»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-09-12 Új egyiptomi vízum

A visszaélések miatt az egyiptomi kormány az eddigi bélyeg helyett új vízum bevezetéséről döntött.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 35. Bunny 2007 sze 16. 22:23  
Mondjuk a vitát nagyjából eldönti a felirat a reptéren, 15 USD a vízum. Innentől kezdve az arab ha egyáltalán hajlandó megérteni a problémádat max odamutat a feliratra. Majd azt mondják a többi kezelési költség volt eddig, mostmeg már minden ott a bélyegen, úgyhogy nincs apelláta.
 34. nlq 2007 sze 15. 14:42  
mint irtam 1 eve szamolgattam, ugyhogy rosszul emlekeztem...

a 32,2 font az mar majdnem 6 USD :)
 33. zozoba 2007 sze 14. 16:41  
Kellett vizum, mert mentünk buvárkodni. Csak akkor nem kell, ha Sharm-ba maradsz végig(illetve a Shinai-n). Bár ez elgondolkoztató, mert eddig sose nézte meg senki az utlevelünket csak a reptéren.
Szal a reptéren sinai ingyen vizum, utána meg ugyse nézi senki, bár az araboknál a tök tudja.
Sztem nem ér annyit, hogy utána magyarázkodni meg vitatkozni kelljen 1 arabbal... :D
 32. DUPLA 2007 sze 14. 15:47  
"Ezután jött Szadat, aki 1979-ben aláírta Camp Davidben a békét Izraellel, így sikerült visszaszereznie az elvesztett területeit"
... és elveszteni az életét. Mert hogy akkora nemzeti támogatottsága volt a haverkodásnak, hogy két év múlva a saját tisztjei merényelték agyon.
"De miután nem egyiptomiak voltak a gépeltérítők"
... így igaz. Csak az ötletgazda Ayman Al Zawari (az Al-Kaida második embere), meg az egyik söfőr Mohamed Atta (Flight 117 első becsapódés északi torony) voltak egyiptomiak.

Ezzel együtt nem mindegy brekkk? Senki nem mondta, hogy az egyiptomi vízum garantáltan hátráltatja az USA-belépést, nekem hétből egyszer komplikálta.
Biztos, hogy benned van a hiba, nem vagy elég terroristás! Legközelebb ki kéne próbálnod a csadort.:-))
 31. Mirci 2007 sze 14. 13:55  
Csak pár pontosítás távirati stílusban, mert sietek (bocs):

- Bécsbe kétóránként indul vonat a Keletiből, menetidő 3 óra
- Az egyiptomi bélyegek összege (elővettem az útlevelem) 32,20 LE, megvan az 4$ is! :-))) Érdekes, eddig ezt sosem vettem észre és nem reklamáltam :-(((
- SOK amerikai turistával találkoztunk, de ők főleg a Nílus völgyében utazgatnak... Amikor mondtuk, hogy milyen élet van a tengerparton, csak néztek...
 30. brekkk 2007 sze 14. 11:05  
Az orosz szövetség kizárólagossága az 50-es 60-as években volt jellemző még Nasser alatt. Sokra mentek viszont a szerencsétlenek a sok orosz segítséggel, sikerült elveszteniük 3 háborút és kb. a területük 1/3-át.
Ezután jött Szadat, aki 1979-ben aláírta Camp Davidben a békét Izraellel, így sikerült visszaszereznie az elvesztett területeit. Azóta Egyiptom az USA legfőbb szövetségese a régióban, Izrael után a 2. legnagyobb katonai, pénzügyi segítséget kapja.
Ettől függetlenül az oroszokkal is jóban maradtak, rá is vannak kényszerítve, miután a Suezi csatornán kívül sok bevételi forrásuk nincsen. No és persze a turizmus!:-)
Nyilván az ominózus szept. 11-i események óta az átlag amerikai valóban tart mindentől, ami arab.
De miután nem egyiptomiak voltak a gépeltérítők, a 2 ország viszonya államközi szinten továbbra is jó, és egy egyiptomi vízum nem hátráltat semmilyen USA-ba történő belépést. Ez viszont saját tapasztalat!
 29. Bunny 2007 sze 14. 10:25  
Nem is értem, nektek minek kellett vízumot venni, amikor a sínaival ingyen is mehettetek volna?
 28. elche 2007 sze 14. 10:12  
Apropó közelség: nem volt rossz, amikor Debrecenből repültünk. Transzferidő minimális, a kis forgalom miatt nincs zsúfoltság, és még egy árnyalattal olcsóbb is.
A bécsi dolog nyilván akkor lett volna jobb, ha egyszerre jövünk-megyünk, egy kocsival. Annak tapasztalata alapján, hogy odakinn befértünk abba a Seatba, szerintem most is meg tudtuk volna oldani a pakolást. Persze a legjobb az, hogy semmiféle vízum nem kellett, sőt, még útlevél se.:)
 27. Bunny 2007 sze 14. 09:58  
Ja, a buszt mi is néztük, elmondom a buktatói, illetve a buktatót: mi van, ha késik a repülő?
Foglalhatsz a későbbire, aztán várhatsz 3 órát, ha pontos.
ue, de ha pontos megpróbálod előbbi járatra átrakatni a jegyet (ha nem sikerül, lásd fent).
Foglalsz időre, ha késik a gép buktad a buszjegyet, és megpróbálsz a sofőrtől venni
Végül utolsó buktató, hajnaki 4-kor indul a géped, mint a miénk. Nincs buszjárat.

Na fentiek miatt végül elvetettük a volánbuszt, egyébként bécsbe van úgynevezett netár, ami 2 v. 3900 oda-vissza, az igazán jó vétel, csak ... lásd fent, és azt viszont nem lehet áttetetni.

A közel-távol dologban mondjuk tök igazad van, tényleg van akinek Bécs közelebb van mint BP :)
 26. zozoba 2007 sze 14. 09:57  
Nekünk eddig szerencsére nem volt gondunk abbol, hogy nem kértük a vizumot, nem szivoztak velünk az utazási irodában. Bár sztem ha nagyon szivoznak azon, hogy kötelezö a vizumot náluk megvenni, annyit kell mondani, akkor nem önökkel utazunk és kész... Engedni fognak szerintem...
 25. nlq 2007 sze 14. 08:50  
vegulis mind igaz amit irsz, bar nezopont kerdese...
a becsi indulast legtobbszor meg lehet oldani a volanbusz jarataval ami 8900 Ft fejenkent oda vissza...
napi 4 jarat megy es meglepoen kellemes...
persze azt sem szabad elfelejteni, hogy van akinek a becsi indulas kozelebb van mint a budapesti

a lastminit nem feltetlen az idopontra vonatkozik... mint irtam, siman 1 honapra elore sikerult foszezonban foglalom last minit aron magyar irodanal vizum nelkul....
 24. Bunny 2007 sze 14. 08:21  
Így egy bécsi indulásos út után azért felhívnám a figyelmedet a buktatóira is a dolognak.
2x220km budapestről (üzemanyag)
10 napos magyar és osztrák matrica
7-8 nap reptéri parkolódíj (vagy +440km, ha valaki hoz-visz).

És legalább 4-5 óra utazási idő plusz. Ezeket sem árt figyelembe venni, amikor az ember a bécsi indulással számol, mert amit nyersz a vámon azt simán elbukod a réven.

A hotelárral nem vitatkozom, mert ez annyira változik hétről-hétre, hogy én nem mernék így kinyilatkoztatni, és ahogy elche is mondta, sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy az utolsó pillanatig kivárjanak.

Én is voltam már 9900-as repjeggyel hurghadában, hétfőn foglaltuk és szerda reggel utaztunk.
 23. elche 2007 sze 13. 23:32  
Nyilván akad kedvező ajánlat, de én most ránéztem a hurra-nyaralunkra, a legolcsóbb FP Hurghada 72900, teljes áron 114,271 forint. Ez merüléssel együtt nekem 150 fele hajlik, és luxusszállodáról, esetleges egyéb fizető programokról szó sincs. És a Seagull még drágább 7 rugóval, stb. Ami plusz gond, hogy ha valaki nem tud last minute ajánlatokra játszani, ennél is több pénzért utazik. A német irodákat én is javaslom annak, aki boldogul velük (nyelv, stb.), mert remek akcióik vannak időnként. A mi Kanári utunkon közel 200 eurót lehetett volna fogni, ha utolsó pillanatig kivárunk.
 22. nlq 2007 sze 13. 23:05  
ezt az usa vizumot orommel hallom, mert sajna januar elejen 1 hetre ki kell mennem las vegasba melozni...

egyebkent az egyiptomi vizumot valobaneddig is rajta volt az osszeg arabul, de ha jol megnezitek, mindig korrekten figyelnek arra hogy az egyik belyegen az osszeg ne latszon...  nos nekem van 1 rosszul osszeragasztott duplabelyeg amin mind a ket osszeg latszik es osszeadva emlekeim szerint 12 font jott ki (kb 1 eve neztem...) ez pedig akarhogyan is nezem kb 2,5USD

gondolkodtam mar erosen azon hogy FVF re kellene vinni ossznepileg ezt az egyiptomi vizumugyet de en ugy vagyok vele (es erre nem vagyok buszke), hogy amig nekem sikerul kidumalni a sajat vizumomat olcson, es az ut ara igy 69900ft marad (elche utan szabadon) meg a hulladek illetekek, addig en nem erolkodok ezen... hiszen ha veletlen sikerulne megszuntetni ezt, akkor a szervizdijat vagy az ut arat megemelnek ugyanennyivel, amit viszont nem tudnek kidumalni...

elche veled pedig nem ertek egyet, mert ha 1 kicsit korulnezel akkor foszezonban 4* felpanzio lastminitben (1 honappal indulas elott) 12 merulessel kihozhato 136 eFt bol

egyebkent is becsbol kell menni nemet irodaval, es akkor azt az arat kapod amit latsz (majdnem, mert ok is 20 eurot kernek az egyiptomi vizumert)  (juniusban volt last minitben ket hetes grand resort ai 400euroert ami mindenestul 428 eur lett volna)
 21. nlq 2007 sze 13. 21:59  
en megtettem anno... a neckermannal azota lehet vizum nelkul is utat venni egyiptomba....
 20. elche 2007 sze 13. 17:54  
Én is inkább karib-tengeri hirdetéseket láttam (most vettem meg az aktuális Rodale's-t), meg úgy is hallottam, az átlag amerikai számára az arab országok (mindegy, melyik) inkább riasztóak, gyanús, veszélyes helyek. De biztosat nem tudok, nyilván.
 19. DUPLA 2007 sze 13. 17:35  
Ja, nagy haverok. Annyira, hogy az egész egyiptomi hadsereget felszerelték Kalasnyikovokkal, sőt orosz fedésű alvállalkozókkal építettek egy gátat is a Nílusra. Magam is tapasztalom, hogy az amerikai túristáktól lépni sem lehet, viszont orosz szót csak elvétve hallani.
 18. Bunny 2007 sze 13. 14:28  
Na ez örömteli hír, nem is tudtam ezt. Na nem, mintha mostanában az USA lenne az uticél, persze ki tudja :) Meg amúgyis most járt le az útlevelem, most épp szép szűz ...
 17. Vanek 2007 sze 13. 14:03  
Hát igen. Amiről nem tud az ember, az nem fáj.
 16. brekkk 2007 sze 13. 13:15  
Nekem semmi gondom nem volt sem az am.i vízumkérelemnél sem az országba történő belépésnél az egyiptomi 'bélyegek' miatt, senkit nem érdekelt! Állítólag egyiptom azon kevés arab ország egyike, akikkel az USA jóban van. Azon meg végképp meglepődtem, h csomó am.i búvárújság hirdet vörös-tengeri utakat!:-)
 15. elche 2007 sze 13. 13:10  
Pontosan, a többit csak azért tettem hozzá, mert mindig eljátszanak valamit ("a baksisra a 20 dollár azért kell, mert a rendőrség és a határőrség kéri", nem vicc, nekünk ilyet tényleg mondtak), meg a szervizdíj, meg az extramagas reptéri illetékek... Csak a vízum 15 USD-je pontosan tudható, ezért háborodunk fel rajta.
 14. Vanek 2007 sze 13. 13:05  
Eredendően osztom a véleményed, annyiban azért eltérnék, hogy a  3 helyett 12 ezres vízum már nem apróság családi szinten.  Az ellen sincs semmi kifogásom, hogy egy utazási iroda haszonért dolgozik, de ne egy megoldásból fakadjon a haszna.
 13. Bunny 2007 sze 13. 12:55  
Ja, ez már nekem is eszembe jutott, hogy egy amerikai út előtt lehet érdemes lenne útlevelet cserélni. PErsze mondjuk egy évvel előtte, hogy ne legyen az a baj, hogy miért friss :-/
 12. DUPLA 2007 sze 13. 12:14  
Ebbe az egyiptomi vízumban az a legjobb, amikor az USA-ba érkezel. Egy talpig alkaidába öltözött arab imigrésönofiszer vár a reptéren, kezébe veszi az útleveledet, átlapozza, majd a negyven egyiptomi plecsni láttán a szemöldöke az álla és a tarkója között ingázni kezd. Végül félrevisznek egy sufniba, és kivallatnak, milyen kiképzésekre is jársz te "arábiába", miközben nem tudsz szabadulni a gondolattól, hogy ezeket az ipséket a múlt héten még a sharmi reptéren láttad baksisolni.
 11. elche 2007 sze 13. 11:42  
Tényleg olyan ez, hogy mindig vannak "kezdők", a frissen végzett búvárok, akik mi mást tehetnének, mint helyismeret hiányában befizetnek eleinte túrákra. Elnézem a szervezett hurghadai túrák árait, és eltöprengek... De mégsem mondhatom, hogy drága. Ha valaki mindent megszervez, stimmelnek a dolgok, és még keres is rajta, azt én elítélni nem tudom. Ilyen esetben aztán hogy a vízum nem 3, hanem 12, inkább csak részletkérdésnek tűnik. Szerintem a szervező ezen is nyer, és nagyon is odafigyel, hogy ne fizessen négyszeres árat.
Én persze már nagyon is odafigyelnék erre, de két éve nem voltam Egyiptomban, nem is igazán követtem az eseményeket. Azt viszont látom, hogy nem azért kéne a fogyasztóvédelemnek lépnie, mert a vízumot felárral adják, hanem mert a meghirdetett 69,900 forintos árból a sok rárakódó költségból rekordsebességgel lesz 127,231 mondjuk. Feldobsz rá egy búvárcsomagot, melléteszel egy napos luxori kirándulást, és ostromlod a 200 ezret. Saját szervezésben! Ejnye no... Ennyire nem húha Hurghada. Főleg nem sokadjára. És Sharm még drágább. Arányaiban messze a szafari éri meg a legjobban, csak legyen korrekt a hajó, a társaság, az időjárás.
 10. Vanek 2007 sze 13. 11:26  
Jó-jó, te ügyes vagy, de nem mindenki az :-))
 9. Bunny 2007 sze 13. 11:22  
Én még nem fizettem ezért, mindig kijártam kisebb-nagyobb anyázások vagy kapcsolatok felhasználásával, vagy egyszerűen olyan helyről vettem, ahol nem kellett fizetni.
 8. Vanek 2007 sze 13. 11:05  
Ezzel nem nyugtattál meg. Az ár eddig is ismert volt, mindenki, még az irodák számára is, sőt a fogyasztóvédelem eddig is seperc alatt "lefordíthatta volna" vagy kérhetett volna egy hivatalos tájékoztatást az egyiptomi kövétségtől, gyanítom mégse tette.
Az irodák pedig nyugodtan állítják, hogy a 15 usd feletti rész a "kezelési költség" és "némi haszon". Természetesen ők nem teszik kötelezővé a vízum náluk történő vásárlását, de akik nem tudják az út foglalása pillanatában bemutatni az érvényes vízumukat, azokkal nem akarnak szerződést kötni, mert nem szeretnének olyan ügybe keveredni, hogy nem engedik be egy utasukat érvényes vízum híján, mert az rossz fényt vetne a cégükre, stb...
Egyébként ki teszi meg a bejelentést a fogyasztóvédelemnél? A DC? :-)
 7. Bunny 2007 sze 13. 10:42  
Ahogy NLQ is mondja a dolog lényege, hogy mostmár európai szemmel is egyértelműen ott van rajta, hogy 15 USD, tehát meg lehet kérdezni XYZ irodát, hogy ugyan miért kér 12.000 ft-ot a 3000 helyett?
Eddig is volt ár a bélyegen, csak arabul és fontban :)
 6. hanyi 2007 sze 13. 10:36  
Van.
Ezt még 1978-ban Camp David-ben találták ki
Úgy néz ki, hogy egy ideig még marad is.
:-)
 5. nlq 2007 sze 13. 10:10  
talan a fogyasztovedelem???

hiszen ezutan a vizumon rajta van a 15 USD ar ezzel pedig mar el lehetmenni az FVF hez...

egyebkent az eddigi kotelezo vizumot is ki lehetett kerulni ha megfeleloen talaltad a dolgot...
 4. PeterT 2007 sze 13. 09:47  
És vajon van-e még az ingyenes Sínai vízum?
 3. Vanek 2007 sze 13. 09:04  
Mondjuk egy dolog azért nem derült ki a cikkből.
Mi akadályozza meg az utazási irodákat abban, hogy továbbra is 10e Ft-ért akarják adni a vízumot, kötelező jelleggel?!
 2. Bunny 2007 sze 13. 08:59  
Mármint hogy neked kell beragasztani? A lusta kutyák :)
 1. zozoba 2007 sze 12. 21:23  
Igen , mi már ezt kaptuk, kb. 8x5 cm, és ÖNTAPADÓS kivitel, bár elsöre nem ugy néz ki. Olyan 5 percet kaparásztam, mire az 1ik sarkát sikerült elcsipnem :D
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Ras Abu Soma

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés