»» ««
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Vicces

Vicces helyzetek, mókás kinézetű élőlényekről készült kép. Beküldési határidő: 2011. április 10. 21.00

Megnézem a(z) 2011 Vicces albumot. 
30 mp videósverseny filmjei


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


Első   1 2 3 4
 110. divefoto 2011 ápr 23. 22:56  
Nézd én nagyom tudom értékelni azoknak a filmecskéknek amin megszólal egy hang és információt közöl. Én ezt szoktam meg ebben dolgoztam.Jóval több munka van vele ezért az értéke is nagyobb.Számomra unalmasak azok a filmek amin csak zene van.Ilyet bárki tud csinálni néhány óra alatt.
A következő mondattal biztosan sokan nem értenek egyet velem.A kiírás nálam csak a második helyen van ha szavazok a filmekre,sokkal inkább a tudatosságot, a munkát, a tartalmat nézem és természetesen valamennyire a szakmai munkát is értékelem és úgy teszem le a voksom.
Én csak azért álltam ki a rönos film mellett mert egy film nagyon jó tud lenni ha van benn szöveg,zörejek, hangefektek.
A szöveg nekem tetszett és ez elgondolás is.Mivel ez nem egy profi verseny teljesen meg állta a helyét.Hogy a kiírásnak megfelel e vagy sem nagyon nem érdekel.Szerintem evvel sokan vagyunk így.Amelyik tetszik arra szavazok.Nem teszek egy filmet az első helyre csak azért mert a kiírásnak megfelel.
A szabályokról pedig annyit ha akadályozzák a film készítőit a jó film elkészítésében akkor meg kell változtatni azokat.
A mai rohanó világban ha nem zuhogna az információ unalmas lenne az élet.A filmezés világában ez duplán így van.
A sok vágás csak felpörgeti érdekessé, izgalmassá tenné ezeket a filmeket.Hagyni kéne a filmeseket had éljé ki alkotó kedvüket sokkal érdekesebb filmeket láthatnánk.
 109. elche 2011 ápr 23. 22:01  
Szerintem nem ugyanarról beszéltek, Zooknak inkább magával a versenynek azzal a részével van gondja, hogy itt egysnittes játszadozásnak indult a dolog, és most nem így néz ki. Az, hogy ezen túl melyik film melyik milyen, az másik kérdés. Én azt gondolom, hogy nem szívesen korlátozom senkinek túlságosan a kreativitását, ha valakinek ebben a fél percben sikerül jó kis sztorit mesélnie a megadott tágabb kereteken belül, akkor hajrá. Egyébként meg szinte havonta változik, kinek mennyi időt és energiát sikerül szakítania adott filmre, meg persze kinek mihez van kedve. Ez egy játékos dolog, én elsősorban annak örülök ha minél többek nézegetik a kisfilmeket... Az elmúlt hónapokban már született pár olyan félperces, ami szerintem igen jól sikerült.
 108. divefoto 2011 ápr 23. 21:25  
Nem egy malomban örlünk!Mindkettönknek más elkébzelése van a filmkészítésől.
Én a rönos filmen elmosolyogtam magam és a dekóbólyáson is evvel nálam  a két film elérte célját. Sajnos a többin a szemem se rebbent.De könnyen lehet hogy bennem van a hiba!
 107. pygmy 2011 ápr 23. 17:14  
Igaz.
 106. elche 2011 ápr 23. 17:05  
A narráció azért ebben az esetben egy kész hanganyag volt, ami azért nagyon más, mint ha napokon át tartó utómunkáról, szerződtetett színészekről lenne szó. A fő limitek (egy merülés során készüljenek a felvételek, max. 4 vágás) azért elég szűk mozgásteret jelentenek, és hogy aztán ebből ki mit hoz ki, kedv és elszántság függvénye... Én igazság szerint kedvelem a jóféle vágás nélküli snapshotokat, de azt is tudom, ritkán jön össze ez úgy, hogy hatásos is legyen.
 105. Zook 2011 ápr 23. 16:20  
ok divefoto igazad van a narracio tenyleg fontos de sztem ez a dcsfilmesharmincszek verseny kisse tulnotte kereteit es egyre abszurdabba valik. eredetileg ez nem felperces snapshotokrol szolt? egysnittekrol? mert olyat csinalni, ami felpercben megel, olyan snittet tenyleg bazinehez. ehhez kepest mar ennyi meg annyi vagas, zene, narracio... van igy ertelme a felpercnek?

persze no hard feelings, csak egy outsider cseveg bele, siman lathatom rosszul, ugy legyen :)
 104. divefoto 2011 ápr 22. 22:49  
Nem akarok különösebben belemerülni a vélemény alkotásba a filmeket illetően csak egy filmre szeretnék reagálni.  Hiba lenne kijelenteni hogy egy filmet nem vihet a narráció.Gondoljunk csak bele kit érdekelne vagy meddig tartaná a karosszékekbe a nézőket egy olyan film amin nincs narráció? Hány filmet néznénk meg a NG csatornáján.
A ZENE MAGÁBAN KEVÉS!!
A FILM HANGJA nagyon fontos mert így egyszerre hat a nézők értelmére és érzelmére.
A kép közvetíti az alakot,az arcot,a tekintetet,a mozgást, a személyek közötti mozgást,a környezetet és sorolhatnám.
A hang arra hivatott hogy közvetítse az információkat,a kimondott szó tartalmát,a haragot,a félelmet,a hazugságot Stb..
Nagyon nehéz elkébzelni egy filmet hangüzenet / narráció / nélkül.Nyilván vannak szabályok amiket illik betartani.
A narráció szövegének teljesen szinkronban kell lennie a képanyaggal ami a Rönos filmnél vicces formában jelenkezik szépen passzol dolgozott vele a készítője ezért én a  legjobbnak gondolom./ Persze ez csak az én véleményem / Tetszik hogy végre valaki üzen a filmjével valamit.Nagyon nehéz utólag szöveget írni egy leforgatott anyagra mert ez pont a fordítottja a filmkészítésnek.
Arra gondoltam a film nézése közben ha most erre a szövegre kéne leforgatni a képanyagot micsoda jó kis filmet lehetne kerekíteni belőle. / persze így sem rossz /
Egyébként a jellemző az hogy a hang általában nem tudatosul a film nézése közben inkább a kép és a hang egyetlen benyomássá olvad össze.
Szerintem a filmes szekembereknek is nehéz a filmhang és a kép külön megfigyelése és elemzése első látásra.
Többszöri megnézés után lehet külön kölön elemezni a képet illetve a hang anyagot.
Ami tetszett..
Tetszet a hang stílusa lejtése mert teljesen rendben van a kép anyagával.
A szövege könnyen érthető az információ el jut a nézőkhöz.
A szöveg folyamatos és kiegyensúlyozott.
Amin javítani kell
A kameramozgás nem elég dinamikus néha dől.
Az áló kép ne mozogjon
Egy nagy totál nem ártana.
Nem szerencsés a szereplők hátát mutatni.
Én ugyan nem szavaztam mert lemaradtam de nálam mindenképp ez a film volt a befutó.

/Gratula a készítőnek /

 103. macok 2011 ápr 22. 19:03  
Testi fogyatékos nőciről szobrot készíteni ruha nélkül... :)
 102. Garfield33 2011 ápr 22. 12:14  
DD csak 2D-ben szakember, 3D-ben nem. Így aztán ne is kérdezzük szoborról. Bár tény, és a hölgy (vénusz) javára írandó, hogy élemedett kora dacára szupi kemény a melle...
 101. pygmy 2011 ápr 22. 12:06  
Majd ha a harmadikos Rajz és műalkotások elemzése tankönyv a Te képeddel kezdődik, nyávoghatsz.
Szép az. De inkább kérdezzük meg DD-t erről is!
Ja, és ha egy filmet a narráció visz el, vagy tesz mulatságossá, akkor az ide kevés. Szvsz. Ilyen szempontból az is mókás, ha egy búvár viccet mesél:)

 100. Garfield33 2011 ápr 22. 11:54  
Hogy vita is legyen.
A Renault szó szerint ki van találva, amolyan dokumentumfilmes, de van akinek épp ezért nem tetszik.
A dekós és a sügéres totál más. Az elsőhöz ötlet kellett és körítés, attól jó, a másik magában hordozza mindezt, nem is kellett hozzá semmi. Viszont szerintem a sügért épp a nem videósok értékelik (persze te ezt jobban tudod, mert látod a végeredményt) mint poént és a videósok kevésbé.
A többiben nagyjából egyetértünk.
 99. Garfield33 2011 ápr 22. 11:49  
A mílói vénusz ronda. Még keze sincs...
 98. pygmy 2011 ápr 22. 11:28  
Hja, a milói Vénusz is tök utolsó lenne az antik férfi aktok versenyén. Pedig szép szobor.
 97. elche 2011 ápr 22. 11:21  
Nekem a Renault tűnt most a leginkább jól kitalált filmnek, tetszett ahogy össze van rakva. A dekóbójás és a sügéres film jó alapötlet, az utóbbinak elég erős a témája, de kicsit talán megosztó is- szerintem a többi videós versenyzőtől jobb átlagpontot kapna, mint a nézőktől, akik között biztos vannak, akik nem vevők a morbid humorra. A békahalnál szerintem szépen összeáll zene és kép, de szerintem nem ez volt a legerősebb, leghatásosabb anyag. A dugong mindig jópofa, itt talán a technika jelentett korlátot. Az én rájám- hát az olyan, amilyen.:) Talán találhattam volna közelit rájáról vágóképnek, de más helyen felvéve, és a saját versenyünk szabályait legalább én igyekszem betartani.:)
 96. Garfield33 2011 ápr 22. 11:15  
A fotókról meg beszéljenek a fotósok....

Csak annyit, hogy pl ez a kép messze kilóg a mezőnyből, mint fotó. De a témába csak szegről-végről passzol (fájó szívvel ezért is nem tettem első helyre)
 95. Garfield33 2011 ápr 22. 11:07  
Igen, ez már régi vicc(es), hogy néha a cím nem egészen (néha nagyon nem) fedi a kiírást.
Namármost ha valaki komoly hangsúlyt helyez arra, hogy mennyire passzol a mű a címhez, és úgy is szavaz, akkor lehet, hogy lepontoz egy alkotást, ami pedig a kiírás magyarázatának tökéletesen megfelel...

A mostani fordulóban (már a videósban) a többség így vagy úgy stimmelt.
- A dugong elég mókás szerkezet, persze kompakt felvétel, ami a minőséget jócskán befolyásolja. A zene illik a filmhez, jó lehetne a félkörös megközelítés, kicsit jobban a tehénke előtt, szemben befejezve, de a kamera rettenetesen billeg.
- A rakétás bomba ötlet és télleg vicces az amúgy láthatólag jól felszerelt DIR-es fazon töketlenkedése, ezért meg is bocsátottam, hogy búvárról készült. Amit nem, az a fehéregyensúly, no meg a kamera mozgása a felszállás közben (kicsit tanácstalanul egyszer elveszi a búvárról, aztán vissza, aztán megint el, végül megint vissza... )
- Sügér fogta halacska. Nekem nagyon tetszett. Jó a cím, a zene, ahogy a kis hal tátog rá, és hát elkapni egy ilyen szitut tényleg nagy szerencse. A felvétel minősége is rendben van, de a kamera itt is billeg ide-oda, nem is kicsit.
- Renault. Mintha a NAT GEO-t láttam volna. Tipikus példája a "hogy csináljunk semmiből valamit"-nek. A felvételek jók, és a narrációval válik kerek egésszé, pontosabban gyakorlatilag attól fér bele a kiírásba...
- Hárman párban. Soxor láttam már ráját, akit körülvesznek a halak, hogy jusson nekik is abból, amit felkotor a homokból. Akár lehetne is vicces a történet, de nem hátulról, távolról és felülről. Kezdeni onnan is lehetett volna a filmet, de kellett volna szemből minimum egy közeli.
- A békahalról természetesen csak jót tudnék mondani, hisz az a sajátom  :-))
Annyit esetleg, hogy viccel kezdődik, mókás az élőlény, de a vágás nem a nagykönyvben leírtak szerint van benne. Szóval ma jócskán másként csinálnám.
- Ne felejkezzünk el OG mester filmjéről, amit kizártak ugyan (mert őkelme nem olvas versenykiírást, de remélem most egy életre megtanulta), de egy igazi röhögős videó volt. Eleve viccnek készült már a víz alatt, jó felvételekkel, jól összerakva, szuper szereplőkkel, és valszeg győzött is volna.


 94. pygmy 2011 ápr 22. 08:27  
Ööö, mókás kinézetű élőlények...
Nekem az első, és az utolsó is az. A helyzet nem vicces, de az élőlény maga jópofa.
A sor végén a két búváros film, akár a fotóknál.
Hajrá állatok!

 93. vizes 2011 ápr 21. 23:06  
a múlt hónapban kihagytam a videók véleményezését, pedig jó kezdeményezés, hogy a versenyzők véleményezik a fimeket, remélem a többi alkotó is követni fog.

Porszívó:

nekem egy kicsit egyhangú a klipp. a dugong ugyan egy ritka motívum, de nekem nem volt vicces a helyzet ... mintha egy legelő "tehenet" néztem volna. hiányzott a felvételből a spiritusz. szakmailag nem mondhatok semmit mert nem vagyok képzett operatőr, de a bemozgott részek egy kicsit zavartak ill. a kezdő és befejező hatás nekem egy kicsit sok volt.

First Launch:

a sajátról nem illik szólni

Fekete Humor:

tényleg fekete ... szegény kis sügért épp emésztik. kicsit rövid volt nekem a kezdeti felirat, ami segített volna a zene "emésztésében". érdekes helyzet ... szerencsés aki letudja filmezni, de nekem nem jött át a fekete humor. egy kis kézi fény állítás szerintem használt volna a felvételnek.

Renault reklám:

az egyik kedvencem, mert ismerem a merülőhelyet. Egy Renaut 4-t dobtak vízbe, csak aki nem ismeri a helyet az nem tudja egyből, hogy ez egy R4. Ha a felvétel egy eredeti képpel kezdődött volna az biztos feldobta volna a felvételt.

Hárman párban:

nemigen tudok mit mondani róla. szívesen láttam volna egy közelit a 3 halról, de a helyzet ezek szerint nem adta ki. nekem hiányzik a "vicces" a témából

Not the Pink Panther

ritkán szerencsés az operazőr, hogy egy ilyen ritkaságot elkapott ... mint mindig, most is hatásosan illesztette a bevezetőt a felvétel elé ... ami sajnos viccesebb mint a felvétel maga. Bár le a kalapom az operatőr előtt, hogy élőlényt választott és nem búvárt :)

A témával kapcsolatban, nem volt egyszerű eldönteni, hogy a könnyű utat válasszuk, vicces búvárral vagy szerintünk vicces élőlénnyel ... nem mindig könnyű az azonos témát kivitelezni a fotósokkal. Bár most szerintem nekünk jobban sikerült.





 92. Garfield33 2011 ápr 21. 13:34  
Most látom csak, melyik videó kié.
A dugonggal nyerni ugyan nem fox, viszont gebeggy meg, amiért láttad!
 91. Garfield33 2011 ápr 21. 13:13  
Magam is ezt említettem a 78-ban. A vicces helyzetű sügér fogta hal, mint szituáció, nagyon frankó.
De nagy a család, bármi lehetséges...
 90. OG-Lee 2011 ápr 21. 12:47  
Szerintem ez a forduló nem a tied videóban :)
 89. Garfield33 2011 ápr 21. 09:54  
A LR az más, de a diavetítésnek egyszerű optikai magyarázata van: ott fekete a keret a kép körül és az sokat számít!
 88. pygmy 2011 ápr 21. 09:53  
Egyszerű, neked mindig diavetítés módot kell választani.
 87. Garfield33 2011 ápr 21. 09:52  
Te Comandante, mi lenne, ha ide fel (meg a fotósba) ilyenkor a szavazás lejárta után visszakerülni a videós csatorna linkje. mert ugyi most kéne beszélgetni képekről, filmekről, de ha nem látszik, akkor elég nehéz.
 86. pygmy 2011 ápr 21. 09:52  
Ott nem jár kolbász és pálesz, az parancsszóra megy.
 85. macok 2011 ápr 21. 09:51  
És az mitől van hogy más (pl. rosszabb színű) a kép, ha a sima windows képnézővel nézem, más, ha elindítom benne a diavetítést (akkor jó), és más, ha a böngészővel társítom a képet, és abban nézem meg? Sőt, még a LR design és preview ablakában nézve is kicsit mások a színek.
 84. Garfield33 2011 ápr 21. 09:50  
és még azt sem mondhatják, hogy családi szavazás...
 83. pygmy 2011 ápr 21. 09:47  
Aha. Utána kocsiba pattanok, és végigjárom az összes szavazót, és az ő gépeiket is szinkronba hozom a sajátommal arra az időszakra, amíg pontoznak:) Mellesleg így a jutalom kolbász és pálesz is azonnal jár a helyszínen az 5 pontért.
 82. Garfield33 2011 ápr 21. 09:44  
Okos ember DC-s méretre kicsinyíti a képet, ha fel akarja tölteni, és kellően le is butítja. Így a húsvéti szerkesztő motorja nem kurranja el neki  :D
 81. elche 2011 ápr 21. 09:42  
Hát erre mit mondjak? Nagymenő fotós barátunk képfeltöltésnél vette észre, hogy óriási eltérések vannak az elkészített, aztán a feltöltött kép között. Megküzd ezzel a problémával mindenki.
 80. Garfield33 2011 ápr 21. 09:39  
Nekem ugyanez a helyzet, 4 különböző gépen 4 eltérő kép.
Nagytudású kollégáknak van kalibrátora, de szerintem az is megoldás a mi szintünkön, hogy egy képet (ami megvan papíron is) összehasonlítod az otthoni meg a munkahelyi monitoroddal is, és próbálod szinkronba hozni legalább egymással (fényerő, kontraszt, színhőmérséklet). Lehet, hogy jó nem lesz, de legalább egyforma  :-)
 79. pygmy 2011 ápr 21. 09:33  
Na ez az én egyik bajom az ezer közül. A benti gépemen teljesen sötét, jobban is néz ki, mint pl. az otthonin. Mit tanácsoltok, mert nem az első eset, hogy szivat a munkahelyi gépem. Mit kellene és hogy állítani a laptopon, hogy alapból normálisabb legyen a fényerő?
 78. Garfield33 2011 ápr 21. 09:18  
Ha az, amire gondolok, akkor még akár első is lehet.
Mellesleg a képed nálam dobogós, és még dobogósabb lett volna, ha egy kicsit sötétebb

 
 77. Garfield33 2011 ápr 21. 08:46  
Ez minden versenyen így van, DC-től az OB-n keresztül a VB-ig.
 76. pygmy 2011 ápr 21. 06:56  
Ühüm, sőt videó is van. Azt sem ismerted fel annyi remekmű közül, igaz?
 75. pygmy 2011 ápr 21. 06:55  
Ebben biztos vagy?
Mondjuk, ha hivatalos helyről is megerősítenék, akkor talán beszólnék.
 74. aron5 2011 ápr 20. 17:13  
nézd, ha kiszúrja, hogy valaki festménnyel nevezett, gyanakodni fog...
 73. Garfield33 2011 ápr 20. 16:57  
Amúgy beszólhatsz, DD nem tudhatja még, kié a kép, amikor értékel.
 72. Garfield33 2011 ápr 20. 16:56  
Mé, van fenn neked is képed?
Ennyi vacak között fel sem tűnt  :-)
 71. pygmy 2011 ápr 20. 16:26  
És ki fog értékelni? Mert ha DD, akkor még nem szólok be neki a Sanctum miatt.
 70. Bunny 2011 ápr 20. 16:21  
És iszonyú szoros a mezőny. Ja, ezt már mondtuk :)
 69. Garfield33 2011 ápr 20. 16:04  
és ma még le is jár a határidő...
 68. Bunny 2011 ápr 18. 19:19  
Fura, de magam is úgy látom a videókban most jóval több volt. Hiába, fotóval egy vicces pillanatot elkapni a víz alatt úgy tűnik nehezebb, mint egy poénos videót csinálni.
 67. Balage 2011 ápr 18. 18:19  
Megtörtént... :o)     Nem lesz egyszerű helyzete az értékelőnek! Nagyon vegyes a felhozatal.  
 66. elche 2011 ápr 18. 17:07  
Mivel kellően szoros a havi verseny (fotóban is, videóban is), mindenkit lelkes szavazásra buzdítok...
 65. Darth-Digilog 2011 ápr 15. 17:36  
Na szerencséd, hogy öregapádnak szólítottál!
 64. Zook 2011 ápr 14. 21:08  
en is lattam vidamat (sot, zorro is, e mufaj atyja), csak mire elkuldtem volna, mar ott is mar kuldott vki mas. ezert en is mast kuldtem.



 63. Garfield33 2011 ápr 14. 20:17  
Ha veled (vagy a vakuiddal) kellene szembenéznem, nekem is sírásra görbülne a szám, nyugi.
Illetve... ha éppen sört hoznál nekem, az más.
 62. Balage 2011 ápr 14. 18:29  
Én csak szomorút láttam papagájhalból!  Vagy ezt váltottam ki belőle? :D
 61. Garfield33 2011 ápr 14. 11:30  
(ez máskor is így van, csak a fotósok tagadják  :-)  )
Első   1 2 3 4
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Kanyon

Egypt, Red Sea

7/14 db alapján:érdekes(átlag: 3.9) átlagos nehézségű
max: 51m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülészátony merülés üreg vagy barlangkorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés