»» ««
elche hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 ... 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
29. elche Ugrás 2007 már 29. 22:43  
Gyűlnek az ötletek, összegzem az eddiegieket: a versenyre egy harminc perces időtartam alatt lehet felküldeni képeket, mindig más mondhatja meg az aktuális témát, és maximum egy kép küldhető fel személyenként.:))) Akkor mondom én az első versenyfeladatot: két muréna egy fotón Fuerteventurán.:)))

Tetszik, ez leegyszerűsíti a győztes megállapításának kilétét!:)

Az egy képen még hezitálnék azért, ez alapvetően a közreműködők kedvétől függ. A három nap szerintem kevés, minimum egy hetet mondanék. A tematikus versengést azért pártolom, mert úgy sokkal jobban összemérhetőek a fotók, csak aztán majd jön valaki olyan témákkal, hogy Bali meg Palau.:) Szóval azt kellene kitalálni, hogyan dőljön el az aktuális téma? Régebben működött az ötletbörzés is, persze, sőt, akár újra elő is lehetne venni a témákat, születhettek új fotók, lehetnek új érdeklődők.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
32. elche Ugrás 2007 már 29. 22:22  
Pedig a Z.Vincze könyv épp azzal zárult, hogy szeretett volna a szerző eljutni az albán adriai partszakaszra. Ki tudja, milyen érintetlen helyek lehetnek ott.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
24. elche Ugrás 2007 már 29. 21:55  
Olyan régen hallottam róla, hogy szerintem most valahol külföldön van és éppen Búvárlóg.:)
22. elche Ugrás 2007 már 29. 21:47  
Jó, hogy te is beszállsz, most már azt kell mondjam, az érdeklődés kezd meggyőző lenni. A lehetőséget pedig használjuk ki gyorsan pár egynapos versenyre és némi okoskodásra amíg lehet, mert még befut Analóg is...:)
21. elche Ugrás 2007 már 29. 21:35  
Amatőr a magyar búvárfotós világban szinte mindenki.:) De szerintem az mindőnkre igaz, hogy egy-egy sikerültebb képünk (pláne 640 pixeles méretben), egy kis vágással, utómunkával van azért.

A továbbiakat akkor kitaláljuk, a szavazáson én magam eltöprengtem, és.... A részleteket egyelőre nem árulom el.:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-03-29 Hibák okozhattak tragédiát
12. elche Ugrás 2007 már 29. 21:32  
Bár én még nem merültem, két dolog ugrik be róla: azt mondják szép roncs, és elég mélyen van.
Egyébként volt már rá példa, hogy a vezető "túlkompenzálása" miatt lett 20 bar a vége. Mert volt pár nagyon jó fogyasztású ember a csapatban, és hogy nekik se kelljen 100 bárral kijönni, inkább oktopuszon vitte a rosszabbul fogyasztó búvárt. Elvileg működő koncepció is lehetne, csak amikor úgy alakul, hogy az öt vezetett búvárból három is oktopuszvégre jut, akkor azt hiszem, a jól fogyasztó búvár sem olyan boldog már, hogy mennyire tekintettel vannak rá. Pedig itt is profi volt a vezető.
8. elche Ugrás 2007 már 29. 20:59  
Idehaza volt ez az eset, vagy külföldön?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18. elche Ugrás 2007 már 29. 20:47  
Három napot hagysz a dologra? Ejha, talán egy kicsit túlértékeled a fotósok hajlandóságát a részvételre.:)
Ezen fórumon eddig összesen öt ember szólt hozzá, abból ketten Bunnyval honlapgazdák is vagyunk, tehát marad három. Szóval először lássuk, mekkora a kedv.:)))))
(Tudom, te szorgalmas vagy, és az aktuális vetélkedés meghirdetése után fél órával már küldenéd is a jelöltedet.:)))) )
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-03-29 Hibák okozhattak tragédiát
4. elche Ugrás 2007 már 29. 18:02  
Talán mindenkinek megvannak a maga "búvárbolondériái", nekem tipikusan ez a jacket felfújás, ezt mindig többször ellenőrzöm, és a páromnak is mindig szólok. Általában úgy vagyok vele, hogy amíg a víz felszínén vagyok, addig inkább a természetes közegemben létezem, mint a víz alatt. Bármi gond esetén jobbak az esélyeim.
Mellesleg valamikor olvastam egy statisztikát, amiben azt elemezték, hogy sok búvár valamiért elfelejt vagy nem tud ólmot dobni, akkor sem, amikor kellene. Persze utólag már roppant könnyű okosnak lenni, az is igaz.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
16. elche Ugrás 2007 már 29. 17:08  
Elnézést, rosszra válaszoltam.:)))))
Majd a profik elmondják.:) De gondolom ez egy plugin, amivel a RAW formátumú képeket lehet kezelni PhotoShopban. Már persze azokhoz a gépekhez, amelyek nem csak JPG, hanem RAW formátumban is tudnak dolgozni.
14. elche Ugrás 2007 már 29. 16:57  
Ki hogy fogja fel. Nyilván rendszeresen bővülnek a galériáink, de azért jó egy olyan, ahol egy hónapban összejön 20-25 tényleg erős kép, amiből lehet tanulni, amit lehet elemezni, és beszélhetünk arról kinek melyik tetszik és miért.
No meg ez nem egy komoly országos bajnokság. Akár kisebb tapasztalattal, egyszerűbb felszereléssel is összejöhet egy-egy jó kép, amit szívesen megmutat az ember egy értőbb közösségnek, akik tudnak építő jellegű kritikát mondani róla.
Ráadásul van benne egy kis játék, egészséges versengés.

Működni nyilván csak akkor fog, ha lesz résztvevő. De hogy ne "nyomja agyon" valaki egy hiperportfólióval a dolgot, limitálni kellene, mondjuk maximum 2 kép/főben az egy hónapban nevezhető képeket. (Természetesen saját galériájába ezeken túl mindenkit annyit tesz fel, amennyit akar.) Az is kérdés, hogy legyen-e téma, vagy indulásként inkább még ne, lássuk, mennyire van kedv a részvételre. Egyébként hasonló játékos vetélkedés már volt az indexes fórumon, csak hát visszabogarászni a hozzászólások között messze nem olyan egyszerű, mint egy galériában látni a képeket.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
21. elche Ugrás 2007 már 29. 14:21  
Azért nem olyan nehéz a választás. Ha többet akartok merülni, érdemesebb "búvárosabb" helyre menni (szerintem Zakintosz ilyen lehet, Rodosz meg éppen ellenkezőleg), aztán kérdés, hogy mennyire fontos a melegebb víz. No meg van árkülönbség, Korfu még főszezonban is nagyon nyomott árú. De ott eléggé jól behatárolható, melyik részére érdemes menni a szigetnek a jó merülőhelyekért.

Meg a régebbi cikkemben feszegettem azt a kérdést, hogy pár sziget annyira közel van Törökországhoz, akár érdemes oda menni, ha valaki többet merülne. Ott van tényleg nagyon jó búvárbázis, nagy és szép hajóval, normális személyzettel, alacsonyabb árakkal. Görögöknél akadt pár túlságosan turistás búvárbázis, ahol szinte csak arra mentek rá, hogy próbamerülőket tuszkoljanak a víz alá.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-03-29 Hibák okozhattak tragédiát
2. elche Ugrás 2007 már 29. 08:55  
Azért ne mondd, hogy rutinosabb búvárként te ne mondanád azt lazábban, hogy "20 barig jó vagyok", és nem feltétlenül pucolsz ki 50 bar tartalék elérésekor. Szóval időnként mi sem vagyunk hibátlanok...
Egyébként tanfolyamos búvárral is történik baleset, csak nyilván akkor is inkább az oktatót kell először megkérdezni a hogyanról. A tanulsága inkább az ilyen eseteknek van. Az is fura volt, amikor pont a jég alá merülést oktató búvár gondolta azt, hogy neki már nem is kell vezetőkötél.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
18. elche Ugrás 2007 már 29. 08:44  
No igen, de Béláék a szárazföldi részen voltak, a legtöbben pedig a repülős utakon a szigetekre mennek. A szigetek egyébként mind jók, és szépek, csak hát meglehetősen különböznek. Korfu nagyon zöld, viszont ott nem nagyon van ókori látnivaló. Krétán meg abból van több, növényzetből meg kevesebb.

A búvárkodás az olyan szokásos földközi-tengeri, kevesebb a hal, viszont vannak szép üregek, pár helyen roncsból sincs hiány. A vízhőfok között nagy a különbség, júliusban Korfun hiába volt a felszínen 24-25, mélyebben bizony leesett 17-re, míg mondjuk Rodoszon rövidruhában lehetett merülni bármilyen mélységben. Ha a búvárbázisok éltek azzal a lehetőséggel, hogy megnyitották a partszakaszokat, akkor egészen új, alig felfeldezett roncsokon is lehet merülni, amit mondjuk a tavalyi szezonban látogattak meg először. A sziklás partszakaszokon pedig jól lehet sznorizni: a strand ingyenes, a víz tiszta és meleg, és általában van is mit nézegetni. Én Zakintoszt néztem ki, láttam már teknősös, fókás képet onnan, kíváncsi vagyok rá.

Én egyébként is elfogult vagyok, szeretem az országot.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
29. elche Ugrás 2007 már 28. 21:54  
Szerintem "kisdedóvó" próbafórum helyett egyszerűen csak használd azt, ami most van.:))))) Vállaljuk a kihívást!:)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
13. elche Ugrás 2007 már 28. 19:03  
Szervusz,
Mivel végre a fórum a mienk és nagyjából az vajon rajta, amit az olvasók szeretnének, minden ötletre nyitottak vagyunk. Azért nincs rajta egyelőre túl sok téma, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy a búvárfórumokon nem feltétlenül olyan nagy a forgalom, hogy erre szükség lenne. Tehát ha a cikkes, fotós, bazáros, divecenteres hozzászólások mind a saját helyükön lesznek,ilyen jellegű általános dolgokat, mint a merülőtárs keresés, baráti túraszervezés akár itt is fel lehet dobni majd. De mivel a fórumunk a nagy nyilvánosság elé alig pár órája került ki, még mi sem látjuk, hogy a jelenlegi felépítése megfelelő-e.
Szóval ha indokolt lesz, lépni fogunk az ügyben, de a javaslatot addig is észben tartjuk, és várun minden hasonló ötletet.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
19. elche Ugrás 2007 már 28. 13:35  
Ja, tegnap reggel jutott eszünkbe, hogy kellene egy kicsit újítani, aztán délután nekiestünk.:))))))
(Én igazán nem vagyok barátja az emoticonoknak, mellesleg...)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
6. elche Ugrás 2007 már 27. 09:06  
Teljesen igazad van! A kérdés csak az, hogy a késlekedés valóban az ő hibája?:)
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-03-26 Roncsot tárnak fel Goa mellett
2. elche Ugrás 2007 már 26. 17:16  
Ezt az írást ismered?
http://www.buvarinfo.hu/buvarinfo_sites/aholjomerulni/2004/200403merulesgoan.htm
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
2. elche Ugrás 2007 már 26. 15:00  
Nem gondoltam, hogy bárki meg fog itt előzni. Nos, az elsőzés dicsősége már a tiéd.:)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
3. elche Ugrás 2007 már 26. 13:05  
Ez a túlélesítés számomra állandó kérdés. Én élesnek szeretem képeket, pedig néha magam is látom, túlzásba esek...
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 ... 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Coriolanus wreck

Croatia (Hrvatska)

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) nehéz körülmények
max: 27m, látótáv: 0-4m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés