»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-09-07 Bálnahús az iskolákban

A japánok sajátos eszközökkel próbálják növelni az érdeklődést a bálnahús iránt.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 9. Vanek 2010 sze 18. 22:31  
:-))
 8. hopposztkopp 2010 sze 09. 14:44  
Meglásd meglesz a jutalmad. Nyakig ülsz a petróban a természettudományi múzeumban és mutogatnak majd mint kihalt fajt. Mert ez ritkaságszámba megy, de még annál is rikább.

Komolyan: az ember haszonállatokat tart és felzabálja őket. Mindenütt azt ami megél. Ma még ez számít "normálisnak". Minél nagyobbat és erősebbet ölünk annál nagyobb az önbecsülésünk. Annál értékesebbnek képzeljük magunkat.

Rajtam múlna, minden hűtőszekrényben lenne egy mosolygó kismalac táblával a szájában: Ilyen leszel. ha eszel! (japánban persze u.ez kisbálnával!) Csak képzeld el : este kibotorkálsz  és rádvigyorog a hűtőből. Lelki terror igaz, de hatásos.
 7. bohóchal 2010 sze 09. 08:57  
Én nem vagyok rá képes. Gyermekkori érzelmeim méretemmel együtt nőttek, és zokogás közben ütne meg a guta.
Ezért tudatosan próbálok meg élni, inkább nem használok nejlonzacskót, szedem a szemetet, ha találom a tengeren (is), környékbeli árut vásárolok termelőtől, vagy amit megeszem, a kertben nő és nem nyúlok semmihez a víz alatt. Tőlem ennyi telik... :(
És sajnálom, veszettül sajnálom az unokáimat és az élővilágot... :(
 6. BoGyesz 2010 sze 08. 16:32  
Nemreg neztem vegig a Whale Wars harmadik evadod, ami a Sea Shepherd 2010-es "hadjaratarol" szol. Erdemes vegig nezni mind a harom evadot, ha nem ismered.
 5. Rolandusz 2010 sze 08. 15:50  
Én szívesen megkóstolnám a bálnavadász húst... mondjuk fokhagymás szósszal, roston...

A bálnavadászat teljesen kiírtott vagy a kihalás szélére sodort fajokat, és ez még mindig nem elég? A XXI. században?
Érdemes elolvasni az egyik kiváló magazin mostani számát, a Sea Shepherd munkájáról is írnak benne. Legalább van egy szervezet, amely ténylegesen próbál tenni valamit. A cikk olvasása közben kisgyermekkori dühödt érzéseim törtek elő, amikor Luke Skywalker oldalán szívem szerint az egész birodalmi (ez esetben japán bálnavadász) flottát elpusztítottam volna...
 4. rezgaras 2010 sze 08. 12:22  
A nyáron ettem bálnahúst, egy ismerôs hozta Norvégiából. Ott a piacon is árulják, de elég drága (mondjuk Norvégiában minden borzalmasan drága...). Nem rossz, de nem is különlegesen jó. Olyasmi, mint a marhahús vagy borjúhús - tehát valóban semmi köze nincs a halhoz.
 3. Garfield33 2010 sze 07. 20:14  
Hopp for President!   :-)))
 2. hopposztkopp 2010 sze 07. 17:09  
Bizonyára baromi rossz az egész és egy életre megutálja a lurkó a bálnahúst. Így néhány élete árán....

Reméljük ez is olyan lesz ,mint a magyar elefánt konzerv még rákosi pajtás idejéből. Merthogy nekünk mindenünknek lenni kell jön a parancs : elefánt konzervet a népnek! Beindulnak a gépek és jönnek le a dobozok. A boltba jön egy reklamáló vevő: kibontottam és nincs benne semmi. Hát persze - mondja az eladó-  mert feldarabolták az elefántot és önnek pont a seggelyuka jutott!
 1. Bunny 2010 sze 07. 13:15  
Tényleg nehéz megérteni az egész célját. Hagyomány? Dac? Macsózás? Nyilván baromi költség a hajók és legénység üzemeltetése, a raktározás, és még csak bevétel sincs belőle a hírek szerint. Egyszerűen nem értem az indítékot. A delfin mészárlásnál legalább van ideológia, hogy elzabálják a halat a halászok elől, kiélhetik szadista vágyaikat, stb. Nade itt mi?
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Manuelita Coral Garden

Costa Rica, Pacific

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 18m, látótáv: 4-10m

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés