»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-08-28 Biztonsági gondok az Oriskanynál

A közelmúltban történt halálos kimenetelű baleset után többen kritizálták a mentési lehetőségeket.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 5. elche 2007 aug 28. 21:12  
Rendben van, de ha rosszullét volt mondjuk a háttérben, vagy felszereléshiba, vagy akármi más, az esélyek nem ugyanazok egy villámgyors mentés meg egy kicsit lassabb esetén. Az biztos, hogy ez a távolabb levő, nagyméretű, aránylag mély vízben levő roncs nyilván több kockázatot rejt magában, mint a neufeldi csónak.
 4. verhas 2007 aug 28. 20:36  
Én akkor is csak azt mondom amit bunny. Itt volt még valami. Látens nem ismert szívbetegség, nem betartott kompressziós megálló, túl kis palac, túl mély merülés, túl hosszan túl rövid élet.
 3. elche 2007 aug 28. 16:25  
Jó, ez igaz. De azért mégiscsak: erre a búvárok körében egyáltalán nem vonzó úticélra odatesznek egy irdatlan roncsot, ami tényleg sokakat érdekel. Erre vállalkozások épülnek, külön kis iparág, tisztes megélhetéssel, de az nem feltétlenül van bekalkulálva, hogy mi van, ha baj van? Pont olyan, mint egy nagy szabadtéri rendezvény: nem csak jegyszedőt kell biztosítani, hanem mobil WC-t is.:)
 2. adamax 2007 aug 28. 15:45  
Bunny, ez Amerika... És a hajó direkt lett odatéve, tehát már van felelős... Egy olyan országban, ahol milliókat lehet kapni egy hibás McDonalds teáspohár kiömlése (és az ezáltali leforrázás) után, ez a cikk természetes.

De nem nekünk...
 1. Bunny 2007 aug 28. 10:29  
Nem értem én ezt. Jó, mély a roncs hiszen egy anyahajó kicseszett magas. Dehát nem kell megnézni a hajócsavart mono 12-es palackkal ugye. De tételezzük fel normálisat merült, felszínen rosszul lesz, kéne kapjon oxigént. Gondolom volt a hajón, vagy ha nem hát az nagy gáz (mert nincs gáz). Ha volt oxigén, és nem csinált egetrengető hülyeséget nem nagyon kéne meghalnia.
Márpedig meghalt, szóval szerintem ez a dolog sem lehetett egy sima baleset, volt ott más dolog is ami miatt elfajult. Ha pedig hülyeséget csinál valaki, lehet ott helikopter meg minden, valószínűleg ...
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Hin Daeng

Thailand

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcetcápa teknős mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés