»» ««
  fórumok / Képtár megjegyzések / Egy Búvárbázis emlékére...

Élt 7 évet...

Megnézem a(z) Egy Búvárbázis emlékére... albumot.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 40. SturczAntal 2009 dec 07. 16:56  

Meghívó víz alatti karácsonyfa állításra

Tisztelettel meghívunk minden érdeklődőt december 12-én tartandó rendezvényünkre a Palatinusz tóra. A "háborús" állapotok miatt találkozás 10- órakor a strand főbejáratánál, jelezvén ezzel, hogy a bázis tovább él! A merülés ingyenes és biztosítani tudunk fűtött öltözőt, forró vizes zuhanyzót, (ahová búvárruhába is bemehettek) angol wc-t, teát, forralt bort, zsíros kenyeret. Ingyenesen biztosítunk továbbá 30 db töltött palackot a merüléshez.              
Bármilyen díszt azonban amit a fára hoztok, szívesen elfogadunk.  Érdeklődni a 06 30/ 555-6689-es számon lehet.
 39. SturczAntal 2009 dec 07. 16:55  

Sturcz Antalnak hívnak. A minősítésem CMAS ٭٭ búvároktató. Alapító tagja vagyok a Spartacus Búvár Szakosztályának és a Palatinusz tavon lévő bázisnak.
Az elmúlt két évben megbízásból, előzőleg pedig mint a szakosztály vezetője irányítottam a bázist. Akik sokat jártak ide, azok tudják ezt és ismernek. A fórumon lévő célozgatások nekem szólnak. Az éremnek viszont két oldala van. Szeretném, ha engem is meghallgatnátok, mielőtt olyanról ítélkeztek, amit nem ismertek igazán.
A rágalmak ellenére a problémát nem én generáltam. A szerződésünk a várossal valóban két éve lejárt. Ráadásul ez nem szerződés, hanem egy megállapodás volt, hiszen semmilyen bérleti díjat nem fizettünk, azaz ingyen voltunk ott. Az új üzemeltető most a város lesz, azaz a tulajdonos. Ennyit a közbeszerzés problémájáról. Azóta többször kértek a megállapodás meghosszabbítására, de ezt valahogy soha nem vettük komolyan. Igazából most felmondaniuk sem kellett volna, hiszen nem volt mit. Ennek ellenére a szakosztály az összes eddigi előjogát megtarthatta volna. Az elmúlt években a legtöbb időt a családom és én töltöttük a bázison, hét közben, hét végén, ünnepnapokon, tehát mindig és igyekeztünk kiszolgálni a bázisra érkező búvárok minden kívánságát. Ezért engem talán még komolyabban érintett ez az egész, mégsem sértődtem meg és nem kezdtem esztelen rombolásba. Többször is tárgyaltam a várossal, hogyan maradhatnánk mégis ott, még ha más feltételekkel is. Leszögezem arról soha nem volt szó, hogy a bázis megszűnik, mert a város nem akarja megszűntetni, csak maga fogja tovább működtetni és elég komoly összeget fordít felújításra. Zárójelben jegyzem meg, a tisztelt hozzászóló búvároknak, hogy senkit sem rekesztenek ki a további merülésből, a szakosztály pedig maga választotta ezt az utat. Ebből a magyar búvártársadalom mit sem vett volna észre, ha a szakosztály nem úgy dönt ahogy döntött és néhány másként gondolkodó ember hatására,pár nap alatt tették tönkre, hét év munkáját. A célom, hogy az idelátogató búvárok, továbbra is megkapják az itt megszokottakat, sőt talán egy kicsit többet is, nem pedig politizálás és sárdobálás. Bízom benne, hogy a város ígéretéhez híven a tavaszi nyitásra vissza fogja építeni a víz alatti és víz feletti létesítményeket, valamint mindent elkövetek, hogy továbbra is engem megbízva üzemeltesse tovább. Ezt szerettem volna régi segítőimmel közösen csinálni, de az elmúlt napok eseményei arra ösztönöztek, hogy meg sem merjem ezt próbálni. Szerencsére már több búváriskola biztosított támogatásáról, akiket jobban érdekel, hogy továbbra is a megszokott helyen és körülmények között merülhessenek, mondván a belső viszályok nem rájuk tartoznak. Ezt én is így gondolom! Aki nem ismeri a problémánk igazi okait, az ne akarjon pálcát törni felettünk.
A fórumon nem szeretnék többet írni és reagálni sem fogok semmilyen írásra. Ha valakinek kérdése lenne hozzám, vagy véleménye velem kapcsolatban, az ugyanúgy ahogy én is névvel és telefon számmal jelentkezzen a 06 30/555-6689-es mobilszámon és minden kérdésére szívesen válaszolok.


 38. Káplán 2009 dec 07. 12:25  
Azt hiszem, a "dolgok" még csak most kezdődtek el. Szerintem a "piszkos" része csak ezután fog következni. Még hátravan a "másik fél" részéről a "dolog" elfogadtatása "általunk". Mert ugye csak akkor van értelme a "cserének", ha a forgalom  megmarad. Erre van már néhány sablon, amit oly jól ismerünk a médiákból  és van néhány , amit még el sem tudunk képzeli, álmunkban sem képzeljük, hogy olyan mélyre süllyedhet az ember. Remélem, tévedek
Ki is mondta: A cél szentesíti-e az eszközt   (Niccolo Machiavelli) ?  Csak akkor még nem hiányzott a szótárból az E betű. E mint ERKÖLCS. Beszéltem. :)
 37. Thomasbuvar 2009 dec 06. 22:08  
Kösz a tanácsot, átgondoljuk a dolgokat és meglépjük amit meglehet...
 36. Thomasbuvar 2009 dec 06. 22:05  
Shark. Köszönjük a felajánlást, foglak keresni magánban.
 35. DUPLA 2009 dec 06. 20:47  
Thomas, továbbra is forszíroznám, az új bérleti szerződés megszületésének körülményeit, mert szerintem itt fogható a Kocsog. Önkormányzati vagyonról van szó, kötelező pályáztatni az üzemeltetést. Ha nem így történt, az semmissé teheti a tranzakciót. Jó lenne tudni, menyiért "nyert" az üdvöskéje, mert azt nyilván lehetne überelni. ( Akkor van értelme a korrupciós biznisznek, ha piti a lé, ráadásul egy országos sikoltozós-kampánynak önmagában nincs sok értelme, de ha össze kell dobni egy versenyképes kasszát havonta, arra lehetne nagy tömegben találni olyan sporttársakat, akiknek már nagyon tele van ezekkel a senki+ szarháziakkal a bréje)
 34. Káplán 2009 dec 06. 19:43  
A közömbösség veszélyes dolog.
 33. rálátó 2009 dec 06. 19:41  
Szerinted az országos hírverésnek lenne bármi értelme is? Ettől fajsúlyosabb kérdésekben sem ért semmit a tiltakozás. A lehető leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás volt a felszámolás. Amit tehettek, tehetünk és valóban ér valamit, az a pala nagy ívű elkerülése. Egyenlőre a frissen szerzett hatalmukkal akkor élhetnek leg kevésbé, ha ezt érdeklődés hiányában ellehetetlenítik a búvárok. Állítgassa a fát magának :-))
 32. shark 2009 dec 06. 19:09  
Bocs,  még csak annyit: mindenkiben legyen annyi becsület, hogy -természetesen -, nem áll kötélnek, és nem asszisztál a "kalóz" karácsonyfa állításhoz.
 31. shark 2009 dec 06. 19:05  
Nem szeretnék a Spartacus SE fogadatlan prókátora lenni, de a következőket javasolnám: Küldjünk szét egy mail-t a budapesti és környékbeli búváriskoláknak, oktatóknak, illetve mindazon más kollégáknak, akik rendszeresen igénybe vették a szolgáltatásaitokat, a bázis bezárásának elrendeléséről. Szerkesszünk egy tiltakozó petíciót ( szívesen megszövegezem, felhasználva jogászi múltam tapasztalatait ) ennek a kivagyi polgármesternek, és irassuk alá a saját búvárainkkal is. Biztos, hogy összegyűlne pár száz aláírás. Állítsunk össze egy delegációt, és vigyük el a polgármester "úrnak". Van néhány ujságíró barátom, ha szükséges, néhány országos napilapban is megszellőztethetnénk a dolgot. Én ugyan utálom a politikát és igyekszem is távol tartani tőle magamat, de amennyire tudom, az esztergomi lord majornak van már néhány, az újságokban is megszelőztetett botránya, lehet, hogy nem hiányzik neki még egy.
Továbbra is az a véleményem, hogy nem szabad annyiban hagyni az ügyet. Valamennyiünknek -gondolom -, vannak
befolyásos, a Palán tanult barátaink, búváraink, mozgósítsuk őket is. Ne adjuk fel, harcoljunk!
 30. Káplán 2009 dec 06. 18:56  
Én konkrétan a beton eltávolitási munkákra gondotlam.:)
 29. Garfield33 2009 dec 06. 18:44  
Lehet, hogy nem a betont kellene töretni velük...
 28. Thomasbuvar 2009 dec 06. 18:41  
Kösz, de megvan nekem is a jó kapcsolatom az ukránokkal... :)
 27. Káplán 2009 dec 06. 18:26  
Köll segitség?
 26. Thomasbuvar 2009 dec 06. 18:24  
Jeleztem neki, hogy hét közben fogjuk feltörni a betont és az igényként megfogalmazott rend, nyilván azt jelenti, hogy a bontási törmeléket addigra tüntessük el.
 25. Káplán 2009 dec 06. 18:17  
""legyen rend a bázison"  . Mit értett ezen a figura?
 24. Thomasbuvar 2009 dec 06. 18:13  
Új fejlemény: Arra kért minket a strand üzemeltetője, hogy jövő szombatra legyen rend a bázison, mert ő(?) mégiscsak megszervezi nélkülünk is a fenyőállítást... Természetesen ehhez kell hogy legyen, búvár(búvároktató) segítője is, hiszen neki nincs közvetlen kapcsolata a búvárok felé. Budapesti búvároktató ismerősömtől tudom, hogy őt már hívták is telefonon, hogy mégis lesz fenyőállítás Dorogon...
Nem minősítem a történteket, csak szeretném a szakosztályunk nevében tájékoztatni a fórum olvasóit, hogy a Búvárbázist a városunk egyes számú vezetőjének írásos utasítására, gyakorlatilag megszüntettük. Az Esztergomi Spartacus Sport Egyesület Búvár Szakosztálya, megfelelő infrastruktúra hiányában nem szervez-, nem tud szervezni 12-én fenyőállítást.
Ha valaki azzal keres meg Benneteket, hogy mégis lesz fenyőállítás Dorogon, akkor már nem kell találgatnotok ki(kik) áll(állnak) ennek az aljas eljárásnak a hátterében.
 23. Thomasbuvar 2009 dec 06. 17:40  
 22. Bezso 2009 dec 06. 17:37  
Miért záratták be? :(
 21. Káplán 2009 dec 06. 16:14  
Én is.
 20. shark 2009 dec 06. 12:11  
Ahol valami csibész politikus ( legyen az akár a polgármester,) áll az értelmetlen és megmagyarázhatatlan események hátterében, ott a történéseket mindig körüllengi a korrupció gyanújának a fanyar bűze! Én nem hagynám annyiban a dolgot és küzdenék! Úgy gondolom, hogy ez nem csak helyi ügy, hiszen a "Pala" mindannyiunké! Én speciel két hete merültem ott utoljára, és  a Pala minden évben fontos része volt a merülési programjainak. Miért nem szervezünk egy országos megmozdulást? Én hajlandó vagyok részt venni a szervezkedésben, akár petíciót fogalmazni, vagy bármit mást megtenni bázis megmentéséért. Azt nem lehet hagyni, hogy néhány helyi kiskirály köpjön bele a magyar búvártársadalom levesébe. Szervezkedjünk, ne pedig siránkozzunk! Én felajánlom a szolgálataimat!
 19. áááááávadász 2009 dec 06. 11:55  
nem irigyellek bennetek. bazi szar érzés lehetett "lerombolni" mindazt, amit hosszú idő alatt létrehoztatok.

 18. Thomasbuvar 2009 dec 06. 08:17  
Kösz Guppi, rendes vagy! :)
 17. Kékbálna 2009 dec 05. 23:27  
Nagyon szívszaggatóak ezek a képek. Ezért jó látni, hogy a profik a vészben is profik maradnak. Bajban ismerszik meg a barát. Nagyon sajnállak titeket! Magunkat.

Nagyon nagy szívetek van! Legyen erőtök újra kezdeni. Ez csak egy rossz fejezet.

Bárcsak tudnám mit ajánljak fel segítségként. Tavam nincs. De ha nektek eszetekbe jut valami amiben segíteni tudok, nyugodtan gondoljatok rám és üzenjetek.

Kékbálna alias sneci
 16. Zook 2009 dec 05. 21:46  
Ez tok szomoru...marmint hogy tenyleg. Nagyon sajnalom. Remelem lesz vmi megoldas. Shame.
 15. kovax 2009 dec 05. 20:43  
most meg a ház a tóhoz....én már mindent el tudok hinni , söt még annak az ellenkezőjét is
 14. Thomasbuvar 2009 dec 05. 20:39  
A polgármester stimmel, de a tó az egy másik. Ráadásul a ház már áll és a tó épül oda a ház elé...
 13. kovax 2009 dec 05. 20:35  
nem ott épül a  polgármester  másik háza?
 12. Balage 2009 dec 05. 20:30  
OFFFFFFFFFF............
 11. Ibolya 2009 dec 05. 19:47  
Csak az a baj,hogy ettől semmi sem változna,talán csak a felgyülemlett dühömet csillapítanám.....apa meg nem egy agresszív fajta...
(Ez volt az ezredik  h.sz.-om,de valahogy most ez sem dob fel)
 10. Luciferin 2009 dec 05. 19:37  
Bassza meg!!!
 9. Garfield33 2009 dec 05. 19:27  
Ezért van férjed...
Bár azt is el tudom képzelni, hogy egy nőtől elszenvedett inzultust ezen a szinten (értsd. polgármester úr(?) istennel vetekedő jogai) nem vernének nagydobra, mert kiderülne, hogy az illető nemcsak kapzsi és szemét, de még nyámnyila is.
 8. Jules 2009 dec 05. 19:05  
Bánják is, hogy akkor egyszer beengedtek téged oda :-D
 7. Ibolya 2009 dec 05. 19:02  
Ugye...pedig Te meg sem mártóztál a hűs habokban.....

Ilyenkor azért sajnálom,hogy nem vagyok férfi....akkor biztos bevernék egy-két orrot!!
 6. Bunny 2009 dec 05. 18:55  
Hát elég fura így a parton látni ezeket a látványosságokat.
 5. pygmy 2009 dec 05. 18:55  
hmm, jó hogy nem télen kaptátok az ultimátumot
valahogy hangulatosabb egy nyári kitelepülést és sátorállítás képeit nézegetni...
 4. Garfield33 2009 dec 05. 18:50  
Minden bázison követnek el tévedéseket  :-)
 3. Jules 2009 dec 05. 18:45  
Nagyon sajnálom... ott lettem OW, Rescue és egy rakás tec gyakorlatot láttak a kiérdemesült trepnik...
 2. Garfield33 2009 dec 05. 18:31  
Ezeket a képeket még nekem is szar volt nézni, aki pedig csak egyszer jártam ott...
 1. Ibolya 2009 dec 05. 18:18  
Talán egyszer még lesz is...
Első   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Chrisoula K Wreck (Marcus)

Egypt, Red Sea

4/6 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés