»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-12-16 XI. Búvárfotós OB Kiírás

Ismét eltelt két év, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy újra itt a Búvárfotós Országos Bajnokság, immár a tizenegyedik. Minden infót megtalálsz itt.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4 5 6 7
 341. Bunny 2011 feb 15. 21:06  
Kétszer ad, aki gyorsan ad! Na jó, valójában nem volt kedvem kimásolni minden kategóriát :)
 340. Darth-Digilog 2011 feb 15. 20:55  
Nagyon korrekt lett!
 339. Thomasbuvar 2011 feb 15. 20:42  
Kicsit pongyola lett. Én még tovább finomítanám, mert nem teljesen jók a sárga keretek. Kategoriánként:
A. Nagylátó
B. Hal
C. Makro
D. Mérsékelt égöv
E. Kompakt makro
F. Kompakt nagylátó
 338. Bunny 2011 feb 15. 20:24  
Ha más is olyan béna mint én, ne kelljen itt a fórumon keresgetni, itt a versenyre a link.
 337. Archi 2011 feb 15. 18:40  
Email-ek kimentek az érintetteknek aki látja a képét a 3. fordulóban, sárga kerettel és nem kapott mailt, jelentekezzen!

 336. Archi 2011 feb 15. 15:26  
Sziasztok,

A feltöltés HAMAROSAN elindul a honlapon, de emailben is kiértesítjük az érintetteket!

DANI
 335. Bunny 2011 feb 15. 13:58  
Nem gond, úgyis lelkesen keressük a lehetőséget, hogy lehet kizáratni téged, hogy előrébb csússzunk páran :P
 334. Zook 2011 feb 15. 13:10  
sztem lehet majd online, hiszen ez a motor tudja kezelni a raw feltolteseket...
 333. horvathv 2011 feb 15. 12:39  
Ja, én is azért kérdem mert csütörtöktől nem leszek 2-3 napig net közelben.

 332. Darth-Digilog 2011 feb 15. 12:26  
Én beszéltem a fönökkel és azt mondta, hogy elvileg majd azokat is fel lehet tölteni, de még nem mükszik. Gondolom majd jajongnak ha már lehet. Egyébként a kiírásban az volt, hogy három napon belül kell feladni vagy beadni a Galatheába, csak nem tudom mihez képest 3 nap, mert az nem volt benne.
 331. horvathv 2011 feb 15. 12:07  
Tőletek már bekérték az eredeti képeket?
 330. zorro 2011 feb 14. 12:25  
:) Lassan benő a fejem lágya.. talán :)
Azért köszi.
 329. Darth-Digilog 2011 feb 14. 11:43  
Zorro, nemcsak zsűrizni tudsz profin, hanem igazi politikusként is írni. Jó volt! :-)
 328. Zook 2011 feb 13. 20:12  
tok jo volt ezt olvasni, zorro, koszi szepen, mint resztvevo mondom, hogy nagyon jo ilyen velemenyt hallani, plane egy zsuritagtol!
 327. zorro 2011 feb 13. 19:20  
Hazaértem... Nagy élvezettel olvastam a hozzászólásaitokat !
Először is szeretnék gratulálni MINDEN résztvevőnek ! A szervezőknek szintúgy , a "technikai" személyzetnek külön is.
Belülről nézve is nagyon PROFI volt az egész ! ( kivéve azokat a kínzóeszköz székeket , amit a Galathea felvonultatott, de ezt kedvességgel , és jó kajával kompenzálták ). Valószínű Kiss Gábor tudott valamit a székekről :)
Én nagyon élveztem a dolgot ! A szavazás elkezdésével a pulzusom kb. 100-110 lehetett . Nagyon felelősségteljes dolog ez a zsűrizés ! És nehéz ... Nem könnyű memorizálni a képeket , és konzekvensen szavazni . Bár itthon 2x átnéztem a mezőnyt , meglepetésként ért, hogy nagyban kivetítve mennyivel jobbak a képek . Szponzorunk azt tette , amit a szíve diktált , ő így érzte , ezt tudta .. Igyekeztem kompenzálni , és nem mérgelődni:) Azt mondom , nagyon komoly verseny volt ! A végső 10-es sorrend korrekt , bármikor kiállok mellette , bár van 1-2 kategória , ahol egy picit változtatnék , de azt hiszem az első 3-ak sorrenje nagyon vállalható .
Értem Bunny aggájait is . De ahogy DD mondja , ezt is meg kell tanulni ..mármint a zsűri nyűgjeit . Erre készűlni kell , okosan megválogatni a versenyképeket ! Gondolom a következő OB-re már mindenki okosabb lesz:)
Nagyon szép anyag jött össze , öröm végignézni az első 10-ket !!! Az , hogy természetfotósok is voltak a zsűriben , nehezíti a Ti dolgotokat , de ha ezentúl az ő fejükkel is gondolkodtok fotózás közben , csak a javatokra szolgál !! Azért néha győzködtem őket , elég jó arányban sikerrel , de néha én hajoltam meg az érveik előtt .
Külön öröm volt látni , újszerű , eredeti képeket , és a kisérletező kedvet . Bár az nem mindig jött be , de hajrá , ne hagyjátok abba ,jó úton jártok ,  csak még egy kicsit fejlesszétek ! Az itthon készűlt képeket jó volt látni , erre is biztátnám a Tisztelt társaságot , mert lehet kis hazánkban is eredményeket produkálni !
Mégegyszer gratula a résztvevőknek, szervezőknek ! ( ja , és VILÁGBÉKE !  )

 326. Darth-Digilog 2011 feb 13. 17:05  
Hja kérem egy ilyen elvállalása, nem csak a hírnévről hanem a munkáról is szól! :-) Egyébként én szívesen segitenék benne, de mivel én nem voltam a zsűriben, sőt elég sok képem van 4 kategóriában , ezért elég furi volna ez tőlem. Tényleg sajnálom. :-)))
 325. Garfield33 2011 feb 13. 17:00  
A főzsűri biztos tapsikolni fog örömében az ötlet hallatán  :-)
 324. Darth-Digilog 2011 feb 13. 16:58  
Szerintem is jó ötlet. Kérjük meg közösen a főzsűrit, hogy írja meg! Én azt javasolnám egyébként, hogy kategóriánként a 3. kategóriába bejutott 20-30 képet, ne az összeset, mert az 600 kép, de ez így pont 6 cikknyi anyag lenne hasonló nagyságban mint a DC havi versenyek, hasonló képszámmal.
 323. Kékbálna 2011 feb 13. 15:53  
Hali Mindenkinek!

Szerintem is kíváló volt a szervezés, a honlap, a zsűrítés. Igazán igényes volt a technikai háttér. Megérdemli a dícséretet

Magam részéről szeretnék ebből is tanulni, mint a DC-s versenyekből. Így szépen leszedtem képeim pontjait és megállapítottam a saját képeim abszolut sorrendje megegyezik a pontozással. Szóval amit én legjobbnak értékelek azt a zsűri is annak értékelte. Ez is valami. :) Az meg más, hogy összeségében ez a közép mezőnybe elég. Van bőven mit fejlődni még. :)

Ennek tükrében bevallom nem lenne rossz, ha valaki segítene kiértékelni a képeket. Már mint az egészet. Nem érne meg ez egy DC sajtó sorozatot. Kategóriánként egy cikk, ami nem csak az első tízre koncentrál. Hanem a többire is. Értelemszerűen a tartalomban az első tíz több helyet foglna el. Jó lenne tudni az értékelő szerint mitől jó? Esetleg, hogyan is áll elő egy ilyen kép?

Vélemény?
 322. Balage 2011 feb 13. 15:12  
Ki mondta hogy elherdálod? ;o)  Nekem jönne!!! :D
 321. Darth-Digilog 2011 feb 13. 15:02  
A 40. szülinapomra kaptam, nem akarom elherdálni! Ha érted mire gondolok: :-)
 320. zaja 2011 feb 13. 13:26  
Először is gratula mindenkinek, aki töltött fel képet. Én nem töltöttem ezért outsiderként néztem a közvetítést. Szakmabeliként is nézve az oldal szépre sikeredett, a feltöltést nem teszteltem :(, de senki nem panaszkodott miatta. A közvetítéssel kapcsolatban, hát azzal  lennének fenntartásaim 8-10 ember nem sok és akadozott a dolog, de bármi nem működött, próbálták a srácok javítani. Respect nekik is.
Érdekes szavazások voltak, volt olyan kép amelyet emlékeim szerint Béla Bácsiék a DC-s adriai versenyen nagyon értékeltek, most pedig a "mi ez a kép? 1 pontot adok rá" kategóriába került. De valszeg ez adja meg a szépségét is a versenynek.
Ha már elhangzott az etika, érdekes volt látni a versenyképek között felfúvódott gömbhalat, lehet hogy nem kellett volna engedni ezt a képet.

Gratula mégegyszer a fotósoknak, szervezőknek, fejlesztőknek.

 319. Balage 2011 feb 13. 13:21  
Úgylátom lassan megnyugszik mindenki. :o) Kár hogy nem lehet a pezsgőt mail-be küldeni!  Ha érted mire gondolok... ;o)
 318. Darth-Digilog 2011 feb 13. 13:07  
Osember nem a gazságon volt a hangsúly hanem a blues/csikóhalon de sokat nevettem a félreértéseden, kezdek rájönni hogy egyforma a humorunk! :-)
A túrára nem lehet piát vinni, ugye Szudánban ez tilos. :-((
Még a gyerek születésére se nyitottuk ki az üveg Don Perignont. Az is még várat magára. Örület mennyi dolgom lenne még és nincs rá idő, lehetőség. :-)
A pályázatról is tényleg néhány szó, bár én eddig a zsűrit védve is mellettük álltam. Nekem tetszett, hogy ingyenes, mert posta fóbiám van azaz én nem járok oda, asszonka meg mostanában nem ért rá, így kaptunk is egy-két felszólitó levelet. Végre nem kellett mindenféle papírt kitölteni és leadni, hanem mindössze egy dolgom volt: kényelmesen egy számomra egyértelmű felületen feltölteni a képeket. Én is szorítanék a profi kategóriában a vágáson, de ez nem lényeges. A zsűrizés nagyon jó volt, hogy követhető volt, bár én imádtam anno élőben a TS-en végignézni, igaz akkor 2 óra alatt még le lehetett zavarni, ez ma már nem lehetne megoldható, így talán ez az egyetlen reális és jó megoldása a dolognak. Kitünő volt a szűkítése a képeknek és a végén még megbeszéljük dolog is szerintem kellő dolog, bár én a látott eredményemmel is elégedett lennék, remélem nem rontanak rajta túl sokat. :-) Dániel jól kézben tartotta az egészet és mindenki aki segítette profi munkát végzett, remélem a díjátadó is hasonló színvonalú lesz, mert akkor kinevezhetjük Archit örökös zsűrielnöknek és akkor nem vehet legalább részt mint versenyző és így az orra alá dörgölhetem, hogy papíron jobb víz alatti fotós vagyok mint ő. Legalább ez adasson meg nekem. :-)
 317. Thomasbuvar 2011 feb 13. 12:35  
Archi és ősember. Valóban méltatlanul kevés vélemény fogalmazódott meg az idei OB megújuló felülete kapcsán.
Mindenki versenylázban égett és talán nem akarta senki szembedicsérni a zsűrit egy esetleges "nyalás" vádját megelőzendő... :)
Mivel ez már nem befolyásolja az eredményeket, engedjétek meg, hogy gratuláljak az új internetes felülethez. Ízléses, tartalmas, gyors, élvezetes. (Pikk-pakk ment a feltöltés, szinte élmény volt képet feltölteni.) Biztosan rengeteg munka van benne, ezt még laikusként is látom.
Ahogy azt írtam is korábban, élveztem az egyenes közvetítést, sőt, előre reklámoztam is jelen fórumban a lehetőséget. Az, hogy ingyenes lett a nevezés, bizonyára sokaknak jó, de ezzel egy előszűrő is ki lett iktatva, ami jó pár színvonal alatti beküldést is eredményez(het)ett. (Tudom, a nevezési díj nem feltétlenül zárta volna ki az említett pályázatokat.)
Én megtartanám a nevezési díjat és biztosan remek díjak lesznek a szponzoroknak köszönhetően, de talán a nevezésből befolyó összegeknek is meglenne a helye...
Köszönöm a zsűri munkáját, jól végezték a feladatukat. Dani több ember helyett is dolgozott. :) Egy zsűritag pontozása sajátosra sikeredett, de a pontozási rendszer szisztémájának ismeretében az is belefért.
Még egyszer köszönjük és hálásak vagyunk a lehetőségért.

 316. osember 2011 feb 13. 12:20  
Ismerem, de nem akartam a gazság szót használni, mert volt gyermekszobám.  Na jó, "eggyezzünk ki döntetlenben". A tatai liliomos viszonyokat meg ne itt tárgyaljuk meg, mert "a falnak is füle van". A Malatynskyt meg igyátok meg a "liliomtiprás" egészségére. Vagy vidd el a nagydíjas túrára, jól jön az a sisa szalonban:-))
 315. Thomasbuvar 2011 feb 13. 12:07  
Tetszik a műsor, ne hagyjátok abba! :)
 314. DUPLA 2011 feb 13. 11:51  
Aki csikófarkakat fogdos, az nem csak lehúzni, de tiporni is képes a liliomot!!!
 313. Darth-Digilog 2011 feb 13. 11:50  
Neked mert te tudod hol készült szívesen megmutatom márciusban, hogy nincs lehúzva, hanem egy csomó így van, de szerencsére még tanum is van rá, méghozzá egy kedves zsűritag személyében, aki szintén a felvetett dologra elmondta, hogy nem volt semmi trükközés. Én ezt a felvetést meglepődve hallgattam, mert én nem vagyok egy biológus, de mivel nem egy lilom volt félig a vízben ezért nem is értem a dolgot. Ez nem egy különleges dolog, a kis hal hogy pont beúszott volt igazából benne az egyedi. A csikóhalrólra visszatérve pedig az eredtileg úgy van, hogy aki a bluest nem szereti az más gazságra is képes! Ez mennyivel találóbb mondat! :-)
 312. osember 2011 feb 13. 11:43  
Kedves Darth-Digilog! (Jut is eszembe, nem azért választottad ezt az aliteráló nevet, hogy a nagy DD-re hasonlítson, akit alább is emlegettél?) Én a Gere vagy a Bock borára gondoltam, de egye fene, jó a Malatynsky is.

A zsűri döntése már megvan, majd kiderül mi lett a végén. De vigyázz, bizonyos ellenőrzések még hátra vannak, kizárás lehetséges! Elfenekelés? Még lehet hogy rájönnek, a liliomot lehúztad a víz alá, hogy szebben mutasson. Aki megfogja a csikóhal farkát, az sok minden egyébre is képes:-)))

 311. Darth-Digilog 2011 feb 13. 11:36  
Jól tetted!
 310. Zook 2011 feb 13. 11:22  
No para, atvaltottam a virtualisrol egy valosagos játszóterre :)))
 309. Darth-Digilog 2011 feb 13. 11:12  
Kedves Osember. A Cabernet Sauvignon már a borhűtőben pihen, Malatinszky Le Sommelier. Bár szerencsére nem mondtad melyik pincészettől kéred, így lehet ez kicsit túlzás lesz. :-) Arról nem beszélve, hogy igazából így inkább csak megfosztottál a revans élményétől! :-)
A kutatásom pedig csak a számomra valamiért érdekesebb képekre terjedt ki, azokat én mindig töltögetem le egy mappába és ha tudom fotósonként rendszerezem is. Ezért nézegettem az exifeket. Szeretem ha sok jó vagy akár lehetett volna jó kép is van a fejemben, hogy ha találkozom a témával, már egy fogódzkodót adjon, honnét is induljak el. így lehet az értékelésem is falsra sikeredett amit először leírtam, de majd meglátjuk március 2.-án.
Ja azt elfelejtettem kedves Osember, hogy nem örülök, hogy a mérsékeltben az utsó infó szerint megverted a lilomomat az egyébként szép szélesvásznú képeddel (bízom benne, hogy ez nem a  végleges eredmény), de kis elégtétel, hogy a liliomom viszont elfenekelte a tiédet. :-))) Juhuuuuuuúúúú! :-)))
 308. osember 2011 feb 13. 10:58  
Egyéb elfoglaltságaim miatt nem tudtam képben, hangban, csetben követni a versenyt, csak néha néztem rá  az állásra. Így hát élvezettel olvastam most el itt vagy 4-5 oldalon a szurkolói hátteret. Nagyon egyet értek Bunny 168-as véleményével, majd beszélünk erről a programozóval. Persze ez sem segít az olyan furmányosokkal szemben mint DD, aki a regisztrációs számok és egyebek alapján félelmetes pontossággal kikutatja és felméri a helyzetet a 208-as jelentése szerint. (Igen, nem küldtem képeket az ősemberné miatt makróban és halban. A Császári párt sem, ami már lenyomta egyszer az ÉTF-en azt a négy nyamvadt kalmárt. Kíváncsi vagyok számíthatok-e ezért valami hálára? Mint mondtam már valahol, a villányi Cabernet Sauvignont szeretem:-)))
Egyetértek azzal is, hogy túlzott dolog 40% vágást engedni. Ezt korábban a nagyobb részvétel és a kompaktosok miatt engedtük meg, ma már van olyan fejlett a kompaktos mezőny is, hogy legfeljebb 20%-ot kellene engedni.
A zsűri szerintem okosan tette, hogy 600-ról 60 képre nem egy, hanem két lépésben (2. és 3. forduló) jutott el. Viszont a hibát ott követte el, hogy a 3. fordulóban már nem a min/max pontozást alkalmazta, hanem áttért a teljes pontszámos értékelésre. A min/max-ot éppen azért vezettük be az ÉTF-en, hogy az esetleges részrehajlás, vagy durva tévedés kiszűrhető legyen. Ez most is segített volna.
Összességében azért azt hiszem elég reális lett a döntő mezőnye, és mindenképpen fejlődött az OB. A tanulságokat, meg az esetleges változtatásokat majd a végén meg lehetne beszélni. Igaza van Archi-nak "De sajnos azt sehol nem látom, hogy milyen lett az új honlap, az online feltöltés, az INGYENES nevezés, a élő közvetítés és a többi újdonság... amiért nagyon sok ember nagyon sokat dolgozott, hogy ilyen szinvonalas legyen... :((("

 307. Bunny 2011 feb 13. 10:54  
Elismerve, hogy TV-nek köszönhető tényleg sok minden, ha jól tudom az informatikai háttér, a közvetítés és lehet az ingyenes nevezés is, zsűritagság esetén lehetett volna okosabb is. Én eleve nem értem miért akart zsűrizni, de lelke rajta. De épp Che kolléga fejtette ki tegnap magánban nagyon helyesen, ha mondjuk 3-6 pont között szór az átlag képekre, nagyon nem lő mellé, és mindenki elégedett vele mint zsűritaggal és hálás neki a szponzorációért.
De a folyamatos 0-1 a jó képekre, néhány nem túl erősre meg túl magas pontozással egyszerűen nem értem mit akart elérni. Természetesen a túl alacsony és túl magas pontok kiestek az első körökben, tehát valószínűleg a legtöbb esetben nem sok vizet zavart (lehet ez volt a célja???), de így meg ugye minek?

Archi: Látszik, hogy sokat dolgoztatok az idei OB-n, őszinte gratula hozzá, kiemelve Béla bácsit is, aki úgy tudom rengeteget tett az OB-s oldal feltöltéséért. Az, hogy tudunk vitázni erről köszönhető ennek is, és az amiről vitázunk talán 2 év múlva rendezendő OB-n tanulsággal szolgál. Én úgy tudnám összefoglalni a saját szívfájdalmamat, hogy kommunikáció hiánya. Nem a módszereket támadjuk, mert még ha furcsának is találjuk minden verseny szervezőjének szuverén joga a bírálat módjának kialakítása, a versenyző meg alkalmazkodik hozzá.

Végül azt remélem, hogy a díjátadó esetén idén egy picit ünnepélyesebb lesz, mint két éve a sötét sarokban kézbenyomott nyereménnyel. Legalább a vetítővászon elé rakjátok át ha több mozgástér nincs is, de valami ünnepélyességet bele kéne csempészni.
 306. Darth-Digilog 2011 feb 13. 10:44  
A zsűri tagok jöttek a pénzükért. :-)
 305. Garfield33 2011 feb 13. 10:42  
Odaért Igor és Borisz?
R.I.P

 304. Darth-Digilog 2011 feb 13. 10:41  
Zook! Jöttek hozzánk azért tűntem el a facebook-ról, bocsánat!
 303. Darth-Digilog 2011 feb 13. 10:40  
Nem tagadom, a parázs vitákat szeretem. :-)
 302. Garfield33 2011 feb 13. 10:34  
Mivel nem ismertem az OB-t megelőző időszak történéseit és csak az uccsó napokban kapcsolódtam bele, kellemes meglepetésként éltem meg az online pontozást, meg az igényes honlapot is (ha jól emléxem, 2 éve siralmas volt a neten látható képek minősége is), továbbá nagyszerű ötletnek tartottam az élő közvetítést (kár, hogy azt hittem, vasárnap lesz és átaludtam).

De azt is el kell fogadni, hogy ahol versengés van, ott az indulók soxor úgy ÉRZIK, igazságtalanul kaptak kevés pontot (vagy mások igazsságtalanul sokat), és főleg: ahol DD hosszan érvel valami mellett vagy ellen, ott előbb-utóbb parázs vita fog kialakulni...   :-)
 301. Darth-Digilog 2011 feb 13. 10:32  
A zsűri számomra szakértőket jelent, és természetesen nem okosítanám ki őket, bár az is igaz, hogy évközben mi szakik sokat beszélgetünk és sokat vitatkozunk egy-egy döntésen. Sok vita folyik arról is, hogy a természetfotós zsűri tagok mennyire jók vagy nem jók a víz alatti fotós derbyn, mert nagyon sok mindent máshogy látnak mint a víz alattiak. Ezért is van, hogy a pontozás után meg kell beszélni a dolgokat, mert akkor lehet érvelni és máshogy láttatni a dolgokat a másik zsűri taggal. Viszont az szerintem nem baj ha egy kép nem csak víz alatti fotósnak tetszik hanem egy természetfotósnak is, bár igaz nehezebb így megfelelni.
Azt meg továbbra is fenn tartom, hogy számomra mint versenyzőnek bosszantó tud lenni ha nem hozzáértő pontoz, méghozzá úgy hogy csak az 0/1-es és a 9-es pontszámot ismeri, mert így rá akarja erőszakolni úgymond az egyedüli véleményét a végeredményre. Nem szimpatikus és nem is etikus talán. Senki más nem pontozott így.
 300. Zook 2011 feb 13. 10:03  
tobben mondtak, hogy mekkora elmeny volt nekik az elo kozvetites, pl legutobb macok es thomas, legy igazsagos :)
ha jol emlekszem, az elejen meg volt dicseret az infrastrukturara is.
 
(na, megcsiptem a 200. es a 300. hsz-t is! talalkozunk 400-nal! :)
 299. Archi 2011 feb 13. 09:38  
Sziasztok, látom nagyon felpörögtek az események.... :))) Nos Bunny, amiről beszélsz az benne van a kiírásban: Ugyan az a motívum csak egyszer, egyetlen kategóriában szerepelhet"  Te beadtál ugyanarról a cápáról (hiányzó uszony), ugyanarról a helyszínről, és még akár egymást követő kocka is lehetett volna.. 2 hasonló képet, persze hogy nem hagyjuk benne a kategória első 10-ében. Pont ezért nem csak a pontozás számít hanem az felállít egy sorrendet és utánna sok esetben ez teljesen megváltozik.

AZ ÉTF előfordult hogy a pontozáson a kategóriában nyerő kép a falra SEM került....

A 9:0 képek azért valóban extrem helyzet ez elsősorban akkor fordult elő amikor már ment a küzdés hogy a 10-be  melyik képek kerüljenek be... Valaki nagyon szerette volna, valaki meg nagyon nem...

Na de állok szívesen mindenki rendelkezéssére email-en vagy a TS-en..

De sajnos azt sehol nem látom, hogy milyen lett az új honlap, az online feltöltés, az INGYENES nevezés, a élő közvetítés és a többi újdonság... amiért nagyon sok ember nagyon sokat dolgozott, hogy ilyen szinvonalas legyen... :(((
 298. pygmy 2011 feb 13. 09:24  
Hehe, ez vicc. Ezt a példát már ellőtték víz alatti fotózás témában, nem is olyan rég...
 297. DUPLA 2011 feb 13. 09:23  
Miután azt sem tudom, hogy két évente van, elég optimista gondolat, hogy csutkáig rágtam a körmömet az élő közvetítés alatt. :-) Ha fotoban nem is, szponzor-lélektanban van némi tapasztalatom, ezért fogadd el: nem tanulni jönnek a támogatott rendezvényre. Egy profi szájából a "versenyző felkészíti a zsűrit a helyes pontozásra" elmélet így éhgyomorra sokkolt, ezt még fel kell dolgoznom. Ha jutok valamire, ígérm megírom...:-)
 296. Darth-Digilog 2011 feb 13. 09:08  
1., Két évente van. :-)
2., Nagyon örülök a szponzornak, de mint résztvevő aki sokat dolgozott az eredményéért, hadd legyek dühös amikor egyértelműen hozzá nem értő mond pontokban véleményt képekről. Az volt az érzésem, hogy nyugodtan leírhatom ide a véleményem róla, mert valszeg még nem járt errefelé, mert akkor már picit értene a fényképekhez. Gyakorlatilag 0-t vagy 1-et nyomott amikor mindenki 7 fölött adott pontot és 9et adott ha mindenki 1-4 pontot. Nem véletlen, hogy a végén még a zsűri újra rendezte a képeket. A pontozásos módszer amúgy is korrekcióra szokott szorulni kis mértékben, de iylen esetben meg végképp. Többször rá is kérdeztek nála ha figyelted az élő showt, hogy véletlenül nyomott 0-t vagy direkt, mert nem értette a zsűri sem mit csinál.
3., Szívesen felkészítem a következőre ha tényleg ennyire lelkes szponzor és ennyire érdekli a dolog, de mindenképpen ajánlom neki a havi képek értékelésének alapos elolvasását. Lehet belőle is fejlődni.
 295. Darth-Digilog 2011 feb 13. 08:59  
Én értem miről beszélsz, mert nekem az egyik kalmárom szívta meg ezt a koncepciót, de úgy vagyok vele, hogy amikor láttam a szembe kalmárt átlóban akkor a szememben az én képem rögtön lecsúszott vagy 5-öt a képzeletbeli helyezésében és utána már én sem raktam volna be a 10-be. 2005-ben, hogy megint a Bumbival jöjjek, elkövette azt a nagy hibát, hogy két hasonló halrajos képet küldött be az ÉTF-re. A zsűri fele az egyiket a másik a másikat szerette. Én lettem az első ő a második, mert a zsűri fele mindig lepontozta az egyik képét a másikat próbálva erősítve. Nagy hiba volt és a zsűri nem is akrta elhinni, hogy Bumbi ekkorát hibázott. Szóval ez egy régi trend és mégegyszer mondom természetesen ha két nagyon erős képről van szó a kategóriájában akkor persze nem rakják ki a képet. Nem akartam kifejteni a Dolinos felvetésed, nehogy nagyképűnek tűnjek, de akkor azért leírom: 1., Mindenki tudja a Dolin roncsot, mint fotós én fedeztem fel, szegény Gulyás Zsolt is csak egy nappal késöbb tudta fotózni, mert a bokája kiment és az apartmanban feküdt, míg én elhűlve bámultam a mélyben. 2., A zsűri amennyire az első térdelős búváros-roncsos fotómat utálta, ezt az újra készített változatát imádta, még akkor is ha a térdelős modell ugye DD "lopás" volt. Egyértelműen első helyre akarta rakni (ezen lehet vitatkozni, hogy miért de ez most egy másik kérdés lenne). Viszont ott volt még az a Dolinos képem ami 5 vakuval és 3 modellel, a kezükben egy-egy rabszolga vakuval készült. Ilyen technikával képet itthon még senki sem csinált, de külföldön sem tudsz nagyon mutatni, hogy valaki körbefényelt egy roncsot. Nem tehették meg, hogy ne értékeljék, mert a kép abszolút egyedi és újszerű volt, az egyetlen hibája, hogy már túl ipari lett a sok búvártól és nem lett annyira művészi-mondta nekem utána a zsűri, amikor nem értettem miért nem ez lett az első. Muszáj volt oda adni neki a 2. helyet. Tehát szerintem nem ugyanaz a szint, mikor most azt mondta a zsűri, hogy az egyébként már unalomig fotózott halszemből csak egy maradjon és a cápás képekből is elég lesz egy kategóriánként a tízben. Dani extrém közeli cápás fotóit kevésbé szórták volna, mert bocsánat minden cápa fotóstól de azért messze van mindenki tőle és azok megint egyedi és újszerű képek. Én irigylem Bunny a te cápás fotódat is, mert az én cápás fotóimat kiszórták (sajnos jogosan) és nekem még olyan sincs mint neked, de Danié fényévekre van még a tiedtől is. Két korrekt hasonló kép ne legyen a tízben, két ütős újszerű lehet, hogy konklúziót vonjak a végére.
Ja és ez nem informatika, a művészet nem fekete-fehér azt csak a "Holt költök társasága" című filmben a kötelező irodalom könyv első oldalain próbálták a gyerekekkel ábrázolni koordináta rendszerben, de R.W. gyorsan kitépette a lapokat. Gondolom te azt nem értetted, hogy miért tette. :-))))

 294. DUPLA 2011 feb 13. 08:38  
Talán ha írtál volna egy dolgozatot a "Hogyan dolgozzuk fel egy fotos verseny kudarcait", vagy "Ha nagy az arcod, jobban fáj ha ráeesel" címmel is, azt biztos tömegek olvasták volna.
Ja, és feketeöves amatőrként jegyezném meg: ha fikázod a szponzort jövőre nem lesz mire felkészülni.:-)
 293. macok 2011 feb 13. 00:53  
A múltkori OB-n nem vettem részt. A mostanin nagyon érdekes, tanulságos volt számomra ez a fene nagy nyilvánosság, az, hogy élőben hallhattuk a zsűrit, és közben cseten tehettünk róluk megjegyzéseket. Nekem ez élmény volt. Amennyire nem volt jó, hogy egy képem pl. amelyik a második forduló után még (másodmagával) negyedik volt, hogy, és milyen érvek során csúszott le a harmadik forduló után a nyolcadik helyre, annyira jó volt, hogy legalább hallhattam, részt vehettem benne. Nem cserélném le arra, hogy a végén kiderül, hogy XXX....
 292. Bunny 2011 feb 12. 23:53  
Nem szeretnék félreértést, tényleg nem azért mondom, mert annyira érintett lennék. Egyszerűen zavar a jelenség és kész, ettől még nem fog változni a végeredmény, és minden évben zúgolódik a nép, idén sincs másképp. Csak kicsit pörgetem a fórumot mindenféle harag nélkül! Vitázunk, nem veszekedük!
Első   1 2 3 4 5 6 7
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Rocky Point (island #7)

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 33m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés