kell versengem, főleg, ha nem is olyan szándékkal és lehetőségekkel forgatok, mint azok a filmesek. Viszont ezzel egyből fel is állítok magam elé egy korlátot- de ez egy értelmes és vállalható korlát az én szememben.

Amatőrfilmes koromban sokszor jártam szemlékre, és a falat kapartam a vacak 40-60 perces VHS-re készült filmektől (bár ez a szó túlzás rájuk) amik próbáltak halivúdot játszani, és mélyen eszembe véstem a nálam okosabbak útmutatását: a baj az, hogy túl olcsó a nyersanyag, kísértésbe estek a többnyire fiatal gyerekek, hogy nekik háromezer forintnyi videokazetta és pár haver elég arra, amit egy szuperprodukció dollárszázmilliókból hoz össze. De inkább tervezzenek és forgassanak úgy, mint ha celluloidra dolgoznának, mint ha minden másodperc súlyos pénzekbe kerülne, és máris összeszedettebb lesz a végeredmény.
 1381. Darth-Digilog 2007 aug 08. 21:01  
Nekem a most elkészült búvárfotós versenyben is helyet kapott egy 50 mp AC/DC. Magyar fordításban a csíp a polip című nótájuk.:-)  De általában semleges jazz zenét szeretek használni, mert szerintem nem jó ha ismert nóták szólnak a film alatt, végülis nem videóklippet készítünk.
 1380. DUPLA 2007 aug 08. 21:01  
Igen, te is potencális közönség vagy, és bár a zene nem jött be neked, azért egész délután a filmről beszélünk. Promo filmről lévén szó ennél többet nem is remélhettem. Én is szeretném hinni, amit te, de a szemem az a Győzike Ferrariját látja, Cseh Tamás BKV-val közlekedik.
 1379. fokszy 2007 aug 08. 20:56  
Nem szoktam mostanában részt venni a fórumon, de ez a zene valami vérlázító tényleg (a videó nem annyira gáz mint a zene, de azzal sem reklámoznám magam). Szerintem cseréld le, ha tényleg promónak szánod. Az üzenete érthető, de nem hiszem, hogy sokan mennének el tanfolyamra azok közül, akik a vidámvasárnapot nézik. Kérlek, ne sértésnek vedd a kritikát.
Ha valami jó promót akarsz megnézni, ami fiatalos stílusában mind zeneileg, mind képanyagban, akkor ajánlom ezt az oldalt: http://www.benliv.hu/
 1378. DUPLA 2007 aug 08. 20:51  
Mivel a DC-nek sem a cápákhoz sem a korallkertekhez nincsen semmi köze, ezért én egyiket sem választanám. A DC vállalkozás és nem cápákat és korallokat árul. A DC áruja szerintem az INFORMÁCIÓ, a SZAKMAI KÖZÖSSÉGHEZ TARTOZÁSI ÉLMÉNY ÉRZETE és az INTERAKTIV TANULÁS LEHETőSÉGE. Ha az én dolgom lenne ezekre fűzném a szlogeneimet és a képi világomat is azokon a szórólapokon. Írjatok ki egy pl. egy szlogenpályázatot, abból megtudod, kinek mit jelent a DC. Én úgy tapasztaltam eddigi életemben, hogy "vásárlók" nézete az mindig fontosabb egy boltról, mint amit a tulajdonosok tartanak róla. Már csak üzleti szempontból is.
 1377. elche 2007 aug 08. 20:37  
Én is potenciális közönség vagyok, és nekem nem jön be annyira.:) A reakciókból én azért azt szűröm le, hogy megosztja valamelyest az embereket. Azt nem állítom, hogy rosszul választottál, én csak vázoltam, hogy több taktika lehetséges. De mindennel együtt is tudatos választásnak gondolom, és ezt én értékelem minden filmkészítőnél. Az már teljesen elméleti dolog, hogy a potenciális közönségre lebontva is igaz-e az, hogy négyszer annyi Bódi Gusztit vesznek, mint az igényesebb magyar előadók lemezeiből.:) (Szeretném hinni, hogy nem. Szerintem egy szafarihajóról bedobnának a vízbe, ha egész nap Bódi Gusztit bömböltetnék.:))))) )
 1376. DUPLA 2007 aug 08. 20:28  
Ha már a marketingnél tartunk ElChe a promo film nem a készítő zenei ízléséhez igazodik, hanem a publikuméhoz. Namármost a publikum zenei ízlése bármilyen meglepő nem a Loksi. Egy olyan országban ahol a zenei analfabéta Győzike popsztár lehet, ahol Lagzi Lajcsin és Fásy Ádámon nőnek fel gyerekek, ahol a Bódi Guszti négyzer annyi CD-t ad el, mint Presser, Bródy, Dés és Ákos együttvéve, szóval ott a Padödő nem marketing szempontból egyáltalán nem szalonképtelen. Különösen nem, ha a képek és szöveg + a kettő harmóniája nem a lakodalmas rock műfaját idézik.
 1375. Jules 2007 aug 08. 20:20  
Én már próbáltam 70-es évekbeli AC/DC-re is vágni:-)
 1374. jasy 2007 aug 08. 20:16  
Alakul ez, árnyalódik a kép. Közelítsük marketing oldalról. Ha feltételezem, hogy Dupláék célközönsége azonos a filmen, -láthatóan több túrából összevágott- szereplők korosztályával, nem biztos, hogy a választott zene teljes csőd. A 20-on éves korosztálynak feltehetően más képsorok és zene dukál.

jasy
 1373. elche 2007 aug 08. 20:11  
Egy példa a funkcióra: ha csinálok egy DC szórólapot, és cápafotót teszek rá, akkor akik szeretik a cápákat, azonak tetszeni fog, akik meg félnek tőle, idegenkedni fognak. Ha ráteszek egy vörös-tengeri korallos életképet, kevesen ijednek meg, de talán nem is lesz annyira hatásos azoknál sem, akik egy cápára felkapják a fejüket. Csak persze ezeket jóval nehezebb előre kiszámolni, mint ahogy én itt leegyszerűsítve okoskodok, és ez a nagy baj.
De hát így megy ez.:)
 1372. elche 2007 aug 08. 20:03  
Én is levettem azt, hogy a zene szövege kapcsolódik a képekhez, de hát éppen mivel promo anyag, azaz meghatározott funkciója van, az szerintem teljesen érthető érv, hogy nem tölti be a funkcióját akár ilyen apróságok miatt. Ha a nézőnek nem tetszik a zene, az nem a zenészre üt vissza, hanem a promóciós anyag tárgyára. Tehát ha olyan zenét választasz, amihez lehet nagyon pozitívan és nagyon negatívan viszonyulni, akkor a pozitív reakciójúakat jobb eséllyel győzöd meg, de a másik csoportot nagyon el lehet riasztani. Ezért szokott igen gyakran semleges lenni az ilyen anyaghoz az aláfestő zene, inkább nem rizikózik a készítő. A Pa-Dö-Dö szerintem semmiképpen nem nevezhető semlegesnek.

Amikor kísérletezőbb kedvű anyagról van szó, számomra nincs szélsőérték, a Sunda Bunda Bandától a Napalm Death-ig bármit el tudok képzelni egy búvárfilm alatt. Maximum rajtam kívül senkinek nem tetszik, de egy nem annyira meghatározott funkciójú filmnél ettől én még lehetek elégedett.
 1371. DUPLA 2007 aug 08. 19:54  
Jules, köszönöm az észrevételeidet, egy profitól ez már-már dicséret.

Arabdémon, neked is köszönöm, hogy egyetlen filmzene választásom alapján megvilágítottad elmémet,  és feltártad, hogy hamis Messisáként zeneileg pusztítom a népet, nem mellesleg, egy szar búvárisntructor is vagyok, aki az uszonyát sem vihetné a Te nagyhírű mestereidnek.

Analóg-dialóg, elnézést, hogy felzaklattalak a a Pa-dö-dö-vel, de talán megérted, hogy taktikai okokból a Loksit, Dést, Demjént, Gesztit stb  a versenyre tartogatom, addig bírd ki hányás nélkül. Ja, és ha egy promo-film zenéje miatt nem jönnél hozzánk tanfolyamra, hát -már megbocsáss -nem is hiányoznál. Ez ugyanis nem zeneiskola.
 1370. jasy 2007 aug 08. 19:37  
Tisztelettel köszöntenék mindenkit. Hosszabb ideje kitartó és érdeklődő olvasója vagyok a búvárkodással foglalkozó fórumoknak és azok résztvevőinek. A fotó/video témához egy pár gondolat. Szerintem mindkettő remek. Tele leszel siker élménnyel: észrevetted, odaértél, kilebegted, megkomponáltad stb. Szerintem nagyon fontos, hogy miért készül: természetfotó, társaságifotó és persze ez igaz a videora is. Egy csapatnak kíván megörökíteni egy emlékezetes programot, vagy "idegeneknek kívánja bemutatni a vízi világot. Esetleg promo. Itt egy kis kitérő: a zenei izlések hálistennek eltérőek. Azért Dupla "szöszenetében" felhívnám a figyelmet a szövegre és annak tartalmára. Ebben az összefüggésben, figyelemmel a nem tikolt célra nálam rendben van. Vissza térve a tartalmi célokra. Egy olyan társaságnak, aki mind részese volt az eseménynek lehet tiszta zene a háttér, esetleg egyszavas, "félszavas" bemondások bevágásával, amelyek jellemzőek voltak az egész túrára. Egy pl. roncsot bemutató tőrténet már lehet szöveg betétes, esetleg a múltjáról, az elsüllyedés körülményeiről, a merülés sajátosságairól. Bocs, ha kicsit hosszú voltam.

jasy
 1369. Jules 2007 aug 08. 19:21  
Na, megnéztem én is: poénos a zene, nem feltétlenül rossz választás, csak szerintem a vágás üteme nincs szinkronban a zenével. promónak kicsit hosszú, ennek a harmada is elég lenne, plusz néhány helyen kellene a képek színen kicsit korrigálni (leginkább a teknős-búváros kettősön a végefelé.)
 1368. Aladár 2007 aug 08. 19:08  
Értem, hogy a dolog arról szól, hogy milyen klassz dolog a búvárkodás, de ezt a zenét tényleg le kellene cserélni valami kevésbé táncdalfesztiválosra. A Queen Having a good timeja, vagy valami más, szélesebb körben elfogadott zenei stílus jobban passzolna. Illetve nekem kicsit össze-visszák a képek.
 1367. DUPLA 2007 aug 08. 18:19  
Örülök, hogy tetszett. Alig fertály óra alatt öt vélemény, nem is rossz! Azt nem lehet mondani, hogy a film nem váltott ki aktivitást, promoként ugyanis pont ez a célja.
 1366. Darth-Digilog 2007 aug 08. 18:17  
A zeneválasztás valakinek az értékrendjét is tükrözi nálam. Ha nem egyezünk illetve nagyon távol állunk egymástól, lehet az konfliktushoz vagy nem ahhoz a pozitív élményhez juttat,  mint amit várnék. De mondom ez csak az én túlzásom.
 1365. azarabdémon 2007 aug 08. 17:46  
Óh, félre ne érts, nekem sem jön be ez a zene, kicsit olyan hitgyülis....
ui. Az én oktatóim egyike sem tudott jól énekelni (nagyszámú mintavétel!), ámde jó oktatók voltak.
 1364. Darth-Digilog 2007 aug 08. 17:33  
Mondjuk mivel én 7 évig DJ voltam, és azért hagytam abba, mert bejött a gépzene a techno és azóta is fontos az életemben a zene, nekem meghatározó élmény (negatívan) ha ilyennel találkozom. Én valószínű el sem mennék hozzájuk tanulni búvárkodni ha ez lenne az első tapasztalatom egy búvárcéggel. De én szélsőség vagyok, képes vagyok összeveszni a zene miatt bárkivel.
 1363. azarabdémon 2007 aug 08. 17:20  
Én is megnéztem... ha promo videonak szánod, nem annyira gáz a zene. (Rammstein mégsem lehet, ugye....)
Azonban ha otthoni emlékvideot ilyen aláfestéssel kapnék Tefi barátomtól, rögvest küldenék neki lázcsillapítót.
 1362. Darth-Digilog 2007 aug 08. 17:06  
Na megnéztem én is mert kiváncsi voltam, hogy mi lehet az a zene, amit elche így kritizál.
ÚÚÚÚ. Ez így egy LGT-s este után nekem is kemény volt! Erre nem számítottam. :-(
Néha nagyon középre komponált snittek voltak. :-)
 1361. elche 2007 aug 08. 16:37  
Van benne pár olyan kép, ami izgalmas anyagot eredményező túrákon készülhetett. Egyébként tényleg inkább promo ez, nyilván nem is értékelésre szántad, én is csak annyit mondanák, hogy a zene brutálisan idegen tőlem, és ez rányomta a bélyegét nálam az egész filmre.:)
 1360. DUPLA 2007 aug 08. 16:03  
Virítok. Ez csak a klub promo, a java még hátrvan.

http://www.hungarodive.hu/htm/video.htm
 1359. Bunny 2007 aug 08. 14:43  
Ismered álnevem, Darth-digilóg. Tudod "a Sith-ek mindig ketten vannak, se több se kevesebb. Egy mester és a tanítvány. Csak az a kérdés, hogy ő ki volt, a mester vagy a tanítvány?"
 1358. Darth-Digilog 2007 aug 08. 14:39  
Ez a vége nagyon gonosz volt!
 1357. Bunny 2007 aug 08. 14:37  
Köszönöm, köszönöm ezt a kis szobrot. Szeretném megköszönni barátaimnak, szüleimnek akik nélkül ez nem jöhetett volna létre ... a csapat jól dolgozott, eltalálták az egyensúlyt a gumik is jól működtek .. harcolni fogok a világbékéért és az éhező gyerekekért ... köszönöm, köszönöm, nem is számítottam erre a díjra, de véletlenül van nálam egy diaporáma amit levetítenék, már be is van készítve véletlenül a lejátszóba :D
 1356. Darth-Digilog 2007 aug 08. 14:08  
Elche! A Taka2 videón a kép teljesen érdektelen. Ezért a kérdés abszolút felesleges. Sir Richard Burton elmehet a sunyiba (szegény most már nem), a narrátorok királya visszavonhatatlanul: BUNNYíííííííííííííí!
 1355. elche 2007 aug 08. 14:08  
Meglehet, az eredeti készítő olyasmit élne át ha megnézhetné, mint Enrico Palazzo a Csupasz pisztolyban?:)
 1354. Bunny 2007 aug 08. 14:03  
Ó, az én érdemem csupán az, hogy legendává tettem...
 1353. elche 2007 aug 08. 13:55  
Azért áruld el a nagy titkot is, hogy Jules ne legyen meglepve: az alapvetően a te kiegészítéseid miatt legendássá vált film anyagának hány százalékát forgattad te.:)
 1352. Bunny 2007 aug 08. 13:44  
Legközelebb ha felénk jársz, esetleg megnézheted :P De készülj fel, hogy utána eladod a felszerelésed és valami teljesen más hobbi után nézel, mert ez überelhetetlen. A BBC Blue Planet csak azért készült el, mert nem látták, egyébként nem vágtak volna bele egy egyértelműen alacsonyabb színvonalú fércmunkának, mint az.
 1351. Bunny 2007 aug 08. 13:43  
Hohó, a film másolása szigorúan tilos! Megnézni, az lehet. Másolni, azt nem!
 1350. Jules 2007 aug 08. 13:41  
taka2-t akarok látni! Ideiglenesen tudok helyet biztosítani a weboldalamon!
 1349. Darth-Digilog 2007 aug 08. 13:37  
A Monthy Python akkor oszlott fel amikor megjelent a Taka2. Azt mondták ezzel már nem tudnak versenyezni!
 1348. Darth-Digilog 2007 aug 08. 13:36  
Pici pénzért titokban tudok másolni!
Bizony bizony! A nagy művész megajándékozott egy példánnyal! Azt még nem tudom, hogy ez nekem jó vagy sem, meg hogy ez a barátság vagy éppen hogy nem jele, de majd az idő megadja a választ rá. :-)
 1347. Luciferin 2007 aug 08. 13:26  
Az egyértelmű írigység hangja: Neked megvan a nagy Taka 2? Kincs birtokosa vagy! :) Én csak akkor és ott láttam, és azóta sem :(.
 1346. Darth-Digilog 2007 aug 08. 12:53  
Azt hiszem -ma úgyis pihenő napot tartok a tegnapi LGT koncert után- megnézem a Taka2 -t, már esküszöm hiányzik. Nem is emlékszem, hogy néz ki az "anyaállat" amiben a bohóchal lakik!
 1345. elche 2007 aug 08. 12:51  
Nyilván én nyilatkozhatok teljes joggal, mert egyikhez sem értek igazán: jó filmet se, meg jó képet se könnyű csinálni. A vitának ez a része teljesen elméleti... Ráadásul kicsit a szokásos körte-alma hasonlítgatás problémájába esünk. Én nem azért nem nézek képeket, mert állandóan búvárvideókat lesek, vagy fordítva. Megnézem ezt is, azt is, mind a kettő mást ad. Amikor arról beszélünk, hogy valaki, aki sose járt mondjuk egy adott merülőhelyen, miből kap afféle hasznosabb fejtágítót, akkor számomra egyértelműen a videó a megoldás. Mint az én Grüner See filmecském, szűk 3 percben mutat valamit a tó környezetéről, a merülés jellegéről. De ha igazán ütős Grüner See-hangulatról beszélünk, az nekem a fotót jelenti, egy vagányabb osztott például. Filmből ilyen erőset még nem láttam erről a helyről.

Filmben csak akkor lehetne szerintem egy ilyen Grüner See-téma jól megvalósított, ha hosszabb, de mégis végig erős képekkel dolgozik, van jobb dramaturgiája, egy jól felépített narrációja, stb, stb. Szóval a filmezés a tervezéssel indul, tudatosan készülnek a snittek, és azokat össze is lehet vágni. Ez már messze túlmutat az átlagos etűdök világán. Ha a film jó, és ritmusa is rendben van, úgy is megáll a lábán, ha mindenféle hang és zene nélkül nézed. Amit már valami profi zenének kell továbbvinni, ott már nem a képek miatt lesz erős a film.

A Tengeri Sónál erősebb volt a közösségi jelleg, mint a program, bár néha voltak tényleg jó képvetítések. Abból azért akadt ütős. A filmek... Nekem a búvárfilmekről van egy felfogásom, alapelképzelésem, amihez igazodni próbálok. Például nem igazán kaparnék azért, hogy a Vörösön forgassak: nem azért mert unalmas, nem azért, mert az én szintemről már leereszkedés lenne (de nagyon nem), hanem azért, mert a legelső búvárfilmesektől kezdve (Hass, Cousteau) már annyian jártak ott és annyian forgattak, hogy nem érzem úgy, a rengeteg belefektetett energiával igazán az újdonság erejével ható filmet lennék képes készíteni. Lehet szépet, lehet jót, de én most inkább arra törekszem, hogy ha lehetőségem van rá, azt mutassam meg a filmet nézőknek, amit még nem ismerhetnek. Örülsz egy bohóchalas felvételnek, tetszik egy szép lágykorall, de az állad attól esik le, ha mondjuk egy Cocoson felvett 2-3 perces éjszakai cápatömeges szösszenetet látsz. Utóbbiból már láttam egyet, hát nagyobb hatással volt rám, mint egy tucat vörös-tengeri. Tehát amikor a Tengeri Són betették a Vörösön készült filmet, és elindult a mozi, már az elején látszott, hogy gyengusz világítással, közepes technikával, valami tipikus aláfestő zenével, és a programból láttam, hogy 25 perc hosszú lesz, már sóhajtoztam. Aztán jöttek a képek, szigorúan áttűnéssel egymás után, koncepció nélkül, újdonság nélkül... Nem nézhetetlen ez, persze, és azt sem vádolom, aki ebben hisz, de én mást akarok, mást szeretnék. Azt nem mondom egy másodpercig sem, hogy az a kevéske, amit fel tudok mutatni, világszínvonalú, de azért igyekszem keresni a hibákat, és legközelebb ügyesebb lenni. Operatőrként is, meg rendezőként is.

És ha még filmesként nem is vagyok klasszikus, talán mégis olyan helyekről mutattam kis etűdöt, amit kevesebben ismernek. Legalább a funkciót betöltik, amire szánom őket...
 1344. Luciferin 2007 aug 08. 12:44  
Mondjuk filmet azt tényleg nem tudok mondani. De egyetértve analog-dialog kollégával (kollégának ő ismert el) "jobb képeket szoktunk látni mint filmeket". És akkor egyből eszembe jut az az új képi világot nyitó, zseniális előadói erényekkel megáldott fiatal ember diavetítése, aki mindenkinek tudott újat mutatni, a maga mikroszkópos élővilágról szóló esszéjével, amit azóta is (sajnos mások számára elérhetetlen) szinvonalként tűznek ki a szervezők. :))
Első   1 . . . 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 . . . 390
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Umbria Wreck

Sudan

6/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítésroncs merülésmesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés