»» ««
bcslaci hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
7048. bcslaci Ugrás 2017 aug 10. 20:31  
Szabadtüdősök gyűjtőhelye :D


http://www.aida-hungary.hu/

Bár nem nagyon pörög az oldaluk. De hátha szerencséd lesz és valaki válaszol.

  fórumok / Hírek fórumai / 2017-07-11 Online elérhető a Molnár Jánosról készült film
2. bcslaci Ugrás 2017 júl 14. 20:43  
Letöltöttem :D (természetesen saját felhasználásra)
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-12-04 Búvárcomputer újdonságok
15. bcslaci Ugrás 2016 dec 26. 18:09  
Félre ne érts, nem kötekedni akarok. Ha megtanultad a táblázatot akkor van nálad a computeren kívül másik mélység és időmérő eszköz aminek segítségével alkalmazni tudod a táblázat adatait?
7. bcslaci Ugrás 2016 dec 24. 19:24  
És ha a technika csődöt mond csak néz ki a fejéből, hogy mi lesz most, mert a józan eszét már nem tudja használni. (vagy nem is kapta meg a tudást ami használnia kellene)
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-11-10 Nem sikerült kiemelni a bombát a Dunából
8. bcslaci Ugrás 2016 nov 23. 20:00  
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
5170. bcslaci Ugrás 2016 sze 12. 15:15  
bleró az 5156.-ban pont az ellenkezőjét hallotta:

"merülőpár egyik tagja nem akart bemenni őt meg kinthagyták és hárman mentek be. Az eltűnt srác maradt kint."

Hivatalos infó nélkül ebből nem lesz kerek történet.
5166. bcslaci Ugrás 2016 sze 10. 09:14  
"De maradjunk a konkrét esetnél: A merülőtárs kint hagyta a társát kb 10-12 méteren..."

Erről valami hivatalos forrást kérhetnénk?

Ha ilyet nem tudsz mutatni, akkor az is elvárható viselkedés, hogy feltételezéseket ne tényként közölj.

Szerintem.
5157. bcslaci Ugrás 2016 sze 05. 20:21  
Nagyon nem akarod megérteni. Sem a merülőtárs sem a merülésvezető nem tehető felelőssé sem erkölcsileg sem jogilag a másik búvár tetteiért.
A merülésvezetőt fogd fel kvázi idegenvezetőként a víz alatt, aki azért van ott, mert ismeri a helyet és megmutatja neked és a csoport többi tagjának. Nem a dajkálás a feladata.
Valamint te is és minden búvár érkezéskor aláírja a papírt, hogy nincs olyan betegsége ami veszélyforrás lenne a merülés alatt és MINDENT a saját felelősségére tesz. (kivéve talán, ha ott felejtik a merülőhelyen)

5130. bcslaci Ugrás 2016 aug 31. 22:51  
És ha a felszínen még alkalmasnak találod, de a víz alatt beüt valami?
5128. bcslaci Ugrás 2016 aug 31. 18:06  
Merülésvezető, buddy felelőssége. Ha a másik hülyeséget csinál egy határt átlépve hagynám hagy csinálja. (hacsak nem nagyon közeli rokon, vagy nagyon sok pénzzel tartozik :D )

Ha lecsúszik mélyre a gázmennyiségtől (és összetételétől) függően egy bizonyos mélységig követném, megpróbálnám viszahozni, ha beúszik valahova (pl. barlang) megpróbálnám kihozni, de csak addig míg nem érzem, hogy önmagam veszélyeztetném.

Nincs olyan ember a Földön aki kötelezhetne rá, hogy saját magam veszélyeztetésével próbáljak másokon segíteni.
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
5492. bcslaci Ugrás 2016 jan 09. 12:01  
A szálloda hivatalos információja:
"A valóság arról, ami a Bella Vista Resortban történt Hurghadán!
Az egész esemény nem tartott tovább, mint 4 perc. Két kábítószeres fiatalember megtámadta a hotelunk egyik éttermét, mely a szálloda területén kívül helyezkedik el, nem valódi fegyverekkel (műanyag) és kis késekkel. Egyik támadó próbálta használni a kését, ezzel megsebesítve a vendégeinket (3 sérült), és ezután a biztonságiak és a hotel rendőre azonnal fellépett ellenük, az egyiket lelőtte, a másikat megsebesítette.
A 3 sérültet rendben van, az incidens után kórházba szállították őket, az egyikük 2 órán belül elhagyhatta a kórházat és reggel a másik két vendég is.
Minden más hír és pletyka nem igaz!
Valószínűleg egy propaganda, melynek célja a turizmus gyengítése.
Isten áldja Egyiptomot!"
5490. bcslaci Ugrás 2016 jan 09. 09:55  
FB-ról, egy Hurghadán élő tollából :

"No...lássuk megpróbálom összefoglalni az események megtörténte utána pár perccel a helyszínre érkező, hivatalosan vizsgálatot végzőtől hallottakat: A La Luna étterem a hotel jobbján helyezkedik el, és egy közvetlen sima ajtón keresztül máris bent vagy a lobbyban a recepció előtt.
Ahogy belépsz balra esik a recepció, jobbra a lobby terasz, szemben balra a bejárat az utcáról a biztonsági emberekkel.
A két behatoló ( az elején 3-4 -et is említettek, mert nem tudták ki szaladt be hátra személyzet vagy vendég, azért este eléggé nagy a nyüzsgés) belépve a lobbyba egy DASH ( az iszlám állam arab nevének rövidítése) zászlót próbált elhelyezni, ebből a biztonsági ember annyit érzékelt, hogy 2 fegyveresnek látszó, egyiken "bombaöv" behatolt és azonnal le is reagálta a történteket, az egyiket mellbe lőtte, aki azonnal meghalt, a másik ekkorra maga elé rántotta a két idős 72 éves osztrák házaspárt, akiket csak kisebb karcolás ért a késtől ami nála volt. A harmadik sebesült egy svéd fiatal férfi 28 éves, aki maga ugrott a hotel biztonsági ember segítségére és esett neki a támadónak, egy kicsit őt is megsebesítette a késsel, de emiatt a dulakodás miatt a biztonsági ember csak lábon tudta lőni a támadót.
A biztonsági erők ekkorra megérkeztek, mivel folyamatos amúgy is a jelenlétük, de már nem volt tennivalójuk, hiszen a belső biztonsági őr, rendőr, ekkorra már végzett a támadókkal.
A két támadó, áll fegyverrel hatolt be, áll bomba övvel és késekkel, egy DASH zászlót akartak "csínytevésből" kitűzni, és elmenekülni.
Mindkét támadó nagyon fiatal egyiptomi lakos, 24 és 26 évesek.
Aki még életben van, és kering róla egy videó, melyben azt láthatjátok, hogy vízzel élesztgetik és a mellkasát nyomkodják, ali ramadan hamid és azt mondja, hogy arabul, hogy fázik és fáradt és a biztonságiak, válasza, hogy jön a mentőautó és mindjárt ellátják őt.
Nos nem Dash támadás, csupán egy igen szomorú cselekedet, mellyel most megint emberek ezreit teszik tönkre azáltal, hogy azt gondoljátok nem biztonságos Egyiptom.
Az éjjel megkezdődtek a visszamondások, nem értem amikor a repülőt felrobbantották az sharmban volt és akkor úgy gondoltátok hurghadára még lehet utazni, most, hogy egy fék támadás volt és senki sem halt meg az elkövetőn kívül megrémültetek?!
Persze értem én, de hány helyen lehetséges ez még a világban? Hány helyen fognak késsel rád támadni, vagy áll fegyverrel megfenyegetni? Tényleg emiatt ki sem lépünk majd otthonainkból?
Hát részemről, ugyan úgy elmegyek majd nap mint nap a hotel előtt, sőt be is térek, mert nem hiszem, hogy félnem kellene. Nem jobban, mint akárhol máshol a világban!
Ha megfogadtok egy tanácsot, a haza médiát és a fészbuk okostojásainak írásait nem olvassátok el. Egy hiteles MTI talán nekik lehet hinni."
5487. bcslaci Ugrás 2015 dec 22. 17:47  
Mi egy hónapja voltunk, akkor lisztferihegyen a checkinnél -aki bevallotta, hogy van lámpa a feladósban - azzal átrakatták az akkukat a kézibe. Hazafelé eleve a kéziben voltak az akkuk, de senki nem foglalkozott vele.
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-12-10 UFOként világító teknős
12. bcslaci Ugrás 2015 dec 13. 11:24  
Köszönöm, akkor nagyobbal próbálom majd. Az a baj, hogy egyik adatlapon sem találtam meg eddig a lumen értéket, midenütt csak a wattot adják meg. A gyári lámpát 400 lumennek írja, azt akarnám megközelíteni.
8. bcslaci Ugrás 2015 dec 12. 09:51  
A honlapon amit lejjeb linkeltem csak a kék (455nm) fényhez írja a szűrőt, az UV-hoz azt mondja nem szükséges.

Beige, milyen ledeket használtál és mennyit?
5. bcslaci Ugrás 2015 dec 11. 14:01  
Én egy kipurcant ledes búvárlámpába tervezek UV ledet beépíteni, csak még keresem a megfelelő típust (ledből). Ahogy néztem a gyári lámpa 400 lumenes, ezt próbálnám megközelíteni, csak így év végén nem nagyon van időm, de majd az év eleji pangás idején belehúzok :)
3. bcslaci Ugrás 2015 dec 10. 19:02  
"flo diving", hogy a szerencsétlen búvár tudja mire költeni a pénzecskéjét.
http://www.uwkinetics.com/lights/uv#.Vmm-eUrhCUk
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
5098. bcslaci Ugrás 2015 okt 19. 09:49  
Ha a pagira gondolsz:
28 éves tornatanár volt. Az egész merülése 3 percig tartott (süllyedéssel együtt). 15 méteren egy sziklán állva előre hajolva próbálta felvenni az uszonyát. Valami miatt felemelkedett közben, 5 méter körül már próbálta leengedni a mellényt, de már késő volt. Másfél óráig próbálták újraéleszteni, pulzusa egész idő alatt volt. A bázis a boncolási jegyzőkönyvből nem kapott, nem hivatalos információ szerint a tüdő artérián volt egy aneorizma, ami megrepedhetett ettől sokkot kapott és nem tudta kifújni a levegőt.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
7010. bcslaci Ugrás 2015 már 29. 22:40  
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
5468. bcslaci Ugrás 2015 már 22. 19:13  
5465. bcslaci Ugrás 2015 már 17. 19:01  
"a kairói magyar nagykövetséget hivatalos szervek mindeddig nem tájékoztatták."
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
7000. bcslaci Ugrás 2015 feb 28. 19:05  
6989. bcslaci Ugrás 2015 feb 08. 17:58  
Maszkot mindenképpen olyat, amit fel tudsz próbálni. Az a megfelelő amit fenn marad az arcodon akkor ha a pántot nem teszed fel a fejedre csak odafogod az arcodra és az orrodon át próbálsz levegőt venni, ha megfelelő egyrészt nem fog sikerülni másrészt a keletkező vákuum az arcodon fogja tartani a maszkot. Ha ez nem sikerül (szelel :D ) akkor a víz is be fog folyni, tehát keress másikat.Ja és üvegből (tempered glass) legyen.
A másik buktató ha túl borostás (vagy szőrös) vagy és a szőrszálak bevezetik a vizet/levegőt a maszkba. Szóval tesztelni és merülni csak frissen borotválkozva (tisztelet a kivételnek, akik nem tudom hogy csinálják :D )
Az uszony sznorizáshoz szerintem megfelelő.
Fázás ellen ha beszerzel egy vékony shortyt sokat fog segíteni.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18943. bcslaci Ugrás 2015 feb 05. 16:34  
Igen bele a vakuba, van benne annyi hely, hogy simán elfér és a második verzió biztos, hogy működik 6 voltról is nem feltétlen kell neki a 9. Az elsőről nem tudok nyiltakozni, azt nem építettem meg.
18939. bcslaci Ugrás 2015 feb 05. 13:29  
Valami hasonló fog neked is kelleni, ezen ráadásul állítható hogy hanyadik villanásra süsse el a vakut, mert van olyan gép is ami 4-6 elővillnaást is csinál mielőtt exponál.
http://archive.siliconchip.com.au/cms/A_30754/article.html

Én a sajátomat így csináltam meg, nekem Olympussal működött, annak csak egy elővillanása van
http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=17449

18938. bcslaci Ugrás 2015 feb 05. 13:10  
Valószínűleg az a problémád, hogy az új gép a fényméréshez villant egyet a saját vakuján, majd rögtön utána a mérési eredményből kiszámított erősséggel jön a fő villanás, viszont a külső vakut már az első - mérő - villanás elsüti, így valóban rosszkor villan.
Egy kis elektronikai barkácsolással megoldható a dolog.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
6974. bcslaci Ugrás 2014 dec 09. 07:35  
Ez az?

http://www.akkuk.hu/Akku-Info/1.60.ACE.1.7,Ut%C3%A1ngy%C3%A1rtott-akku-Acer-n35.html

Ha mégsem akkor itt lehet a gép típusára is keresni amiben van.
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-09-03 Behajolni veszélyes
3. bcslaci Ugrás 2014 sze 07. 14:31  
"Anál inkább..."
Ebből mi lesz. :D :D
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
6945. bcslaci Ugrás 2014 aug 04. 20:51  
Az egy "sima" relé, 4 vezetéknek kellene csatlakozni rá
http://en.forward-relays.com/images/down/102.pdf
  fórumok / Országok fórumai / Horvátország
1124. bcslaci Ugrás 2014 júl 09. 22:41  
Aquanauta hírlevélben jött, ma: (nem tudjuk mi az épeszű ár :D )

Közvetlen tengerparti apartmanház, melyben 12 db. két- és háromágyas, fürdőszobás szoba található két szinten. Hat szobának a tengerre néz a terasza és ezek klímával felszereltek. A földszinten két konyha és külső-belső étkező található. Az épületnek saját mólója, árnyékolt parkolója és egy kisebb homokos partszakasza is van.
Augusztus 31-ig a kétágyas szoba 46 €, a háromágyas szoba 64 €-ba kerül. Turnusváltás az egyhetes vendégeknek vasárnap-vasárnap. Az ennél rövidebb turnus esetén bármely napon lehet az érkezés és távozás napja.

Július 6-13. vasárnap-vasárnap
Szabad kapacitás 6 szoba

Július 20-27. vasárnap-vasárnap
Szabad kapacitás 8 szoba

Augusztus 3-10. vasárnap-vasárnap
Szabad kapacitás 3 szoba

Augusztus 24-31. vasárnap-vasárnap
Szabad kapacitás 12 szoba
Tengerparti apartmanház szintén vasárnap-vasárnap turnusváltással.
Jellemzők: A ház 30 méterre van a tengertől, két szinten összesen 4 különálló apartmannal rendelkezik. A felső szinten két ötfős, klímás apartman tengerre néző terasszal, az alsó szinten egy ötfős és egy hatfős apartman tengerre néző terasszal. Minden apartman külön hálószobás. Az udvarban kerti grillező, saját móló, parkoló, a közelben (50 m) homokos strand és 20 méterre egy kávézó ingyen WiFi-vel!
Ár: 90 €/éj/apartman 4 főre és 105 €/éj/apartman 5 főre.

Július 6-13. vasárnap-vasárnap
Szabad kapacitás 4 db. apartman

Július 13-20. vasárnap-vasárnap
Szabad kapacitás 4 db. apartman

Július 20-27. vasárnap-vasárnap
Szabad kapacitás 3 db. apartman

Augusztus 3-10. vasárnap-vasárnap
Szabad kapacitás 4 db. apartman

Augusztus 24-31. vasárnap-vasárnap
Szabad kapacitás 4 db. apartman

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
35019. bcslaci Ugrás 2014 jún 16. 21:52  
Esetleg innen is választhatsz valakit (aki helyileg könnyen elérhető)
http://nasmed.org/buvarorvosaink
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
3344. bcslaci Ugrás 2014 ápr 10. 23:56  
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18659. bcslaci Ugrás 2014 már 24. 23:23  
Olympus MJU770 SW

https://www.youtube.com/watch?v=nEhR_O5p_LU

Van egy másik videó azt nem találom, ott sziklás tengerparton madzagon húzzák ki a vízből végig a köveken és utána még működik.
18291. bcslaci Ugrás 2013 dec 11. 23:23  
Prestigio Roadrunner 700X mint gopro alternatíva?
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
6831. bcslaci Ugrás 2013 dec 10. 23:44  
Szenteltvíz, ha jól emlékszem 12-15000 pénz, ha régi jeladó akkor kb 35000-ért adnak újat, amiben már házilag is cserélhető az elem (a régiben nem egyszerű, fel van töltve olajjal, ugyanúgy mint a computer)
  fórumok / Országok fórumai / Horvátország
1053. bcslaci Ugrás 2013 júl 29. 17:09  
"Rossz hírek az Adriáról.

Az utóbbi hetekben Krk szigeten megszaporodtak a lopások, derült ki egy beszélgetés során. A sziget rendőrfőnöke számolt be erről. Helyi lakos nem volt köztük, csak külföldiek, viszont sok volt a magyar köztük, ami elszomorító hír számomra. Nem írhatom le szó szerint amit a kapitány mondott, nem lenne polkorekt. Azt említette, hogy kivétel nélkül az egyik magyar kisebbséghez tartozó személyeket vettek őrizetbe.

Jómagam, aki sosem zártam az autót, a motorban is benne van a kulcs naphosszat, egyáltalán nem örülök ennek. Érkezik az EU áldásos hatása ide is.

Másik rossz hír a Sv.Marinán történt hétvégi baleset, melyben egy német hölgy elhunyt, többen rosszul lettek. A hivatalos rendőrségi jelentés szerint szénmonoxid-ot mutattak ki a palackokban. Jelenleg vizsgálják a bázis összes palckját.

Tisztelettel:

Szarka Géza"

Forrás: https://www.facebook.com/groups/227643654006234/
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
5037. bcslaci Ugrás 2013 júl 24. 21:15  
lehet, előző nap be kell jelenteni e-mailben a kapetenijanak (mondták egy magyar bázison)
  fórumok / Hírek fórumai / 2013-07-24 A cápák sem mennek sokra a tűzhalakkal
4. bcslaci Ugrás 2013 júl 24. 13:50  
A baj ott van, hogy emberi tevékenység miatt került oda, ha mi nem vagyunk a hal megmarad a természetes élőhelyén és nem kerül be egy olyan környezetbe, ahol már kárt okoz az őshonos fajtákban, mivel ott nincs természetes ellensége. Ha pedig arra várunk, hogy elfogy az élelme és majd akkor csökken az egyedszám régen késő lesz, hiszen élelem hiányában elfogynak az őshonos fajták is.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
17993. bcslaci Ugrás 2013 jún 24. 23:23  
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
34678. bcslaci Ugrás 2013 jún 06. 21:41  
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
17939. bcslaci Ugrás 2013 jún 04. 14:45  
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
13393. bcslaci Ugrás 2013 jún 03. 20:08  
Kép. (bocsi, szétdúrta az oldalt - Bunny).
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
34650. bcslaci Ugrás 2013 máj 24. 18:35  
lehet ilyen gyorsan jött kifelé mikor elkezdett melegedni :D
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
6738. bcslaci Ugrás 2013 máj 23. 19:32  
Én úgy értelmezem, hogy csak tesztelésre használják, merülés előtt.
A haver is így fordítja: "ellenőrizni fogja a ház szivárgásmentes, mielőtt még ugrik a vízbe."

Én legalábbis úgy használnám, hogy levegő kiszippant, mutató figyel és ha nem fogy el a vákuum a tokból akkor jó, levegő visszaenged és csobbbbb
6736. bcslaci Ugrás 2013 máj 22. 19:37  
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
5013. bcslaci Ugrás 2013 máj 21. 11:09  
Akkor nem egyet nézünk :D

Nekem ez van "lájkolva" : http://www.facebook.com/Marsa.Shagra , ha próbálom visszadob a főoldalra

Neked mid van? :D
5011. bcslaci Ugrás 2013 máj 21. 09:28  
Én már az FB-s oldalukat sem látom. Van valami hír?
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
6729. bcslaci Ugrás 2013 máj 15. 13:06  
Ahogy nézem a gyári kábelt, főleg a csatlakozón vérezhet el a házibarkács
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
3272. bcslaci Ugrás 2013 ápr 23. 16:21  
Hurrááá, átszállt a rontásom másra :D  (bocsi)
Most nálam is hasít
3263. bcslaci Ugrás 2013 ápr 21. 20:25  
Azt gondoltam elche már tud valamit 15:50-kor :D
Na, remélem holnap akkor csodát látok végre :P
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tiran, Woodhouse Reef

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 2.5) nehéz körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülésnyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés