»» ««
Bunny hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18337. Bunny Ugrás 2013 dec 17. 16:49  
Szerintem annak, hogy a verseny lebonyolítása milyen az égvilágon semmi köze nincs ahoz, hogy hány kép kerül beküldésre. Ez kizárólag azon múlik, hogy a látogató bázis hajlandó-e rászánni azt a havi pár percet vagy sem. Ugyanezzel, sőt még korábbi (rosszabb?) felállással volt 30+ kép is.
Sok változás volt a versenyben az elmúlt időben, de a tapasztalat az, hogy azoknak baromira semmi köze nincs a kép mennyiséghez. Hogy csak egy példát mondjak megnöveltük a szavazható képek számát, mert ugye az volt a forumos kérés, hogy azért nem mert nehéz kiválasztani. A képek száma meg csökkent. Nem hiszem, hogy jobb megoldás lenne ha mondjuk minden képre pontot kéne oszani, érdeklődjétek meg Zooktól aki belekóstolt a zsűrizésbe mekkora sz*pás az.

Én azt gondolom arra való hivatkozás, hogy azért nincs kép mert a verseny így meg úgy hibás egyszerűen a felelősség áthárítása ránk, ami nyilván sokkal könnyebb mint azt mondani, én hibám hogy nem küldök képet. Van a mondás a csalánról és a verésről :) Az én szubjektív véleményem az, hogy ez kizárólag arról szól valaki akar-e képet küldeni vagy sem. Ha nem akar, én iderakhatok egy zenélő, csilivili fehér ruhás szűzlányok képével díszített csodafelületet is, nem fog változni semmi.
Ez közösségi tevékenység tisztán, a részvétel pedig csak és kizárólag a résztvevő egyéni döntése.
18332. Bunny Ugrás 2013 dec 17. 12:17  
No ez látod egy előremutató kezdeményezés :)
18330. Bunny Ugrás 2013 dec 17. 11:32  
Ja még annyit, hogy a búvár üzletág valóban haldoklik, ezt nyilván mindenki látja, érzi. Ez egy -drága- hobbi, és amikor már a búvárok magják képviselő erős középréteget is eléri az, hogy napi anyagi gondokkal szembesül bizony a búvárkodás könnyedén lekerül a kiadási listáról.
Viszont a fotósverseny nem kerül pénzbe. Én magam is évekkel ezelőtti képekből élek, tehát azt se lehet mondani, hogy nem voltam X éve merülni ezért nem küldök. Simán visszanyúlok a 2009-es képekhez akár, mert akkor voltam olyan helyeken ahonnan sok a képanyag. Tehát azt gondolom ahoz, hogy a verseny működjön csak az kell, hogy valaki rászánjon 10-20 percet havonta (valójában 5 de nagyvonalú vagyok) hogy keressen egy képet és feltöltse.
Még ha soha nem is nyer, ha más nem azért, hogy gyerekek, ha már pénzünk nincs legalább virtuálisan búvárkodjunk.
18329. Bunny Ugrás 2013 dec 17. 11:26  
Jah, jól látja Zook mester a dolgot, minket is ezek a kérdések mozgatnak.

Én azt gondolom, hogy a social media abban az értelemben hat a konkrét versenyre, hogy az emberek többsége aki fotóz nem kíváncsi valójában mások véleményére. Lehet azt írja, neki kell az, hogy az XY nagynevű fotós véleményezze a képét, de valójában ez nem igaz. A fotósok 99%-ának az kell, hogy lájkolják a képét legyen az bármennyire is középszerű vagy akár ócska, és boldog azzal hogy anyu, apu, rokon, jóbarát beírja hogy Hű! Dejó! lájk, lájk! Osztom, lopom! Neki nem vélemény hanem az kell, hogy XY nagynevű fotós DÍCSÉRJE a képét. És ha ezt nem kapja meg, elmegy a kedve, és inkább marad a fb ahol kapja a dícséretet és boldog a maga kis világában.

Akit pedig ténylegesen érdekel a dícséret, nos nekik elég a kezdeti iránymutatás, tényleg nem akarok példálózni de meg lehet nézni akár Zook, Thomas, IstvanV vagy akár a saját, Elche, vagy mondjuk nme és még sorolhatnám emberek képeit milyenek voltak 2004 körül amikor indultunk és milyenek most. Persze köztünk is volt olyan, aki megingott mert XYZ csak fikázta a képét, de aki végül előre jutott mind belátta, hogy az őszinte vélemény még ha "fikázó" is többet ér, és hasznosabb mint az elvtelen dícséret. Abban pedig mindenki biztos lehet, hogy itt a DC-n a zsűri sose azért húzott le egy képet, mondta el mi rossz benne mert az illetőt földbe akarta döngölni.

Igazából bárhonnan is nézzük a dolgot, mi nem nagyon találunk fogást a témán hogy mi lenne az, ami valóban rossz, elhibázott a versenyen, és amiatt nincs érdeklődés. De nyilván pisztolyt senki fejéhez nem lehet nyomni, hogy küldjön képet, ha az emberek már nem akarják a versenyt akkor nem lesz. Ha a facebookra akarnak postolni, mit lehet tenni vele? Ha egy német újság versenye érdekesebb, mit lehet tenni? Semmit. Levonni a tanulságokat.
18319. Bunny Ugrás 2013 dec 17. 01:06  
Ha van bármi ötleted, örömmel fogadom. Én azt látom, hogy a mezőny szűkűl. Volt nyeremény, szöveges értékelés meg minden, csináltam neki felületet, csináltunk videós verseny, promóztuk külföldieknek, de azt látom hogy a hazai fotós csapat szépen leszokik a képküldésről. Nehéz eldönteni mi legyen, egyrészt fáj a szívünk érte, mert bár lehet sokaknak ez nem számít de nekünk igenis fontos volt, hogy legyen egy hazai saját fotósversenyünk.
Persze ez naivitás tudom, de azt reméltük ide azért küldeni fognak a hazai fotósok mókából, csapat építés jelleggel, kihívásért, azért mert ez a miénk, vagy esetleg mert picit tenni akarnak a értünk. És hát meg is volt ez a lelkesedés, csak éppen elfogyott.
Az ok az érdekes. Azt gondolom egy része a nem küldőknek egyszerűen úgy gondolja, ez "CSAK" a DC-s verseny, ő ide nem küld, ez neki nem pálya. Egy másik része már nem fotóz, esetleg nem is búvárkodik. Egy jelentős része épp a túlélésért küzd és kisebb baja is nagyobb annál, hogy havonta még képet is keresgéljen. Biztos van aki megsértődött, és még lehetnek okok. Ami tény, hogy nagyjából tíz emberért amiből kettő mi vagyunk Che kollégával nem tudom érdemes-e versenyt tartani.
Nem azért, mert nem bírjuk melóval, hiszen szívesen csináljuk. Bátran elmondhatjuk a DC mindig is főleg hobbi volt, lelkesedésből csináltuk. Bár volt egy rövid időszak amikor majdnem főállás is lehetett volna, ez gyorsan elmúlt, maradt hobbi. Semmi másra nem vágyunk csak egy kis elismerésre, némi támogatásra - és itt nem anyagiakra gondolok, hanem lelkesedésre. Ez a bérünk. Hogy köszi srácok, hogy dolgoztok értünk, hazai búvárokért. Ezt mondjuk ki lehet úgy mutatni, hogy képet küldünk a versenyre.
Szóval nem miattunk merült fel a verseny beszüntetése. Hanem azért, mert ha nincs rá igény, minek erőltessük. Mi szívesen megcsinálunk bármit, amire valós igény van. Naponta kaptok híreket, fordítjuk őket, keressük a neten (nem könnyű higyjétek el), fejlesztjük a kódot ha kell, de ha ezért cserébe semmi nem jön még biztatás se, a lelkesedés bizony nem lendít át minden akadályon.

Szóval egyenlőre agyalunk mi legyen, tényleg. De ez nem a boldog agyalás, inkább a szomorú vívódás, hogy elfogadjuk-e a tényeket, vagy továbbra is próbáljunk széllel szembe ...
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2013 Fejlábúak
9. Bunny Ugrás 2013 dec 14. 21:25  
Egy icipicit kevés a kép, a határidő pedig közeleg ...
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18303. Bunny Ugrás 2013 dec 13. 10:30  
Vagyis visszaérkeztünk ahoz, amit eredetileg ajánlottatok? :)
18292. Bunny Ugrás 2013 dec 11. 23:37  
A többség ugye fényképezőt ajánl, komoly anyagok készültek már dslrrel pl.
18287. Bunny Ugrás 2013 dec 11. 15:49  
Szerintem tuti akad, a felbontás kérdés hogy mi mellett tudja.
18272. Bunny Ugrás 2013 dec 07. 19:32  
Előfordul sajnos, hogy manuálban a vakuzás nem manuális (bár én azért megnézném, hátha lehet a vakuzást állítani, ki tudja), ez esetben sajnos megszívtad. A régi un. analóg vakuk sajna ilyenek, de hogy vigasztaljalak attól hogy van rajta preflash, még lehet rossz, mert van gép ami egyet, van ami többet preflash-el. Az élet nem egyszerű :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
34891. Bunny Ugrás 2013 dec 07. 12:42  
Aki tud évvégi búváreseményről, az jelezze már a szervezők felé, hogy ha szeretnék közhírré tenni, küldjék el emailben az info@ -ra. Ment amúgy a szaknévsorban levőknek erről egy levél, de csak egy válasz jött eddig. Persze lehet tényleg nem lesz idén több, nem tudom. Mégegyszer, a SZERVEZő írjon nekünk!
34879. Bunny Ugrás 2013 dec 05. 09:50  
Pont ezen gondolkoztam magam is, hogy azért az a légtér aránylag gyorsan elhasználódik, és könnyen megmérgezi saját magát, ugye a legtöbb esetben az szokott a halál oka is lenni. Viszont a cikk meg ugye keveri a dolgokat, mert azt írja 60 órát töltött lent és utána írja, hogy 60 óra dekó volt. Szóval lehet, hogy a légkamrában "csak" mittomén fél napot töltött, és az a 60 óra a dekó. Na majd a commandante szokás szerint utánaolvas a kevésbé bulvár inkább búvár sajtóban és jól leírja a tényeket :)
34874. Bunny Ugrás 2013 dec 04. 17:43  
Durva.
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-12-03 Búvárközpontot építenek Sümegen
9. Bunny Ugrás 2013 dec 03. 15:52  
Az a bajom az ilyen grandiózus, ámde józan paraszti ésszel is irreális tervekkel, hogy mostanában valamiért egy madárra asszociálok. De persze nem vagyok se befektető, se üzletember így nem is látom át ezeket a dolgokat.
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-11-18 Korallos szavazás
6. Bunny Ugrás 2013 dec 02. 23:49  
Nice, grat!
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
13925. Bunny Ugrás 2013 nov 29. 09:31  
Aztán ki az, aki nem vitt magával még beépített vakut se? :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-11-28 Olimpiai láng a víz alatt
1. Bunny Ugrás 2013 nov 28. 14:45  
Azért megadják a módják a dolognak. Szerintem ez így tök poén, főleg ha még extra hírverést kerítenének azoknak a helyeknek ahol a láng jár, egy kis turizmus PR biztosan nem árt meg egy térségnek sem.
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
13919. Bunny Ugrás 2013 nov 28. 14:43  
Most más projectek vannak prioritásban, úgyhogy egyenlőre költség stop van ... Majd jövőre remélem :)
13916. Bunny Ugrás 2013 nov 28. 09:05  
Aztán a matricánk megvan-e még, és ha nem, ragasztottál-e újat? :D
13912. Bunny Ugrás 2013 nov 27. 13:02  
Lüszi most szerintem a Zenobia élővilágát fedezi fel :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-11-25 Egy kilencvenes kilencvenen
5. Bunny Ugrás 2013 nov 26. 11:08  
Á, az idő még belefér olyan 2000.-ik merülésig, de 200m-t már nem vállalnám :) Mondjuk ott már a láb is necces ...
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-11-22 Esztelen vakmerőség
10. Bunny Ugrás 2013 nov 26. 11:04  
Az eredeti videót a felhasználó már le is vette. Úgy látszik sokan írták neki mekkora barom volt ...
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-11-25 Egy kilencvenes kilencvenen
3. Bunny Ugrás 2013 nov 26. 10:58  
Nekem csak a 400 volt meg 40m@40p. A későbbi kerek számok esetében max a merülési idő jöhet szóba (vagy tényleg át kell álni láb-ba).
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
13908. Bunny Ugrás 2013 nov 26. 10:22  
Boldog Kutyafülünapot!
  fórumok / Szakmai fórumok / Általános szakmai kérdezz-felelek fórum
827. Bunny Ugrás 2013 nov 24. 19:23  
Hát nem biztos, hogy fogsz találni, de ezt így megmondani biztos nem lehet, járd körbe a búvárboltokat, felpróbálni mindenhol fel lehet a maszkot. Ha pedig nem találsz -aminek van esélye- akkor javaslom, hogy használj úszószemüveget, a klasszikus a szemgödörbe illeszkedik tehát az elvileg jó lesz. Persze egyenlíteni nem fogod tudni, de ha a sznorizás a felszínen lebegve nézegetem a halakat nálad, arra szerintem bőven jó. Sznorit meg kis ügyeskedéssel arra is rá fogod valahogy barkácsolni.
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-11-21 Homártelepítők
3. Bunny Ugrás 2013 nov 21. 12:13  
Hogyne lenne :)
1. Bunny Ugrás 2013 nov 21. 09:46  
Nyami. Akarom mondani hajrá környezet :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
34858. Bunny Ugrás 2013 nov 20. 21:37  
Kaja az sosem árt.
34850. Bunny Ugrás 2013 nov 20. 17:09  
Amit én biztosan passzolok, az a Zook-ék melletti hely, a múltkori kritikán aluli kiszolgálás nálam végképp kivágta a biztosítékot. 8 után parkolási díj valóban nincs, de pl. a belvárosban olyankor már parkoló hely se, mert mindenki hazaért a melóból az autójával. De egyébként hosszú évek tapasztalata alapján che-vel egyetértek, aki szervezi mondjon egy helyet-időpontot aztán akinek jó megy, akinek nem az nem. A demokrácia nem működik :)
34846. Bunny Ugrás 2013 nov 20. 12:57  
Sörözés engem se nagyon érint mivel autóval közlekedem, de ha sikerül olyan helyre szervezni ahol biztonságosan és lehetőleg ingyen meg lehet állni, akkor ha pesten vagyok rá lehetne próbálni.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2013 Korallok
14. Bunny Ugrás 2013 nov 19. 16:21  
Én inkább keveslem, tényleg azért rakunk be ilyen témákat is, hogy bárki tudjon küldeni de nem igazán értük el a kívánt hatást. No de mindig tanul az ember :)
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-11-17 Vízben hagyva
10. Bunny Ugrás 2013 nov 18. 15:15  
Minden rendszernek ez a megkerülhetetlen hibája. Kivéve az automatizált rendeszereknek :)
5. Bunny Ugrás 2013 nov 18. 09:02  
No igen, simán lehet hogy ami nekünk elképzelhetetlen az az ő logikájával tök természetes ...
3. Bunny Ugrás 2013 nov 17. 23:39  
Elég érdekes magyarázat az biztos. Az ilyen tömeg merültetésnél valóban nem árt, ha odafigyelnek a létszámra. Nem kellenek nagy dolgok, kap mindenki egy fa kulcstartót amit ha visszajött beakaszt a helyére, vagy egy serpa odadug egy műanyag lapot meg egy filcet a búvár orra elé, hogy szignálja a neve mellett hogy feljött. Vagy egyszerűen számolják meg a felszereléseket. Sok megoldás van a vendégek egyszerű nyilvántartására, de hogy a búvárvezető (!) hiánya se tűnt fel a hajón lévő személyzetnek, az több mit meglepő.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
6813. Bunny Ugrás 2013 nov 15. 19:43  
Ezt már sose mosod le magadról :)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2013 Korallok
6. Bunny Ugrás 2013 nov 15. 09:15  
De látod van korallos képed :)
3. Bunny Ugrás 2013 nov 14. 22:00  
Bizony :) ÉS a téma se nehéz!
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
6806. Bunny Ugrás 2013 nov 14. 11:04  
Seawatch, nem megkötős csak egy pánt, de teljesen jó, sokan használjuk.
Ilyen: /keptar/foto/18196
  fórumok / Hírek fórumai / 2012-06-11 244 méter mélyen
2. Bunny Ugrás 2013 nov 12. 16:30  
Azt gondolom ha az ember dekókamrába kerül, annak mindenképpen lesznek következményei a későbbiekben. Lehet hogy nem azonnal, nem látványos, de biztosan hatással van rá. Ha tudsz valami bővebbet az esetről, bátran oszd meg.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
3309. Bunny Ugrás 2013 nov 11. 22:00  
Semmi gond professzor úr így 55 felett már kicsit khmm ... :D
3307. Bunny Ugrás 2013 nov 11. 20:09  
Van egy lenyíló izé jobb oldalon, ott megtudod nézni pl. Piros izé azért nem múlik, mert az nem az újat mutatja hanem a ma rögzítettet, ezért van előtte hogy "ma:" :)
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
6804. Bunny Ugrás 2013 nov 10. 09:04  
Semmi gond.
6802. Bunny Ugrás 2013 nov 09. 22:46  
Nem szabad. Mert ha engednénk, akkor boldog-boldogtalan telepakolná hirdetéssel, reklámmal hasonlókkal a fórumot, ami viszont nem erre való. Ezért csináltunk a bazárt a búvároknak, aki akar venni valamit ott keresi és ennyi. Rend a lelke mindennek :)
6798. Bunny Ugrás 2013 nov 09. 17:55  
Szerencsés lenne ha a hírdetésed a bazárba raknád fel és nem a fórumba. Köszi.
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-11-06 SUBMARINE búvármagazin - egy új korszak küszöbén
4. Bunny Ugrás 2013 nov 06. 23:31  
Valószínűleg olyan emag lesz, amit már sokfélét lehet látni, úgy néz ki mint a nyomtatott újság de számítógépen tudod lapozgatni. De majd meglátjuk :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
13895. Bunny Ugrás 2013 nov 06. 16:50  
Úgy érzem repülés szempontjából akkor egy elég izgalmas utatok volt ... monduk Zook-ék se voltak szerencsésebbek sokkal, legközelebb béreljünk buszt?
13891. Bunny Ugrás 2013 nov 06. 14:35  
... aki feltehetőleg épp a nyaralásra indul.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18220. Bunny Ugrás 2013 nov 06. 12:45  
Örülök. És gratulálok az ÉTF-en helyezést elért minden fórumtársnak!
18218. Bunny Ugrás 2013 nov 05. 10:33  
Ettől még lehetne képet küldeni, a téma hiánya biztos nem akadály. Remélem már itthonról írsz :P
18216. Bunny Ugrás 2013 nov 04. 15:48  
Jelzem lehet képet küldeni hozzánk is, a téma nem túl nehéz. Korall. Szerintem ilyen képe kb. mindenkinek van, jó lenne képküldési csúcsot dönteni :)
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Coriolanus wreck

Croatia (Hrvatska)

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) nehéz körülmények
max: 27m, látótáv: 0-4m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés