»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-03-02 XI. Búvárfotós OB végeredménye

A rekordszámú nevezést hozó versengés összetett győztese Előd László lett.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3
 108. macok 2011 már 21. 22:29  
Erősen megkésve, de végre internetközelből. Gratulálok a győzteseknek, helyezetteknek, köszönöm a gratulációt (hú, de furcsa érzés). Köszönet a szervezőknek, rendezőknek, szerintem jó ötlet volt az ingyenes nevezés.
 107. Darth-Digilog 2011 már 21. 15:53  
Akkor lehet mégis jó döntést hozott most a zsűri és Thomas ontja majd a jó képeket. :-)
 106. OG-Lee 2011 már 21. 15:20  
hát pont erről beszéltem... Szép gesztus.
 105. Zook 2011 már 21. 14:48  
Zooknak RTFM gondja akadt, kivette a becsillanó szemcséket. És nagyon hálás volt pl RM elnök úrnak (és DT zsűrielnöknek), mert miután látták, hogy egy kezdő vétett béna, amatőr hibát, RM vette a fáradságot, hogy felhívja zookot és megbeszélje vele mi is történt. És nem élből kipenderitette, hanem lehetőseget adott neki, hogy a képet (a buta változtatásoktól mentes) eredeti formájában a falra akaszthassa. Köszönet erte, nagyon jó érzés volt első alkalommal a falra kerülni!

ps: ráadásul a kép jobban is mutatott úgy, ahogy volt, a medúza mint idegen űrhajó lebegett a csillagos égen.

(mindezt csak azert írom le, mert dd névszerint emlitett. másrészt meg azért, hogy milyen nagy lökest tud adni egy amatőrnek-kezdőnek, ha a nagyok felkarolják es segítik. Ki is penderíthettek volna, a szabályok értelmében mindenképpen.)
 104. Darth-Digilog 2011 már 21. 12:55  
Persze Thomas, csak nem mindegy hogy milyen és mekkora részletek. Zooknak volt ebből egyszer kisebb gondja, hogy feketébbre vette a kép hátterét normális mértékben, de persze a becsillanások nagy része így eltűnt. Az ÉTF pedig szólt érte. Végül megegyeztek. Az kis mértékű hozadéka volt a kis mértékű beavatkozásnak. Nem mindegy, hogy valakit megmaszírozunk vagy agyonnyomunk ha már szereti a társaság a hasonlatokat. Egyébként pedig bocs hogy a te képeddel példálozok, szerintem te nagyon kulturáltan és megértően álltál a dologhoz, az pedig nem lenne illő, hogy valamit visszavonjon a zsűri és nem hinném  hogy akarnák, még ha a jó szándékuk talán nem azt az üzenet is hordozta mint amit ők akartak elérni.
 103. Thomasbuvar 2011 már 21. 12:30  
Csak zárójelben jegyzem meg, ha csak minimálisan is változtatsz PS-ben a beállításokon, a képen bizonyos részletek "láthatatlanná" válnak másoknál is, de talán még Nálad is, ugyanakkor természetesen értem amit írsz.
Ha a szervezők úgy gondolják, hogy ez a helyes, én utólag is szívesen lemondok a különdíjról...
 102. Darth-Digilog 2011 már 21. 11:27  
írhatnám azt, hogy Bunny csak a megnyilvánulása -és ebben lehet tévedek- DC-snek tűnt. Mivel ő képviseli mint tulajdonos a DC-t és versenyeket szervez stb illetve a kicsit vehemensebb hozzászólása olybá tűntette fel mintha az nem egyéni érdekeket, ötleteket hanem mint a tapasztalt versenyszervezőt takarná. De akkor képzeletben olvassátok Bunnyként. Egyébként azért is írom DC-nek, mert nem a Bunnyval van bajom, én szeretem és tisztelem azért amit csinál, főleg hogy tudom mennyire szívén viseli ő is a fotós fórumot, hanem inkább azzal van bajom, hogy mint írtam rám is rossz hatással van kicsit sajnos a DC mert észrevétlenül én is kezdem a gyengébb képeket értékelni, ami nekem nem jó. A Bunny is sokat küzd azért, hogy szakmai legyen a fórum, mert sokaknak ez sem fontos, de ez egy olyan hozzászólása volt ami szerintem nem pozitiv a fejlődéshez vezet és még szerintem túl is mutat az ő hozzáértésén a fotózáshoz. Ez meg senkinek sem jó aki fotózni akar jobban és nem PS-el feljavítani a közepes vagy gyenge képét. Ez egy nagyon szakmai kérdés amiben a Bunny nincs úgy benne, ezért is írtam, hogy nem fotós, hanem mint már valaki írta a számítógépekhez ért. Szóval ezért a DC.
Mellesleg Thomas képére visszatérve a fele kép eltűnt a képről, az eredetin voltak dolgok amik most nem látszanak, ami Bunny szerint sem megengedhető, hiszen hozzátenni elvenni szerinte sem lehet. Vannak zsűritagok akik rossz lépésnek tartják a különdíjat és kezdek velük egyetérteni, egyszerűen csak ki kellett volna zárni, mint nem megengedett túlzott PS használat, mert akkor lehetett volna különdíjat adni annak a képnek is ami halat ábrázolt a makró kategóriában. Arra hivatkozni meg, hogy ez nem egy természetes fotós bajnokság volt szintén nem zavart senkit, miközben igaz a nevében nincsen benne, de egy hal kategóriában vagy makróban vagy úgy általában végignézve a képeket természetfotókat láttunk, tehát megint egy nem végiggondolt ötlet volt.
 101. pygmy 2011 már 21. 06:53  
Most sem értem, miért DC-zel. Még magamra veszem.
 100. Darth-Digilog 2011 már 20. 18:04  
Elche. Azt hiszem ez a kettő mondat üti egymást, tehát ne csak az egyiket vedd alapul:
1.: Nem külön kategória kell, hanem végre megérteni, hogy a XXI. században nem XX. szabályok kellenek.
2.: Ez persze az én magánvéleményem, nem feltétlenül igaz.

Az egyes számú mondat nem véleményt tükröz ebben a formában. Remélem egyetértünk.

És volt még egy előzménye a dolognak amikor Bunny nem értette meg, hogy egy profi verseny szabályai között miért nincs lefektetve az is, hogy a zsűri milyen értékek és módszerek szerint fog pontozni. (ugye a két cápás képe közül csak az egyik maradhatott) Ott is kicsit erősebb fogalmazást kapott a zsűri, talán túlmutatott a sima vélemény nyilvánításon. Az nem baj ha a DC versenyek nagy részint közös, az olvasokkal megbeszélt szabályok szerint működik, hiszen ez magunknak szól és a magunk örömére és okulására történik, de meg kellene végre érteni :-), hogy az OB és a profi versenyek nem Bunny hanem inkább szakmai alapokon történő zsűrizés alapján történnek. Ezt sem én kezdtem és ez sem volt elegáns. AZ OB NEM DC és a DC tehet és tegyen is javaslatokat, csak ne követelődzön.
 99. pygmy 2011 már 19. 17:06  
Nono! A következő OB-ra készülök! Jó helyen van ez itt:P
 98. elche 2011 már 19. 16:56  
Ez nyugodtan mehet a fotós fórumba is akár.:)
 97. pygmy 2011 már 19. 16:52  
Huhh, a heves viták után jól esett kiszellőztetni a fejem:P A kölökkel sétáltam vagy két órát.
Nos, szvsz folytathatjuk a műhelymunkát:) Pl. én vettem még egy gépet, egy még brutálisabb kompaktot, mint az előző volt. Majd sztereoban nyomom, vagy jó lesz tartaléknak.
Viszont van egy nagy gondom. Az előző gépemre fabrikált szuper makro lencse erre kicsi:(
 96. elche 2011 már 19. 16:29  
Még mielőtt elmegyünk a szabad világba, itt van Bunny hozzászólása, ami ugyebár valaki szerint sárba tiporta, értékelenné tette a zsűri és a szervezők minden munkáját és erőfeszítését:
"Nem külön kategória kell, hanem végre megérteni, hogy a XXI. században nem XX. szabályok kellenek. Senki nem várja el manapság, hogy csak az az igazi fotó, ami előtt percekig mozdulatlanul ül az alany, mint ahogy a diát kell beadni és hozzá sem nyúlhatunk szabály sincs már. Emlékszem pár éve még a digi gépekkel készült képeket lenézték, a photoshop az ördög műhelye volt, most pedig mindenki használja és élvezi, mégis ragaszkodunk olyan dolgokhoz amihez szerintem nem kéne.

A legjobb módszer szerintem az, ahol a külön kategória a módosítatlan, ahol nincs vágás és módosítás, a többi kategóriában viszont pedig lehet mindent kivéve rátenni-kitörölni, vagyis az az út amit a mi versenyeinken is képviselünk, és mégsem photoshopverseny és agyonmódosított képek kerültek beadásra, sőt.  Szerintem az, ami jelenleg a magyar fotós versenyen szabály az olyan magyaros megoldás, sikerült megint két szék közül a pad alá kerülnünk. Ez persze az én magánvéleményem, nem feltétlenül igaz.

De thomas képe valóban rávilágított erre és talán 2 év múlva másként gondolkoznak a szervezők. Ugye a szabályok miatt ki kellett volna zárni egy igazán jó, kreatív képet amihez még a zsűrinek se volt szíve, így csináltak egy kategóriát neki. Salamoni döntés volt, és őszinte meglepetést okozott - méghozzá pozitív meglepetést, én már elkönyveltem hogy megy a levesbe a kép."

Kiemelném ezt a mondatot: "Ez persze az én magánvéleményem, nem feltétlenül igaz."
Itt nem empátia hiányáról meg porba alázásról volt szó. Sem akkor, sem most. Itt csak arról van szó, hogy felvet egy kérdést (méghozzá egy olyan kérdést, amit maga a zsűri is csak külön kategória kreálásával tudott megválaszolni, hogy jól-e vagy rosszul, döntse el mindenki magának), amire ad egy alternatív javaslatot, módosítatlan illetve "mindent bele" kategóriákkal. Hozzátéve, hogy nem feltétlenül van igaza.

Ezen meg lehet sértődni, de a nagy helyzet az, hogy azok a rangos nemzetközi fotósversenyek, amiknek a képeit számtalan helyen előrángatjuk, mert kreatívak, újat mutatnak, izgalmasak, igen gyakran a Bunny által felvetett szellemben írják ki a szabályokat. Tőlem az vitatkozik ezekkel az "értéktelen online képgyűjtő versenyekkel", akinek csak kedve van, nekem nem fáj, én nem vagyok fotós, nem mérhetem magam sem Előd Lászlóhoz, sem Keri Wilkhez. Csak a helyzet az, hogy a búvárok, a fotózás iránt érdeklődők többsége jellemzően ezekről a versenyekről hall, nem csak nálunk, hanem máshol is a világon. Ezek a versenyek mindenkire hatással vannak! Az OB-ra is. Hiszen már két kompakt kategória van, hiszen színvonalas informatikai hátteret kapott, hiszen online képfeltöltés és zsűrizés van, mert ha ez van a nagyvilágban, itt miért ne vennék át azt, ami ma elfogadott és hasznos. És szerintem ez így van jól.

És ezek után nem történt semmi más, mint hogy megint felmerült egy problémás kérdés, ami nyilván megoszt zsűritagot is és versenyzőt is. Tehát nem Bunny kreált ide egy "ügyet", hanem csak reflektált egy tőle független ügyre, amiről más is véleményt nyilvánított már. A történet ennyi. Én most nem nyilvánítok erről semmilyen véleményt mint néző vagy fotósverseny résztvevő, de igenis megvan minden jogom ahhoz, hogy véleményt nyilvánítsak mint alkalmankénti szervező. Hiszen pont úgy, mint az OB-szervezők, mi is követjük a trendeket. Ki tudja azt ma még, hogy két év múlva az OB-n nem lesz-e kreatív kategória? És ki tudja, mi nem fogunk-e a nyári versenyben valami újdonságot bedobni? Nekem személy szerint eszemben sincs beszólni az OB-nak, Bunnynak se lehet ez célja, az idén is elég erősen népszerűsítettük minden szinten. Szóval szervezőként ez nekem igenis egy izgalmas döntési helyzet, és figyelem, hogy oldotta meg más, és elgondolkodok rajta, én mit tettem volna, ha a zsűri ilyen ügyben fordul hozzám, mint szervezőhöz. Ezért engem nincs miről meggyőzni az elmúlt versenyt illetően, nem is fogok vitázni arról, hogy kit aláztunk mi meg (a felvetés is nonszensz), szóval nem reagálok komolytalan megjegyzésekre. De a jövőt illetően minden érdekel, amiben mi, mint DC jobbak, aktuálisabbak, emberközelibbek lehetünk versenyszervezés terén. Ennek persze már semmi köze az OB-hez, aki akar, megkeres vele és elmondja. És ettől függetlenül mi magunk is jártatjuk az agyunkat, de ha ezt nem bírja el a nyilvánosság, akkor egymás közt.
 95. OG-Lee 2011 már 19. 14:37  
Hát ha ezzel ár, nem is akarok érteni hozzá.
 94. Garfield33 2011 már 19. 14:15  
Ez a hozzánemértés engem is elgondolkodtatott.
Lehet, hogyha mi is értenénk a fotózáshoz, akkor mi is lenéznénk a fakezű amatőröket? Talán mi lehetnének a legnagyobb orcájú farkincák a DC-n?
De sajna nem tudunk fotózni...
 93. áááááávadász 2011 már 19. 13:45  
"A nem hozzáértők pedig több tisztelettel üzenjenek nekik. Szerintem megérdemlik, valamit letettek az asztalra."
ebben egyet értek, és a magam részéről azt gondolom, hogy a nyúl nem beszólni akart nekik (én nem ilyennek ismertem meg), hanem egyszerűen csak it-s, akik kevés empátiával bírnak.
talán amikor leírta a véleményét nem is gondolt, hogy ez másoknak hogy fog esni. ilyen már velem is nem egyszer esett meg, hogy a mondandóm végén bután néztem, hogy a másik miért húzza az orrát. de gondolom ezt a nyúl és a zsűri személyesen is megbeszélik, vagy tán már meg is tették.
az pedig, hogy merre megy a művészet, azt szerintem a közízlés határozza meg. az a kérdés, hogy a ps-ezett képeket szereni fogja-e plebs, vagy sem. minap láttam egy képet, ahol a cápát egy halraj kergeti, és be akarja kapni. nekem nagyon bejött, de ez csak 1 fő.

 92. pygmy 2011 már 19. 13:26  
A következő ob-n is indulni fogsz? Nem gondolod, hogy már a zsűriben a helyed? Bunnyt ezek szerint előre kizárják, egész jó esélyekkel indulhatnának mások is:)
Lord pygmy, aki a maga részéről utál minden PS-t, főleg, mert nem ért hozzá (ahhoz sem)
 91. Darth-Digilog 2011 már 19. 13:23  
Ez nem technikai kérdés, inkább hogy a fotózás művészete merre megy el. Lehet hogy csak a műfotók ideje fog eljönni, de én remélem nem, hanem az egy másik ága lesz a fotóművészetnek. De bárhogy is lesz, addig is a művészeknek az a feladata, hogy védjék az értékeket. A nem hozzáértők pedig több tisztelettel üzenjenek nekik. Szerintem megérdemlik, valamit letettek az asztalra.
 90. Darth-Digilog 2011 már 19. 13:19  
Pygmy! Veled egy élmény vitatkozni. Tényleg örülök, hogy megértetted a másik oldalt.
Azoknak akik hiányolják a szervezők hozzászólását, mondanám, hogy van amikor annyira bántó egy sértés, amikor tök ingyen dolgozol csomót azért, hogy utána fikázzanak, hogy nem is akarsz hozzászólni. Csak bánt és kész. Hihetetlen, hogy ennyi emberben nincs semmi empátia. Divefoto is megmondta, hogy nem vagyok jó emberismerő, mert mindenkit sokkal pozitívabbnak látok mint amilyen, és mindig azt hiszem, hogy az emberek megértik a dolgokat. De csak kevesen.
És mindig belemegyek ilyen vitákba, pedig nem kellene. Ezt meg nekem kellene belátnom. Többek között. :-)
 89. áááááávadász 2011 már 19. 13:17  
szerintem a legviccesebb az egész vitában, hogy csak idő kérdése, mikor lesz a nyúlnak igaza.
5, 10, 15 év? egyszer a technikai ide is be fog törni, ahogy a filmes gépeket is elsodorta.
 88. pygmy 2011 már 19. 13:13  
Végül is miért ne? Nem vagyok egy Giordano Bruno típus. Fene a nyulat, igazad van!
pygmy, a nemes jellem


 87. áááááávadász 2011 már 19. 13:13  
én már csak ilyen népszerűség hajhász vagyok...
az óvatos fogalmazásra intés részedről már-már groteszkbe hajlik.

 86. áááááávadász 2011 már 19. 13:10  
anélkül, hogy a nyulat védeni akarnám: lehet, hogy nem egy profi fotós, bár van egy-két (szerintem) jó képe (amit véletlenül még értékeltek is az ob-n), de mégis csak tett valamit ő is a magyar vízalatti fotózásért. emlékeim szerint van egy pár olyan fotós, aki innen indult, itt versenyezgetve fejlődött. lehet, hogy ez durva csúsztatás részemről, és a dc fotósversenye, és közössége (!) nélkül is (melynek része vagy te is) ugyanezt elérték volna.
az pedig, hogy az általad említett nagyokat mennyire bántotta a nyúl véleménye, jó lenne tőlük hallani, mert számomra ez így picit vicces. nem mindenki akad ki mások véleményén .van, aki meghallgatja, és leszűr belőle bizonyos dolgokat, ad abszurdum még be is épít belőle valamit a sajátjába.
 85. Darth-Digilog 2011 már 19. 13:00  
De. Csak nem neked és nem itt. De szerinted ehhez mit tudnának szólni? Ez kicsit kezd arra hasonlítani, hogy hát igen igazad van, de nem mondom mert ki mert akkor le kell írnom, hogy nem volt. Pedig ez hidd el sokkal nemesebb jellemre vallana, aminek egyébként nem gondolom hogy hiányában szenvednél.
 84. Garfield33 2011 már 19. 12:59  
(... és miután meghallgattad, hogy miért is jó az ő bora, azonnal elkezd ízleni?)
 83. Garfield33 2011 már 19. 12:57  
Mondd, DD, te tényleg nem veszed észre, hogy az a baj, amit mondasz, hanem ahogy mondod?
 82. Darth-Digilog 2011 már 19. 12:57  
Huhhh! Belenyúltál. Megint egy populáris hasonlat. Szeretem a borokat és pontosan tisztában vagyok vele mennyire értek hozzá és mennyire nem. Van borász barátom is, és elmondom a véleményem mi izlik mi nem, de nem oktatom ki. Inkább meghallgatom ő mit mond és megpróbálom megérteni mit is jelent. Tudom, hogy a tudásom ismeretem kevés ahhoz, hogy mindent értsek de foglakozom a dologgal. Ez az inteligens emberek reakcíója szerintem. Nem az én már ittam két üveg bort és tudom, hogy csak a félédes a jó. Van ilyen is. Idő és tanulás. Utána lehet erőteljes vélemény, addig csak óvatos fogalmazást illik tenni.
 81. pygmy 2011 már 19. 12:56  
Most, ahogy így írod, van benne valami...
De abban is, hogy volt egy verseny, ami után az egyik aránylag sikeres résztvevő elmondta, hogy mit gondol bizonyos dolgokról. Egy másik kicsit jobban sikeres résztvevő meg nem értett vele egyet.
A zsűri és a szervezők véleménye még nem hangzott el:)

 80. Luciferin 2011 már 19. 12:54  
Sánta ez a ló!
Csinálj jobbat....
:-)))))))))))))
 79. pygmy 2011 már 19. 12:51  
Ööö, ezt a kutyafalkát nem értem. Itt független individumok beszélgetnek erről-arról:P

 78. Darth-Digilog 2011 már 19. 12:50  
Ha mondjuk te lennél a Násfay Béla vagy mondjuk a Selmeczi Dániel és elég sokat tennél a magyarországi víz alatti fotózásért, és egy hozzád képes no name fotós azt mondaná megragadtál a múltban és nem értesz a szakmádhoz, lehet hogy máshogy értékelnéd a hozzászólást. így csak az empatikus képességeidre apellálhatok. De azért arra jók voltak, hogy ingyen lehetett nevezni és el tudtad valahova küldeni a képeidet, megjelent egy csomó helyen egy csomót dolgozhattak rajta, miközben neked csak hára kellett dölnöd a székedben és elküldened néhány képet. Utána még leócsárolhattad azt aki megvédi őket, ez aztán a teljes élvezet. Hát igen, én ezt nem értem. És azt sem te miért nem érted.
 77. áááááávadász 2011 már 19. 12:48  
nem szeretek kutyafalka tagja lenni, mégis pár kérdést feltennék:
szereted a borokat?
van róluk saját véleményed?
esetleg pincészetekről is?
van amelyikkel szemben még kritikát is meg tudsz fogalmazni, hogy mit kéne másként csinálni?
szerinted ezt csak akkor teheted meg, ha már készítettél bort?
 76. Balage 2011 már 19. 12:47  
Nemáááááá!  Most abbahagynátok????  Épp kezdtem élvezni az ebéd utáni  szemizommozgatást! ;o)
 75. pygmy 2011 már 19. 12:42  
Szerintem válaszoltam.
Amennyiben mindenki sértő megfogalmazásnak venné a képekről alkotott kellemetlen, de jobbító szándékú véleményedet mondjuk egy havi fordulóban, elég kevesen lennének itt fotósok.
Kicsit (nagyon) kívülállóként egyébként nálam nem Bunny véleménye volt gázos, hanem az indulatos reakció:)

Jaj, Te közben már lezártad. Akkor ez stornó:)
 74. Darth-Digilog 2011 már 19. 12:40  
Ha nem vitatja senki akkor lezárhatnánk a vitát. Egyetértünk abban, hogy ez a mondat sértő volt és akkor mehet  minden tovább. Vonjuk le a konzekvenciát és folytatódhat a DC-s élet. Ha megint lesz valami ami szerintem rossz irány majd megint odadörmögök. Ennnyi. Nem az itteni képekkel és fotósokkal van bajom, csak a rossz irányokkal vagy a túlzásokkal csak. Köszönöm a vitát. Jól esett, én szeretem. :-)
 73. Garfield33 2011 már 19. 12:36  
Igazad természetesen neked.
Mi csak a legnagyobb alázattal a labdákat dobáljuk fel...
 72. pygmy 2011 már 19. 12:34  
Persze, ezt senki nem vitatja. Szemből, átlósan, homogén háttérrel és aranymetszéssel:)
Ööö, a szekértáborokat próbáljuk összeboronálni, mint pl. DD-k és nem DD-k, profik és amatőrök:P
 71. Garfield33 2011 már 19. 12:34  
Már régóta próbálgatjuk. Ennyire futotta...
 70. Darth-Digilog 2011 már 19. 12:33  
Igazad van, ezentúl a paciens mondja meg a fogdokinak, hogy is kell a fogat rendbehozni. Van az a populista réteg is ebben az osrszágban Garf, aki mindig talál egy hasonlatot, ami igaz kicsit sántít de a tömegnek tetszik. Most neked ezt sikerült precízen eltalálnod ezzel a mondatoddal. De én írtam rá egy másikat és akkor most kinek van igaza? Hmmm? :-)
 69. Darth-Digilog 2011 már 19. 12:30  
Sikerült megint nem rátapintanod a lényegre, és nem válaszoni a feltett kérdésre. Tehát vehetjük-e a bátorságot, mi DC-s fotósok, hogy nagy tapasztalatú a szakmát mélyen ismerő és csináló embereket így letámadjuk és degradáljuk azzal, hogy azt írjuk róluk, hogy megragadtak az előző évezredben? Nem véleményt írunk, hanem sértőn fogalmazunk. Tehát, elfogadjuk-e hogy miközben mint DC-s fotós társaság próbálunk segíteni egymásnak a jobb fotók kedvéért vagy csak just for fun, de elismerjük, hogy léteznek a szakma nagyjai és azért az ő véleményük ha nem is megkérdőjelzhetetlen, de mindenképpen megfontolásra érdemes és amikor nem értünk velük egyet akkor figyelünk a fogalmazásra, mert lehet hogy csak a tudás hiányunk miatt nem értjük miről is beszélnek? Na erről szeretném a véleményedet elolvasni!
 68. áááááávadász 2011 már 19. 12:29  
azé a dc is fejleszthetné dd vitakultúráját/stílusát. már csak a hatás ellenhatás miatt is.
asszem hamarabb közelednének az álláspontok...
 67. Garfield33 2011 már 19. 12:28  
Hú, de ismerős mondat: "Ezért lenne jó ha a DC nem oktatná ki az OB szervezőit. Akkor legyen ez az első iratlan szabály". Átültetve a hétköznapokra: A sajtó ne mondjon véleményt a legmagasabb grémiumok dolgairól. Talán annyi a különbség, hogy erre már írott szabály is van...

 66. Garfield33 2011 már 19. 12:22  
Én is elgondolkodtam azom, hogy milyen, a széles néptömegek ízlésvilágára romboló hatással bírhat egy olyan kiállítás, amit nem vérprofi jegyez, de ettől függetlenül az a sok ferdehajlamú marha (az igénytelen közönség) mégis elmegy rá és a tetejébe tetszik is neki...
 65. pygmy 2011 már 19. 12:21  
És mi van, ha Bunny nem DC minőségben "oktatta" az OB szervezőit, hanem egyébként mint sikeres OB résztvevő elmondta a véleményét? :)
Persze ha nem így volt, akkor csináljunk belőle pörköltet!
 64. Darth-Digilog 2011 már 19. 12:20  
Luciferin! Ez tetszett. Tényleg.
 63. Luciferin 2011 már 19. 12:17  
Most mit akartok DD-től? Nyilván egy művész maximalista, és ez így van jól.
Amúgy amikor olyanokat írunk, hogy a DC fejleszti a fotó kultúránkat abba nyilván DD (is) benne van...
 62. Darth-Digilog 2011 már 19. 12:16  
Ezért lenne jó ha a DC nem oktatná ki az OB szervezőit. Akkor legyen ez az első iratlan szabály, utána beszélhetünk a többiről. Vagy ezzel nem értesz egyet?
 61. Garfield33 2011 már 19. 12:10  
pygmy, szerintem tök igazad van (leszámítva természetesen azt a 3 kijelentésedet, ami nem fedte a Szentírást)
 
 60. pygmy 2011 már 19. 12:10  
Azért kalandoztam messzebb az eredeti véresen komoly témától, mert Te bedobtad megint a közízlést, meg a mindenféle klubbokat.
Most lehet nagyot tévedek, de szerintem a dc erősebben formálja a közízlést, mint mondjuk egy ob, vagy egy kiállítás. Nagyobb ugyanis a közönsége, szvsz. Olyan ez, mint a királyi tévé kulturális műsorai vs a retek klub búlváros cuccai:)
A szakma amott van, itt meg a tömeg. Ebbe azt is beleértem, hogy nem direkt a fotók miatt látogat ide valaki, hanem ismerkedik a búvárkodásssal, a helyszínekkel, stb.
Szóval csak tessék itt komoly ismeretterjesztő munkát csinálni, mert a bázis itt van. A kioktatás, meg a sok veszekedés elég riasztó tud lenni, nem abban az értelemben, hogy mindenki eldobja a tokját meg a kameráját, hanem, hogy nem publikál pl.
Amit meg a szerkesztők is akarnak sokakkal, egy komoly szakmai fórum... hát, lehetett volna eddig is, csak ezek a kicsinyes veszekedések, szakmai rivalizálások, stb... nem is beszélve a sok offolóról:)
Hát kb. ennyi, vagy valami hasonló:P

 59. Darth-Digilog 2011 már 19. 11:33  
Csak akkor van ezzel gond ha már az ész osztás folyik. Mint az arachnofóbia című filmben amikor a rovarirtó köszönt a tudósoknak: Üdvözlöm a kollegákat. Kedvenc mondatom, azóta is sokszor köszönök így. Szóval az nagyon szép ha bemutatjuk egymásnak a képeket, dícsérjük vagy kritizáljuk, csak ne írjuk azt, hogy a zsűri vagy a szervezők nem haladnak a korral és begyöpösödött fotósok, miközben a DC mondja mi is a fotózás. Ha ezt nem értitek, hogy szerintem ez kritikán aluli mondat, akkor tényleg baj van és már a DC eljutott arra a szintre, hogy nem segíteni akarja a fotósokat hanem diktálni mi a trend és mi is a fotózás. Ha más lenne a fogalmazás az lenne az amiről te írtál, de ha ilyet látok akkor veszem a bátorságot és megpróbálom visszatéríteni a helyes medrébe a DC-t. Nem magamat védtem, mert sem szervező sem zsűri nem voltam, hanem a fotósokat, akiknek ez az életük és ezzel foglalkoznak régóta.  
A kedvét sem akartam elvenni senkinek, mert azt írtam, hogy nagyon nagy fejlődés volt a DC miatt, sokan fotóznak most már egész jól. A búvártársadalomhoz nem szóltam, mert csak a fotós fórumokon szóltam csevegni. A képeket meg nem mondtam, hogy ne publikáljátok, csak azt írtam, hogy vannak amatőr klubok akik addig szeretgetik egymást míg egy profinak hirdetett kiállítást is csinálnak a képeikből ami számomra kérdőjeles. Ez egyébként nem is az én egyedüli véleményem ezt profi fotósoktól hallottam akik sokszor fogják ezért a fejüket, de egyetértek vele. A DC-n megmutatni a képeket teljesen más. Most így hirtelen három kijelentésed sem fedte azt amit leírtam, de ha maradt még kérdés szívesen válaszolok. :-)
Első   1 2 3
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Neufeldersee

Austria (Österreich)

11/18 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.3) könnyű körülmények
max: 22m, látótáv: 4-10m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely édesvizi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés