»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-06-24 Megszűnik a búvárengedély?

A horvát Adriára járó búvárok által jól ismert kék kártyával állítólag nem fogunk a jövőben találkozni.


Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 17. Bunny 2010 jún 28. 11:31  
Hát igen, biza. Ez a kérdés eddig fel sem merült, pedig hát jogos.
 16. elche 2010 jún 28. 11:09  
Hát ez önmagában is érdekes kérdés, mert többségünknek csak a 100 kunás engedély volt ismerős, de mintha lett volna egy többszörös árú, teljesen egyénileg merülőknek. Nos, ha az olcsó nem lesz, akkor a drága se?...
 15. vizidino 2010 jún 28. 10:33  
sokkal szívesebben venném, ha a bázishoz kötöttséget törölnék el...
 14. PDIC 2010 jún 24. 18:23  
Egészen halkan megjegyezném, hogy ez a 100 Kn kb. egy kiadósabb vacsora (na+a sör) ára, azaz ha valaki az érvényességi idő 365 napján belül egy hétvégénél többet merül az Adrián, az nem hal bele ebbe a kiadásba. Persze én is szívesebben költöm sörre.
 13. PiggyGirl 2010 jún 24. 17:43  
Sziasztok!

Nálunk Bracon a Lucka kapitány az éves merülési engedélyt kéri el legelőszőr, ha a nyílt vizen ellenőriz. Tehát itt egyelőre kötelező kiváltani, amennyiben módosulnak a jogszabályok, akkor annak megfelelően fogunk mi is eljárni, most még nem kaptunk hivatalos tájékoztatást, hogy nem kell kiadni az engedélyeket.
Üdv Sutivanból.
 12. pygmy 2010 jún 24. 15:25  
Aha, egy évig ne menjünk oda búvárkodni, biztos lejjebb viszik az árakat:) A kinti magyar bázisokat meg a 1752-es vonal hivogatásásval lehet majd addig is támogatni:)

 11. bálnabá 2010 jún 24. 15:05  
Emlékeztek még pár éve tilos volt kaját bevinni Korlátországba (Horvátország)? Visszaesett a forgalom, rögtön elkezdték reklámozni, hozzatok magyarok sonkát, söröket, kolbászokat, csak gyertek végre...

Mostmeg a búváripar (is) tavaly elkezdett vergődni, bezony lépni kéne valamit, amikor mindennek mennek lefelé az árai, csakhogy megmaradjon a forgalom, ez elkerülhetetlen döntés lesz, mintahogy egyes bázisokon a kőbevésett 25-35 EU/ merülés vagy egy kicsit több, elkezdett elolvadni és már 22, 20, vagy 19 EURO/ merülés áron is lehet 10 merüléses csomaghoz jutni. Augusztusban lehet még légkondis , medencés villát találni 20 EU/Fő áron! Ezek nem oktatói, hanem kisker árak! Az okosak időben elkezdtek marketingezni és július augusztusban már minden helyük elfogyott, előfoglalásban, míg aki kitartja az árakat az nézheti az egyre zsugorodó vendégkört. Sőt van olyan bázis ahol egész évben főszeon van! Vajon miért? Decemberben, februárban? Sajnos nem magyar bázis.

Friss hírek. Idén a Horvátok rámennek az autópálya birságolásra. 15.000-600.000 ft-ig tólják a gyorshajtásért járó birságokat. HORROR! Aki eddig egy-egy sörrel megkockáztatta, hogy vezet, az most végképp azonnal felejtse el!

Figyeljen oda mindenki. Érdemes D.A.S. jogvédelmet kötnie mindenkinek, mely egész Eu-ra kiterjed és van benne sok hasznos dolgon kívül kértérítés és óvadék kifizetés is stb... Milyen kellemetlen ha a családfő pénteken bemegy a kóterba valamilyen közlekedési kocc miatt. Hétfőig ott a fű sem fog nőni, utána is csak nagyon lassan. A család meg telefonálgathat és a nyaralásnak is annyi, meg egy rakás lóvé elmegy feleslegesen a lecsóba.

Mindenkinek szép nyaralásokat, szép merüléseket, az adriai magyar bázisainknak meg sok sok elégedett búvárt kívánok.

Nagylevegőt!
 10. bálnabá 2010 jún 24. 14:48  
Köszönjük Géza Bának a hasznos infót.

Túlazonáltal tavaly Dalmáciában nem foglalkoztak Vele. VIS Szigeten pld. főszezonban senkit nem érdekelt van-e kártyád vagy nincs. Idén tavasszal közel Montenergohoz, Cavtatban sem kellett senkinek engedély. Egyedül az Isztriai félszigeten és inkább az északi részeken megy még a trendizés. Nyilván szegény bázisok felett mindíg ott lebeg a pallos, ha nincs rajtad sapka azért, ha van rajtad sapka azért birságolnak meg.

Ha jól vagyok informálva, tavaly több nagyobb forgalmat bonyolító bázis elkezdte firtatni a befolyt összegek nagyságát és hollétét, mivel a gazdasági válságot bizony megérezte mindenki. Érezték, hogy nem versenyképesek lassan az egyiptomi árakkal és más országok jóval liberálisabb merültetési szabályaival. Nyilván szeretne mindenki több kuncsaftot.

Kiderült, hogy a lé elpárolgott és nem forgattak vissza semmit a bázisok fejlesztésére. Ezek után kvázi többen megtagadták az engedélyek kiadását és elkezdték a jogi procedúrát, hogy ez törvényes volt-e vagy mi a pille? Nem nekünk kell eldönteni.
Mivel nem két ember érintett (szerintem) a lé eltapsolásában, így nem szeretnék ha nyakig érne a trutyi, nyilván eltörlik a kártyakiadásokat mielőtt hatalmas politikai botrány lenne belőle...
 9. elche 2010 jún 24. 14:06  
Maradjunk annyiban, a dolog ennél bonyolultabb. A bázisnak oly mindegy volt, mert az a 100 kuna legnagyobb részt nem hozzá folyt be. Tavaly óta volt ez a zűrzavar, mert mindenki máshogy értelmezte a felröppent híreket.
 8. Bezso 2010 jún 24. 13:35  
Térségenként? Tavaly is Pagon voltunk csak pár száz méterrel lejebb! Ott kellett! Jozef azt mondta, hogy nála tavaly sem kellett már megvenni!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Erre varrjunk gombot! Lehet, hogy van nekije ismerőse itt-ott!
 7. elche 2010 jún 24. 12:47  
Pontosan arról szól a történet, hogy tavaly óta teljesen rendezetlen a kék kártya helyzete. Ahol megvetették, azért tették, mert kifejezetten ezt kérték az ellenőrzéskor, de ez térségenként változott állítólag. Szóval most talán végre lesz valami végleges ezzel kapcsolatban.
 6. Ibolya 2010 jún 24. 12:42  
Mi két hete voltunk és simán megvetették velünk!!
Állítólag nem mindenhol kérik....
 5. Bezso 2010 jún 24. 12:38  
Sőőőt! Most jut "eszembe"!!! Állitólag már tavaly sem kellett volna!!! Tavaly augusztusban még megvetették velünk! :(
 4. Bezso 2010 jún 24. 11:23  
Halihó! 2 hete voltunk Serfel Úrnál :D és ő azt mondotta volt, hogy nem kell megvennie a társaság 1-ik felének, a másiknak tavalyról még megvolt!
 3. nedori 2010 jún 24. 09:22  
azt lehet tudni, hogy a hamarosan mégis mit jelent? Tehát a dolog kedvezően érinti már azokat is, akik most a nyáron tervezik, hogy leruccannak az Adriára?
 2. paz 2010 jún 24. 08:42  
:))) csatlakozom.
 1. pygmy 2010 jún 24. 07:42  
Nem rossz. Aki keveset merült, annak fajlagosan tényleg sokat dobott a bugyogások árán. A többieknek meg mindegy:)
Várom továbbá azt a rendeletet, ami eltörli az autópályadíjakat. És azt a törvényt is, amiben támogatják a hátrányos helyzetű, tengerrel nem rendelkező országból érkező búvárok rekreációs programokon való részvételét, különös tekintettel a hajós merülésekre Kornati környékén.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

El Malahy

Egypt, Red Sea

5/9 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilágdelfin legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés