»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-04-01 Ember a vízben

Lássuk, milyen eredményeket hozott az aktuális fotós és fél perces videós verseny.


Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4
 144. elche 2010 ápr 03. 13:04  
Nézd, a cápa az cápa. Ahogy a legtöbb embert merülés közben sem hagy hidegen egy felbukkanó cápa, úgy a fotóknál is hatása van a cápának, sőt, a cápa-ember kombináció még ennél is izgalmasabb lehet. (A delfin is hasonló jollyjoker, de a jövő nagy tutija talán a bálna vagy a fóka lesz majd.)
De ebben a mezőnyben is lehetett látni, hogy van azért erősebb cápa-ember fotó.
 143. Darth-Digilog 2010 ápr 03. 12:49  
Ennek szerintem két oka van.
Az egyik: mindenkit jobban megfog ez a téma. Ha megnézed a természetfotós adásokat, a víz alatti filmek 90%-a a cápákról szól. Ugyanis populáris. Az emberek imádják nézni a félelmetes vagy félelmetesnek vélt dolgokat/élőlényeket.
A második: ma az egyik legjobb víz alatti fotósunk Archi, aki szereti ezt a populáris témát és jól is fotózza őket. Így ezért gyakran kell megdícsérni. Én sem örülök neki, de ez van! :-) Valószínűleg ha bohóchalakat fotózna, akkor most azt kérdeznéd, jó-jó,de miért mindig bohóchal. (nyal-nyal)
 142. kese 2010 ápr 03. 12:34  
akkor miért mindig a cápás fotokat részesítitek nagyobb elonyben? vagy tán rosszul értelmezem?
 141. Darth-Digilog 2010 ápr 03. 11:58  
Akkor nem megyek fel egy sí honlap, síelős részére. Ez azért elég vicces volt! 10 pont! :-) -remélem tényleg csak viccnek szántad!

Azzal nincs baj, ha neked a lámpás modelles képek nem tetszenek, de akkor miért tetszik az eltorzult arcú beeső búvár, vagy a háttal lévő búvár? Itt a vita két hihetetlen mértékű kép közötti különbségből indult, ahol a sokkal rosszabb megverte a sokkal jobbat. Mintha a közönség rám szavazna Tomba helyett (asszem volt ilyen híres síelő) és nem fogadná el az időmérést. Persze tudom ez egy iylen egzakt dolognál, ami időre megy egyszerübb, mint egy szubjektív fotónál, de a két kép közötti különbség már gyakorlatilag mérhető. Ha nem ismernéd Garfot, kiraknál egy ilyen képet a faladra? Nem. Ez egy magáncélú fotó. Archi cápás felvételét már inkább. (tudom egyiket sem raknád ki, de ha muszáj lenne valamelyiket?)

A modelles felvételeimben az a vicces, hogy mindig mindegyik profi szidta, szidja majd ők első helyre rakják a következő versenyben. Ugyanígy sok díjat hoztak itthon is, külföldön is. Amikor anno az egyik Submarine versenyen sokadszorra fotóztuk a Dolin roncsot én próbálkoztam mással (akkor még kevés sikerrel-idő hijján), mi nyert? Zook szabványos modelles-roncsos fotója. Miért? Mert szépek. Kicsit sablonos a beállítás, de szépek. Ugyanis adja magát a téma, és nagyon sok profi lő így. A zsűri meg szavaz rá. Egyébként általában szükség megoldásból választja az ember, mert szebb lenne a kép egy halrajjal vagy beúszó cápával, de ha sajna nem jön egyik sem, akkor is ki kell pótolni az üres helyet. Még mindig jobb, mint egy üres kép.
 140. áááááávadász 2010 ápr 03. 11:37  
azért most nagyot nőttél a szemben, hogy te sem vagy tökéletes.

szerintem ez nem fotós honlap, "csak" egy búvár honlap fotós része, abból viszont talán a legjobb kishazánkban.
senki nem mondta itt el neked, hogyan kell fotózni. azt gondolom kevesen vitatkoznak azzal, hogy jól fotózol.

de azért az engedtessék meg, hogy mindenkinek más tetszen. az, hogy egy kép megragad-e vagy sem, nagyon szubjektív. nekem például a képeid egy része (amin modellek lebegnek korallok felett lámpával) nem tetszik. annak ellenére, hogy látszik profin van elkészítve, nem mond nekem semmit, semmit nem mozgat meg bennem. (ez nem bántás akar lenni, mások hasonló képei se tetszenek)


 139. Darth-Digilog 2010 ápr 03. 11:05  
Az ember a vízben nem csak azt jelenti, hogy egy embert kell lefotózni a vízben, hanem mint a víz alatti élőhelyen megjelent lényt/alakot. Ha mindent pusztán csak a jelentése alapján vennénk, akkor nem lesz művészet,kreatív gondolkodás a Földön és jóval szegényebb lenne a világ. Nem?
 138. kese 2010 ápr 03. 10:58  
nemvagyok fotós,de nemértem.az ember a vízben volt a lényeg,vagy az,hogy mivel és kivel találkozott?
 137. Darth-Digilog 2010 ápr 03. 10:55  
Szerintem se vonjatok le ezért soha senkitől, sőt szerintem az ilyen rossz ítéletek pont jó kis vitákat szűlnek, amiben egy csomó mindent le lehet írni a profik véleményéről, és ez majd idővel beérik a fejekben. Ahol erre szükség van.
 136. pygmy 2010 ápr 03. 10:55  
mivel friss az élményem, reagálok. hasonlóan voltam vele én is hosszú évekig. megtanultam valahogy, bárhol lejöttem. de ha több időt szántam volna rá (oktatás) sokkal könnyedebben síelnék mély hóban, buckákon, brutál fekete jeges pályán, stb. kék-piros pályán látszólag olyan szépen síelek, hogy ihaj. egy kis extrém dolog viszont megfog, mert az alapok nem tökéletesek. tapasztalt fejjel most azon gondolkodom, beállok legközelebb egy oktatóhoz:)
ja! és magamtól jöttem rá erre, belülről fakad a dolog, nem a jobb síelők (oktatók) agitációja, beszólásai miatt, de ehhez nekem sok idő kellett. szóval még várni kell az első barlangban lámpás búváros festményre:P
 135. Darth-Digilog 2010 ápr 03. 10:53  
Na a síeléssel pont úgy vagyok, mint te. 15 éve síelek, de bénán, mert nem érdekel. Én a tájat, a hüttéket, a fotózást és 6 éve a videózást szeretem benne. De nem is megyek fel a síelős honlapra és mondom el az oktatónak, hogy kellene síelni. :-)
(igényességet ott hiányolom ahol tényleges érdeklődés van, azt hittem ezt érthető)
 134. elche 2010 ápr 03. 10:42  
Két dolgot azért leszögeznék, ami a beszélgetés kapcsán jutott eszembe. Az egyik az, hogy megijedni nem kell, bármi reakció is van a verseny után, a közönség döntése végleges tehát nem vonunk le pontot senkitől, mert valaki szerint az a kép nem olyan jó. A másik meg az, ha elfogadtuk a közönség bölcs döntését, amikor előző fordulóban Zook remek montázsát, januárban Bunny jó kis cápás képét, tavaly év végén pedig DD szívecskés sziluettjét hozták ki győztesnek, most belekötünk? A véleményt el lehet mondani, aki akar vitatkozhat vele és/vagy átgondolhatja, de én azért úgy érzem, ha kis hazánkban olyan arányban születnének valamelyest vitatott döntések mint ahányszor a mi közönségünket éri szó, akkor nagyon vidám kis országban élnénk.
 133. hopposztkopp 2010 ápr 03. 10:23  
Van egy mondás, miszerint aki a szerelmet tanulni akarja, az mindig csak tanuló marad. Igaz ez a fotózásra is, meg minden másra. Itt ahol minden ember álarc mögé bújva mond v.mit, az néha csak egy futó gondolat. Ilyen az enyém is. Egy kép jó vagy nem az. Megragad vagy meg sem látom. Kutyát nem érdekli milyen hozzértéssel, technikával "szakmai" tökéletességgel készült. A lényeg a produktum. Én mint hozzá nem értő csak azt látom. Olyan dolog ez mint az "álomnő". Beszélni lehetne róla, hogy esetleg így, vagy úgy - de készen van.
A téma címe nem volt találó, mert nem ilyen képekre gondoltam, mikor olvastam. Így csalódás az egész. Röviden: semmi fantasztikusan jót nem láttam most. Kár.
 132. áááááávadász 2010 ápr 03. 10:21  
szerencsére nem vagyunk egyformák. te igényes vagy, mások meg nem. ki így, ki úgy érzi jól magát.

januárban voltam síelni. volt a csapatban egy oktató srác, aki elkezdett minket kezdőket tanítgatni.
nekem hamar ment a dolog a görkori miatt, így ott is hagytam a többieket, magamtól tanultam másokat nézve, hogy csinálják.
3. nap reggel lejöttem egy fekete alpsi vb kupa pályán esés nélkül a sráccal. mondta, látja magabiztosan jövök, de nem szép a technikám. de ez engem pont nem érdekel, igénytelenüként eccerűen élevezem amit csinálok.
 131. Darth-Digilog 2010 ápr 03. 09:45  
A videózás nekem olyan mint a többieknek akikről írsz a fotózás. Csak egy tevékenység. Szeretem, de nem űzöm olyan energiával mint a fotózást. De mégis ha forgatok egy filmet, megmutatom pl Divefotónak és meghallgatom a kritikáját és odafigyelek amit mond, mert tudom, hogy jobban ért hozzá. Sőt, általában tudom is miről beszél, mert azért csak nyitott szemmel és füllel jár az ember, ha már foglalkozik valamivel, max még nem vált a vérévé. Ez pusztán a magunk felé elvárt igényesség. Ha csinálok valamit azt próbálom minél jobban. Ha valamivel nem értenék egyet amit mondjuk Divefoto mond, akkor megkérdeznék egy másik profit, de nem a magam véleményére és a szintén hozzá nem értő barátaimra bíznám a döntésemet. De ez lehet, hogy megint az én hülyeségem.Engem zavar az mp3, utáltam, hogy a VHS győzött a Betával szemben, és utálom, hogy a bakelitnél rosszabb minőséget kell hallgatnunk (CD) miközben már rég létezik super audio CD vagy DVD audio ami végre tényleg jó minőség. Csak az embereknek ez általában nem fontos.
 130. pygmy 2010 ápr 03. 09:33  
hobbi? nem a szakmája?
 129. áááááávadász 2010 ápr 03. 08:54  
nem lehet, hogy neked ez A hobbid, másnak meg csak egy tevékenység a sok közül?
 128. Darth-Digilog 2010 ápr 03. 07:42  
Olyan érdekes az emberek reakciója. Én anno, amikor csináltam egy képet amivel elégedett voltam, majd a Gábor (Kiss) leszólta és elmondta a hibáit, megfogadtam, hogy következőre megcsinálom jobban. Egy idő múlva volt egy csomó jó témám, amit már csak meg kellett csinálnom jól! Nem a kedvem ment el a kritikától, hanem a lehetőségeim nőttek sorra a jó képek elkészítéséhez.
 127. azarabdémon 2010 ápr 02. 23:01  
"ezen már többen és többször is beszélgettünk a tisztelt szerkesztőkkel. én csak támogatni tudom az ötletet, hogy legyen egy közönség szavazat és égy szakmai sorrend. érdekes lenne látni milyen eredmények születnek."

- ki állítaná fel a szakmai sorrendet? Ki itt a SZAKMA? Amikor azt javasoltam, legyen külön verseny a profinak és az amatőröknek, lehurrogást kaptam (a profiktól!), hogy ők tulajdonképpen nem is profik. Aztán kiderül, hogy mégiscsak van trabi kategória és merci kategória... önnön-besorolás?

- a Megasztár hasonlat is sántít sztem: ott nem indul a versenyzők közt pl a Kispál. Azt a "profik" hirdetik, az amatőröknek.

Mindenesetre nem a beküldési kedvet hozzátok meg ezzel a topikkal...

 126. Zook 2010 ápr 02. 20:20  
najo, most mar - csakis pygmy kedveert - behuzom lightroomba azt a foldert es megnezem mik is keszultek ott...pl szegeny gabor vagy 50x ugrott fejest a medencebe, egy szitokszo nelkul...

par eve forgattunk egy uditoitalnak egy filmet, amiben az ucsi egy "kulcs" volt amit ha megittal, azonnal beleestel a buliba. szereploinket lelkiismeretlen reglamosokkent valoban medencebe hajitottuk, nem is olyan alacsonyrol, mert hat ugye azt kellett mutatnunk, ahogy egyszercsak az egbol belepottyannak egy medences buli kozepebe - a medencebe. haaaat, le a kalappal elottuk, az egyik szerencsetlen csaj aki kicsit lengebben-csajosabban volt oltozve, hat mit is mondjak, nagyon kipirosodott...eszmeletlen fajdalmas lehetett. de egy szot sem szolt, vegig csinalta a forgatast-fotozast. ilyenek a profik.

ezt most miert is meseltem el? mindegy is, vegulis emberek voltak a vizben :)

ezuton is koszi, gabor a sok ugralast az aquaworldben, meglatjuk mi lesz belole...
 125. pygmy 2010 ápr 02. 19:46  
mintha a sarka kilógna... de kicsire nem adunk. nálam még mindig az úszós kép a nyerő:)
 124. Garfield33 2010 ápr 02. 18:08  
És még az emberke sem fuldoklik rajta...
 123. Garfield33 2010 ápr 02. 18:07  
Ezzel símán nyertél volna, és a szerkesztők igazán engedhettek volna abból az 50-ből még 20%-ot...
 122. Darth-Digilog 2010 ápr 02. 17:45  
És ez még jobb is szerintem mint az eddigi itt készült felvételed!
 121. Edka 2010 ápr 02. 17:28  
Minipaci zsüritag véleménye szerint ez 100 %-ban víz alatt van :-)) Így aztán súrolja a tökéletest....
egy Zúúkfan
 120. Zook 2010 ápr 02. 17:24  
szeretem a vizbeugros kepeket, meg nem csinaltam igazan jot, de szeretnek majd eccer, semmi bajom veluk. nevezni is olyat szerettem volna, meg is csinaltam kuldhetore, csak elolvastam SEND elott a kiirast es akkor lattam, h nem felel meg...

ez volt az...



 119. Garfield33 2010 ápr 02. 15:15  
Nyugi, nem is kapott. Mivelhogy nem is szavaztam.
 118. pygmy 2010 ápr 02. 13:36  
micsoda? de hát nem megbeszéltük vagy harmincan közösen, hogy búvár lámpával a kézben nem kaphat pontot??? :P
 117. Garfield33 2010 ápr 02. 13:24  
beszéltem egy fórumtársunkkal, ő pl nem is adott ki első helyet a fordulóban.
 116. Garfield33 2010 ápr 02. 13:22  
Több dolgok vannak földön s égen, jó Bunnyka, mint amint meg lehessen érteni.
Ezek közé tartozik, hogy miért nem fogott meg az amúgy buli kép. Talán mert csak azért lehetett tudni, hogy víz alatt készült, mert a ruha egyik oldala lebegett. (no meg mert tudtuk, hogy ott készült).
A többi, általam amatőr módon nem értékelt képpel is az volt a bajopm, hogy ránéztem, és nem az ugrott be, hogy egy ember a vízben, hanem hogy egy cápa (ami mögött ember van), vagy gyönyörű fénypászma (ahol nem is látom az embert). A két másikról, amin cápát fotóztak, sokkal inkább az jött le: hogy nini, ott egy fotós, aki fotósalanyra vadászik.  
Meg aztán, az én véleményem nem mérvadó, a szavazásról meg lecsúsztam, tehát egyáltalán nem számítok.
Sőt. Mi sem mutatja jobban hozzánemértésemet, mint hogy a te képed nálam dobogós lett volna...
 115. Bunny 2010 ápr 02. 13:13  
Ezt pont te mondod, aki lehúzta zúk amúgy tök jó és ötletes vasalós képét, hogy hogy kerül a búvár oda? Pedig a kiírásnak tökéletesen megfelelt, nálam asszem első is lett (lefety-lefety). Nougye.
 114. Káplán 2010 ápr 02. 13:11  
Nem nem nem. Ez csak egy emlékkép, nem is én csináltam. Csak érdekesnek találom a búvárfaló gorgóniát.
 113. pygmy 2010 ápr 02. 13:10  
ez jó lett volna az előző fordulóra is:)
 112. pygmy 2010 ápr 02. 13:09  
bocsánat, de szeritem ez volt a kiírás... vagy nem tudok olvasni. hiába no, a számok bűvöletében élek, a szövegértés már nem nagyon megy:)
 111. Káplán 2010 ápr 02. 13:08  


Ilyen ? Bár ez nem profi.


 110. aron5 2010 ápr 02. 13:08  
de pygmy értelmezésében az ember 100%-a vízalatti
 109. pygmy 2010 ápr 02. 13:08  
pontosan. most volt jópár érdekes ötlet. ide értem Archi képét is, de a vasalósat is. és megint a szívünkre hallgattunk:)
 108. Garfield33 2010 ápr 02. 13:07  
Azt nem lehetett volna ide tenni, mert csak 60%-a víz alatti, és az a kiírásnak nem felelt volna meg.
 107. pygmy 2010 ápr 02. 13:06  
zook elcseszte, mert amit ide feltöltött, szerintem nyert volna:) az a bizonyos gázrobbanás elől úszva menekülő hamuszürke csóka...
 106. Garfield33 2010 ápr 02. 13:05  
Jól szólsz.
Én már előre aggódom, hogy a hónapban hány dögunalom gorgóniát fogunk látni, legyen az bármilyen profin is megfotózva. Valami újdonság, ötlet, ilyesmit értékelnék szívesebben.
 105. aron5 2010 ápr 02. 13:05  
/portfolio/1369

mégsem ugrós. vagy?
 104. aron5 2010 ápr 02. 13:04  
zúúknak van egy ilyenje (lefety-lefety)
 103. pygmy 2010 ápr 02. 12:57  
ööö, mint a közönségnek, nekem is tetszettek a vízbe ugrós képek. ha annyira elítéli ezeket a szakma, kíváncsian (őszintén) várom ennek a témának az általuk bemutatott magas szintű ábrázolását. azaz, egy művészien kivitelezett vízbe csobbanásnak egy tökéletesen fényképezett pillanát:) vagy ilyen nem is lehet?
talán ki kellene elégíteni minőségi áruval az igényt, s nem elfojtani az amatőrök lelkesedését a téma iránt:P
 102. Garfield33 2010 ápr 02. 12:57  
Á, DD hamar megfutamodott.
 101. pygmy 2010 ápr 02. 12:44  
csak ennyi? azt hittem, már délelőtt eljuttok 200-ig:P

 100. Darth-Digilog 2010 ápr 02. 10:26  
100!
 
Ha 20-30%-al többe kerülne a trabi mint a merci érdekes lenne! :-)
 99. Garfield33 2010 ápr 02. 10:26  
Ne erőltesd.
Kedvesnek itt vagyok én, okosnak meg te.
 98. elche 2010 ápr 02. 10:19  
Azért azt az apróságot megemlíteném, hogy nem négyszer-ötször annyi pontot kapott az egyik emlegett kép, mint a másik, hanem 20-30%-os különbségekről beszélünk. Ennyi azért egy közönségszavazásos versenyben benne van.
 97. Darth-Digilog 2010 ápr 02. 10:15  
Miért is nem értek hozzá? Kifejtenéd ezt bővebben, hogy én is megértsem! Én, látod szeretnék tanulni, ha valamiben hiányosságom van! :-)
 96. Garfield33 2010 ápr 02. 09:38  
Mi nem vitatkozunk. Nincs miről. Én nem értek a fotózáshoz, te nem értesz az emberi lélek finom csipkéihez.
De abban egyetértünk, hogy ez a csipkelődés lehet húsvéti ajándék a többieknek; úgyis nagyon elcsendesült a fórum káplán kivégzése óta...
 95. Garfield33 2010 ápr 02. 09:31  
.............................................

Sajnos, most nincs időm tovább hergelni téged, ezért a kipontozott részre gondolj oda valamit, aztán magyarázd meg az ellenkezőjét, jó?
Mellesleg: a képek és a szavazás anonim (nem úgy, mint az értékelés), tehát aki aki szavazott, az nem tudta, hogy profira vagy gagyira teszi a voksát. A te éjszakai képedről (amin rossz helyen van a buborék) sem tudtam pl tegnapig, hogy a tied, mégis kapcsiból uncsinak találtam.

Ja, és még egy apróság: lassan konzultálhatnál Vanekkal, hogy tapasztalatai szerint melyik ápolóval lehet jól kijönni...
Első   1 2 3 4
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

El Fanadir

Egypt, Red Sea

10/19 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal delfin jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés