»» ««
BoGyesz hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4 5 6 7 8
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-03-06 Elsüllyesztenék a süllyesztést
17. BoGyesz Ugrás 2012 máj 10. 08:08  
Ezen az oldalon elég jó belső képek is  vannak: http://www.diveadelaidewreck.com.au/5th-day.html
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
33520. BoGyesz Ugrás 2012 máj 10. 06:18  
Üdv mindenkinek, ezer éve nem írtam ide, de most frissítettem a merülőhely adatbázist az HMAS Adelaide roncsával. Az egyik legjobb roncs amit valaha láttam, főleg azért mert csak egy éve süllyedt el és teljesen jó állapotban van (még).

Közben megtaláltam a hajóról szóló cikket, oda is bemásolom a beszámoló kicsit hosszabb változatát.
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-03-06 Elsüllyesztenék a süllyesztést
15. BoGyesz Ugrás 2012 máj 10. 06:16  
Ezt a hajót pont egy éve süllyesztették el Sydneytől északra, Avoca beach mellett és direkt a búvároknak vágtak az oldalára rengeteg nyílást, hogy viszonylag egyszerűen be lehessen hatolni. (búvár szaknyelven penetration) A HMAS jelentése Her Majesty's Australian Ship és az utóbbi harminc év mindegyik konfliktusában részt vett, ahol Ausztrália jelen volt. Ha az angol elnevezést lefordítom magyarra, akkor ez egy irányított rakéta fregatt (guided missile frigate) és 138 méter hosszú.
A hajót az elmúlt egy év alatt teljesen benőtte a korall és szinte alig lehetett fémet látni a külső részen. Elkezdték belakni a mindenféle halak, rákok, polipok és sokfajta más élőlény. A legelső felderítendő hely a híd volt, ahol még ott volt a kapitány ülőhelye, a műszerek egy része és a fedélzeti telefon. Ezen túl behatoltunk még a felső fedélzet nagyobb helységeibe is, de annál tovább nem mentünk, mert nem volt nálunk megfelelő felszerelés.
Két veszélyes dologra kellett figyelni. A süllyesztés előtt nyitva hagytak több ajtót, amiket most a víz alatt az áramlat csapkod mint valami huzat, és nem ajánlott egy mázsás acélajtó útját állni, amik a két csomós áramlat mozgatja. A másik pedig, azok a nyílások voltak, amiket a hajó oldalán vágtak. Ezeken a nyílásokon keresztül most a víztömeg áramlik át a hajón, de vigyázni kell, mert egy-egy nyílásban olyan erős az áramlat, hogy az könnyedén beszippantja a búvárt.
Két merülést hajtottunk végre, ami kb kétszer 30 perc fenékidő volt, plusz az emelkedés és a dekó. Nitrox ajánlott.
Találtam közben egy rövid videót, valamint a hajó leírása a Wikipedián.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
14388. BoGyesz Ugrás 2010 sze 09. 01:00  
Koszi, kuldtem uzenetet.

Balage: Igen, videozashoz kell.
14385. BoGyesz Ugrás 2010 sze 08. 17:42  
Nem vagyok otthon, de tesomnak kellene, aki viszont Magyarorszagon el. :-) O kerdezte, hogy hol vagy kitol tudna ilyet berelni es gondoltam megkerdezem eloszor itt, hatha. Neki 7D-je van, de lehet hamarabb talalna egy 5D MII-t tokkal?
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-09-07 Bálnahús az iskolákban
6. BoGyesz Ugrás 2010 sze 08. 16:32  
Nemreg neztem vegig a Whale Wars harmadik evadod, ami a Sea Shepherd 2010-es "hadjaratarol" szol. Erdemes vegig nezni mind a harom evadot, ha nem ismered.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
14383. BoGyesz Ugrás 2010 sze 08. 16:27  
Tudnatok segiteni abban, hogy hol vagy kitol lehetne tokot berelni Canon 7D-hez? Esetleg ha van valakinek itt a forumon, az nem adna berbe egy par orara? Akar szemelyesen is ott lehet a fotozason, amihez kellene. Jove heten lenne Budapesten a fotozas egy uszodaban.
Elore is koszi.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
4660. BoGyesz Ugrás 2010 aug 27. 03:17  
"Fogalmam sincs, mi kellene ahhoz hogy a hazai helyzet változzon."

Szerintem ido. Magyarorszagon az utobbi evekben egyre nepszerubb a buvarkodas, egyre tobb ember buvarkodik a kulfoldi nyaralasok alkalmaval es a nagy szamok torvenye alapjan egyre tobb marha is kiprobalja a sportot csupan azert, hogy utana verbalis farokhosszabitonak hasznalja majd a haverok elott, amikor sorozes kozben azzal viccelodnek, hogy ki ment melyebbre es kinek maradt kevesebb levegoje. Az eretlenseg jele kortol fuggetlenul es ugyan ez tortenik motoros korokben is. Aztan ahogy a termeszetesen szelekcio vegzi a dolgat, meghalnak paran, a tobbiek tanulnak belole es megnyugszanak.
Termeszetsen vannak esetek amik nem ebbe a kategoriaba tartoznak, de az teny, hogy a legtobb baleset valamilyen felelotlenseg, lustasag, trogersag, stb miatt tortenik.

  fórumok / Hírek fórumai / 2010-06-25 Ismét buktak a bálnavadászok
1. BoGyesz Ugrás 2010 jún 26. 07:09  
Japan, Norvegia es Izland mellett Kanda, Gronland, Indonezia, Oroszorszag es az USA is balnavadaszik. Regen nagy tamogatoja voltam a Sea Shepherdnek, de ket Whale Wars es egy keves olvasgatas utan mar nem vagyok benne biztos. Azert valasztottak ki Japant, mert azok szerencsetlenek es nem mernek visszatamadni. Felreertes ne essek, nagyon is a balnavadaszat ellen vagyok, de ez amit a Whale Wars-ban leadtak mar vicces volt. Egy cikkben olvastam, hogy regen beprobalkoztak kanadai hajok ellen is, de akkor a parti orseg nekiment a Sea Shepherd hajonak es megmondtak nekik, hogy legkozelebb elsullyesztik oket. Azota nem mennek oda. A japan hajokat meg megtamadjak es ha esetleg valaki megserul, azt a japan hajon fogadjak es ellatjak. Kicsit vicces volt. Orosz hajokat sem tamadnak erdekes modon... :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
4455. BoGyesz Ugrás 2010 jún 25. 13:35  
:-))) Raereztel, onnan valo, de nem volt benne. ;-)
4444. BoGyesz Ugrás 2010 jún 25. 12:28  
Koszi. :-) Egy magyar egyetemi tanarrol van szo, ugyhogy nem mindegy mennyibe kerul. ;-) Tudnal adni webcimet vagy telefonszamot, amit tovabbithatnek neki?
4440. BoGyesz Ugrás 2010 jún 25. 11:52  
Egyik ismerosom kerdezte, hogy mit hasznalhatna snorklingoz, hogy lasson is, mert 3.5-4-es szemuveget hord egyebkent. Van valami maszkba ragaszthato "lencse"? Gondolom egyedi maszk ilyen plexivel eleg draga lehet.
Koszi az infot.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
28696. BoGyesz Ugrás 2010 jún 16. 01:56  
A roncstemetore irtam, hogy must see, nem arra az egyre Palm Beach mellett. :-)
28661. BoGyesz Ugrás 2010 jún 15. 04:07  
Amikor itt kezdodik a tel (junius), akkor az Antarktisz kornyekerol eszakra vonulnak Uj-Zeland es Ausztralia partjai mellett egeszen fel eszakra a Nagy-korallzatonyig a keleti oldalon illetve a Ningaloo-korallzatonyig a nyugati parton. Mielott a telnek vege (november) es bejonne a hoseg, akkor visszamennek delre az Antarktiszhoz. Tehat junistol novemberig a balanak fel-le usznak Ausztralia partjai mellett es ilyenkor gyakran latni oket a partrol. Neha kozelebb jonnek a parthoz, neha meg egy-egy obolbe is bejonnek.

Ha reszletesebben is erdekel, akkor itt olvashatsz rola: http://goaustralia.about.com/cs/animalsandbirds/a/whales1.htm
Persze rengeteg whale watching hajo is van, ami ebben az idoszakban viszi ki az erdeklodoket a nyilt vizre es balnat keresni. Ennek a cegnek a honlapjan megnezheted a naplot hogy mikor mit lattak es terkepen is be van jelolve: http://www.whalewatchingsydney.net/joomla/index.php/en/whale-sightings
28645. BoGyesz Ugrás 2010 jún 14. 10:03  
Azt el is felejtettem írni, hogy odafelé menet láttunk a hajóról három észak felé vonuló bálnát. :-) Egész közel voltak a hajóhoz. Eddig mindig csak a partról láttam őket. Remélem egyszer majd láthatok merülés közben is.
Mesélték a többiek, hogy egy régebbi merülés alkalmával hallották a bálnákat, hogy közel lehetnek, de a búvárok nem vették észre, ahogy átvonult fölöttük a csorda, viszont a sznorisok ott úszkáltak a bálnák mellett. :D
28641. BoGyesz Ugrás 2010 jún 13. 12:25  
Rakerestem, van harom Palm Beach Floridaban (meglepo modon :D), ketto Ausztraliaban es meg ki tudja hany helyen. Viszont olyan hajotemeto nincsen tul sok ezen a kornyeken mint Melbourne mellett. Felirtam a "must see before I die" listamra. :-)
28638. BoGyesz Ugrás 2010 jún 13. 09:50  
NSW, Australia. Sydney folott kicsivel.
28634. BoGyesz Ugrás 2010 jún 13. 05:37  
Feltöltöttem két új merülőhelyet az adatbázisba. Az egyik a Valiant roncsa Palm Beach mellett, a másik meg egy újabb North Head merülési pont a régi mellé.

Pénteken voltam egy GUE prezentáción, ahol egy GUE oktató és kutató beszélt a Melbourne melletti roncsokról és hajótemetőben való merülésről. Annyi érdekes dolgot mesélt, hogy kénytelen leszek vissza menni Melbourne-be és merülni a roncsoknál. A civil hajókon túl vannak hadihajók és tengeralattjárók is, de sok roncshoz technikai merüléssel lehet csak lejutni. Van négy diveshop amik kifejezetten a roncsokra vannak specializálódva és a technikai búvároknak tudnak biztosítani minden szükséges dolgot. Még azt is megtudtam, hogy a Hélium 7 cent per liter. :-)
Nick, aki a prezentációt tartotta, tagja annak a kutatócsoportnak, ami a roncsokat keresi, ugyanis Ausztrália déli partszakaszánál, Melbourne körül rengeteg hajó süllyedt el. Van egy öböl, ami hivatalos hajótemető, de azon kívül van még nagyon sok roncs is azon a környéken. A nagyobb hajókba és tengeralattjárókba be lehet úszni megfelelő felszereléssel. Egy-két érdekesebb történet:
- az egyik hajó állítólag azért süllyedt el, mert az alsó szinten valaki nyitva felejtette az konyhaajtót és az éjszaka alatt az erős hullámzás a fedélzetről oda mosta be a vizet, majd a hajó megborult és pillanatok alatt magával vitt 38 utast is. Az egyetlen túlélő a szakács volt. :D
- Szonárral megtaláltak egy roncsot, ami egy olyan öbölben volt, amiről tudták, hogy a fehér cápák kedvelt szaporodási területe. A látótávolság elég rossz mindig, úgyhogy kb. 1-2 méteres látótávolságban kezdék meg a búvár párok a keresést. Nick nem kicsit parázott negyven méter mélyen, szinte nulla látótávolsággal a fehér cápák között, úgyhogy mondta, hogy oda többet nem megy keresni semmit.
- Sydney-öbölben az egyetlen még jó állapotban lévő roncs pont a komp útvonal alatt található, amit csak éjjel 1 és reggel 4 között lehet merülni. Ez még nem lenne baj, de pont abban az öbölben van a bull shark szaporodási terület, úgyhogy azt sem sokan látogatják, pedig állítólag érdekes. :-)
A csapat neve Southern Ocean Exploration, a honlapjukon vannak érdekességek: http://www.southernoceanexploration.com

Szombaton egyébként azokkal voltam merülni, akik az előadáson is ott voltak, azaz GUE tagok és oktatók. Korábban nem voltam még velük, de érdekes volt így merülni. Technikai oktatók, dupla palackkal, héliummal, stb, tanultam egy pár dolgot a két merülés alatt. Mindenkinek szinte ugyan az a felszerelése volt (Halcyon), mindenki ugyan azt a rutint hajtotta végre merülés alatt, dekózás alatt mindenki ugyan abban a formációban, stb. Érdekes volt, tuti megyek még velük.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
4395. BoGyesz Ugrás 2010 már 15. 12:54  
Ha itt Bondi-on meg lehet oldani, akkor máshol is. Tényleg nem nagy dolog. Amit aláíratnak a bérlővel lapot, ahhoz van csatolva még egy lap, amin ki van pipálva egy listán, hogy mit bérel. Ami ki van pipálva, a mellé oda van írva a száma.
Ne mondjátok, hogy ez gondot okoz.
4391. BoGyesz Ugrás 2010 már 15. 12:28  
Nem értem a post-od. Milyen gyártási sorszámról beszélsz? Minden eszköznek van egy sorszáma a boltban, kb kétjegyű szám, ez van a papírra írva.
A cikk arról szól, hogy nem árt ha a bázis vezet egy ilyen nyilvántartást, hogy ki mit bérel, mert sok esetben jól jön, viszont nem kerül semmibe, csak öt perc papírmunka.
4383. BoGyesz Ugrás 2010 már 15. 05:13  
Ma érkezett meg a PADI magazinja és megint elolvastam a szokásos baleset elemző cikket.
Most egy olyan balesetről van szó, ahol egy harminc merüléssel rendelkező búvár a Karib térségben merült egy jól ismert társasággal, és teljes felszerelést bérelt a merüléshez. A hajón lévők észre vettek, hogy hirtelen felbukkant a hajótól kicsit távolabb és segítségért kiáltott a búvár. A kapitány beugrott a vízbe, kimentették és az eszméletlen búvárt a partra vitték, ahol mentő vitte kórházba, de a szerencsétlen kómában maradt. A család úgy döntött, hogy nem tartja gépeken a embert és miután elhunyt, pert indítottak a búvár cég ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával.
Az ügyész kérte a rendőrségi jelentést a használt felszerelésről, de a rendőrség azt mondta, hogy amikor a baleset után a kapitánytól elkérték a használt felszerelést, az nem tudta biztosan megmondani, hogy melyiket is használta az elhunyt, mivel minden felszerelés ugyan az volt és összekeveredtek a baleset után. A kapitány átadott egy adat felszerelést, hogy szerinte ezt használta, de a rendőrség nem fogadta el mivel nem volt bizonyítható. Az ügyész átvizsgáltatta az azon a napon készült fotókat és kiderült, hogy a kapitány nem azt a felszerelést adta át, hanem egy másikat. Egy kis piros rész különbözött.
Ezek után az ügyész hamis bizonyíték átadásának vádjával is vádolta a kapitányt és céget. Az ügyész arra gyanakodott, hogy nem volt karban tartva a felszerelés és a kapitány így próbálta menteni az ügyet, hogy másikat adott le.
A halottkém jelentése később felmentette a társaságot mivel kiderült, hogy egy korábbi tüdő sérülés vagy benntartott levegővel emelkedés okozta a sérülést ami a kómához vezetett.

Gondolom a jobb helyeken mindenhol úgy van, mint itt a helyi diveshopban, hogy minden regulátor, BCD és palack sorszámozva van és ezek a számok rajta vannak azon a papíron amit minden búvárral aláíratnak merülés előtt. Persze Ázsiában én még sosem írtam alá ilyen papírt, de itt AU-ban így van, gondolom törvény írja elő, vagy csak a diveshopok biztosítási szerződése.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
27418. BoGyesz Ugrás 2010 már 15. 02:15  
Kik vannak még errefelé? Igaz nem Ázsiában, de a Pacific térségben vagyok én is. :-)
Évente egyszer vagy kétszer járok Japánban, de ott még nem volt szerencsém búvárkodni, pedig elég sok érdekes hely van, ami megérne jópár merülést, csak valahogy mindig december körül vagyok ott, ami nem a legjobb. Egyszer mentünk nyáron Okinawára, persze kifogtuk az év legnagyobb tájfunját és be voltunk zárva a szállodába, amíg kint autókat borogatott a szél. Jó volt...
Tokiótól nem messze délre vagy pár kisebb sziget, amik híresen jó merülőhelyek, valamint ott van az a terület is, ahol a pörölycápák találkoznak és hatalmas rajokban úsznak. Ez utóbbit csak haladóknak ajánlják, mert rendkívül erős áramlatok vannak.
Esetleg járt már itt valaki?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
13466. BoGyesz Ugrás 2010 már 02. 05:22  
13465. BoGyesz Ugrás 2010 már 01. 23:59  
Tegnap voltunk a Wildlife Photographer of the Year kiállításon. Három magyart is találtam, víz alatti képekből is az egyik magyar volt, mégpedig Selmeczi Dániel és a Bahamákon "portrézott" egy cápát. Mészáros Andrástól egy hangya remek makró fotója volt egy vízcseppel. Ezen kívül volt még a fiatal kategóriában is egy magyar srác. Gratula nekik!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
26934. BoGyesz Ugrás 2010 feb 28. 08:46  
Elmaradt a tsunami. A parton semmi jele nem volt riadalomnak, csak az életmentők rakták ki a táblát, ami viharos időben raknak is, hogy ne ússzon senki, de ennek ellenére sokan voltak a vízben. :-)
26922. BoGyesz Ugrás 2010 feb 28. 02:13  
Tsunami riadó van Ausztráliában. :-0 Ilyet sem éltem még meg. Mindenkit kizavartak a vízből, de volt aki inkább maradt, az emberek meg a parton állnak és várják mi fog történni. Katasztrófa turizmus beindult. :-)
26375. BoGyesz Ugrás 2010 feb 23. 22:26  
Igen, itt is van egy réteg üveg, amit az elmúlt kb. ötven év alatt dobáltak be és azóta tejlesen benőtte minden tengeri növényzet és búvóhelyül szolgál az apró élőlényeknek. Ezeket mi sem szedjük össze, csak az olyan dolgokat ami láthatóan "friss" szemét és még a papír lobog a sörösüveg szélén, valamint más hulladékot. Az üveg a legkevésbé veszélyes szerintem is.

Káplán: látom betaláltam, bocsi. :-) egyékbént magam is certified skipper vagyok, de amikor én voltam a kapitány akkor nem szemeteltek a vízbe, gondolom te sem engedsz meg ilyet.
26344. BoGyesz Ugrás 2010 feb 23. 14:10  
A Camp Cove strandnál a jachtokról ledobált üvegeket lehet gyűjteni. :-) pezsgős, sörös, akármilyen... sok paraszt hajós, nehogy meglékeljük a jachtot. :-)
26334. BoGyesz Ugrás 2010 feb 23. 13:00  
Marcius hetediken van a "takaritsuk ki Ausztriliat" nap. Parkokat, strandokat takaritjak az onkentesek, mi meg megyunk a viz ala osszeszedni a hajorol eldobalt szemetet es pecas felszereles maradvanyokat. Szep dolog, lehetne Magyarorszagon is szervezni egyet. Par eve a magyar Harley klub tagok takaritottak el egy illegalis szemetlerakot Gazdagret mellett. Van esetleg ilyen megmozdulas es csak en nem tudok rola?
25678. BoGyesz Ugrás 2010 feb 07. 10:48  
Igen, erre irtam hogy az csalas. :-)
25673. BoGyesz Ugrás 2010 feb 07. 00:06  
Az Index cikkíró közben reagált is az emailemre, amit neki küldtem. Mint kiderült ezek a búvárok nem az AIDA szabályai szerint merülnek és a Guiness szerint szabad tiszta oxigént lélegezni a rekord megkezdése előtt. Ezt kicsit csalásnak érzem, olyan mintha valaki anfetamint szedne a futóverseny előtt.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
2479. BoGyesz Ugrás 2010 feb 06. 23:58  
Biztos én nem látogatom az oldalt elég gyakran, de nálam a Chrome hiba nélkül jeleníti meg az oldalt, pedig a csomagok nem keveset utaznak mire ide érnek. :-)
Egyébként ha a WebKit hibája és Safariban is jelentkezik a hiba, akkor itt lehet jelenteni: http://webkit.org/quality/reporting.html
ha csak Chrome hiba, akkor meg itt: http://code.google.com/p/chromium/issues/list
Mellesleg Safariban is jól jelenik meg nálam a fórum.

Használtok Analytics-et vagy hasonlót? Érdekelne, hogy milyen fura helyekről érkeznek még látogatók. Persze csak ha publikus.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
25672. BoGyesz Ugrás 2010 feb 06. 23:49  
Az Indexen megjelent egy cikk, hogy egy magyar majdnem megdöntötte a szabadtüdős világrekordot 17:33-as idővel. Ez kicsit vicces, ugyan 11 és fél perc a világrekord. :-) A cikkíró megint jól utána járt, vagy félre fordított, vagy nem tudom.
http://sportgeza.hu/sport/2010/02/06/1_perc_hianyzott_a_szabadtudos_vilagcsucshoz/
hivatalos eredmények: http://www.aida-international.org/
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
12628. BoGyesz Ugrás 2010 jan 26. 08:32  
OK, kicsit túlszaturált, meg a kontraszt is több általában a képeimnél, de ettől függetlenül azoknak a tavaknak tényleg ilyen döbbenet színük volt. Tudom Magyarországtól ez nagyon messze van, de aki megteheti, az tervezze be az utazásai közé. Ilyet máshol nem látni.
Ibolya: nem volt időm, mert én szerveztem a túrát és fotózni is alig volt időm, nemhogy még egyéni programokra elmenni. Ha legközelebb megyek, akkor viszont tuti fogok merülni Milford Sound környékén, mert nagyon érdekes hely. Milford Sound egy olyan hatalmas öböl rendszer, ahol a tenger és a hegyek közül lezúduló víztömeg találkozik. Évi hét méter csapadék esik azon a területen! Hét méter! Lehet látni fókákat és sok homárt, és ami érdekes, hogy az öblökben a felső egy méter édesvíz, alatta meg a tengervíz van. Egyes részeken pedig annyira fekete a víz alján található környezet, hogy olyan élőlényeket is látni, amik normál esetleg csak nagyon mélyen találhatók meg. Fent a hegyi tavaknál is lehet merülni és ott az az érdekes, hogy néhány tónak a legmélyebb pontja tengerszint alatt van, mert több mint 400 méter mély. Szóval legközelebb merülök tuti. Az a rohadt nagy szerencsém van, hogy innen csak három és fél óra repülővel. :-)
12623. BoGyesz Ugrás 2010 jan 25. 14:27  
Köszi, örülök, hogy tetszik. :-) Akkor maradok és folytatom a bosszantást. :-D
12616. BoGyesz Ugrás 2010 jan 25. 08:49  
Offline voltam egy jó ideig, de most elkészültem egy újabb diaporámával és fotókkal. Röviden annyit róla, hogy Új-Zéland déli szigetén készültek és bevallom életem legszebb helye amit eddig láttam. Aki nem járt még ott annak a képek túlszaturáltnak tűnhetnek, de a vicc az, hogy ilyen színek voltak valóban, alig hittem a szememnek. Sajnos sokat esett az eső és mivel tíz motorost kellett terelgetem, ezért a fotózás másodrendű volt csak, de azért megpróbáltam kihozni belőle amit tudtam.
Akit érdekel itt megtalálja: http://izoominphoto.com/photos-new-zealand.html
Képek alatt egy link a letölhető nagy felbontású diaporámához, a link alatt meg a Vimeo változat, az alatt meg a térkép.
Bocsi, ez megint nem víz alatt fotó, de hátha érdekel valakit. :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
24166. BoGyesz Ugrás 2010 jan 04. 01:49  
Ne is mond. Mi a Niagara vízesésnél mentünk át a kanadai oldalra, hogy onnan nézzük meg. Az amerikai határőr elég bunkón kezelte az útleveleket és nem értette miért megyünk át Kandadába csak egy estére. "Azért mert onnann szebb bmeg, azért!" gondoltam magamban, de szépen kussoltam és bólogattam. :-)
24164. BoGyesz Ugrás 2010 jan 03. 12:53  
Toronto kb. 800 km-re van NYC-től, arra rámegy egy teljes nap utazás. Akkor már inkább tapizzanak a reptéren, de két napot nem vesztegetnék el e miatt. Még szerencse, hogy 9/11 előtt voltam az USA-ban, akkor még gond nélkül repkedünk oda meg államok között is.
24161. BoGyesz Ugrás 2010 jan 03. 02:29  
Bekaphatják, többek között ezért sem megyek többet az USA-ba. Arrogáns hülyeségekkel teszik tönkre a turizmust. Jó hogy nem kötelező a végbéltükrözés felszállás előtt minden utasnak. Csak attól félek, hogy az ausztrál kormány is átveszi ezeket a hülyeségeket, mert akkora haverok... >:-(
24050. BoGyesz Ugrás 2009 dec 27. 02:52  
Azért ennyire nem rossz a helyzet a japán ételekkel, nem Kambodzsáról van szó. ;-)
24042. BoGyesz Ugrás 2009 dec 26. 16:00  
Szerencsére a menü többi része már nem tengeri volt. Egyébként nem eszem gyakran halat, de itt iszonyat mennyiséget meg szoktam enni, ami aztán a következő látogatásig elég is, de soha nem eszem cápát, delfint, bálnát vagy hasonlót.
24039. BoGyesz Ugrás 2009 dec 26. 13:53  
Ehhez nem vagyok elég Sea Shepherd, és ez egy kínai étterem volt Japánban... gondolhatod hány másik embert hatott volna meg a szónoklatom... :-)
24031. BoGyesz Ugrás 2009 dec 26. 03:07  
Tegnap étteremben egy menüt ettünk végig és az első között kihoztak cápa uszonyt is. Nem voltam hajlandó megenni, mondtam ez ellenkezik az elveimmel. :-(
24004. BoGyesz Ugrás 2009 dec 25. 03:55  
Most két hétre eljöttem az ausztrál nyárból karácsonyozni és épp havat lapátolok. 30 fokból -10be érkezni nem jó. :-) Hogy a télapót ne zavarjam nagyon össze, csak plusz nyolc órában vagyok a tíz helyett.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
3642. BoGyesz Ugrás 2009 dec 22. 17:26  
A Stingeren nem kell nyomogatni. Amikor átváltasz EAN/Air módba akkor be tudod állítani, hogy mi legyen az alap információ. Ha ezekkel a beállításokkal kezded meg a merülést, akkor folyamatosan ezeket jeleníti meg. Ha beállítod, de nem kezded meg a merülést, akkor vissza fogja állítani az alap beállításokra.
Nekem pl. mindig az eltelt időt jelzi és a PPO2-t. Gyanítom, hogy ez a többi Suunto-n is így van, nem csak a Stingeren.
3636. BoGyesz Ugrás 2009 dec 22. 15:30  
Miért a Suunto nem jelzi az eltelt időt?! A Stinger mutatja a merülés idejét percben. Vagy másra gondoltál?
  fórumok / Országok fórumai / Indonézia
1593. BoGyesz Ugrás 2009 dec 17. 22:26  
Köszönöm a kommenteket, örülök, hogy tetszik. :-) Ibolya, az a madaras kép Magyarországon készült a Máté Bence leséből. Egyébként ő bérbe is adja ezeket a helyeket fotósoknak, érdemes egyszer ellátogati, mondjuk egy napra vagy egy hétvégére.
1584. BoGyesz Ugrás 2009 dec 17. 09:59  
Feltöltöttem a képeim, akit érdekel az itt megtalálja: http://izoominphoto.com/photos-bali.html
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
23831. BoGyesz Ugrás 2009 dec 16. 23:58  
Nekem három napon keresztül napi négy merülés után már elegem volt. :-) Megéreztem rendesen.
23749. BoGyesz Ugrás 2009 dec 15. 04:26  
Megneztem a Whale Wars masodik evadot is. Nem semmi amit a sracok bevallalnak, a japok meg
jol felkeszultek a vedo haloval, extra vizagyukkal es akusztikus tomegoszlato felszerelessel. A vegen meg ahogy lerohanjak hajoval... :-)
Ma reggel seta kozben megallit egy helyes indiai csaj, hogy a Green Peace-tol van es a balnakert gyujtenek. Montam neki, hogy a legjobb embert allitotta meg, szerintem semmit sem er a GP, en a Sea Shepherd-et tamogatom. :-) Szegeny kifakadt, hogy ok tul agresszivek en meg mondtam neki, hogy szerintem meg az a jo. Aztan meg probalkozott, hogy akarok e tenni vmit, pl adakozni. Erre elmondtam neki, anyagilag a Sea Shepherdet mar tamogatom es minden evben takaritjuk a parti merulohelyeket, ossze gyujtjuk a szemetet a viz alatt. Szegeny itt feladta es megkoszonte. :-)
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4 5 6 7 8
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Giannis D Wreck

Egypt, Red Sea

8/10 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés