»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-01-02 Utolsó forduló, első eredmény

2009 utolsó fordulójának eredményhirdetése már a következő évre csúszott, és eldőlt az éves győztes személye is.


Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4
 36. nagyhal 2010 jan 03. 14:54  
aképeid jók,de ne bizd el MAGAD.Csak ne lennél az életben olyan miiiz.Kicsit töb mosoly legyen az arcodon és szeresd az embereket.

 35. osember 2010 jan 03. 14:44  
Bizony!!! Mi tudjuk, de remélem ezt sokan mások is észre veszik :-))
 34. Darth-Digilog 2010 jan 03. 13:18  
Szerintem: nme, zook, divefoto volt a sorrendem.
 33. Garfield33 2010 jan 03. 12:44  
Ezt nyilatkozatnak vehetem?
Mert ha igen, azonnal szaladok kamerát venni a neked szánt összegből...
 32. Garfield33 2010 jan 03. 12:42  
Kedves ősember
A titok egyszerű, és mindketten ismerjük: minden sikeres fotóshölgy mögött áll egy kedves, szerény, ámde szép és okos férj!!!!!
 31. Bunny 2010 jan 03. 12:34  
Jól mondod, ezért nem is gondolkozom DSLR cserén :)
 30. horvathv 2010 jan 03. 11:41  
Igen neki a következő lépcsőfok a technika váltás lenne. Nekünk pedig a meglévő cuccal kell jobb képeket készíteni. Jobb témaválasztással, képkomponálással, utólagos képfeldolgozással, lexikális tudás növelésével. És amikor már csak a gép tudása miatt nem készül jobb végtermék, akkor kell váltani. Bőven van mit fejlődnünk...
Mint ahogy Divefoto által is írta a D 700 sem magától készíti a képeket, avatatlan kézben nem születik vele autómatikusan remekmű...
 29. nme 2010 jan 03. 11:30  
Ne őrjíts meg Bunny! Most, hogy lassan kezdem már megismerni a gépemet, csak nem fogom lecserélni valami másra? :))
 28. nme 2010 jan 03. 11:26  
Igazán köszönöm a dícsértet, nagyon jól esik. Azonban azt sem tagadhatom, hogy inkább a szerencsémnek köszönhetem ezt a győzelmet. Igazán szerencsés vagyok, hogy eljuthattam távoli, szép helyekre és érdekes élőlényeket fotózhattam, amik a szavazóknak is tetszettek. Ennek valószínűleg sokkal nagyobb szerepe volt benne, mint a "tehetségemnek". :) Ahogy már itt a fórumon többször is volt róla szó, a "tetszési indexben" elsősorban a jó, érdekes téma a meghatározó és csak aztán jön a technika, fotózási ismeretek és azok alkalmazása (természetesen azok is sokat számítanak!). Lassan-lassan azért igyekszem azoknak is megfelelni :)
 27. Bunny 2010 jan 03. 10:28  
NME, a kompaktos társadalom nevében közlöm megvetésem, most akkor mire hivatkozunk ezek után? Eddig olyan jó kibúvó volt a technika, erre tessék! Felháborító! Kéretik azonnal távozni a DSLR táborba ;-)
 26. osember 2010 jan 03. 09:49  
Örömmel olvastam nme győzelméről, én is szívből gratulálok neki. Sikere azt igazolja, hogy nem a technika, hanem az emberi tehetség a döntő tényező. Külön öröm, hogy hölgy fotósként a fehér hollók egyike.
(Arról el lehetne filozofálni férfi búvár társaim, hogy miért olyan ritka faj a fehér holló?)
 25. Garfield33 2010 jan 03. 07:39  
Figyelmes vagy, én sem találtam.
 24. Kékbálna 2010 jan 02. 23:30  
Lehet, hogy nem vagyok elég figyelmes. De DD szerint melyik volt az első három kép?
 23. Kékbálna 2010 jan 02. 23:28  
Szasztok!

Gratiláció a furdoló győztesének! Valahol mintha láttam volna már a képet. ;) Nekem is ez jött be legjobban.

Nme összesített győzelméhez is gratula! 2010 kérdése az lesz ki fog ujrázni? Lesz-e új összesített győztes. Aztán a végén még a Nyúl csinálhat mester hármas különdíjat! :)

Az értékelést köszönöm. Ismét sokat tanultam belőle.

Ja és BUÉK!

Kékbálna
 22. Garfield33 2010 jan 02. 21:39  
Egy picit javítanék: DD csak egyet nyert azóta, mert a krk-i forduló ugyibár nem releváns ebből a szempontból. Viszont egyben nyugtalanító is, amit írsz, mert azt sugalmazod vele, hogy azért kapott előtte kevés szavazatot, mert nem szeretik őt, pedig ez nem igaz! Szeretik, csak épp akkortájt nem küldött ütős képeket.

De tény, hogy a névtelenség jót tett a versenynek. Így már tényleg nem foghatják rá senkire, hogy népszerűségi szavazással kapja a pontokat (leszámítva a szerkenyűk által emlegetett marginális anomáliákat), és az értékelésekre sem foghatják rá ezentúl, hogy részrehajló lenne...
 21. OG-Lee 2010 jan 02. 21:03  
Gratulálok én is nektek!  Látod nme, nem kell neked jobb gép :D
 20. divefoto 2010 jan 02. 20:48  
őszintén örülök hogy levertél minket és bebizonyítottad hogy egy kompaktal is lehet szép felvételeket csinálni!!!Eztán nincs kifogás a kompaktosok részéről!
 19. nme 2010 jan 02. 20:33  
Józsi: köszönöm a gratulációt, bár ahogy a főszerkentyűk is írták, nem sokon múlott a dolog. :)
 18. nme 2010 jan 02. 20:31  
Azért most megnyugodtam. Attól tartottam, valami baj lehet veled, hisz egy rossz szót sem írtál a képemről. Így már világos, nem tudtad, hogy az enyém :) Csatlakozom divefotóhoz, és én is örülök a névtelenségnek, ha így rám is szavazol :)))))

Utólag bezzeg megjött a szavad, mi? Közelebbről... , vízfelszín... , meg hullámok ...  Tudod mit mondott erre Iván Ivanovics a vasutas? :) Azt nem is említem, hogy én már annak is örülök, ha az én gépemmel a sasrája látszik a képen, nemhogy olyan úri ficsúrságok, mint vízfelszín, meg hullámok :))))))
 17. divefoto 2010 jan 02. 20:08  
Talán ez is bizonyitja hogy nem a gép játsza a főszerepet a fotozásban!!Garf tanuja milyen képek készültek a D-700-al egy fotózni vágyó barátom kezében, akinek odaadtam néhány napra!!!!
 16. horvathv 2010 jan 02. 19:06  
Gratulálok mind a havi, mind az éves győztesnek ! A havi fölényes győzelme vitathatatlan, az évesnél pedig külön érték az, hogy kompakttal sikerült az első helyet megszereznnie !
 15. divefoto 2010 jan 02. 18:39  
Évike gratulálok az egész évi kiváló teljesítményedért és további sok sikert kívánok neked úgy a fotózásban mint az élet más területein is. Megtisztelő volt számomra hogy fej fej mellett versenyezhettem veled!!
Gratulálok mégegyszer!!!!!


 14. divefoto 2010 jan 02. 18:31  
Gratulálok a havi verseny győzelméhez!Nem kérdés hogy a legjobb kép lett az első!Nagyon örülök hogy amióta  névtelen a képküldés kétszer is sikerült az első helyen végezned és végre belátod hogy igazam volt!
Köszönöm szépen a gratulációt igazán jól esett,és talán a te sikerednek is veheted mert dolgoztunk néhányszor eggyütt ami jó és tanulságos volt számomra!Remélem ez a jövőben is így lesz! Az idén még több idöt szentelek a fotózásra mert a videókamerát teljesen letettem,igaz munkám sincs rá de legalább azt csinálhaton ezután amit mindig jobban szerettem!


 13. Darth-Digilog 2010 jan 02. 15:03  
Persze ha tudom, hogy a te felvételed, illetve pontosítok Garf párjának a képe akkor keményebben fogalmazok! :-) Ja, és nem rakom az első helyre! :-)  (Bár a vízfelszin látványát hiányolom, ez közelebbről igazi nagylátóval szebb lenne, látnánk a hullámokat is!)
Na jól van, gratulálok az éves eredményért, és Divefoto-nak is, mert szép, egyenletesen jó képanyagot küldtetek egész évben!
 12. nme 2010 jan 02. 14:18  
Először is én is csatlakozom a gratulálók sorához, akik a havi győztest éltették.

Aztán nagyon köszi DD az értékelését, több örömet szerezték vele, mintha megnyertem volna a fordulót!

És végül, de nem utolsó sorban, köszönöm a gratulációkat. Nagyon örülök, ha sikerült olyan képeket készítenem, amik tetszettek nektek. Igyekszem, hogy ez a továbbiakban is így legyen :)  
 11. zwaan 2010 jan 02. 13:17  
Gratulálok a győzteseknek!!!

És szívesen olvasgatom az értékeléseket is, mert én még csak a szárazföldi fotózás alapjaival barátkozok, de találtam már hasznos dolgokat (meg egy csomó mindent, amitől én fényévekre vagyok)
 10. Garfield33 2010 jan 02. 13:01  
Én is gratulálok a havi győztesenek, no meg az összeített elsőnek is, bár ez utóbbiban volt némi ellenérdekeltségem, mert ahogy Áron is mondta, mostantól megint én mosogatok...
De gratula a többi jó helyezettnek is, főleg divefotónak; tényleg jó szoros lett a vége.
 9. DUPLA 2010 jan 02. 12:07  
őszinte részt vételem a gratulálók hosszú sorában. A befutó nekem nem meglepetés, igazából az első négyből bárki nyer, az papírforma. Annak viszont külön örülök, hogy 2009-ben végre sikerült egy id: "szar zsűrit" összehozni, mert így már DD-nek is csurrant-cseppent valami.:-)

A manipulációs kísérleteken nem kell csodálkozni, óriási a tét, nagy a díj. Ha értékes a bel-becs, ez együtt jár a kül-csínnel, ez itt mégiscsak Magyarország:-) Talán úgy lehetne a sajnálatos eseményeket kompenzálni - egyúttal a szavazati hajlandóságot is növelni - hogy a szavazati aktivitást is súlyoznánk. Ha valaki egy fordulóban szavaz, a szavazata 1,0-ás ha kettőben 1,1 ha háromban 1,2-es - és így tovább, de az utolsóban max 2,0- szorzóval számolandó. A saját képre nem szavazunk meg ne morális, hanem kogens szabály legyen.

A legtöbbet szavazó(k) - holtverseny esetén aki fordulónként a legtöbb első három helyest befutóra is eltalálta - kapjanak jutalmat, mondjuk ingyen fotó-tanfolyamon DD-nél, hogy jövőre már ne csak szemből, hanem arcból - (n)agyból - is tudják hogyan is kell szavazni.:-)
 8. Bunny 2010 jan 02. 10:59  
Hű, igazán részletes értékelést kaptunk, végig olvasva lassan össze lehetne rakni belőle egy hogyan készítsünk sziluett fotó cikket :) Egyébként ez nem is rossz ötlet!
Gratula DD-nek a képért is, bár ő nem értékelte, de "sajnos" tényleg kilógott a többi közül, hiába, a hosszú (börtön)évek, meg a rutin :) Remélhetőleg idén sokan megpróbálnak majd újabb sziluett képet csinálni a leírtak és látottak alapján javítva.
Gartula nme-nek is, már régóta érett ez, és idén végre sikerült. Bár hozzáteszem az év közepén volt egy időszak, amikor mintha nem foglalkozott volna az egésszel, ami úgy gondolom nem egy jó taktika. Ez nem forma1, ahol fontos, hogy az utolsó futamokon is legyen izgalom, és mint látható tényleg minden pont számít. Hozzáteszem ezután már csk a név kötelez szabály miatt is kénytelen lesz Évi keményen válogatni!
Egyébként gyakorlatilag az utolsó szavazatokig nem dőlt el az éves, volt, hogy azonos pontszámmal ált Divefoto és nme az élet, a második helyen pedig 3 kép is osztozott néha. És én kiemelem divefoto-t is, gratulálok neki!

Külön említést érdemel -vegye magára akinek inge- hogy bár szerintem mint nme mint divefoto tudta, hogy szoros az évvégi verrseny egyikük sem vetett be tisztátlan eszközöket, nem jelentek meg barátok, családtagok frissen regisztrált nevekkel, hogy így befolyásolják a szavazást. Sajnos az, hogy a több ezer olvasónkból csak 60-70 hajlandó szavazni (és nagyon szeretném megérteni miért csak ennyi) azt is hozza, hogy könnyen befolyásolható lehet az eredmény. Persze kérdés kinek éri meg egy egyértelműen nem győztes képet feltolni, hiszen arról rögtön kilóg a lóláb. Én úgy gondolom - és a többség is eszerint cselekszik - hogy ez egy játék, ahol az az igazi győzelem, amikor az ember képe úgy kap elismerést, hogy tudja, nem befolyásolta az eredményt - még azzal sem, hogy magára szavaz. Én, és legtöbb versenyzőnk sem szavaz saját képére - úgy gondolom ez így etikus is.

Nem akarok elítélni senki persze ezért, hiszen pl. a német unterwasseren ez bevett dolog, nem titok, engem is időnként megtalál ez meg az, hogy adjak már 5 csillagot a képére, mert pár pont hiányzik. De náluk nagyobb a közösségi aktivitás, több a szavazás, egyébként pedig zsűri pontozás van. Szóval röviden amíg ott megy a haza szavaztatás, én úgy gondolom a mi versenyünkön ezzel senki sem jár jó. Tényleg senki, még a kép küldője sem. Tapasztalatból tudom, nagyon jól esett amikor nyert a képem, és tudtam, sem én nem szavaztam rá, se nem kértem meg senkit erre.

Remélem idén is megmarad a verseny tisztasága, én örülnék, ha mindenki szólna a haveri körben, hogy ha már megnézi a képeket - szavazzon is. De ez alatt nem azt értem, hogy szavazzon az ő képére, hanem saját véleménye szerint mindenki döntsön, ezt igyekszünk a névtelen versenyzéssel is támogatni. Ha nem 60-70, hanem 1-200 szavazat érkezik, lényegesen nehezebb befolyásolni az eredményt, ha más nem legalább erre gondoljatok!

Jó lenne, ha idén nem az utolsó pillanatokra hagyná senki a képküldést vagy a szavazást, hiszen volt mindkettőre példa, hogy emiatt lemaradt kép, szavazat. Amennyire lehet egyszerűvé tettük a rendszert, már megszokhattátok a határidőket is, ami minden hónapban ugyanúgy 15 és hóvége. És mivel az egész éves téma megvan, javaslom, ha túrára mentek, vigyétek magatokkal a listát kinyomtatva, és próbáljatok előre képeket készíteni rá. Úgy próbáltam a témákat időzíteni, hogy akár idén is lehessen rá képet készíteni, ezért kerültek a végére a konkrétabbak vagy szezonfüggők.
 7. aron5 2010 jan 02. 10:50  
pygmy mit kap a festők versenyének összesített első helyezéséért?
 6. aron5 2010 jan 02. 10:50  
szerintem innentől kezdve egyértelmű, hogy Garf házirabszolga lehet csak...
 5. Thomasbuvar 2010 jan 02. 10:36  
Én is csatlakoznék a gratulálókhoz. Köszönöm DD-nek az értékelést és még egyszer köszönöm a DC főszerkesztyűinek a lehetőséget, a szervezést és hogy megteremtették annak a feltételét, hogy hozzáértő (profi) fotósok segíthessék az amatőrök  fejlődését és "profi emlékfotóssá" válását... :)
Külön hatalmas elismerésem nme-nek! Csak azt nem tudom már, hogy a Németh családban ki az aki mosogat... :)
 4. Zook 2010 jan 02. 09:13  
Gratulalok nme-nek a gyozelemhez! Es ddnek a fordulohoz. No meg koszonom az ertekelest is. Szep volt, Évi, vivát! :)
 3. VasMacska 2010 jan 02. 08:28  
Gratulálok a megérdemelt éves győzelemhez.
Vivát mne!
És gratulálok Darth-Digilognak a győztes képhez, és a forduló győzelemhez.
 2. Balage 2010 jan 02. 07:41  
Kora reggeli gratuláció mind a két nyertesnek!  Nomeg hasonló szép képeket várnánk tőlük 2010ben is! :o)
 1. istvanv 2010 jan 02. 06:57  
Késve (éjjel repültem), de nagy örömmel gratulálok az éves győztesnek, és persze a havi győztesnek is!
Első   1 2 3 4
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Gubal Island - Wreck

Egypt, Red Sea

10/14 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés