»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás

Víz alatti fotósok, búvárfotósok és videósok vagy a téma iránt érdeklődők fóruma. Lehetőleg maradjunk a témánál, az általános beszélgetésekre használuk a megfelelő fórumot.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 . . . 390
 18101. Garfield33 2013 júl 31. 10:42  
És milyen tyúkbelet használsz?
Mert van belőle vékony meg vastagabb is. Hátha az a bibi.
 18100. Bunny 2013 júl 31. 10:40  
Nyilvánvalóan úgy teszteltük (kézben tok nélkül) és nem ment.
 18099. Garfield33 2013 júl 31. 10:06  
Inkább nézd jól meg, hogy a gyárinak milyen a dugója. Milyen hosszú, milyen mély, stb.
De...
Kiindulva abból, hogy a jó öreg S70-nel ment, ezzel meg nem, talán a bibi nem is ott van a vaku résznél. Próbáld meg a géépet kicsomagolva, a kábelt a vaku elé téve elsütni. Talán a tokod nem igazán baba.
 18098. Bunny 2013 júl 31. 08:23  
Slave módban kábellel működik, kábel nélkül is bár mivel ahogy írod bent van, ez azért nem túl stabil, sőt. De nem adom fel, időm van, végső esetben bármikor bemehetek a boltba megvenni a gyári kábelt.
 18097. Garfield33 2013 júl 31. 07:57  
Próbáld meg egy 10 centis darabbal. Valószínüleg ott is bibi lesz, a szemetek az érzéketőt egy lyukba tették, hogy csak tuti merőleges sugarak érjék el. Szóval nem az anyag a hibás, szerintem.
Ja, slave módban, kábel nélkül működik?
 18096. Bunny 2013 júl 31. 07:45  
Hehe, szép világ ez, ahol már a fénynek is kenőpénzt kell hogy tegye a dolgát! Ja amúgy a S&S ezt írta a kérdésemre, hogy mégis mi a túró van abban a kábelben:

"We 100% recommend SEA&SEA fiber optic cable to use DS-TTL. Many customer chose cheap fiber optic cable, but quality is not good. TTL feature is really enjoyable feature, but the light from camera must be transmitted to external strobes correctly. So, SEA&SEA fiber optic cable L is designed to transmit TTL signal correctly. It is the difference"

Szóval maszlag, de ennek örömére futok pár kört még az olcsó kategóriában, illetve először megpróbálom újra vágni és ha tudom felpolírozni a mostanit. Főleg, hogy az INON vaku messze nem volt ilyen kényes, tökéletesen működött az olcsó kábellel is. Sőt a sztvízben kipróbáltuk a nagyobb ys-d1 vakuval, és az is működgetett, nem volt teljesen 100% de 10-ből 8 esetben ment a TTL. Gyanítom javítottak a fényérzékelőn, csak hát igen, egyszerűbb azt mondani, vedd meg a gyári drága kábelt.
 18095. Darth-Digilog 2013 júl 30. 21:48  
Úgy látszik ma már a fény is csak megfelelő pénzért hajlandó haladni. Úgyis most sikerült 1 percre tudósoknak megállítania a fényt, lehet, hogy te véletlenül még őket is lepipáltad! :-)
 18094. Garfield33 2013 júl 30. 17:47  
Az tuti, hogy nem maga az uvegszal. Inkabb a csatlakozo, vagy a vagas az uvegszalon.
Vagy egyszeruen csak amator vagy...
 18093. macok 2013 júl 30. 17:17  
A csoda már nálam korábban is megjelent! Canon 600D+u.azok ay Ys-01 vakuk + szintén saját gyártású opt. kábel.
A stabil működés feltétele: vakuról levett diffúzor!!!!
 18092. Bunny 2013 júl 30. 16:53  
Ma egy csoda részese lettem. Az előzmények:
Megvettem ugye az új rendszert, előtte pár hónappal pedig az új vakukat is hozzá. Az már tudja a DS-TTL-t (optikai kábelen TTL), ami frankón működött is a régi canon S70-emmel az adrián. Szóval amikor megjött az oly, nem is foglalkoztam a teszteléssel, ha egy régi vassal megy nyilván megy az újjal is. Egyébként pedig a sea and sea oldalán feketén-fehéren ott van, hogy az e-pm1 és az ys-01 képest a DS-TTL.
Gondolom ezután egyértelmű a folytatás, NEM működött a túrán. Manuálban ment, TTL-ben nem. Macok INON vakujára átdugtuk, azzal csont nélkül működött a a TTL.
No most hazaérve ment a levél a S&S gyárnak (kaptam direkt kontaktot) hogy vattafák, ménem megy. Jön a válasz, megy, tesztelték. No mondom akkor mesélják már el, hogy és mire kell állítani mit. Jön a válasz, semmi extra beállítás, leírták mit hogy. Természetesen nem működik. Némi levélváltás után egyeztetve a tételeket egy dolognak nem tudtam megfelelni, nem eredeti sea and sea optikai kábelem van (17K ft) hanem sima audio kábel, évek óta ilyent használok, a fénynek tök mindegy milyen kábelen megy.

De legyen nekik jó, ma bementem a szenteltvízbe, volt nekik gyári S&S optikai kábelük, összerakjuk a jószágot .... és működik. Besz*rás. Visszacsere saját kábelre, nem megy. S&s kábel, megy.
Na ezt magyarázza el valaki, miért nem mindegy a vaku fényének, hogy egy 400ft-os kábelen slattyog és miért jobb neki egy 17.000ft-os optikai kábel? Komolyan értetlenül állok az eset előtt.
 18091. Bunny 2013 júl 29. 15:10  
Igazából nem nagyon próbálgattam, bohóchalnál pl. beraktam ott szépen követte, de felszínen pl. tudom hogy amikor nagyon a makróobi közelpont határon próbáltam megfogni a témát és CF-et használtam bizony volt hogy eldobta nem egyszer, vagy átrakta teljesen máshova. Szerintem ezesetben további próbákra van szükség :)
 18090. macok 2013 júl 29. 15:03  
Szerintem az sose volt kérdés, hogy nem a képminőség terén van a nagy különbség. Hanem amiben a dslr továbbra is verhetetlen az az autofókusz gyorsasága. Hogy a folyamatosan mozgó témáról is lehet éles képet készíteni. Pl. egy anthiast próbáltál fotózni? Ez kompakttal felejtő volt.
 18089. Bunny 2013 júl 29. 14:44  
Az a bizonyos időkésedelem ami halálba kerget téged több dologból is állhat. Sokat lehet javítani rajta, ha minél több automatikát kikapcsolsz (WB, ISO és persze M mód). Az újabb kompaktoknál ezen felül már csak a fókuszálásból eredhet a késedelem, ami viszont egyrészt ellensúlyozható manual focus-szal másrészt pedig a DSLR-eknél is megvan.
Ezügyben írtam, hogy a gépem elég gyors ebben, persze ehez gép ÉS optikai is kell (meg fény), de megszűnni csak akkor fog teljesen, ha a focus és minden más manuális. Ezesetben gyk. azonnal elkészül a kép a lenyomás után.
Az hogy ezután mikor tudsz újat készíteni meg a processzor sebességétől függ.

Zoom kérdésed meg cserélhető objektív esetén értelmezhetetlen, az a fajta gombos/karos zoom amire gondolsz tudtommal csak kompaktokban létezik beépített optikával, cserélhető obiknál ez megvalósíthatatlan.
 18088. Bunny 2013 júl 29. 14:35  
Igen, hasonló indokból nem is akartam váltani, de amikor drágábbra jött ki (jelentősen) egy kompakt szet mint ez, akkor nem igazán gondolkoztam tovább. Illetve azért mezőny ide mezőny oda, ha az ember fejlődni akar előbb-utóbb meg kell lépnie, mert a kompaktoknak azért vannak technikai korlátai. Ügyes fotós persze nagyon sokáig képes ellensúlyozni, de csodák ritkán vannak.
 18087. Beige 2013 júl 29. 14:08  
Üdv!
Engem az érdekelne legjobban, hogy az a bizonyos időkésedelem -ami a kompaktoknál engem a halálba kerget-
a gomb lenyomása és a valós exponálás között eltelik, az megvan-e.
Nekem Canon belépő tükrösöm van(550D) azon is megjelenik mikor az LCD-t használtam.
Ennek megvan a Dslr-nél az oka hiszen a tükröt le-majd ujra le csapja LCD-s módba.
Ha ez a milceknél nincs az akkor esélyes, hogy vizben jobb választás a Dslr-nél.
Illetve a zoom az kézi ugye?
Érdeklődve olvasok mindent, mert szertnék valamire beruházni, de én már filmesben is tükröset használtam, nehéz elfogadni a kompaktot.
Beige
 18086. elche 2013 júl 29. 13:24  
Sajnos nem adta kölcsön a gépet ügyesebb fotósoknak, így a tesztképektől ne várj sokat.:)
 18085. horvathv 2013 júl 29. 11:16  
Szia!

Én majd kíváncsian várom! Ugye az is szempont, hogy a pályázatokon ez a gép már a cserélhető objektívesek között versenyez, és remek versenyzők közt kell helyt állni vele. Míg a kompaktban Thomas király mögött, talán könnyebb lenne elérni helyezéseket.
Ugye tesztképek is lesznek?
 18084. Bunny 2013 júl 29. 10:45  
Arra gomboltam, kicsit mesélek az új gépemről. Tényleg kicsit. K jó! :)
Kissé bővebben, ez ugye egy olympus e-pm1, ami az úgynevezett mirrorless, vagy PEN kategória.
A vázról: A lényege, hogy nincs benne tükör és átnézetei kereső mint a DSLR gépekben, hanem ugyanúgy az LCD-n komponálsz mint egy kompakt gépnél. Viszont  -és ami ugye a lényeg- az objektív cserélhető rajta mint a nagy gépeken. Számunkra, mint búvárfotósok számára komoly előnye, hogy a mérete a kompaktokhoz áll közelebb, sőt pl. egy G15-nél vagy hasonló robosztusabb kompaktoknál konkrétan kisebb a váz, így elég könnyű, de persze a kategóriában is van szórás, ez az e-pm1 kimondottan a kis méretre ment rá. Sokminden jön a dslr vonalról, pl. a nagy érzékelő aminek köszönhetően nagyon jó az érzékenysége, vagy a gyors fókuszrendszer.
Természetesen nem mérhető egy felső kategóriás canon vagy nikon vázhoz, de azt gondolom egy alsó-középkategóriával simán felveszi a versenyt.
Az objektívek a micro 4/3 kategóriából jönnek, ahova az olympus és a panasonic gyárt teljes értékűeket, de van már pár cég, pl. a samyang aki szintén próbálkozik, de azok az obik manuális fókusszal rendelkeznek csak.
Az obik nagyon könnyűek és kicsik, ennek ellenére szép minőséget produkálnak. Az áruk is lényegesen barátibb, mint a canon vagy nikon obik.
Víz alatt szintén elég költséghatékony, mert a tokok lényegesen barátibb áron vannak, mint a nagytesókhoz.

Szerintem összerakok majd egy cikket a témáról, mert véleményem szerint érdemes felhívni a figyelmet erre a vonalra. Nekem személy szerint így kompaktról váltva (és tesztelve dani D300s-ét 2 merülésen) igen pozitív a tapasztalatom a rendszerről. Ha az ember megcsíp egy jó akciót, kompakt ár környéként juthat dslr szintű felszereléshez annak minden előnyével (és hátrányával, pl. makró obinál jön a cápa).
 18083. Garfield33 2013 júl 25. 11:57  
Belülről, és amikor elengeded a gombot, az visszefele keni a gumit. Ja és belülről nem ragacsolhatsz hozzá koszt, amit kívülről simán.
Amúgy fura, mert a Canon tokok nem szoktak szarok lenni.
 18082. csergezerge 2013 júl 25. 11:04  
Ha jól benyomom... kintről szoktam a rugók mentén szilikonozni. Belülről kenjem inkább? Tököm kivan vele, ez már a második tokom. Lehet, veszek egy alapesetben is viz(csepp) álló gépet és hozzá egy tokot legközelebb.
 18081. Garfield33 2013 júl 25. 10:31  
Az a kérdés, mitől.
Lehet kosz a gombok tengelye mellett, de lehet o-gyűrű kiszáradás is. Ha jól benyomod és egy fogpiszkálóval megszililkonozod, talán segít rajta.
Ha nem, akkor gyűrű csere, ami nagyon szép feladat  :-)
 18080. csergezerge 2013 júl 25. 10:27  
van nekem egy WP-DC34 tokom, ez már a második, s a gomboknál könnyezik. Mit tudok vele csinálni, hogy ezt megakadályozzam? ( a ne vidd viz alá és egyéb kedves tanácsokat mellőzzétek, vagy a gumiszobába irjátok. :D )
 18079. Zook 2013 júl 21. 08:57  
Pfff.....
 18078. Mirci 2013 júl 21. 08:44  
Most már én is megnéztem...
Krétára 13:30-kor kellett volna indulni, ehhez képest 3:15 tényleg elég időben volt...
Viszont Aqabából éjjel 1:35-kor már megérkezett, délután helyett. Valamit intézkedjetek!
Minden járatuk teljes káosz.
 
Na, nem baj, jövőre már Wizz-el megyünk féláron...
 18077. Garfield33 2013 júl 21. 08:36  
Ne siess, estig van idod  :)
 18076. istvanv 2013 júl 21. 08:34  
Négy hét múlva már úszva mentek....:))
Na elindulunk a reptérre..
 18075. Garfield33 2013 júl 21. 08:31  
Ha idoben elment Kretara, akkor tan nem fog sokat.
Azert csak emlegessetek nekik a fogyasztovedelmet. Hatha rend lesz 4 het mulva.
 18074. Bunny 2013 júl 21. 08:27  
Egyenlőre nincs módosítás, persze aztán a reptéren érhet még mindenkit meglepetés ...
 18073. Garfield33 2013 júl 21. 08:08  
Igy van. Persze attol meg kesve indultok...
 18072. istvanv 2013 júl 21. 06:20  
A Fogyasztóvédelemhez kell fordulni...
 18071. Zook 2013 júl 20. 23:51  
Igen, nem is ertem, hogy mikent mukodhet egy ilyen, logisztikan alapulo ceg. Ilyenkor azert nem szol be valaki hivatalosan? Vagy nem buntetik ezert a ceget?
 18070. Garfield33 2013 júl 20. 23:34  
Most 5:10 helyett 11:30.
,Mi lesz, ha reggel kozlok, hogy megis 5:10 volt.Mellesleg a Travel legalbb ilyeneket nem csinalt, Vagy nem ennyire taho modon.
 18069. Zook 2013 júl 20. 23:19  
kivancsi vagyok, mi lesz a vegso idopont. rohejes amit csinalnak.
 18068. Bunny 2013 júl 20. 22:52  
Én azért erősen engondolkoznék, hogy érdemes-e ezekkel a szlovák (cseh?) társaságokkal szarakodni, még csak nem is olcsóak, de legalább megbízhatatlanok. A TS meg még pluszban szívatja is a búvárt, szamár legalább -még nem-.
De ez az egész tortúra egyszerűen szánalmas, és minősíthetetlen.
 18067. Garfield33 2013 júl 20. 21:39  
Nyugi. Van egy hetetek kiérni...
 18066. istvanv 2013 júl 20. 21:15  
Úgy látom szépen bevásárol az utazóközönség ezzel a Szamár Air Force-szal. Amikor láttam mennyit tolnak a ma induló járatokon már biztosra vettem, minket is akkor visznel el ha ráérnek kicsit...
Lehet jobban járnánk ha bérelnénk egy buszt és a jövőben Bécsből indulnánk...
 18065. macok 2013 júl 20. 11:29  
http://www.scuba007.com/camera-floats/index.html
itthon:
http://www.novia.hu/index.php?a=termekek&act=itemd&item_id=420&cat_it=85&page=
Egy tábla 1,5cm-es nekem olyan 8e volt?
Vagy stix néven készen kapható külföldön de az drága.
 18064. deepsee 2013 júl 19. 21:46  
Köszönöm szépen! Azt hiszem, hogy szétnézek pvc ügyben.
 18063. Garfield33 2013 júl 18. 22:09  
Van.
Két út létezik (persze biztos van több is)

Az egyik a polifoam csőhéj rendszer, amit a fűtéscsövekre húznak, olcsó, könnyű darabolni, csak annyi a baj, hogy mélyebben összeesik a vízben és utána már fonnyadt marad. De azért alapmegoldásnak jó.

A másik a habosított PVC, ami mélyen sem nyomódik össze, táblákban kapni valahol Szigetszentmiklóson. Abból lehet réetegeket összeragasztani meg kifarigcsálni a végleges megoldást.

Láttam egy harmadikat is, horvát halászhálókhoz használt extra erős parafát, de azt én még nem használtam...
 18062. deepsee 2013 júl 18. 18:52  
Sziasztok! DSLR tokra szeretnék valamilyen lebegtető rendszert/szivacsot. Konkrétan az objektív portra gondoltam, vagy a vakukarra. Van valakinek bármi ötlete, hogy hol érdemes ilyet vásárolni? Netán egy sima szivacs gyorskötöző páros is megfelel a célra? A válaszokat előre is köszönöm! :)
 18061. Garfield33 2013 júl 18. 13:05  
Azért csak csínján a melóval. Nagyon hamar lehet egy karc a hátlapban valamelyik szár mellett és akkor belső mosás is lehet belőle.
 18060. Beige 2013 júl 18. 11:07  
Köszi!
 18059. Bunny 2013 júl 18. 10:58  
Szimering? Többnyire O gyűrű van ott, azt meg szilikonnal (lehetőleg gyárival) mint ahogy a nagy O gyűrűt is. A szétszedés nem rossz ötlet, rögtön cseréld is az O gyűrűket, és összerakás előtt finoman zsírozd be a tengely.
O-ringet pl. oring kft-nél kapsz, gugli. De van sok más bolt is.
 18058. Beige 2013 júl 17. 23:00  
Sziasztok!
Vettem egy használt tokot, szét szeretném szedni a gombokat, tisztítás kenés céljából.
Mivel szoktátok kenni a szimeringeket? Kell-e egyátalán. Ugyanez a kérdés a záró tömítésre is, kell kenni és mivel?
Illetve ha valamelyik szimering tré, hol lehet ilyenkre akadni szép fővárosukban?
Köszi: Beige
 18057. Bunny 2013 júl 17. 15:32  
Vasárnap megyünk, még előkészületek vannak.
A dugó nem jön ki csak úgy, de melegítva állítólag a ragasztó is elengedi. Ettől függetlenül még bemehet a víz persze.
 18056. Garfield33 2013 júl 17. 15:04  
Ha a dugó így kigyön, akkor oda a víz is bemegy. Vigyél sok polifoamot!
 18055. Darth-Digilog 2013 júl 17. 15:03  
Az ultralight 8"-16" között gyárt, azaz kb. 20-40cm között. 3 karból ne álljon egy oldal, mert nyaklik-nyeklik. Te nem vagy most a hajón?
 18054. Bunny 2013 júl 17. 14:58  
Aham, igen ilyesmire gondoltam magam is. Most van egy amit általánosnak vágattam az kb. 30 cm gömbtől gömbig, és van 20cm-es amit makrósnak gondoltam, de majd élesben kiderül elég hosszú-e. Szerencsére kis melegítéssel ki lehet szabadítani a dugókat, de azért majd leméregetem esetleg kipróbálgatok kar hosszúságokat a hajón, mi az ideális.
 18053. Darth-Digilog 2013 júl 17. 14:50  
Szerintem az én vakukarjaim 40cm-esek (16"), ha hozzáveszed a csuklókat akkor totál egyenesben az objektív középpontjától kb 1 méterre el lehet a vakukat távolítani (nekem még váltóm is van, ami picit még távolabb rakja a vakukarokat), de általában azért van hajlat a karokon így kb a végeredmény, hogy 80 cm a max táv. Elég szokott lenni, bár anno a VB-n piszkos víznél láttam olyat is, hogy jóval egy méternél messzebb kirakták a vakukat. Végiggondolva, ha kb 45 cm-esekre vágod akkor nagy baj nem lehet belőle.  
 18052. Bunny 2013 júl 17. 14:28  
Aham, szóval legalább fél méteres csődarabok kellenének? Most csak úgy próbából lemértem, testközéptől a kinyújtott kéz vége 80cm, tehát ez az a távolság hogy még nem kell ide-oda vonatoztatni a gépet ha vakut akarom állítani.
Első   1 . . . 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 . . . 390
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Jibna

Sudan

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés