»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-03-29 Szemétszedő búvárok Győrben

A helyi egyesület tagjai hagyományosan a Víz Világnapján megtisztítanak egy-egy folyószakaszt a városban.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 11. elche 2008 már 30. 19:25  
Úgy nem üzleti vállalkozás, hogy eleinte se reklám nem volt, se más: ketten összeálltunk, és ki mihez értett jobban, abban a területben tolta a dc szekerét. Az alapfelállás most is ez, aztán hogy találkoztak természetes igények hirdetői oldalról a mi elképzeléseinkkel, már egy másik kérdés. És persze szerencsére elég sokan vannak, akik ilyen-olyan formában most már velünk együtt gazdagítják az oldalt.:)
Ami a szemétszedést illeti, ezzel úgy vagyok, hogy mi akkor teszünk a legjobbat, ha minden felhívást közzéteszünk, mint ha energiánkat egy, kiemelt rendezvénybe tolnánk. Akiknek a dolgairól rendszeresen hírt adunk (pl. a dorogi események vagy a UEF nap) azok nem kedvesebbek a szívünknek, hanem egyszerűen csak ők megtalálnak ezekkel a felhívásokkal. Én biztos vagyok benne, hogy filmvetítéses klubnapok vannak máshol is, nem csak a Tengeri Só ilyen, és amelyik nyílt, arról ugyanúgy hírt adunk, mint a Sóról is, legyen akár vidéken. (Sőt! Egyikünk sem tősgyökeres pesti, nagyon is örülünk annak, ha a főváros határán túlról is kapunk híreket.)
De elképzelések, tervek és ötletek most is vannak képben közösségi eseményekre. Azt nyilván át kell rágnunk, hogy mi az, amire valóban van igény, és mi az, amire csak szerintünk. Hogy a rágódásnak mi lesz a végeredménye, nyilván előbb-utóbb kiderül.:)
 10. Kékbálna 2008 már 30. 19:19  
Ja vannak reklámok. De ne felejtsd el a költségeket sem. A szerver bérletet, a kommunikációs kapcsolat díját. stb... Szóval azt is fizetni kell valamiből. Egy non-profit szervezet nem a semmiből él hanem a bevétel-minusz kiadás nulla.




öööö. Bár mintha ez a képlet nálnuk a profitábilis cégekre is igaz lenne....
 9. adamax 2008 már 30. 18:07  
A dc.hu dehogynem üzleti vállalkozás, hiszen tele van reklámokkal :)

Ettől még valóban lehet, hogy nem ebből akartok megélni, és ezt el is hiszem. Ettől függetlenül még mindig azt gondolom, a dc.hu berkein belül kialakult egy közösségi szint, amire lehetne építeni. Ha nem is ebben az évben, de jövőre már lehetne gondolkozni ilyen akciókban.
 8. Bunny 2008 már 30. 12:57  
Két irányt vehet az ilyen dolog. Az egyik, hogy nem akar az ember ágyúval verébre lőni, vagyis nem az a cél, hogy 50 búvár legyen, hanem a kis egyesület közösen kicsit tevékenykedik. Ez esetben érthető, hogy nincs meghírdetve, hiszen ahogy kéktesó is írta, azért ez elég nagy szervezést igényel.
Viszont ilyen esetben is hálás lenne az szerkesztő, ha kapna egy levelet, hogy ekkor és ekkor ezt meg ezt tettük, mert ez is hír, sőt. Jó példa lehet másoknak, felhívja a figyelmet a problémákra, vagy arra, hogy ezt akár más is megtehetné.

A másik amit kék is ír, hogy lehet sok embert csődíteni, amihez szintén segítünk azzal, hogy írunk róla, a cikk fórumában ahogy itt is aztán szerveződhet a  dolog ,stb .

A dc.hu nem üzleti vállalkozás, nem főállásunk, nem ebből élünk. Ezt azért írom, hogy megvilágítsam nem vagyunk kalmárok, akiknek ha valaki nem csenget, akkor ki van zárva. Az eredeti célja - és ez azóta sem változott- az oldalnak, hogy a hazai búvárközösségi életet támogassuk. Ezért van sok minden, csináljuk a fotós és videós versenyt, agyalunk olyanokon mint a merülőhely adatbázis, stb. És nagyon szívesen, és tök ingyen írunk bármiről, ami a búvárkodást elősegíti és nem üzleti céllal történik. Sőt ha hívnak el is megyünk.

De ezt már ezerszer elmonduk persze.
 7. Kékbálna 2008 már 30. 12:39  
Szia blise!

Itt nem a sajtó "hat alma" a lényeg. :) Ha nem az amit Luciferin kolléga is megfogalmazott. Marha jó buli emlékeim szerint egy ilyen takarítás. Egyszer voltam Rab-on egy ilyenen. Hatalmas élmény volt amikor az láttam, hogy több magyar búvár jött le, minth helyi erő volt. :) Na és ezek a búvárok persze ismerkedtek, beszélgettek, meg persze szedtük a szemetet is hiszen azért voltunk ott. Elmennék akár itthon is.

A folyóink nemes egyszerűséggel vizes szemétdombok. Nagyszerű embertársaink a szemetüket ott tüntetik el. Miért ne lehetne egyszer itthon is ilyet csinálni? Jelzem csinálnak is ilyet, hiszen ősszel szokott jönni 1-2-3 takarítási felhívás.

Persze számtalan feladatot ró arra, aki egy ilyet meghirdet. Először is tisztán kell beszélni a következő kérdésekben: Mit hozzál magaddal? Töltött legyen a palack? Mit kapsz a takarításért? Általában semmit, hiszen önkéntes munka. De lehet, hogy belefér egy tál kaja bográcsból. Ha nem az sem baj. Csak tiszta legyen kép.
Hol lesz a meló pontos helye? Na ez komoly feladat. Ha meghirdetsz egy ilyet gondoskodj az előzetes regisztrációról (és erre a DC tökéletes). Így fogod tudni kb. hány ember jön el. Légy kreatív a létszámmal és a takarító helyek elosztásával. Nem jó ha ötven ember tolong egy olyan helyen ahol öten is elegek. Szóval szervezők kellenek a szárazon, akik ha kell nem engednek be a vízbe. Egy folyóban vannak azért igen necces helyek ahová nem indulhat el az ember kellő gyakorlat nélkül. A minimális búvárképességet a meghirdetéskor tisztázni kell. Gond lehet a rengeteg kiszedett szemét elszállítása egy megfelelő helyre.

A lényeg két féle szemétszedés lehet. Elmegyek a klubba - az ismert csapattal - szemetet szedni. Ehhez nem kell nagy szervezés. Így is tisztul a meder. Csinálunk egy nagy szemétszedést, ehhez sok meló és tervezés kell előtte. A tervezéskor mindenki maga dönti el, hogy mit vállal fel.

Persze jók lennének az ilyen nagy bulik. Sok búvár ismerkedhetne és a kiszedett szeméthegy is nagyobb lehetne.

Kékbálna
 6. Luciferin 2008 már 30. 09:58  
Gondolom nem a sajtónak csináltátok azért nem hívtátok őket. Viszont az ilyen rendezvények remek alkalmat kínálnának arra, hogy a búvárok megismerhessék egymást. És a takarítás mellett ez is egy járulékos haszon lenne.
Bunny: az első hozzászólásom támogatása akart lenni magányos harcotoknak. :)
 5. blise 2008 már 30. 09:50  
Az az igazság, hogy nem is gondoltunk rá, hogy értesíteni kellene benneteket, bár szoktak jönni Szlovákiából is búvárok... A következő megbeszélésünkön fel fogom hozni ezt, illetve azt, hogy az ilyen programokat előre, a médiának ebben a formájában is meghirdessük-e. Sajnos még mindig nem használjuk ki az internet adta gyorsaságot + azt, hogy aki keres, az most már elsősorban itt keres bármit is. A jövőben ha bármi iylen programunk lesz, előre fogok írni, megkérdezem a klub vezetőségét, hogy jöhet-e ide is, illetve, hogy várunk-e külső embereket rá. Mellesleg mi nem is tudtuk róla, hogy lesz róla bármilyen híradás bárhol is, mivel nem ezért csináltuk... ja és nem volt kinn a sajtó sem.
 4. Bunny 2008 már 29. 23:29  
Előbb kellett  volna mondani, a kertitavam vize nagyon ramaty volt, összefogva gyorsabban ki lehetett volna takarítani. Fenébe, mostmár meg késő, már megvolt a tisztítás ... :)
 3. adamax 2008 már 29. 19:54  
A dc.hu is szervezhetne egy ilyet... Hm?
 2. Bunny 2008 már 29. 19:48  
A helyzet az, hogy mi már kicsit belefáradtunk, de elég sokáig rágtuk mindenki fülét, hogy ha bármi rendezvény van, szóljanak. De sajnos amint látod mi is a napi sajtóból értesültünk, mert se előtte se utána nem veszi a legtöbb szervező a fáradtságot, hogy értesítse a búvárokat. Ugyanez a helyzet a sporteredményekkel, más rendezvényekkel, stb. Hát ez van ...
 1. Luciferin 2008 már 29. 10:20  
Jó, hogy vannak ilyenek.
Még jobb lenne ha egy héttel elöbb tudnánk róla és lehetne csatlakozni.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tulamben, U.S. Liberty Wreck

Indonesia

14/20 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

parti merülésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa csikóhal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés