»» ««
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger

Térség: Vörös Tenger
A merülőhely-adatbázis országleírásához kapcsolódó fórum. Ide várjuk a javításokat, kiegészítéseket, amiket beépíthetünk az országról szóló adatlap tartalmába. Emellett az országhoz kapcsolódó utazási élmények, útitárs keresés vagy más általános témák is helyt kaphatnak itt.

Tovább az ország adatlapjához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 . . . 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 . . . 112
 2057. elche 2009 sze 06. 20:37  
Sokféleképpen meg lehet élni egy túrát, ami az egyiknek tetszik (mindig megvártak éjszakai merülés után kajával) a másiknak nem (sose merülök éjszakait, miért kell a többiekre várni). Az ilyesfajta elvárásokat pedig mindenki máshogy hangolja össze.
Egy tele hajónál eleve nem könnyű mindenki elvárásainak megfelelni. Május elején nagyon új volt a hajó, még talán nem is minden működött óramű-pontossággal, ez is lehet, de azért én merültem jókat, voltak emlékezetes felvételeim is (tudom Balage, tudom, majd küldöm a mantát egyszer...:)))), mást mondani erről nem nagyon tudok. Hajón nagyon igyekszem alkalmazkodni mindenhez, mert kompromisszumok nélkül semelyik szafarin nem megy.
 2056. nedori 2009 sze 06. 20:34  
áááá... magyarul toast :) Ezt még nem hallottam, hogy bermuda-szendvics...

Jajjjj.... leesett... hogy háromszög....
 2055. diver1 2009 sze 06. 20:32  
KÉt kenyér között sajt, felvágott vagy zöldség...összesütöd, mert van hozzá a hajón sütő...és finom, majonézzel pl.

 2054. diver1 2009 sze 06. 20:31  
Szerintem, ha problémáid ilyen súlyúak, akkor ezt a tulajdonosok felé kellene jelezni, és kérni amit jogosnak tartasz...erre semmi képpen nem ez a megfelelő hely...tudod mi az a jóhírnév (üzleti hírnév) sérelem...és mi az általános kártérítés mint polgári jogi fogalom??? nézz szerintem utána....
 2053. nedori 2009 sze 06. 20:31  
ööö... most én vagyok a tudatlan... mi az a bermuda szendvics?
 2052. diver1 2009 sze 06. 20:26  
Szerintem, ezt mind nem itt és nem most kellett volna megtenned, hanem akkor amikor történik, és ott ahol esetleg még tenni is tudtak volna a komfortérzeted növelése érdekében...AZAZ A HAJÓN.
Én is voltam az Andromédán, és a tapasztalatom gyökeresen más volt...mind nekem, mind másik 25 embernek....
1.) A csatornaszag amennyiben volt ennek alapvetően az lehet az oka, hogy más kedves búvárok, vagy éppen Ti...véletlenül egyszer-kétszer beledobják a papírt a WC-be...de ha szólsz a személyzetnek...tudod, ezt megoldják...kitakarítják, akár kabint is cserélnek....megtörténi ilyen is..nem okozott fél óránál több fennakadást...egyébként megnyugtatlak ez a "szag" nem halálos...
egyébként a sisha szoba és a szalon olyannyira kényelmes, hogy mi önként és örömmel felköltöztünk a kabinokból éjszakára...
2.) ha egyszer elönti a víz a kabint, nem értem miért kell mégegyszer megvárni, hogy elöntse... szólni kell, és megoldják..azt írod többször is elázott a szomszéd...hát ez egy hajón a tenger közepén azért neccesebb, mint a csatornaszag...
3.) Azt is tudomásul kell venni, hogy egy hajó az nem egy parti luxusszálloda...nem naponta hajózol ki. van x mennyiségű étel amit magával visz, és bekorlátozza a lehetőségeiket hogy mi meddig tárolható,így ha még ezt neked eddig senki sem mondta, tudod az alma és a narancs nem rohad olyan gyorsan, mint a körte, vagy a füge stb.
Igyekeznek európai embernek is megfelelő ételsort összeállítani...nekünk sem a mennyiséggel, sem a választékkal SENKINEK a 25-ből nem volt gondja...merthogy lehet, hogy csak egyféle hús volt, de többféle zöldséges, és tésztás étel közül is választhatsz még egy újdonság: NEM CSAK A HÚS számít ételnek....
Az édességeik pedig igenis finomak.
A reggeli...már ne is haragudj, de ha elmész egy szállodába és svédasztalos kontinentális reggelit kapsz az pont ugyanezekből áll....!!!! de nyilvánvalóan nem vetted észre, hogy 2 pultra terítenek... így maradtál le a gyümölcsről, dzsemekről, vajról, sajtokról...háát ezt el...tad...szét kell néha nézni...
Valahogy nekünk jó volt...csináltunk bermuda szenvicseket, pirítóst stb.-t
vacsora: Miért nem beszéltétek le a többit az éjszakai merülésről...akkor ehettél volna előbb... Te tényleg komolyan gondolod, hogy az lett volna normális, ha 3-4 részletben vacsoráztok???

4.)Nálunk időben sem volt csúszás...ja, lehet hogy azért, mert mindenki ott volt a breefingen a kiírt időre...nem kellett várni senkire...nem ezzel volt nálatok gond?
5.) Az út hosszát, ha ennyit utazol, nyilván saját magad is meg tudtad volna beszülni... háát igen ...mégis hol szerettél volna megállni Egyiptomban enni egy jót útközben...Ezért a megjegyzésért akkor kértem volna  elnézést, ha először voltál itt. De az előző hárommal sem voltál elégedett...ahogy olvasom...
6.) nem tudom hová vihettek benneteket, de én úgy gondolom, hogy nincs olyan része a Vörös-tengernek, ahol nincs semmi....nincs látnivaló... egy gyönyörű akvárium az egész...

Sóval az én tapasztalataim teljesen mások. Senkinek nem volt gyomorrontása, jókat merültünk, nekünk is volt kimaradt 1 merülés, de csak az időjárás és a mi biztonságunk (áramlás) miatt...a személyzet segítőkész,pontos... nem tudom te mikor voltál-nem is érdekel - de nem hiszem, hogy ilyen gyökeres változások lennének a hajón....

Szerintem maradj az ultra all inclusive szállodai ellátásnál, és a napi kihajózásnál....
 2051. Garfield33 2009 sze 06. 20:10  
No, mire megvacsoráztam, ezek a szószátyárok majdnem mind elmondták, amit én is akartam...
Így aztán csak annyit tennék hozzá: igazad van. Én sem mennék többet Egyiptomba, ha egy hetet kellene eltöltenem egy hajón Zookkal, Balage-zsal, Bunnyval meg a többi golyhóval és ahol ilyen szar képek készülhetnek.

Én csak annyit javaslok, írd még a listához a 12. pontot, aztán menjünk, szabadítsuk ki Táncsicsot. Esetleg beugorhatunk Landererhez, hogy ingyen kinyomtassuk az általad favorizált cégek hírdetéseit  :-)



 2050. Dijjja 2009 sze 06. 20:10  
De, ha luxusra vágysz, az ő véleményére biztosan adhatsz!
 2049. Don 2009 sze 06. 20:07  
Jé, még él az "áldozati bárány"????????????:-))))))))))))))
 2048. divefoto 2009 sze 06. 20:07  
Szerintem a hajótulajdonosok és az Egyiptomi vendéglátok örömmel nyugtázzák ha nem megy!!!!!!!!!
 2047. Don 2009 sze 06. 20:06  
Nagyon szép összeállítás! Hogy kell ilyen diavetítést és mivel megszerkeszteni? Gondolom, hülye a kérdés, bőven meghaladhatja a válasz a fórum kereteit............
 2046. nedori 2009 sze 06. 20:04  
Azt írtad, hogy negyedszer voltál Egyiptomban. A többi utadon is ilyen negatív élményeid voltak? Vagy azok nem hajós utak voltak?
 2045. Dijjja 2009 sze 06. 20:00  
Lehet, hogy nem minden klappolt ezen a túrán, ne legyetek elfogultak. Neki nem tetszett pár dolog, és ez leírta nekünk. Lehet, hogy némi túlzással, de azt akart elmondani, hogy nem jött össze a dolog. Valószínüleg az én kedvemet nem tudná elvenni Egyiptomtól ennyi rossz élmény sem.
Mindenesetre, tényleg csacsiság ilyet kijelenteni, hogy nem megy többet Egyiptomba. Max arra a hajóra nem megy többet.
 2044. divefoto 2009 sze 06. 19:53  
Nem értem hogy miért ennyi idő után írod le a tapasztalataid.Én és a barátaim már többször jártunk mindkét hajón mindenki elégedett volt pedig nekem is vannak olyan barátaim akiket nem egyszerű kielégiteni. Kicsit felháborít ez az igazságtalanság amiket leirsz.Szerencsére itt a fórumon már sokan jártak mindkét hajón úgy hogy kár fárasztani magad ha a hajó vagy a cég lejáratásán fáradozol.Hogy a cég hajói egészévben foglaltak ez úgy gondolom magáért beszél. Már arra gondolok hogy valami ajánlatot kaptál valamelyik konkurenciától.
 2043. Darth-Digilog 2009 sze 06. 19:51  
Azt hiszem azok után, hogy Sanaddal nem voltam elégedett talán nem fog a társaság elfogultnak tekinteni, de az alábbi írásra muszáj reagálnom.
1-2.) Én már sok hajón voltam és sokszor éreztem a kipufogó "illatot", de az Andromédán utólag visszagondolva eszembe sem jutott, hogy lehetne ilyet érezni. Eleve már a méretei  miatt sem tudott úgy a deckekre sem visszafújni a szél egy kis gázt, mint a kisebb szafari hajókon. Ezt a 2 pontot nehezen tudom elhinni.
3.) ez az a pont, ami szerintem jól jellemez téged, hogy a közösségi gondolkodás nem az erősséged, már megbocsáss! Búvárhajón merülni illik és utána együtt vacsorázni. Elfogadom, hogy annak aki nem merül annak kényelmetlen, hogy várnia kell a többiekre, de hát ez a társas lét! Ezt felhánytorgatni nekem nagyon.... na mindegy. :-(
4.) A többször az hányszor volt? És biztos volt ilyen vagy inkább csak nem nézted húsnak, vagy nem tetszett aztán elfelejtetted, hogy ja tényleg volt. Aki -ez már 5. pont- az egyiptomi édességet szidja, ami egyértelműen az erősségük, az valószínűleg nem szereti ezt a konyhát. Én egyáltalán nem szeretem ezt az ízvilágot, de mindig találok olyat amit tudok enni. És mindig volt gyomorrontásom eddig Egyiptomban kivéve a Cassiopeián meg az Andromédán!
6.) A reggeli merülés a vendégek vagy a guide-ok miatt csúszott? Mert ez egy érdekes kérdés szerintem! Ti ott voltatok időben mindig? :-)
7.) Mi megálltunk egy helyen, amiatt is volt aki hőzöngött, mert drágállotta. Hajnalban értünk a hajóra és szendvicsek vártak. Biztos, hogy ugyanarról a hajóról és cégről beszélünk? Vagy te egy konkurens cég vagy? Nem tudom elképzelni, hogy ennyire más dolgokkal találkoztál volna mint általában a búvár barátaim és én. Mert vannak szubjektív dolgok mint a kaja, de te egy csomó egzakt dolgot írtál!!?? Nem értem!
8,) Tetszik az ádáz módon megvezetni kifejezés! :-)) Az a baj, hogy még most is annyi indulat van benned, hogy ezért nehéz elhinni, amit írsz. Biztos volt ami nem tetszett neked, de jó lenne végiggondolni, hogy ez tényleg mind így volt ahogy leírtad? Én nem hiszem.
9,10,11) Ezek teljesen logikátlanok, mert eddig egy hajót és egy túrát szidtál, most pedig más térségekkel hasonlítod az egészet. Mi értelme van annak, hogy szerinted szar az Androméda ezért menjetek Malajziába? Ez így már tényleg komolytalan! De legalább megnevettetett! :-)
 2042. Don 2009 sze 06. 19:47  
Nos, a kajában tényleg lehetne több hal, ez nem vitás (bár van, aki pont az ellenkezőjét szeretné!:-)))))), de ami engem inkább kíváncsivá tett: mi volt az eredeti úticél és mi lett belőle? Milyen volt az idő? Mert az tény, hogy jó pár merülőhely csak elfogadható szél és hullámzás mellett merülhető (Elphinstone, Brothers, Deadalus, Sa'ab-Maksur, az összes habily, St. John's egyes zátonyai). Nekünk is törölni kellett a Radir-East-et augusztus 15-én, mert beerősödött a szél, tavaly Szudánban pedig egy hétre beszorultunk a Sha'ab-Rumi lagunájába egy nagy vihar miatt, így csak a déli plató és a Precontinent volt merülhető - édes Istenem, de jó volt!!!!!!!!!!!!!!! Hála neked, Allah, hogy ránkküldted, hitetlenekre haragvó szeledet!

Kb. 20-22 szafari hajón voltam az elmúlt 18 év alatt a Vörösön, szerintem a Cassiopeia, de főleg az Androméda (sokkal jobb az elrendezése, stabilabb, árnyék az alsó deck-en, stb.) igen jó hajók. Egy tény, az Andromeda-t májusban tették vízre, valószínűleg az első utak egyikén lehettetek, minden hajónak vannak gyengeségei az első hetekben, be kell járatni.
Olvass csak el egy új Mercedes S 500-as tesztet! Pedig egy évig tesztelik Norvégiától Marokkóig.
A kabinpadló nedvesedését a padló, illetve az ágy alatt lévő, rosszul szigetelt freon csövek okozzák (légkondi), ezt a téli hónapokban meg kell, hogy oldják, hiszen árt a hajó állagának is.
 2041. Jules 2009 sze 06. 19:41  
Véletlenül nem egy úton voltatok? A fotók alapján nem egy Neufeld...
 2040. Balage 2009 sze 06. 19:41  
ÁÁÁÁÁÁÁ!  Zook-é??  dehogy.......Pfffff  :D
 2039. Dijjja 2009 sze 06. 19:41  
Tényleg meseszép!
Jól emlékszem, hogy egy-két kép benne volt a Submarine-ban?
 2038. Balage 2009 sze 06. 19:39  
HUhh!  na ez aztán a kemény fikázás! Érdekes dolgokat írsz!
Én nem szoktam a DC-n részeletesen kifejteni a véleményem, de ez megér pár percet. Úgy gondolom reagálnom kell, mert ezeknek a dolgoknak az ellenkezőjét tapasztaltam Májusban..
Első szobában jutott hej nekünk, ahol elvileg k.va nagy hullámzásnak kellett vona lenni. Ehhez képest baromi jókat aludtam. Valószinű azért, mert a hajó elég nagy ahhoz , hogy nem dobálják annyira a hullámok.
4 merülés után naponta kicsit OFF voltam. :o)
A merülések mindig akkor kezdődtek , mire összekászálódott a csapat, és nem volt kötelező.Rugalmas volt minden. Bár jelzem a csapat is hibátlan volt.
Egyébként meg a GUIDE nak elmondtuk például, hogy fotóznánk, és ezért nem biztos hogy megyünk velük.. Ne várjanak, vagy a hajó alatt volt éjszakai merülés , és be sem jött a GUIDE mert mondtuk, hogy minek. Fotóztunk annyit amennyi belénk fért, ha nappal volt, ha éjszaka.
Kaja... Hát nekünk minden nap volt valami, ami addig nem. Nyilván egy hajón ne kérj olyan dolgot, amit nem lehet.
Palcsinta, különböző tojás, üdítők, Soronkívül Sör is előkerült kivánságunkra. Volt például Gulyásleves, Pulyka egyben sütve bazi nagy banánnal a F.ka helyén! :o)  
Én spec ott csináltam meg a NITROX tanfolyamot is.
Mi mikor máshova mentünk Egypitomba, pl Marsa Alam, tudtuk, hogy hány óra az út, így úgy készültünk kajával is.
Egyébként nekem mikor hazajöttem sok sok Egyiptomi Merülés után, az volt a véleményem, hogy ez volt életem egyik legjobb SAFARI ja!  Sőőt ha anyagi helyzetem megengedte volna, és nem kell a házunkba belelapátolni a lóvét , akkor sztem most per pillanata a CASSIOPEIA-n vagyok Ferdzso barátomékkal. Ja és fotózom mint a fene. :o)))
Merthogy azt lehet a nap bármely  szakában ! ( Vaku kell hozzá) ;o)

AZt hogy nem mész Egyiptomba többet , hát a Te dolgod.  Az a feeling ami ott van, vagy szereted, vagy nem. De kötes állapot nemtudom, hogy van-e! :o))

További sok sok látnivalót, és jó merüléseket kívánok neked.
Üdv
B.




 2037. Zook 2009 sze 06. 19:34  
En is most majusban voltam az Andromedan...bar ketszer is esett az eso es hullamos volt a viz (egyenlore vitathato a ceg felelossege ebben a ket dolgban :) eletem egyik legkomolyabb elmenyet koszonhetem ennek az utnak...sztem kevesen mondhatnak maguknak ilyen longimokusos meruleseket... legkozelebb is nagyon szivesen megyek veluk.

az en turam igy festett...
 2036. pousada 2009 sze 06. 18:42  

Mintegy adalékul:

1.) A szobánkban minden nap jól kivehető csatornaszag terjengett. Nem csak reggel, vagy délután. Állandóan.
2.) Volt olyan nap, hogy kénytelenek voltunk a sisha szobában aludni, ugyanis olyan erős volt a szobában a "kipufogószag", hogy nem mertünk elaludni, illetve a manager sem javasolta a szobában alvást. A mellettünk lévő szobát időről-időre elöntötte a víz, átázott a szőnyeg, a földön tárolt holmik stb.
3.) Többször előfordult, hogy este meg kellett várnia mindenkinek az éjszakai merülésből visszatérőket, így fél tíz tájban vacsoráztunk, előtte fél kettőkor befejeződött az ebéd.
4.) Többször előfordult, hogy vacsorára egyféle húsból lehetett választani, hal még csak véletlenül sem volt, sem más seafood.Úgy általában a választék:ZÉRO. Az ételek íze nem volt rossz, de összességében siralmas volt a konyhai teljesítmény. Gyümölcsként alma és narancs. Egyiptomban!
5.)Minden reggel pontosan ugyanazt a nevetséges összeállítású kaját kaptuk ( fehér sajt, palacsinta, kétféle zöldség, tojás és valami felvágott ), kivétel nélkül. Az előrelátók nem is ettek a kínálatból, hanem elővették az otthonról hozott kolbászt stb. Egyébként nincs ember, aki a negyedik napon még meg tudja kívánni azt, amit reggeli gyanánt felszolgáltak. Valamiféle édességet a negyedik naptól kaptunk, de arról jobb nem beszélni, így maradt a keksz.
6.) Nem egyszer-kétszer fordult elő, - s egyáltalán nem az időjárás miatt -,hogy már a reggeli merülés több, mint egy órát csúszott, s később ennek az lett a következménye, hogy a 3. merülésre, amire cca. fél négy körül került volna sorra, ténylegesen csak jóval 5 után, már lámpát kellett vinni, hiszen erős naplementében kezdődött el. Fotózásra nem is gondolhattunk.
Vagy háromszor előfordult, hogy egyszerűen kimaradt egy-egy merülés, ( ismételten nem az időjárás miatt ), mert egyszerűen elszámították magukat arra vonatkozóan, hogy mennyi idő alatt is érünk oda a kijelölt következő merülőhelyhez. Ja, hogy esetleg elnézést kértek volna, vagy jóváírták volna a kimaradt merüléseket. Ugyan már! Ez az Androméda. Örülj, hogy ott lehetsz.
7.)Apróság, hogy senki nem említette, hogy a reggel ötkor induló gépről való leszállást követően először este 9 óra után jutunk üdítőn és csokin kívül normális ételhez, mert útközben nem álltunk meg mást is árusító helyen.
8.)Amit a legaljasabb dolognak tartunk mind a mai napig, hogy - mint kiderült -, ennek a hajónak sem az út meghirdetésekor, sem később nem állt rendelkezésére engedély arra, hogy a meghirdetett helyre vihessen bennünket. Mindvégig tudták, hogy vékony jégre viszik az összes embert, aki befizetett, mert az utolsó pillanatban vagy megkapják az engedélyt, vagy nem. Nos ez az utóbbi jött be. Bármikor az út előtt szólhattak volna, hogy most nem tudnak oda vinni, válasszunk. Vagy visszaadják a pénzt, vagy esetleg másik útra jóváírják. De nem. Ott a hajón közölték, hogy nem oda megyünk, ahová befizettünk, hanem egy teljesen másik helyre. Mi mindketten választottunk volna egy másik időpontot és kész. De így olyan helyzetbe hoztak, amit senkinek nem kívánok.
Na persze a logikáját értem, hiszen az esetleges lemondások miatt, lehet, hogy a túra el sem indult volna. De akkor is. Ilyen ádáz módon megvezetni mindenkit, nos ehhez pofa kell, a pénzéhségről nem is beszélve.
Ahová végül is eljutottunk, maga volt a gyötrelem. Divemastertől hallottam a hajón mellettem, hogy ennyi erővel Neufelden is merülhetett volna. Semmi, de semmi érdemleges látnivaló nem volt, s miután ezt a hajó managere is belátta, visszafordultunk.
Lehetne még folytatni a sort, hiszen Thaiföldön és máshol is merültünk már hajóról, ahol azért nagyon más volt az ellátás és a szervezettség is.
9.) Ezen alkalommal egyébként negyedszer voltam Egyiptomban, de, lévén ez a legjobb hajók egyike, köszönöm, többet nem.


10.) Azóta voltunk a barátommal Malajziában, Layang-Layang-on és Sipadanon. Ez utóbbit ajánlom bátran mindekinek.Pazar!
11.) Szinte egyiptomi árakon lehet merülni Ománban, ahol lényegesen jobb körülmények vannak, mint Egyiptomban.

Azért is vártam ennyit,mert nem szerettem volna indulatból ezeket megjelentetni, de az eltelt idő alatt véleményünk jottányit sem változott.
 2035. békabúvár 2009 sze 06. 17:53  
Egen,egen, ez a "hirtelen felindulás" néhány hónap üllepedés után és a minden fórumba beírás óvatosságra intheti az olvasót a szándékok végiggondolásánál:)
 2034. Dijjja 2009 sze 06. 17:28  
A május-ról jut eszembe, mi is akkor voltunk, és hihetetlen rossz idő volt. Még az eső is esett. 5-ös erősségű szél fújt, emiatt nagyon sok helyet ki kellett hagynunk. Pl a Salemhez sem jutottunk el. Lehet, hogy ezért módosították a merülőhelyeket!
 2033. nedori 2009 sze 06. 17:26  
Ha egy balul sikerült út miatt azt mondod, hogy nem mész Egyiptomba, akkor ne menj, a te választásod... Én sajnállak. De nem a balul sikerült út miatt.
 2032. granuloman 2009 sze 06. 17:20  
"Még májusban voltunk a barátommal a Vörös-tengeren, Egyiptomban"

És mitől ez a hirtelen felháborodás? :)

 2031. elche 2009 sze 06. 17:17  
Ha egy-egy nem hibátlan túra után valahova nem mennék vissza, folyamatosan szűkülne a választéka azoknak az országoknak, ahova utazhatok. Szóval ilyen kijelentést azért nem kockáztatnék meg.:)
 2030. divefoto 2009 sze 06. 17:09  
Hát kedves barátom akkor tényleg ne menj többet Egyiptomba mert jelen pillanatban ennek a cégnek a két hajója a legjobb és a legszebb a Vörös-tengeren.Természetesen problémák mindenhol vannak,de nem olyanok amit nem lehetne megoldani a két hajó bármelyikén.Persze van aki toronyórát kiván láncostul,azt nem tudják megoldani. Én kb tizenöt éve járok a Vörös-tengerre és örömmel tapasztalom hogy folyamatosan javul a hajók és vendéglátás szinvonala.Akiknek a jelenlegi Egyiptomi szolgáltatások, vagy akár az ANDROMEDA vagy a CASSIOPEIA hajók nem felelnek meg az az a kicsi százalék akiknek semmi sem jó.
 2029. Dijjja 2009 sze 06. 17:03  
Személy szerint nagyon sajnálom, hogy ilyen balul sült el a nyaralásod, de ne ítélj elsőre! Egyiptom gyönyörű ország, a tenger pedig meseszép! Mi is megjártuk az első egyiptomi nyaralás során - hasonlóképp -, de jövő héten megyünk vissza negyedszer!
A merülések is rosszak voltak? Láttatok valami "igazi" nevezetességet? Roncsot, cápalelőhelyet stb?
 2028. pygmy 2009 sze 06. 16:59  
látom, biztosra mentél:)
mi történt, nálatok sem lehetett délelőtt sisázni? :) azé az nem annyira gáz...
ha már így belefogtál, írhatnál pár konkrét dolgot. gondolom, kapnál rá válaszokat is.
pl. egy válasz: mi mindig elégedetten szálltunk le a másik hajóról...és irígykedve hallgattuk azok beszámolóit, akik ezen a hajón voltak, mert azt mesélték, még szebb és jobb

 2027. pousada 2009 sze 06. 16:43  
Sziasztok!

Még májusban voltunk a barátommal a Vörös-tengeren, Egyiptomban a REDSEA BOATS KFT. nevű cég ANDROMÉDA elnevezésű hajójával.

Amennyiben tehetitek, messzire kerüljétek el a céget és a hajót is! Ötcsillagosnak hirdetik, de becsületemre legyen mondva, a hármat is alig éri el, katasztrofális a szervezettség, nevetséges a kajaválaszték és ami a legszebb, közelébe sem mentünk azoknak a helyeknek, amelyekre itthon befizettünk, de mindezt már csak a hajón közölték.

Számtalan észrevételünk van még, de akit nem érdekel, nem akarom untatni.

Ennek az útnak köszönhető, hogy soha, de soha többé nem megyek vissza Egyiptomba.

Amennyiben valaki további részletekre is kíváncsi, jelezze, szívesen válaszolok!
 2026. granuloman 2009 sze 05. 20:16  
Sanat-ról korábban:


9281. granulomankönyvjelzőt ¦ válasz2008. sze. 22. 14:32  " fogyatékos gyerekeket tanított - ez a rutinja néha jól jött "

Így már értem, hogy miért nem lehetett neki meglepetést okozni.

A mániákus pontosságra egy példa:

Amikor már mindenki ott volt a breefing kezdet előtt 10'-cel.
Leszedte a falról az órát és beállította a megbeszélt időt, majd lekezdte.

Számomra magasan a legjobb guide akivel merültem.

Mellesleg Ashrafot is magyarok készítették ki tudtommal. (brávó)
Most meg szakács(!?)
:(

 2025. vizidino 2009 sze 05. 10:43  
miért kéritek le?
 2024. divefoto 2009 sze 04. 21:50  
Hát igen! Talán én is az vagyok.
 2023. Don 2009 sze 04. 21:30  
Egyetértek, Elphinstone levert mindent!
 2022. Don 2009 sze 04. 21:30  
Már szenilis vagyok, ki emlékszik rá?:-))))))))))))))))))))))))
 2021. macok 2009 sze 04. 18:12  
Akit érdekelnek az Andromeda/St.Johns-Elphinstone aug. 4-11 túra merülései, betettem a merüléseket(imet) az adatbázisba, képekkel.
Akárhogy is, szerintem tök klassz túra volt.
 2020. divefoto 2009 sze 04. 17:32  
Ki volt a 10 perces?De ne az előitélet vezéreljen!
 2019. Don 2009 sze 04. 17:28  
Két perc még bőven belefért, de voltak ott 8-10 percek is........................... Többször, szinte ugyanazon szereplőkkel.......... Nem Rád értettem.
 2018. Ibolya 2009 sze 04. 16:35  
Egy szép nyári nap ültem a Pala-parton és néztem,ahogy szerencsétlenkednek a búvárok (3) a lemerüléssel.A végén kiderült oktató jelöltek VIZSGÁZTAK!Hát ledöbbentem,mert sikerült nekik!Gyanítom ez esetben is a pénz dominált  :- ((
 2017. divefoto 2009 sze 04. 16:29  
Nekem nincs ilyen tapasztalatom.
 2016. divefoto 2009 sze 04. 16:28  
Vannak kiváló oktatók akiket rossz nézni merülés közben, olyanok is vannak akik profin merülnek de borzalmas oktatók.
Ma már nem nehéz oktatói papírhoz jutni a pénz sokmindent megold.Azért régen nem így volt. Sok helyen most is meg kell dolgozni az oktatói minősítésért,a trénerről nem is beszélve.
 2015. Kékbálna 2009 sze 04. 14:57  
Erről jut eszembe. Instruktor tréner.

Több ismerősömtől is hallom - akik rég merülnek - nem adják le csak a Rescue kártyát. Több ok miatt.

De nem ez az első stroy, amikor az IT-t szívat a bázis csak azért, mert IT kártyája van. Gondolom ez sima szakmai irigység... :)
 2014. Vanek 2009 sze 04. 14:29  
Öö, én meg csak pislogok...
 2013. Thomasbuvar 2009 sze 04. 14:27  
Van olyan is, aki nem kapta meg a haladó képesítést nálunk, mert nem vitte át a lécet (és finoman fogalmaztam)...
...Néhány hónap múlva oktató lett. :(((  Persze, tudom! Mi itéltük őt meg rosszul!... :(((
 2012. divefoto 2009 sze 04. 14:27  
Az sem kissebb felelöségt ha egy oktató 5-6 kezdővel merül akiknek első nyíltvizi merülése egy kavicsbányában van.Már a süllyedés követően nem lát mindenkit.Mégis megoldjuk és mindenki jó szájízzel jön ki a vízből.Soha eszembe nem jutna hogy valakit is megbántsak ha nem úgy merül ahogy kéne.Mindenki volt kezdő.Tudni kell kezelni a problémákat.Persze ehhez némi kis inteligencia is szükséges lenne.Egy divemester egy oktató legyen türelmes,szolgálatkész és minden gondolata a vendégek érdekeit szórakozását szolgálja függetlenül attól hogy milyen lábbal kelt.A mai világban ezt duplán kéne szemelött tartani.Mégegyszer mondom én kellemesen emlékszem vissza a túrára és a vendégeimtől is jól esett mikor megköszönték a szervezést mert jól érezték magukat,és a kérdés az volt mikor jövünk újra.Kíváló hajó nagyszerű személyzet akik még az uszonyt is felhuzzák az ember lábára és egy tökalsó DM hazavágja az egészet.Az érthetetlen  az volt számomra hogy egy instuctor trénert nem engednek merülni egy 9m-es vízben mert késett 2 percet az eligazításról.Nem kell mindent a felelőségre fogni.Mi van ha azt mondja Józsikám neked gyorsan el mondom mégegyszer néhány mondatban.Nem hiszem hogy egy ilyen nokedli merülésnél hosszabbra kéne nyújtani. Egy eligazításnak nem jópofának kell lenni hanem hasznosnak.Ez nem egy nagy feladat egy hivatásos merülésvezetőnek.
 2011. Mr.Diver 2009 sze 04. 14:26  
És volt velünk Brother's szafarin olyan "turista" aki fényképes cd-re azt írta a végén hajókirándulás.Azon a néhány merülésen amikor vízbe került szegény Thomas "vigyázott Rá.De majd erről is bővebben Dorogon.
 2010. Thomasbuvar 2009 sze 04. 14:23  
Természetesen adnánk lehetőséget is számukra a javításra, a követelményi szint elérésére, de nem nagyon akarnak élni vele. Ugyanakkor az övékénél gyengébb képességekkel, alacsonyabb tudással rendelkező búvárokkal(?) sokszor találkoztam idehaza és külföldön is. :(
 2009. Thomasbuvar 2009 sze 04. 14:19  
Több lekért, de ki nem adott kártya van a bírtokunkban. Azoké, akik nem tudták teljesíteni elvárható szinten a tanfolyami  követelményeket...
 2008. Luciferin 2009 sze 04. 14:08  
Csekdájv után kijött a DM megtörölte izzadó homlokát és közölte a mellettem állóval: te nem jösz éjszakai-, áramlásos- és roncsmerülésre, A srác talán nyolcat merült a többiek húsz fölött. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy belássa a dolgot és ne erőlködjön.
Első   1 . . . 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 . . . 112
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

East Of Eden (island #7)

Thailand

1/2 db alapján:unalmas(átlag: 3) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés