»» ««
divefoto hozzászólásai:

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Vicces
144. divefoto Ugrás 2011 ápr 27. 21:11  
Nocsak megjött a kedved a filmkészítéshez! Azt nem lehet hogy ketten indulunk egy filmmel. Én adok anyagot te pedig összerakod.Van HD is bőven még nem készült belőle semmi.Polcra forgattam.
132. divefoto Ugrás 2011 ápr 24. 22:42  
Nem hasonlítok a NG hoz semmit és senkit, de ha netán azt tenném nem hiszem hogy rossz példát követnénk.
Törekedjünk ameddig csak lehet, gondolom nem akar mindenki egyhelyben toporogni.
Örülök hogy így el szórakoztattuk egymást.Remélem lesz rá még alkalmunk!
127. divefoto Ugrás 2011 ápr 24. 21:07  
A 100 órás munkádért olyan elismerést kaptál amit nagyon kevesen mondhatnak magukénak. Szerintem megérte.
Nem kell minden filmel ennyit dolgozni.Ha egy kicsit jártas az ember a vágásban akkor 1perc 1óra vagy max kettő és akkor már értélkelhető anyagod van.Természetesen többet is lehet rá dolgozni de az biztosan meghozza az eredményt.
Ezért mondtam hogy hagyni kell mindenkit had dolgozzon ne akadájozzuk abban hogy valami szépet jót izgalmasat készítsen nekünk.
Én sem úgy gondoltam hogy mindenki azt csinál amit akar valami kiírás kell csak kicsit az idő legyen hosszabb még öt perc sem kell csak annyi hogy valami kis stori beleférjen az időbe 3-4 perc is elég csak kicsit lépjünk végre előre.

UI:
TUDOD KICSIT UNCSI HOGY A VERSENYEK NAGYRÉSZÉT TE NYERED JÓ LENNE HA  VALAKIK MEGSZORONGATNÁNAK EGY KICSIT. GONDOLOM EZT TE SEM BÁNNÁD !!!!!
121. divefoto Ugrás 2011 ápr 24. 20:05  
Elche.
Nagyon szívesen belefolynék én is ebbe a videós versenybe mert rengeteg nyers anyagom van,de ezek a félpercesek engem nem igazán hoznak lázba.Fél percbe még egy rendes főcím sem fér bele.Se eleje se vége némelyiknek.Többsége úgy ér véget mindha a bejátszó leesne az asztalról.Ha némi válltozás lenne a szabályokat illetően biztosan  küldenének  filmeket azok is akik idáig nem tették a fél perc miatt.
Azt veszem le legtöbbször a szavaidból mindha azokat támogatnád akiknek nagyon kicsi lehetőségeik vannak a filmezést illetően.Ez dicséretes de mi van azokkal akik fejlődni szeretnének.Fejlődni pedig csak úgy lehet ha folyamatosan emeljük a lécet.Ezért egy olyan kiírás kellene amibe mindenki belefér.
Attól nem kell félni hogy el megy a kedve az illetőnek ha egy jobb filmet lát, inkább kinyilik a szeme és a következőre sokkal jobban figyel a sajátjára.  Aki pedig nem így érez az jobb ha nem foglalkozik a filmezéssel mert ő nem gondolja komolyan és aki egy versenyt nem gondol komolyan az ne versenyezzen.
Én nem akartam különösen foglalkozni a videós dolgokkal csináltam épp eleget csak ez a mondat akadt meg nálam
"Ja, és ha egy filmet a narráció visz el, vagy tesz mulatságossá, akkor az ide kevés."
Az ide kevés kicsit megmosolyogtat.
Na de nem akarok ellenségeket szerezni úgy hogy itt befejezem./ Csak segíteni szerettem volna /
110. divefoto Ugrás 2011 ápr 23. 22:56  
Nézd én nagyom tudom értékelni azoknak a filmecskéknek amin megszólal egy hang és információt közöl. Én ezt szoktam meg ebben dolgoztam.Jóval több munka van vele ezért az értéke is nagyobb.Számomra unalmasak azok a filmek amin csak zene van.Ilyet bárki tud csinálni néhány óra alatt.
A következő mondattal biztosan sokan nem értenek egyet velem.A kiírás nálam csak a második helyen van ha szavazok a filmekre,sokkal inkább a tudatosságot, a munkát, a tartalmat nézem és természetesen valamennyire a szakmai munkát is értékelem és úgy teszem le a voksom.
Én csak azért álltam ki a rönos film mellett mert egy film nagyon jó tud lenni ha van benn szöveg,zörejek, hangefektek.
A szöveg nekem tetszett és ez elgondolás is.Mivel ez nem egy profi verseny teljesen meg állta a helyét.Hogy a kiírásnak megfelel e vagy sem nagyon nem érdekel.Szerintem evvel sokan vagyunk így.Amelyik tetszik arra szavazok.Nem teszek egy filmet az első helyre csak azért mert a kiírásnak megfelel.
A szabályokról pedig annyit ha akadályozzák a film készítőit a jó film elkészítésében akkor meg kell változtatni azokat.
A mai rohanó világban ha nem zuhogna az információ unalmas lenne az élet.A filmezés világában ez duplán így van.
A sok vágás csak felpörgeti érdekessé, izgalmassá tenné ezeket a filmeket.Hagyni kéne a filmeseket had éljé ki alkotó kedvüket sokkal érdekesebb filmeket láthatnánk.
108. divefoto Ugrás 2011 ápr 23. 21:25  
Nem egy malomban örlünk!Mindkettönknek más elkébzelése van a filmkészítésől.
Én a rönos filmen elmosolyogtam magam és a dekóbólyáson is evvel nálam  a két film elérte célját. Sajnos a többin a szemem se rebbent.De könnyen lehet hogy bennem van a hiba!
104. divefoto Ugrás 2011 ápr 22. 22:49  
Nem akarok különösebben belemerülni a vélemény alkotásba a filmeket illetően csak egy filmre szeretnék reagálni.  Hiba lenne kijelenteni hogy egy filmet nem vihet a narráció.Gondoljunk csak bele kit érdekelne vagy meddig tartaná a karosszékekbe a nézőket egy olyan film amin nincs narráció? Hány filmet néznénk meg a NG csatornáján.
A ZENE MAGÁBAN KEVÉS!!
A FILM HANGJA nagyon fontos mert így egyszerre hat a nézők értelmére és érzelmére.
A kép közvetíti az alakot,az arcot,a tekintetet,a mozgást, a személyek közötti mozgást,a környezetet és sorolhatnám.
A hang arra hivatott hogy közvetítse az információkat,a kimondott szó tartalmát,a haragot,a félelmet,a hazugságot Stb..
Nagyon nehéz elkébzelni egy filmet hangüzenet / narráció / nélkül.Nyilván vannak szabályok amiket illik betartani.
A narráció szövegének teljesen szinkronban kell lennie a képanyaggal ami a Rönos filmnél vicces formában jelenkezik szépen passzol dolgozott vele a készítője ezért én a  legjobbnak gondolom./ Persze ez csak az én véleményem / Tetszik hogy végre valaki üzen a filmjével valamit.Nagyon nehéz utólag szöveget írni egy leforgatott anyagra mert ez pont a fordítottja a filmkészítésnek.
Arra gondoltam a film nézése közben ha most erre a szövegre kéne leforgatni a képanyagot micsoda jó kis filmet lehetne kerekíteni belőle. / persze így sem rossz /
Egyébként a jellemző az hogy a hang általában nem tudatosul a film nézése közben inkább a kép és a hang egyetlen benyomássá olvad össze.
Szerintem a filmes szekembereknek is nehéz a filmhang és a kép külön megfigyelése és elemzése első látásra.
Többszöri megnézés után lehet külön kölön elemezni a képet illetve a hang anyagot.
Ami tetszett..
Tetszet a hang stílusa lejtése mert teljesen rendben van a kép anyagával.
A szövege könnyen érthető az információ el jut a nézőkhöz.
A szöveg folyamatos és kiegyensúlyozott.
Amin javítani kell
A kameramozgás nem elég dinamikus néha dől.
Az áló kép ne mozogjon
Egy nagy totál nem ártana.
Nem szerencsés a szereplők hátát mutatni.
Én ugyan nem szavaztam mert lemaradtam de nálam mindenképp ez a film volt a befutó.

/Gratula a készítőnek /

47. divefoto Ugrás 2011 ápr 13. 20:25  
Kicsit hosszabb lett. / Volt már ilyen vagy rosszul emlékszem? / Hogy több anyagból készült az miért baj?
39. divefoto Ugrás 2011 ápr 13. 18:59  
Miért zárták ki a filmedet?Mi nem jó?
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-02-02 Hamarosan mozikban a Sanctum
65. divefoto Ugrás 2011 ápr 10. 18:41  
Nemsokára mehetünk.Még soha nem sikerült kifognom szép napsütéses időt.Remélem az idén másképp lesz!!!
63. divefoto Ugrás 2011 ápr 10. 15:11  
A full face maszk egy csodálatos dolog,de ezt csak azok tudják akik kipróbálták és használják.Hobby szinten nyilván nem érdemes ilyet venni mert nem olcsó.Nem is nekik találták ki.Az ipari búvárkodásban pedig komolytalan az,aki nem ilyet használ.Vannak olyan munkák amiket el sem lehetne végezni nélkülük.
Én nagyon szeretem, ugyan már nem dolgozom víz alatt de  hideg vízben nagyon hasznos tud lenni mondjuk az osztrák hegyi tavakban.Oda elviszem magammal mert nem szeretem ha lefagy a fél orcám.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
31409. divefoto Ugrás 2011 már 30. 17:57  


Most kaptam ezeket a képeket avval a kéréssel hogy juttasam el minél több ismerősömnek.Én nagyon nem akarok kommentet fűzni hozzá mert erre szerintem nem lehet.Csupán csak annyit hogy szivesen ott lettem volna én is csak egy golyószóróval a delfinek védelmében!
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15457. divefoto Ugrás 2011 már 29. 20:14  
Bizony ez nagy tévedés mert lehet pólót venni zakó alá ha a zakó sportos ez már régóta divat.Zook zakója inkább sportos mint elegáns semmi baj vele.
15455. divefoto Ugrás 2011 már 29. 20:06  


Ilyen fotót szerintem nem sokan készítettek Szudánban.Nem tudom hányszor voltam a Vörös-tengeren de ilyet még nem tapasztaltam egy szafarin sem.Csak lestünk mint egér a nullás lisztben.
/ Foto:Előd László /
15439. divefoto Ugrás 2011 már 29. 13:57  
A Canon nagyon jó cucc.A filmes objektívek is kiválóak.A 19-es objektív 1 mill 3 száz a kétszerezős  majdnem a duplájába kerül.A fuji is ott van Kb.Ennyi az ára és kész.Sok üveg megy a selejtbe mire összeáll egy.
15436. divefoto Ugrás 2011 már 29. 13:49  
Nem gondolom hogy műanyag vagyis nem tudom,de valamiért olcsó.A canon négyszer annyi, valami oka csak van.
15434. divefoto Ugrás 2011 már 29. 10:56  
Szerintem a fotósfelszerelésekben az árak  tükrözik a minőséget.Gondolom az üveg jóval drágább mint a műagyag. Ami nem jó azért a 100 forint is sok.
15432. divefoto Ugrás 2011 már 29. 08:29  
Már töbször megfogadtam hogy nem veszek utángyártott vagy más márkáju cuccot a géphez mert már ráfaragtam a sporolással.Egy új utángyártott markolat 36000 Ft kárt tett a gépembe.Szétcseszte a betáp panelt. 36000 volt a javítás . Nekem is voltak Kenkos dolgaim de már túl adtam rajtuk.Inkább várok míg össze jön a jó cuccra a pénz.Nem szeretem a szedett vedett dolgokat inkább ne legyen.Így is vannak hibák. Dahabban az egyik vakum romlott el, szerencsére DD jól fel volt szerelve kisegített egy vakuval.Szudánban a bajoneten lévő autofokusz tengelyét kinyomó rugóval voltak gondjaim a harmadik napon, szerencsére meg tudtam csinálni.
A Canon konverter biztosan jó lenne.A nagy cégek mindent letesztelnek és nem adnak ki használhatatlan dolgokat.A jót pedig meg kell fizetni.

15429. divefoto Ugrás 2011 már 28. 23:18  
Szerintem ilyen képeknél a jó technika nagyon jól jön.Nem mentem közel mert ezek a halak gyorsan hátat fordítanak,főleg ha tisztogatják öket!
15426. divefoto Ugrás 2011 már 28. 21:13  


Úgy emlékszem hogy valaki egyszer nagyon negatív véleménnyel volt a konverter használata iránt a víz alatt.A Danitól kaptunk kölcsön eggyet és kipróbáltuk Szudánban. Szerintem nagyon jó dolog.Remélem nem tévedek és itt az oldalon olvastam.Ezeket a képeket 1.7 konverterrel készítettem kb 1.5-2 méterről. Minimális vágás van rajt  talán 15-20 %.Az igaz hogy nagyon szép tiszta volt a víz.

  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
7060. divefoto Ugrás 2011 már 21. 19:24  
EZ NAGYON JÓ!! Már  mentettem!
  fórumok / Országok fórumai / Szudán
1917. divefoto Ugrás 2011 már 20. 20:21  
Szeretnék gratulálni ehhez a felvételhez ritkán látni itt ilyet !!!!!
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-03-01 Raj forduló végeredmény
10. divefoto Ugrás 2011 már 01. 15:40  
Gratulálok jól értékeltél! Milyen jó ha profi az ember a számítógép világában!
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Raj
165. divefoto Ugrás 2011 már 01. 00:18  
Miért haragszol a FF képekre? Nekem tetszik Archi képe így FF-ben.
162. divefoto Ugrás 2011 feb 28. 23:22  


No komment!Csak ez az egy van!
161. divefoto Ugrás 2011 feb 28. 23:16  
Van egy képem rólad mindjárt felteszem.
157. divefoto Ugrás 2011 feb 28. 22:40  
Köszönöm szépen az értékelést, de néhány hibát nem említettél!
Neken ugyan tetszik a kép, de sajnos nagy hibája  hogy az élesség inkább a felsőhalaknál jó, az alsók lehetnének élesebbek.Az sem válik előnyére hogy a háttérben lévő korallzátony kissé zavaró, de nem akkora hiba mint az élesség.A kompozició jó. Valóban az alsó halak kicsit álhatnának jobban is.Főleg alul baloldalon a takarásban lévőkre gondolok.A fehéregyensúly is jó.A színekhez nem nyúltam. Sok szin nincs jelen csak a kék,a fekete,a sárga,a fehér,és az ezüst. Nem hiányzik semmilyen szin és túl szaturálva sincs.Talán egy kicsit a fehér beégett.Lehet hogy a gépálás nem volt a legjobb ezért égett meg egy kicsit a halak hasánál.A fotó a vízközben készült  az ajzat fölött azért látod alul olyan sötét kéknek.Szerencsésebb lett volna ha néhény méterrel feljebb vagyunk akkor szép egyenletes kék háttere lehetett volna a képnek.Viszont a térhatás jól érzékelhető a képen úgy gondolom.Végül is kicsivel több mint egy  emlékkép az édesajakoshalakról.
Köszönöm szépen hogy el mondad a véleményed./ Legközelebb szigorúbb véleményt kérek /
102. divefoto Ugrás 2011 feb 24. 13:41  
Ennek a képnek egy baja van hogy nem az enyém!! Szívesen kiakasztanám a galériámba  így fekete fehérben is. Persze nem vagyunk egyformák.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15207. divefoto Ugrás 2011 feb 20. 18:46  
Meglepődtem volna ha kiszedett gyűrűkkel tárolonád  a szajrédat.
Szerintem nem mindegy ki kell szedni kicsi ápolás neki aztán zacsi.A Z1-es tokon négy gyűrü van másfél éve dolgoztam vele utoljára biztosan nem tett volna  jót a gyűrűknek ha benn maradnak a helyükön.Ne persze ha valaki havonta megy ki sem szárad a cucc.
  fórumok / Országok fórumai / Szudán
1899. divefoto Ugrás 2011 feb 20. 18:29  
Igen igazad van abban amit írtál!
Amikor először voltunk eggyütt az volt a legjobb turám Szudánban.Április végén egy hét a másik hét belenyúlt májusba csoda szép volt minden!Voltam utána veled februárban a következő évben április elején és a Daniékkal kétszer mind mind jó volt de az első volt a legszebb.Lehet azért mert az volt az első.Egyébként a Vörös-tengeri búvárkodásom Izraelbe Eilatba kezdődött és nagyon szívesen emlékszem vissza nagyon szuper volt. Sokkal jobb helyeken merültem azóta sőt csak jobb helyeken mert Eilat Egyiptomhoz képest nagyon gyenge, és merülőhely is alig van. Mégis szívesen emlékszem rá.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Raj
63. divefoto Ugrás 2011 feb 17. 17:07  
Azért a monitorok között is van külömbség nem?
  fórumok / Országok fórumai / Szudán
1893. divefoto Ugrás 2011 feb 17. 15:12  
2004 ben voltam először az őrsi Ferivel Szudánban akkor nem kellett kilesni semmit tuti volt minden.A pofám leesett olyan szép volt minden.Április végén voltunk kristály tiszta volt a víz mindha ivóvízben úszkáltunk volna.Nem tudtam egy rendes felvételt csinálni mert valami nagy halraj mindig beúszott a képbe.Nagyon utáltam a barrakudákat meg a makrélákat.Sajnos a következő években  azt tapasztaltam hogy folyamatosan esett a szinvonal.Nem tudom most mi van mert 2009 ben voltam utóljára.Ha adsz kis infot szívesen veszem.
1883. divefoto Ugrás 2011 feb 16. 18:31  
Sajnos Garfnak igaza van.Nehéz lesz előre tervezni mert mindig más van.Egyedül az Umbria amiből fel lehet készülni.Könnyen előfordulhat hogy pont az a cucc lesz ott ami nem kéne.
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
4239. divefoto Ugrás 2011 feb 14. 17:32  
Szerintem is most mindenki tüntetni fog szép sorban!
4151. divefoto Ugrás 2011 jan 31. 15:05  
Azért van amiben élen járunk senki sem indít gépeket Egyiptomba csak mi!
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15024. divefoto Ugrás 2011 jan 17. 21:53  
Szerintem jobb hogy nincs rá!
Ha egy nullával kevesebb lenne a végén akkor sem,hacsak nem giccs bálba mennék.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
5677. divefoto Ugrás 2011 jan 14. 23:15  
Ezeken állítasz fehéregyensúlyt?A fekete uszonyt nem kellett volna fehérre festeni.Hogy állitasz fekete egyensúlyt?Mert azt is kell.
5675. divefoto Ugrás 2011 jan 14. 23:09  
őrült vagy!Ez csak vicc lehet.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
31103. divefoto Ugrás 2011 jan 13. 09:23  
Nekem is 3-4 nap után jöttek  az enyhe fájások mint Bunnynak.Régebben pár évvel ezelött nem voltak fül problémáim soha.Sajnos ez már nem így van, de amióta csukját hordok semmi bajom.Nem tudom szerintem nem csérélődik úgy a víz a csukjába esetleg melegen tartja a fülben lévő vízet a csukja,talán a szél a felszínen . A lényeg hogy azóta nincs gond a fülemmel. Tavaly Dahabban 50 fölött merültem 2 hét alatt semmi gondom nem volt.
31081. divefoto Ugrás 2011 jan 12. 22:49  
Vegyél fel csukját akkor nem fog begyulladni a füled!Nekem legalábbis bejött.A Bunny amit ajánlott satyit az tök jó.Kicsit hülyén néz ki de hasznos.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15013. divefoto Ugrás 2011 jan 11. 22:26  


Találtam mégegyet.Tóth Józsival!
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Felszíni kép búvárról
156. divefoto Ugrás 2011 jan 11. 19:21  
A kép látványától is fázom.Nem tartozott a jégalámerülés soha a kedvenceim közé.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15010. divefoto Ugrás 2011 jan 11. 19:17  


DD Laci nézd csak mit találtam.Ilyen fotód biztos nincs!!!! / 2008 november /
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Felszíni kép búvárról
148. divefoto Ugrás 2011 jan 11. 18:01  
Kis vita nem árt néha legalább zajlik az élet!!!
141. divefoto Ugrás 2011 jan 11. 16:34  
Egyre gondoltunk!
124. divefoto Ugrás 2011 jan 11. 16:07  
Szerintem elchének igaza van jó egy kicsit eltérni a megszokottól!Én csak DD-t sajnálom nem lesz egyszerű az értékelés!
104. divefoto Ugrás 2011 jan 10. 22:34  


Zook!
Kicsit csalódott vagyok hogy nem ezt a képet tetted fel én biztosan erre szavaztam volna mind az öt helyre.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
5672. divefoto Ugrás 2011 jan 08. 21:02  
Nekem voltak ilyen gondjaim a VX 1000 nél és a PD 170 nél is.Optikushoz elvittem és polirkorongal letisztította utána rendben volt.Ha van autófényező ismerösöd ő is le tudja tisztítani nagyon frinom szemcséjű polír kell hozzá.Óvatosan kell hogy a védőréteg ne sérüljön ne szakadjon fel ha van rajt!
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
14961. divefoto Ugrás 2011 jan 06. 12:09  
Ugye mondtam neked hogy a kettő nem fog menni eggyütt. A fotózás jobb.
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
6606. divefoto Ugrás 2011 jan 02. 02:27  


BÉKÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Umm Gamar

Egypt, Red Sea

6/13 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 36m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal teknős delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés