»» ««
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás

Víz alatti fotósok, búvárfotósok és videósok vagy a téma iránt érdeklődők fóruma. Lehetőleg maradjunk a témánál, az általános beszélgetésekre használuk a megfelelő fórumot.



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 . . . 390
 19001. elche 2015 ápr 09. 14:46  
Pontosítok, a 2013-as díjátadónál a Búvár Bál lefújása is bekavart (csak egy újabb példa arra, hogy mennyire pörög a búvárélet mifelénk), a plakett megvan az évből. Ezeket a történeteket részben mi finanszíroztuk, és persze sokat köszönhetünk azoknak a támogatóknak, akik éppen egy időben mellénk álltak. De egy kicsit mind megfáradtunk. Ha emlékeztek, egy nemzetközi versenyt is tető alá hoztunk, nevezési díj sem volt, és a nyeremények sem voltak éppen rosszak véleményem szerint. Remélem elhiszi mindenki, hogy nem feltétlenül volt egyszerű többek között egyiptomi, hondurasi, indonéziai, adriai merülési-, túralehetőségeket lebizniszelni. Nem volt nagy visszhang, pedig azért dolgozgattunk vele, nem csak mi, hanem a zsűritagok Dani vezetésével (aki még díjat is ajánlott fel), vagy Zook aki szép dizájnt hozott össze.

Persze nem csak a mi oldalunkat érinti ez a fajta közöny, és én főleg azért fogadom el nehezen, hogy mi mindent csináltunk rosszul. A Tengeri Sóhoz mi is vittünk programot, előadást, nem rajtunk múlik, hogy most nincs, de ahogy látom, kevesen hiányolják. A Búvár Bálról már szóltam, és most itt az OB: azért ott is van szervezőmunka, és az is lehet, hogy nem tökéletes minden, de az egészet pár ember viszi a hátán, és ezért igen ritkán jár legalább egy vállveregetés, hogy kösz, amiért dolgoztok vele. A képek száma visszaesett, és szép lassan még jobban elkedvetlenedik mindenki.

Biztos, hogy mi sem vagyunk hibátlanok, és mondhatjuk azt, a dc-s versenyeknek azért voltak szép időszakai, amire büszkék vagyunk, mert az OB-n kívül nem volt más ilyen lehetőség. Igyekeztünk fejleszteni, reagálni a felvetésekre, pontozásokat módosítottunk, örültünk ha díjakat hajtottunk fel, meggyőztünk embereket hogy véleményezzenek, de aztán ott tartunk, ahol. A minden képet értékelő szakértőktől is megkaptuk a kérdést: tulajdonképpen elolvassa ezt a valaki? Foglalkozik vele valaki? Mert visszajelzés alig volt, pedig mindenki becsülettel megcsinálta. Nem sok verseny volt nemzetközi szinten se, ahol ilyen szakmai kritikát kaphattak a fotósok.

Bunny is, én is folyamatosan kell mindenféle más dolgokkal foglalkozzunk, a DC nem az egyetlen és már nem is a fő dolog a mindennapjainkban. Szeretjük és a jó dolgokat nem akarjuk elengedni, de azt mondani, hogy ne próbáltuk volna meg sok-sok alkalommal felpörgetni ezt az egészet, kissé túlzó. Ami eddig működött, azért működött, mert rajtunk kívül mindig akadt még pár ember akinek fontos volt- kettőnk kedvéért tuti nem rendeznénk soha, semmilyen versenyt. Nem kértünk pénzt vagy más támogatást a közösségtől, csak annyit, hogy vegyen részt benne aki tud képpel, vagy akár szavazattal. Ennyi. Ezt akkor is meg lehet tenni, ha valaki egyébként munkássága színe-javát megosztja a Facebookon, de ha lejárt az ideje a versenynek, akkor azt is elfogadjuk. Én is ott állok ezer dolog mellett, és egy részüket tudnám rendesen kritizálni, de ha hívnak, hogy menjek, segítsek, akkor amit tudok, megteszek. Ma is ott leszek az OB-díjátadón, igyekeztünk a szervezők helyett is válaszolni felvetésekre, és majd utána el is mondjuk nekik, mit lehetne másként csinálni, de ettől még megpróbálunk kiállni a hazai búvárélet utolsó bástyái mellett. És nem vagyok boldog tőle, hogy itt is magyarázkodni kell, hogy nekünk fontosak ezek a dolgok, melóztunk is vele, csak kicsit elfáradtunk.
 19000. Bunny 2015 ápr 09. 14:15  
Miki. A mi versenyünkön volt minden, nyeremény, plakett, értékelés neves fotósoktól, fejlesztettem hátteret nem kevés munkával.
A képek véleményezése most is elérhető, senki nem veszi a fáradtságot rá - Te sem. Bárki leírhatná a véleményét, lehetne róla beszélgetés, mi többször nekifutottunk, minden próbálkozás elsikkadt - nem a mi hibánkból.
Emlékplakettet megszüntettük (sajnálom, hogy ez pont téged érint, de hidd el semmi személyes nincs benne), mert a havi verseny résztvevői és a szavazatok száma komolytalan.
Értékeléseknek annyi hatása volt, hogy páran besértődtek mert megmondták nekik az igazat és nem elvtelenül szembedícsérték, az értékelők meg beleuntak abba, hogy ugyanazokat a hibákat látják így ugyanazokat kell elmondaniuk. Volt nyeremény, itt van a polcomon nem egy, nem kettő amit át se vettek.

Én azt gondolom az vesse ránk az első követ, aki többet tett a közösségért, mint mi. De amikor könyörögni kell a képküldésért, könyörögni kell a szavazásért, dícséretet nem csak fikázást vagy totál passzivitást kap az ember, hát elnézést, de egy idő után ráuntunk. Elnézést, hogy nem vagyok Terézanya, mi sokáig odatartottuk a másik orcánkat is, de amikor már bucira lett verve hát mi bizony elfordultunk.

Marha jól esik az embernek, amikor azt látja, hogy azok a népek akik nagy ívben ... a dc versenyre beszállnak fb-os hívj meg küldj képet marhaságokba, hogy a német unterwasser versenyét komolyabban veszik mint a hazait. Ezek nagyon lelkesítenek ám minket, sejtheted. Jó látni, hogy kidolgozod a beled és cserébe mit kapsz.

OB-re visszatérve, most komolyan az fáj mindenkinek, hogy nem kaptatok személyre szóló emailt? Tényleg, ez a világ legnagyobb problémája? Ahelyett, hogy megköszönnétek a szervezőknek a munkájukat, hogy felhajtottak nyereményeket, zsűrit, stb? Szerintem nekik is tutkóra jól esik, hogy ennyire meg van becsülve a munkájuk.

De ez csak az én személyes véleményem, lehet más az igazság, lehet ElChe is máshogy látja, szóval ez nem official DC vélemény csak az enyém :)
 18999. mikino 2015 ápr 09. 13:37  
Bocsi nemtudom mennyi induló volt az OB én de azt a 30-40 emailt szerintem nem nagy kunszt összedobni és szétküldeni ha amugyis elektronikus a regisztráció :(
a DC versenyröl szerintem pedig hiányoznak az értékelések, hozzászólások erre pedig szerintem nektek kéne buzdítani az embereket vagy írjátok meg ti a véleményeteket a képekröl.
a reszemröl meg még mindig nem kaptam kézhez azt a kis emlékplakettet a 2013 és 2014 összetett eredményér pedig jól esett volna.
Szerintem ezekért az apróságokért csökken a részvétel.
 18998. Bunny 2015 ápr 09. 00:08  
Érdekes egy jószág.
 18997. Jules 2015 ápr 08. 20:56  
Sorra jönnek az új gépek, ez is érdekesnek ígérkezik:

http://wetpixel.com/articles/canon-announces-the-xc10-4k-camcorder
 18996. Zook 2015 ápr 08. 19:31  
pont miutan elektronikus regisztracio van, azt gondolom, nem lett volna nagy truvaj kuldeni egy meghivot az osszes regisztralt email-cimre, nem?
 18995. elche 2015 ápr 08. 16:44  
Na, már én is félreolvasok...:)
 18994. istvanv 2015 ápr 08. 16:41  
azt írtam akkor is mentem amikor nem olvasták a nevem...2007, 2013...
 18993. Bunny 2015 ápr 08. 16:37  
De hogy kicsit szúrkálódjak az OB kommunikációja még mindig messze jobb, mint mondjuk úgy kompletten az MBSZ-é, pl. a versenyekkel kapcsolatban meg úgy egyébként. Szóval nincs itt nagy gond, gyertek el, drukkoljunk együtt aztán ahogy István is mondta megtapsoljuk a díjazottakat és örülünk :) Az meg , hogy nem kapott mindenki névreszóló emailt talán nem egy hatalmas nagy probléma, lehet vele élni.
 18992. Bunny 2015 ápr 08. 16:35  
Valószínűleg technikai megvalósítással is lehettek gondok, nem biztos hogy van rá lehetőség, hogy minden indulónak kiküldjön egy körlevelet pl., mint ahogy az előzsűrizésnél is lehetett ilyen indok. Egyenként mindenkinek kivadászni az emailjét meg elég nagy meló, egyébként is van weblapja a versenynek, plusz a médiában ahogy ElChe is írta minden infó megjelenik. Akit érdekel szerintem hozzájutott mindenhez amire szüksége van. De egyébként a helyszínen kifaggathatjátok a szervezőket, mi miért volt. És ha ez vígasztal a DC versenyfelület ilyesmiket simán tud, mondjuk nálunk meg induló van kevés, hiába a technikai háttér.
 18991. Balage 2015 ápr 08. 16:22  
Egy meghívó nem fájt volna senkinek!!!!    Viszont az indulóknak jól esett volna...

 18990. elche 2015 ápr 08. 16:21  
Dehogynem kaptál! Emlékszem, rosszul olvasták fel a nevedet...:)
 18989. istvanv 2015 ápr 08. 16:07  
A díjazottakat kiértesítik külön emilben (úgy vélem), hogy lehetőleg ott legyenek...egyébként meg az általános meghívó.Eddig négy ilyenen voltam, kettőn díjaztak is, de akkor is elmentem amikor tuti nem kaptam semmit.Viszont megtapsoltam a többieket....:)
 18988. elche 2015 ápr 08. 15:47  
Ebben Robinak igaza van, nem láttuk a képeket, nem ismerem én magam sem a mezőnyt, pedig ami információ jött, arra odafigyeltünk. A lényeg: mi mindent, de tényleg mindent közzétettünk, amit küldtek a szervezők. Az idén így alakult a lebonyolítás.
 18987. Bunny 2015 ápr 08. 15:14  
Nem volt nyilvános az előzsűrizés idén.
 18986. GRobi 2015 ápr 08. 14:22  
Akkor megegyszer:)Azt kerdeztem hogy az idoponton kivul tud e valaki valamit.NEM az eredmenyt kerdeztem.2 eve azert tobb informacio volt a kepekrol.1.-2. Fordulo kepekkel pontokkal.Most igazabol 0
 18985. Bunny 2015 ápr 08. 14:18  
Díjátadó időpontját és helyszínét megírtuk, ott a meghívó. Ott lesz az eredmény hírdetés is, mire gondolsz még, milyen tájékoztatásra? Az eredmény nem nyilvános addig, minden más infót szerintem megadtak. Ha kíváncsi vagy a végeredményre vagy elmész személyesen, vagy megvárod a másnapot amikor megírjuk :)
 18984. GRobi 2015 ápr 08. 14:09  
Valami tajekoztatast megerdemelnenek az indulok igen
 18983. Thomasbuvar 2015 ápr 08. 14:05  
Hmmm... Pedig én úgy gondoltam, aki nevezett, az "névreszólóan" kapott meghívót is.
 18982. GRobi 2015 ápr 08. 13:58  
Hat en a nagyfelbontasu kepek feltoltese ota semmit
 18981. Thomasbuvar 2015 ápr 08. 13:55  
Gondolom, Te is kaptál meghívót a díjátadóra. A többi majd ott elválik... :)
 18980. GRobi 2015 ápr 08. 13:39  
Sziasztok tud valaki valamit a fotos Ob-ról?A díjátadó időpontját kiveve?
 18979. horvathv 2015 ápr 07. 19:07  
Megoldódott, köszi Zook, köszi DC!
 18978. Zook 2015 ápr 07. 00:17  
és ha bizonyitek kell, nem igeret, ime, meg is talaltam oket. egy fem es egy muanyag. :)

 
 18977. Zook 2015 ápr 07. 00:00  
Dobj egy mailt, szerintem talalok itthon elfekvo darabot.
 18976. Bunny 2015 ápr 06. 19:56  
Most milyen jó lenne egy 3D nyomtató :)
 18975. horvathv 2015 ápr 06. 19:54  
Ja, pechszéria folytatódik:), ezek szerint most is lesznek hammerek. Végülis, van rá még 4 napom.
Ahogy néztem egy ötös anya tartja, és két perc alatt lehetne cserélni, ha volna.
 18974. Bunny 2015 ápr 06. 19:43  
Íii, ez kellemetlen. Remélem találsz csere darabot.
 18973. horvathv 2015 ápr 06. 17:26  
Sziasztok!
Indulás előtti szerelvény ellenőrzés alkalmával sikerült eltörnöm az Ike 125-ös vakum zárját...
Valakinek nincs véltlenül egy ilyen tartalékba?
 18972. Bunny 2015 már 30. 14:25  
Szerintem oktatótalin elég volt bemondani, hogy oda megy az ember. Lehet most is elég lenne egy "jelszó", mondjuk "ősember rulez" és nyílik a kapu :)
 18971. elche 2015 már 30. 12:21  
Ha nyilvános a rendezvény, akkor feltehetünk róla egy hivatalos meghívót is a hírek közé, hátha többen leszünk.
 18970. osember 2015 már 30. 12:01  
Úgy látszik már nem kapok meg minden értesítést, mint kivénhedt búvároktató. Tudom, hogy van gk. bejáró az Istvánmezei útról, de előzetes engedéllyel, rendszám leadással. Utána nézek mit lehet megoldani. A Récsei center is jó ötlet. Jó lenne, ha annyian lennének, mint egy Tengeri Són, jó műsornál. Most is lesz jó műsort. A konferencia terem 180 személyes.
 18969. elche 2015 már 29. 14:15  
Szerintem nem lesz ezen az eseményen olyan döbbenetesen sok ember, hogy ezt a helyzetet ne lehessen kezelni, de nincs messze a Récsei center, ahol szerintem a parkolóban meg lehet állni.
 18968. Bunny 2015 már 29. 11:53  
Megnéztem, tavaly volt ott (cikk itt róla), és akkor be lehetett állni, mert belül egyébként marha sok parkoló van. Szóval szerintem meg kéne valahogy boltolni, hogy oda be lehessen parkolni. Persze kérdés lesz-e ott akkor épp más is ami miatt nem lehet esetleg, de egy próbát szerintem megérne.
 18967. osember 2015 már 28. 18:51  
Tudomásom szerint a Magyar Sport Házában, ahol a BOB díjátadó gála lesz nem volt oktató találkozó, csak az MBSZ korábbi székhelyén a Dózsa György út X Lehel út sarkánál. Ez a hely a Thölköly út X Dózsa György út X Istvánmezei út kereszteződésnél van, a saroktól kb. 50 m-re van a bejárat a Dózsa György úti oldalon. Ha előtte nincs parkoló hely, mi a Verseny utcában, vagy a Dózsa György Puskás Stadion felé folytatásánál találunk  helyet.
 18966. Bunny 2015 már 27. 08:20  
Ez egy elég jó ár, ismét olympus akciós kit.
https://www.opticaloceansales.com/olympus-e-m5-camera-housing-bundle.html
 18965. Garfield33 2015 már 26. 12:10  
Vagy kiizzadtok 8750 ft-ot nyolcan  .-)
 18964. Bunny 2015 már 25. 12:24  
Ott volt az oktatótalálkozó, ugye? Akkor ott elvileg lesz belső parkolási lehetőség is, az szerintem jó lenne és fontos infó a vendégeknek, mert a környéken amúgy elég macera parkolni.
 18963. osember 2015 már 25. 12:10  
Előzetes: Ne csináljatok más programot április 9-én, csütörtökön estére, mert érdemes lesz megnézni  a Magyar Sport Házában (1146 Bp. Istvánmezei út 1-3. 18 óra) a XIII. Búvárfotós OB dijátadó gáláját és "Tengeri Sóját", érdekes egyéb kép és filmvetítéseit.  
 18962. Darth-Digilog 2015 már 25. 09:34  
Sziasztok! Minden évben összeállunk tizen és előfizetünk az animoto.com oldalra, ahol látványosan lehet összerakni slideshowt néhány mozdulattal. Mivel 70.000 Ft egy évre a dolog, ezért kell ennyi ember, így a tizedéből lehet fejenként megúszni. Idén még két ember hiányzik a létszámhoz, ha valakit érdekel sos jelezze itt vagy mailen nekem vagy telefonon, mert ha betelt nem lehet már csatlakozni.

DD
 18961. osember 2015 már 25. 08:09  
Máté Bence fotózott már víz alatt is, de nem ez az erőssége. Ennek ellenére minden fotós számára érdekes az előadása holnap a Természettudományi Múzeumban.




 18960. Fefe 2015 már 23. 00:16  
Köszönöm!
Ez a kép nem jöhetett volna létre, ha nincs a Thomas barátom a képen:)))
 18959. Bunny 2015 már 16. 14:42  
Tudod, sapka-sál!
 18958. Garfield33 2015 már 16. 13:57  
Ejj, ha csak egy kicsit melegebb lenne...
 18957. Bunny 2015 már 16. 10:36  
Most vasárnap (március 22) délelőtt 10 órára megy egy kisebb csapat Kőbányára fotózni. Lesz modell, kis csapat, no időlimit. Még kb. 2 ember elfér anélkül, hogy tömeg lenne, akit érdekel vegye fel velünk a kapcsolatot. A víz kb. 12-14 fokos, meleg ruha több, mint ajánlott és nagylátó obi meg persze vaku.
 18956. Bunny 2015 már 07. 21:25  
Régi téma újrarágva. http://index.hu/kultur/2015/03/07/wpp_hamis_foto
Nyilván ez a víz alatt is ugyanígy téma, hogy meddig etikus vagy hogy lehet összemérni.
 18955. Thomasbuvar 2015 már 01. 21:41  
Itt is eredményt hirdettek! Gratulálok Feri! Jó volt a modell! :-)
 18954. istvanv 2015 feb 28. 16:33  
Szívből gratulálunk Daninak! Ma "megérkezett" az ÉTF fődíj is....Meg az oklevelek...
 18953. Jules 2015 feb 23. 19:41  
 18952. Bunny 2015 feb 15. 14:07  
Ne feledjétek, ma van a képküldési határidő!
Első   1 . . . 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 . . . 390
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Rocky Point (island #7)

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 33m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés