»» ««
Bárónő hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
5176. Bárónő Ugrás 2020 jún 29. 15:25  
Igaz mindenképpen szomorú. Ám. Úgy gondolom, hogy a ma élő emberekből egyszerűen hiányzik az a tudatállapot, hogy felelősen gondolkodjanak. Önmaguk és mások miatt. Nem veszik tudomásul, hogy mindannyian élő torpedók vagyunk. Az egyik szerencsétlen belefog egy dologba, amit nem tanul meg, a másik meg még segít neki. A baj mindenhol ott van. Sajnos, hogy ez nem egy tanulságos történet, mert ez holnap egy harmadik szerencsétlennel ugyanígy megeshet. Kár.☺
  fórumok / Hírek fórumai / 2018-01-10 Kitartó búvárfotós
7. Bárónő Ugrás 2018 jan 14. 12:36  
Négy év arra kellett, hogy rájöjjön, a hód nappal viszi a kaját. ☺
  fórumok / Hírek fórumai / 2017-12-23 A legjobbak legjobbja
7. Bárónő Ugrás 2017 dec 26. 09:39  
Köszönet mindenért!
Megérte.
Még találkozunk.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007-2017 Best of the best
3. Bárónő Ugrás 2017 dec 09. 21:40  
Nagyon sok jó kép van. most ebből, hogy ez a legjobb - szerintem hülyeség. Mert mi szerint is?
  fórumok / Hírek fórumai / 2017-12-03 Éves eredmény, búcsúzik a fotósverseny
16. Bárónő Ugrás 2017 dec 08. 22:15  
Halkan mondom. A búvár egy érdekes ember. Még ha fotós is akkor már négyszeresen. Van olyan búvár aki csak nyáron szereti a vizet. (Persze szeretné télen is de nem született baldahinos ágyba.) A fotós mikor merül akkor pont nem merül. Nyűg, nyavaja, macera. Csinál ezer képet aztán az idő hiánya miatt sem marad egy, kettő. Na azt is lehúzzák, mert a fotós az egy másik bolygó szülötte és jellemzője a fene nagy "precizitás, maximális alkalmazkodás az éppen futó trendekhez és szentírással egyenértékű igazságérzet "- meg különben is....  Aki csak alapokban ismeri a fotózást az ránézve a saját képeire már tudja miért nem ér semmit sem.
Ilyen vert helyzetből beszállni - hát hiányzik ez? Látom a képeket. Tudom, hogy nem a legjobb. Sorolhatom a hibáit. Tudnék ilyet? Nem. Akkor?
Persze régebben voltak tanfolyamok, tanították az emberkét... De. Gyerekek! Iskolások nem tudnak írásban három számjegyű számmal osztani papíron.
Valahol lemaradtunk. Kár.☺
3. Bárónő Ugrás 2017 dec 06. 13:19  
Köszönet a munkáért, a képekért!
( Mikor 95-ben volt egy kiállítása a Bumbinak, na akkor kezdtünk búvárkodni, mert mi is látni akartuk azokat a szépségeket. Láttuk is. Úgy gondolom azok a képek amiket mi csinálunk magunknak majd előkerülnek mikor már nagyon nagyon öregek leszünk. Akkor nem fog számítani, hogy milyen a beállítás, a kompozició, a téma, a fények honnan hová és egyáltalán..... mert ma még rosszul viseljük a kritikát, a jótanácsot meg mindent. A fotós az egy másik világ. Már csak merülgetni szeretünk.)
Viszlát hát valamelyik túrán! ☺
  fórumok / Hírek fórumai / 2017-11-17 A BOB2017 eredményei
4. Bárónő Ugrás 2017 nov 22. 11:38  
(Amikor már azt hiszem mindent láttam, hát örömmel tölt el, hogy nem. ) Csodás képek! Az elismerés mindenkit megillet. Gratula a győzteseknek. Hajrá! ☺
  fórumok / Hírek fórumai / 2017-11-10 Kagylók és férgek pusztítják a légkört
6. Bárónő Ugrás 2017 nov 16. 13:43  
Valami ilyesmire gondolok. Mert  - gondoljuk - volt már az aer úgy 25% feletti oxigéntartalmú is. Akkor kicsit másféle fajok éltek ezen a bolygón. Volt itt már nagyon hideg is. Akkor megint másoknak állt a zászló. Tehát csupán arra lehet következtetnünk - lehet másra is - , hogy nekünk, embereknek nem lenne szerencsés a túl korai és gyors változás. Pedig sok ember sok állatot eszik, ami pukizik. Vélhetően egy idő utrán jó büdös lesz. Mindenütt. Most még csupán telente a jószagú széngáz ami esténként "adja" azt a jó falusi levegőt.
Nekem az a bázis szint. ☺ Nekem már ott kevés a flogiszton!
4. Bárónő Ugrás 2017 nov 11. 20:03  
Igencsak tanulságos amit a szakértők (kik is ezek? - egyetemek kutatói kimennek a partra piszkálni sz iszapot) megállapítanak napról napra.
Ismét bebizonyosodott, hogy az élet káros az egészségre.
Sebaj, majd elmúlik.
Oszt jó.
  fórumok / Hírek fórumai / 2017-09-22 13 évesek lettünk
4. Bárónő Ugrás 2017 sze 22. 13:39  
Már tizenhárom? (lánynak fiatal, macskának öreg☺ - igaz itt macskából több van)
Gratulálok! Hajrá!!
  fórumok / Hírek fórumai / 2017-08-12 Újralégzős baleset cipruson
3. Bárónő Ugrás 2017 sze 18. 16:42  
Egy helikopter tervezője mondta: a helikopter legjobb alaktrésze az ami nincs. Azzal gond sincs. Még mindig azon véleményen vagyok, hogy egy búvár mikor a vízbe megy elég ha merül. Teljesen fölösleges fejszámoló művésznek, elméleti érsebésznek, szerves kémia professzornak  és még ki tudja hány szakmát érintő szakembernek kiképezni. A merüléshez válogatom a felszerelésem. Mikor a többiek - nagyrészt még gyerekek - merülnek, hát mókásan kalimpálnak mellettük a szárazruhás "vérprofi és technikai" szereléssel merülők dupla 10 vagy tizenkettessel, a kaniszteres lámpával és argon palackos ruhatöltögetővel, mert ők egy "másik" világba valók. Persze elférnek a hajó végében, mert tovább már menni sem tudnának, mert egy kis négykezes fotóapparát még nagyon fontos kellék. (Nem arra gondolok, hogy jacket vagy wing, mert az még belefér) Aztán két merülés között meg csak fogy a víz meg a levegő mert mindent szárazra kellene... így is komoly lábszag terjeng a bázison. Nos ehhez jön még az újralégző. Hát borzasztó. Egy kis monoxid oszt ennyit ért az a ki...szott drága rakás technika. Ugye füstjelző még nincs rajta? Mert kéne! Nem egy rakás számolnivaló, hanem egy egyszerű sípoló mütyüsz. Akkor nem halna meg két méteren, vagy a medencében a nagy tudással, kiváló elméleti képzettséggel, hatalmas gyakorlati tapasztalattal rendelkező levegőtlen búvár. Ilyen ostobán. "Rutinból".
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
14334. Bárónő Ugrás 2017 sze 12. 21:05  
Mert videóból mentettek és elég gyenge a minőségük. Ide viszont pont elég kedvcsinálónak.☺ Hátha benéz ide egy két  kedves búvár is.
14332. Bárónő Ugrás 2017 sze 07. 15:15  
Nos volt ez is az is. Összeségében nagyszerűen sikerült. ( mintha már csak monomáloznék?)
14331. Bárónő Ugrás 2017 aug 06. 09:31  
Nos marad az Adria. Krk, Stara Novalja után indulás a régen tiltott Visre! Akkor lesz teljes az idei "termés". Addig csak a nyéki ponytokat meg rákokat abajgatom.
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-12-04 Búvárcomputer újdonságok
11. Bárónő Ugrás 2016 dec 26. 00:26  
Egy táblázatot megjegyezni nem nagyobb kihívás, mint egy félmilliós gépet betanulni. Mert ahol veszem aztán vérprofi mindenki mindenből. Szerintem meg kereskedő, adja amije van. Jobbik esetben el tudja magyarázni. Venni fogok egy új ruhát (félszárazat) egy jakettet, egy táskát. Felhívtam néhány búvárboltot, de mert tudom mit akarok, hát ... nyugodtan törölhetem őket a telefonomból mert segíteni aztán így nem akarnak.
Elég idős vagyok ahhoz, hogy tudjam: meg tudnak még verni, de megsérteni már nem tudnak. Ami nem jelenti, hogy szó nélkül hagynám mikor hülyének néznek.  Gondoltam elfér egy hagyományostól eltérő vélemény. Nem hát nem. Valakinek elkerülte volna a figyelmét, akkor azért vegyük észre: kevés a fiatal új búvár. Extrém sportnak vannak másabbak, amit szívesebben választanak. Persze sokan kipróbálják egy-egy merülés erejére - de ennyi.
Hát. Complimenti. Ben fatto.
9. Bárónő Ugrás 2016 dec 25. 13:16  
Jók ezek az algoritmusok. Gondolom tök egészséges, húszéves, nyolvan kilós, sportoló emberekre - aki erejük teljében a merülést megelőzően kipihenten....
Na rodítsunk bele. Buli volt az este. Kicsi, közepes, óóó! A héten a harmadik és csak szerda van. Ötven, hatvan éves vén trottyok, magas vérnyomással, ehhez passzoló cukorral, a jó magyaros kaja összes zsírjával. Megyünk oszt merülünk. Ráz a ladik, macerás a motyó, húzzák az időt, molyolnak már fenn - na elindultunk. A tervet csak a gájd tudja, igaz mondta, de az ember feje...
Ezt hol ütöm be a komputerbe?  
Amit fejbentartok: a palack meg a töltése, a víz hőfoka fenn és lenn, a ruha rajtam meg a plusz, "meddig" megyünk, lesz-e áramlás szemből, mennyire esik szét a "csapat", meg ki tudja még?
Mert. Tényleg jók ezek a komputerek. Amíg működnek. A régi DC12 meg az Aladdin sok barátommal közölte már , hogy kaput.  Ami azt jelentette, hogy a komp. nem tudta kezelni a helyzetet. Nagyrabecsült - általatok is - barátaim meg igen.
Az ára pedig, hol a duplája, hol a harmada, de ha nem emlékszem a táblázatból, hogy hol is az az annyi, akkor jobbik esetben jön a kamra.
Jó tudom, látszólag nem vagyok egyedül. Biztos? ☺
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
19270. Bárónő Ugrás 2016 dec 12. 18:59  
Köszönöm!
(Sajnos csak irigykedem a szép képek láttán, mert itt aztán jelen van a világ színe-java. Bár a belefecolt munkát nem irigylem- igaz a fotós szeme más.)☺
19268. Bárónő Ugrás 2016 dec 12. 14:13  
Persze van a géphez. Ezt eddig csak arra használtam, hogy gyorsan megtaláljak v.mit. ( na ekkor kezdte el ezeket a manővereket.) Arra is jó volt, hogy sokat, gyorsan és kicsibe tudtam vele konvertálni.  Nos a másik ilyen kedves "ingyenes" a PhotoScape is u.ilyen  (vörös) képet kovertál jpg-be. Mert nem igényes, vérprofi és fanatikus (szabadon választott) képbukker az ember, hát nem a photoshop a bibliám. Már a magam kedvére és szórakoztatására néha eljátszom egy egy képpel. Mondjuk egy ilyennel:
19266. Bárónő Ugrás 2016 dec 09. 15:00  
 ja. Nekem meg ezt csinálja a picassa, meg még néhány másik a RAW képeimmel. Az első a RAW, a második a jpg. -be mentve. Igaz csak az új gépem (canon760- képeivel.)
Szóval  a kártyáról meg éppen három képet tudtam menteni. A gépen elöször csak egy kis kép, aztán egy kérdőjel, harmadszori megnézésre "Nem tudja a videót olvasni" duma. Ekkor aztán kártya kuka. Összes másik kártya hibátlan volt. Azóta kedvelem a 8ígb-t mert mégiscsak kisebb veszteség a 32-64-hez képest. ☺
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-12-04 Búvárcomputer újdonságok
3. Bárónő Ugrás 2016 dec 05. 13:43  
Persze igazad van. A lekapcsol meg természetes. Akinek nincs levegője annak minek világít? Látná? ☺
Elromlott?  - ilyen nincs is.  A lemerült meg hanyagság, amit szigorúbb divok büntetnek. Joggal. ☺
1. Bárónő Ugrás 2016 dec 05. 12:09  
 Motto: ami nincs azzal gond sincs.
Nagyszerű dolgok. Amennyit használni tudunk belőle annyira hasznos is.  Kérem hozzáértő javítson ki, amennyiben rosszul gondolom. Egyetlen dolog azért - mert eddig másképpen láttam - megfogott. Ez a színes visszajelzés. Mert ha ez a szín a maszkomon belül jelenik meg (mondjuk egy orrpirszingemben) akkor az a piros az piros, de ha a reduktorra "szerelve" akkor az még mindig szürke, amíg rá nem világítok. Ott ahol én vagyok. Arról nem is beszélve, hogy magamat fogom először elvakítani a célozgatásokkal, mint azt a színt meglátni. Merülőtárs meg szintén. ( figyelem! a vízben általában mozgok.)  Pont elég lenne - és mennyivel hasznosabb - ha a színek helyett csupán világítana. Így aztán bárki más rögtön tudná, mert ha az folyamatos, akkor 200-100 között, ha pulzál akkor 50 környékén, ha nem világít akkor közel a 0-a. Persze tudom  - és látom is azt a vörös színt mikor - olyan az a lámpa, hogy... de!
Merülőtársnak annyi van mint nekem. Ha nem majd szól. Csak tudja? Mégsem, akkor nézze meg.
( A képen a hölgy az orrába vette azt a redót és így is alig látja. Minek ezt túl bonyolítani?)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
19254. Bárónő Ugrás 2016 nov 29. 21:52  
Látod! Egy vacak használt sj4000-es 42 méter alatt sem ázik be, pedig csak vacak o gyűrűk adják a tömítettséget. Nem beszélve a képminőség sem utcsó. Vidióban is jó.
Át kell értékelned a cuccok használhatóságát.
Tik-tak.  
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-11-27 Az elveszett cirkálók
3. Bárónő Ugrás 2016 nov 29. 19:46  
Az árulkodó szó: a romboló is jelentős részben. Tehát szétcsipegették szorgalmas kis emberkék, akár egy mipoláncsővel a szájukban is. Talán az indonézeknek nem volt olyan szívderítő a holland "gyarmati" elnyomás, mint azt az anyaországban gondolták. ( erről talán Sommerset Maugham is tudna mit mesélni, vagy Katch Richárd, hogy a magyaroknál maradjunk.☺)
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-11-10 Nem sikerült kiemelni a bombát a Dunából
9. Bárónő Ugrás 2016 nov 24. 21:40  
Na ezért vagyok büszke a búvárjainkra. Meglett. Kivették. (Bánom is én, kapjon az a hatóság fizetést, meg kitüntetést, csak ne szóljon bele semmibe. ) ☺
6. Bárónő Ugrás 2016 nov 23. 13:24  
Mi történt? Úgy hallom eltünt a bomba. ( Persze, hogy a búvár a hibás.) Nincs bomba, mehet a forgalom tovább.
Ki mondja? A hatóság.

(Nálunk a parkoló autóra - büntetni - van néhány hatóság. A parkolótársaság, a rendőrség, a sheriff (!?), a KPM, a közterületfelügyelet, a .... nem tudom a plébános kiátkozhatja-e. Szóval szívemből szólt kollégám mikor mondta: csak fújna már talpuk alatt a szél.
Persze csak vicc, minthogy a bomba .....)
5. Bárónő Ugrás 2016 nov 18. 19:58  
Na nem a tűzszerészről mondtam. Szakhatóság, engedélyek. Csak egy példa: klímaszerelés. Csinálta aki kedvet kapott hozzá. Gondolom több tízezer ember bele is rokkant. Létre is hoztak hát egy erre szerintük alkalmas Hatóságot. Szakhatóságot. Mi változott? Szerelő előre kér egy engedélyt a klímához. Én ebből mit érzékelek? Be kellett engednem egy italos, okoskodó embert aki ráadásként még egy igazi mekmester volt.  Harmadszorra sem tudta felfúrni egyenesen, elszökött a gáz, koszoltak, mint a.....stb .Másnap jöttek javítani, mert... Ja és cserébe a szerelés díja...  No innen üzenem: csak bolonduljanak meg szakhatóságostól, mert többet az ajtó előtt sem....
Jelen helyzetben: egy búvár és egy rakás eltartott. Mintha Moldovát olvasnék.  Esetleg Kaffkát.☺
3. Bárónő Ugrás 2016 nov 18. 08:17  
Imádom: Szakhatóságok, engedélyek. Szerintem meg csókos munkahelynek csúfolt tudálékos nyuggerek, akiket soha nem találnak meg a munkahelyükön. Mert "terepen" vannak.
Az a bomba meg ha eddig kibírta a vízben..... csak meg várja a fizetésnapot. ☺
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-10-04 Tűzhalvadászat mellékhatásokkal
9. Bárónő Ugrás 2016 okt 09. 15:05  
Akváriumban már láttam a Király utcán (talán 95-ben). Kettőt is.
Egyszer......
7. Bárónő Ugrás 2016 okt 07. 20:12  
Igaz. Éjszaka én még csak pontyot láttam, meg csukát, meg... de ezek meg nem esznek tűzhalat. ☺
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
5172. Bárónő Ugrás 2016 okt 07. 20:04  
Á dehogy! Nem a Te készüléked hibás csak. Mindenki el van  - nem kicsit kalibrálva. ☺
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-10-04 Tűzhalvadászat mellékhatásokkal
5. Bárónő Ugrás 2016 okt 06. 20:58  
Ja az a krill. Na minsent én sem tudok, bár antennát még nem ettem.
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-10-01 Szeptemberi fotósverseny eredemények
14. Bárónő Ugrás 2016 okt 05. 20:46  
Mentegetőzni fölösleges. Csak ront a megítélésen. ☺
( egy időben a fogorvosnál is mindenkit előre engedtem. Aztán már szólítottak név szerint.)
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-10-04 Tűzhalvadászat mellékhatásokkal
3. Bárónő Ugrás 2016 okt 05. 20:43  
Ahogy olvasom a táplálékuk főképpen garnéla és a hasonszőrű társai. Na már most láttam én egy bálnát némi garnélát nyelni. Nem volt éppen tíz tonnányi - kis túlzással. Szóval mire ez a kis szerencsétlen húsz centis kis jövevény - még ha szapora is - éppencsak közelébe ér egy ilyen behemótnak.
Kicsit olyan felemásak az érzéseim az ilyen tudományosnak és átgondoltnak sem tűnő tudósításokkal kapcsolatban.
Persze lehet tévedek.
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-09-22 Hepibörzdéj!
4. Bárónő Ugrás 2016 sze 22. 18:54  
Boldog szülinapot!

(Nem én lennék, ha nem mondanám: egy tizenkét évesnek már más játékai vannak. Kíváncsian várom!)☺
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2016 Környezet szennyezés
10. Bárónő Ugrás 2016 sze 18. 13:45  
Pont jó! Sőt. Nagyon jó.
( A téma bizarr, mert a tengerben ami az egyiknek szemét, az a másiknak kincs . Mint egyébként is, mert ha látnátok a putrik előtt hány gyémántos motorú lada vírít kiflancolva, hát a két arany fogam adnám egyért.) ☺
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
35201. Bárónő Ugrás 2016 sze 12. 14:28  
Gratulálok! Azért az 500 az nagy szám. (főképpen ha csupán a tengeri merüléseidet veszed számba. Lehetne minden alkalmat mikor redó van a szádban - medence, kút, tavacskák,stb. )
A 95 stimmel. A merülések is iciri-picivel. ☺)
Hajrá!
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
5165. Bárónő Ugrás 2016 sze 10. 08:38  
Akkor legyen "életszerűen". Nem életszerű, hogy magárahagyták. Egy beúszik egy kinn ez tiszta hülyeség. Egy kezdőnek még a kezét sem mindig engedem el. Esetleg, ha a csapomba kapaszkodik, különben nyakára tekerem az ólmot. Van kötelem a zsebben. Két méter. Azt fogja.
Megint csak "életszerűen". Tragédia történt. Mindenki mosakodik. Nincs bűnös, nincs felelős és aki tudja mi történt az nem beszél. Okkal.
Amiért búvárkodunk: az a szabadság. A vízben a térben.
Amiért ellenzem ezeket a szabály emlegetéseket, meg ügyvédi dolgokat: már megtörtént. Mint mikor a rendőr leint egy traffipax után. Van értelme magyarázkodni? Mosolyogsz és fizetsz. Tehetsz mást is de akkor bevalottan hülye vagy.
Ez hasonló. Nem az, de olyan. Megtörtént. Mit teszünk? Bár mindannyian felelősek vagyunk, de legyen az igazán bűnös az akin ezt már nem lehet számonkérni, mert valahol ő is az lehet. Tehát hazudunk magunknak. Aki bírja.
Persze, ha bíróság azt mondja menj a templomba és gyónd meg, akkor jobb lesz? Esetleg egy kis aprót az Úrnak?
5163. Bárónő Ugrás 2016 sze 09. 13:40  
rezgaras. Először kezdjük a szabályokkal: merülőpárban merül a búvár aki nem társ. Baj esetén segíthet, ha tud, ha képes rá és ha akar. Bármelyik lehet úgy is, hogy nem segít, nem tud és nem akar. Ezer okkal. Ezért felelőssé tenni? Emberek ezrei a családjukat, gyerekeiket a szüleiket elhagyják, hanyagolják és nem segítenek. Felelősség?
A törvény: nem ismeri az erkölcsöt. Szerintem. Az ügyvéd: biztat, de nem ígér. Szerencsénkre van még a bíró. Lehet észnél és nagyon nagy többségben okos emberek, akik nem ülnek fel némi pletykának. Okkal.
Akkor merüljünk. Mindannyian tudásunk, erőnlétünk és képességeink határain belül. Ami a mi merülésünkhöz kell. A vízben nem számolhatok úgy, hogy kell a levegőm a merülőpáromnak, az erőnlétem, hogy húzzam magammal, ha elfárad. Lezúg hatvanra akkor is kövessem. Sorolhatnám.
Mindezek tudatában még mindig ott szerepel a baleset lehetősége. Kiszámíthatóan vagy ostoba okokból adódóan spontán, de ott van. Amennyiben lámpaoltás után mégis ébrednénk, no aztán csak ajándék. (ezzel azért ne számoljunk - mármint az ajándékkal)
Az örök szabály: a legnagyobb ellenség a vízben a másik búvár. Ezért egymás társaságát megbecsülve, keresztünket könnyebben viseljük.
Felelős legyen? Igen. Mindenki magáért. Szerintem.
5148. Bárónő Ugrás 2016 sze 04. 21:40  
Csak példa: gyakori, hogy merülésvezető elöl, hátamögött párban bólásznak, néha visszanéz.☺ Nos? Mire eszmél a csapat fele másirányba indult és megnézem én azt aki összeszed egy tízfős csoportot a vízben.
Túl vagyunk a merülésvezetőn. Maradt a merülőpár. Odatesznek egyet melléd. Máris közlöm: úszni sem tudok rendesen! - nem is hazudok. A nejem 4-5 km -t úszik én már egy óra után lustizom.
Más.
A Vanek úrtól, és ötletéből szekeztett régesrégi, de használt nevem: Nagy Tudású, Magas Képzettségű, Kiváló Elméleti Szakember. Mert azt hittem, csak én vagyok ilyen. Kiderült qva sokan vagyunk.
Feltéve ha érted és szereted az iróniát. (Hofi után szabadon.)
Mert természetesen a jelenlévők mindegyike kivételként szerepeltetett. ☺
5143. Bárónő Ugrás 2016 sze 04. 20:25  
Hoppá. Úgy látom a tenger nem ismeri ezt a szabályzatot. Ez mikori? 1996-os 8-as. Mikor utoljára vettem ilyen engedélyt akkor 100 kuna volt. (Előtte meg húsz márka) Már egy ideje ezért sem kérnek pénzt, igaz igazolványt sem adnak.
Szóval áruld el: ügyvédbojtár vagy. Esetleg valamilyen ügynök?
De komolyan.
Van egy nikkem: ntmkkesz. Tudod-e mit takar? Sorstársak lehetnénk.
5141. Bárónő Ugrás 2016 sze 04. 20:10  
Azért meglepsz. Egy pillanatra sem gondolog hogy esetleg nem a búvárkodással kapcsolatos ez a tragédia? Lehet egy olyan dolog ami akár séta közben is megeshetett vele. Barátom elfáradt, lefeküdt és már nem ébredt fel. Ki a hibás? Az apja mert nem rázta eléggé?
Más. Merülésvezető. Én azt szeretem, ha a büfében reggelizik, míg én merülök. Esetleg baj lenne, ráér megkeresni. ( pénteken egy csónakázótóban túrtam az iszapot egyedül és legnagyobb félelmem a kiengedett komondor volt. A partról még kenyeret is dobáltak a sötétben hozzám, gondolván egy nagy hal vagyok.)
Ügyvéd. Elégtétel nem lesz.
Már megtörtént.
Bár furcsa és a "tanításokkal" nincs mindig öszhangban, azért sokan merülnek egyedül. Egy tekkes, egy ember a kútban, csőben és még szükség esetén egy barlangban is. stb.
Szóval a veszteség nem csak a családé, hanem a miénk is, mert úgy érezzük ez bárhol és bármikor, bárkivel és újra.
Röviden: a víz nem barátunk. A szerencse sem. Másokra meg ne is gondolj, míg eszednél vagy.
5137. Bárónő Ugrás 2016 sze 02. 15:53  
Persze. Egy pillanatig sem gondolta senki, hogy bármi köze is lenne a dologhoz. Velünk ez nem történik meg. Soha. Kizárt.
No de ez egy olyan fórum ahol azért a "tanulságok" a bekövetkezett dolgokból szűrhetnők le. Nem elméletileg, nem gondolnám, hogy, a könyv azt írja... szerintem és társai.
Amennyiben ennek "kíváncsiság" netán "csámcsogás" szaga lenne úgy ez az ötezer hozzászólás máris mind múltidővé lett, mert nehogymár...
Amennyiben vannak fokozatok és elmondhatjuk ki mit bénázott el, de túlélte az még hír, de ha valami visszavonhatatlan következményekkel járt az "kíváncsiság" - no akkor hallgassuk is agyon. Végül is ehhez aztán tartjuk magunkat évtizedek óta. Nem?
Tanulság: ami nincs azzal gond sincs.
Harag sincs. Ez egy ilyen szakma.
Amiben viszont igazat adok, - mint az elején mondtam - ha minden szemtanú leírná hetente a történteket újra, az az igazsághoz képest minden héttel távolabb lenne. Erre meg valóban nincs szükség.
Tehát mikor legközelebb arrajárok és valaki megemlít egy szomorú példát majd azt mondjuk: így volt megírva a nagykönyvben. Rögtön megnyugszik és nem kíváncsiskodik tovább.
5133. Bárónő Ugrás 2016 sze 01. 16:16  
Ugye azért vannak elképzeléseink, hogy a holt idő nagyobb részét egy üdülőhelyen mégis mivel tölti a nagyérdemű? Mert az a szerencsés eset, ha csupán elalszik és lemarad a merülésről. Mire a másodikra odaér, addig meg már van anyag a fejben. Ezért látom célszerűbbnek a lájtos másodikat.
Idei kínjaim: - ez itt a tanulság helye - a kihízott ruha zipp kocsija eltört, a tőrőm nyele elvált, az oktopusztarómat eltaposták, a jacket a súlyzsebnél kiszakadt, de sebaj mert a két súlyzsbet "megfújták" reggelre. (merülhettem újra övvel. - pedig aki a kényelmet egyszer...)a palackomat utolsónak fújták mindig... 170? elég lesz! Meg egyszer valaki el, de visszaszereztem. (mániám a két elsőlépcső is a sznori mellett! - nézzék el, öregszem.)Kiugrott a horgonyujjam és csíptek a rohadt szúnyogok.
Amiért mondom: bosszúságok, pedig vannak.
Hálás vagyok, hogy a sportkamera nem ázott el mint tavaly!
Mindezek után rohadtúl jól éreztem magam mégis! Csak! *****
5126. Bárónő Ugrás 2016 aug 31. 07:51  
Bleró! Ez így tiszta ostobaság. Gondold át. Nem amerikában élünk. Még ott sem lehetek felelős egy másik ember tudatlansága vagy fegyelmezetlensége esetleg rossz döntése miatt.
Balesetek vannak. Nem tudsz mindent kivédeni. Egyet tehetsz: vigyázz magadra kisfiam!- mondta anyám és én csak rá halgatok.
A vízben nem jogszabályok és tövények fognak megvédeni. A tudatlanságod fog az életedre törni.
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-07-27 Mars-misszió Floridában
4. Bárónő Ugrás 2016 aug 30. 21:51  
Nos átgondolva eddigi eltöltött időmet és megsiratva veszteségeimet mégis úgy gondolom ide kellőképpen gyengeelméjűeket kell begyüjteni.
Egy bolond világban ahol az emberek fele hisz szupermenben a másik Mohamedben a harmadik a vodkában - bizony lesz jelentkező. No de eredmény?
Idővel.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
5124. Bárónő Ugrás 2016 aug 30. 21:42  
Az előttem szólóhoz csupán annyit: igaz. Talán még annyit, hogy ahányszor halottam vagy láttam ilyen dolgot, minden szemtanú hitelessége megegyezett egy kocsmai verekedés tanuinak szavahihetőségével és a variációk végtelenségével. ( Igaz olvastam jegyzőkönyvet hiteles embertől, de az csupán a tényeket és nem az okokat szerepeltette.)
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-07-27 Mars-misszió Floridában
1. Bárónő Ugrás 2016 júl 29. 12:42  
Milyen érdekes, hogy rögtön csapatban gondolkodnak. Igaz ez a Holdra utazásnál bevált. A közel két év az életemből az utazás csak oda és nem is jönnék vissza. Hát? Úgy gondolom az emberek nagy többségének ettől több esze van. Látok azért a környezetemben néhány megszállottat, de azokkal meg más baj is van. Alapból nem szabálykövetők.
Az biztosnak látszik, hogy a tanulási folyamat most fontosabb a kiképzőknek, mint a tanulóknak. Attól tartok ezek a tanulók még csupán prototípusai a valamikori valóban útnak indulóknak.
Az arány azért érdekes, mert akár száz méter a mélyben, akár százmillió kilométerek az űrben segítség csupán az éppen ott gondolkodó fej.
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
14327. Bárónő Ugrás 2016 júl 25. 14:48  
A mélység (számokat önvédelemből nem írok) akkor pont arra ösztönzött, hogy tanulni a búvárkodást egy élmény. Kicsibe és nagyban is.☺
14325. Bárónő Ugrás 2016 júl 23. 08:00  
No igen. Nekem könyebb, mert ahol nyaralok ott búvárkodom. (magam kedvére és szórakoztatására) Akinek pedig ez szakma,  - nem irigylem,  túl stresszes - megdolgozik érte. ☺
14323. Bárónő Ugrás 2016 júl 22. 22:32  
95-től nézegetem videókon. :))
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Princess Alice Bank

Portugal

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés