»» ««
Bárónő hozzászólásai:

  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
14321. Bárónő Ugrás 2016 júl 22. 20:11  
Mázlista!
Pedig csak így akartam barátokat szerezni.
Na de jövőre! Lehet eljutok talán a vörösre is életemben először. Mondjuk Kubáért eseng a szívem.....
14319. Bárónő Ugrás 2016 júl 22. 16:04  
Így legyen! ☻
14318. Bárónő Ugrás 2016 júl 22. 14:45  
Megyek az Adriára.
A közelembe merészkedőktől csupán annyit kérek: saját biztonságuk érdekében tartsanak távolságot tölem.
Meg is köszönhetik!
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
19244. Bárónő Ugrás 2016 júl 22. 14:40  
(Mire egy fotósnak itt neve lesz, már eláztatott vagy három kamerát. Lehetőleg sósban.)
Én ezzel kezdeném. Már ha mulatunk. ☺☻
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-07-17 A Nase Worldwide hivatalos állásfoglalása
4. Bárónő Ugrás 2016 júl 22. 14:36  
Na jó. Ügyvédet csak mint merülőpárt szeretek látni. Esetleg mikor a sztéket sütjük. Lehet a barátom is csak soha ne kelljen "szívességet" kérni tőle.
kicsit off: (ismertek.) Szóval egy augusztusi telefonba mondja nekem a hölgy: sajnálom uram az ön cascó biztosítása nem érvényes tavaly októbertől,  mert nem töltött ki egy v.milyen papírt. Mondom én: van kötvényem és befizetett csekkjeim. Erre ön azt mondja, hogy nem érvényes? Visszamenőleg? Erre a hölgy: Így van.  Ááááá, csak gondoljon bele asszonyom, ez olyan dolog, mintha holnap reggel becsönget önhöz két ember, hogy jelentkezzen hamvasztásra, mert időközben megtalálták a kedves édesanyja abortusz kérelmét és most ennek érvényt kell szerezni. / csönd / - a hölgy majdnem sírva: ne kapjam fel a vizet! .... vissza utalták az egész éves pénzt, pedig csak három negyedév volt fizetve.
No on:

Tényleg Vanek ÚR : megvan még a VICC? Mert ha meg plussz crosszóver (megint csak az a sz@ros pénz) akkor már legyen nekm inkább az, mert a VICC kártya örök.
1. Bárónő Ugrás 2016 júl 21. 20:40  
No. Úgy látom, kis idő elteltével sem lett több hozzászólás. Csak nem állom meg szó nélkül a lényeget: "nem ismer el hivatalosan". Hogyan? Visszamenően? Már ez is kezdi?
Csuda egy fazonok élnek ott az új világban. Átgondolta-e vajon, hogy ezek után ki lesz az a féleszű, aki valaha is a közelébe megy egy ilyen "cégnek", amiből tizenkettő egy tucat és a róka hetedik bőre.
Sajnálom a "komolyabb" kártyával rendelkezőket (oktatókat), mert ilyen "történések után" akkor sem mennék a közelébe, ha az fizetne nekem. Még büntetne a hülyéje.

  fórumok / Hírek fórumai / 2016-05-25 Új mesterséges zátony az isztrián
3. Bárónő Ugrás 2016 jún 01. 19:35  
Hadihajó? Hát? Egy űrkompra jobban hasonlít. Jules Verne regényéből. ☺
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
35188. Bárónő Ugrás 2016 máj 14. 16:42  
Néhány lap jár nekem. Unterwasser, tauchen. A Barátomnak - )(ő barlangász, búvár, túlélő)  - jár úgy 1980-tól a nat geo. Néha cserélünk.
Úgyhogy csak nyugodtan írd meg.  Megtudhassa mindenki! ( megtudhatja, de így jobb.☺)
35185. Bárónő Ugrás 2016 máj 11. 20:41  
Név szerint? Vagy megsértődnek?
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
14317. Bárónő Ugrás 2016 máj 08. 20:37  
( most éppen időm kevés, ezért.)
14315. Bárónő Ugrás 2016 máj 06. 20:36  
Na igen. A társaságok. A nagy számok törvénye alapján voltak ilyenek is. Voltak nagyon jók is. Már válogatok. Mert már válogathatok. ☺
14311. Bárónő Ugrás 2016 máj 05. 21:32  
Egy? Mind! Az elmúlt húsz év majdnem mindegyik tengeri merülésére írhatttam volna. ( A tóban egyedül vagyok. Mert.)
Lássuk csak: összegabalyodás, verekedés házastársak közt 17 méteren, röptetés negyven méterről fel, pánikolók, súlyzsebek, lámpák - mikor már voltak - elhagyása, vetkőzés: uszony, öv, maszk  - egyszer egyszerre!, tűzféreg simogatás, a pár elvesztés rendszeres, rókázás, fuldoklás, sírás, eszméletvesztés.
Más: rep.gép kerék fűrészelése és hazavitele, motoros roncs lerablása, egy idegen búvárhajó kirablása - csak néhány ami beugrott és elvonta a figyelmemet a merülés valódi céljáról.
Nem kerestem az ilyen kalandokat, ott volt mellettem. Mint az a búvároktató is (Glavotokon) aki a meggyújtott cigijét kérte, hozzák be neki a vízbe, ahol ő éppen nyakig állt és alpári magyart ordítozott.
Szóval nem gondolom, hogy megváltozik az emberi természet. Ezek az események valahol máshol és máskor is megtörténnek újra és újra.
Utoljára? Egy orosz tahó taposta a felszereléseket figyelmetlenségből és a harmadik - már hangerővel emelt - qva máterire is csak bambán nézett. A horvát meg csak kussolt és... (lassan már warandpeace)

Röviden: minden búváriskola (naná, hogy ami.) vegye fel tantárgynak az búvárhoz illendő viselkedést, mert fontos lenne. Ja, hogy nincs könyv. Írjon egyet mindenki. Úgy is jó lesz.
14309. Bárónő Ugrás 2016 máj 04. 22:18  
Á dehogy. Úgy képzeltem, hogy a tananyag része legyen. Mert minden hibát azonnal ( homlokra tolt maszk, lógó oktopusz, zsebredugott kezek, stb) szóvá - szálka - tesznek, de..!
Már, hogy hol legyen az a qva palack arról van vagy ötven könyv, de hogy fél négyzet méter más sok is a kipakolásra és a sün mese a hajón is érvényes, stb - na arról egy sincs.
DE!
Mint ahogy egy találkozás is kezdődik a köszönéssel és bemutatkozással, úgy kezdődhetne egy merülés is. Persze nem ötven ember nevét fogom megjegyezni, de legalább a mellém rendeltről tudjam, hogy fiú-é vagy nőszemély.
(volt ebből gondom,  - a vízben fiúnak látszott, mire megnéztem, no.)
Erre meg pont jó a GH.
Megváltozni? Na azt nem. Viselkedni? Joggal elvárható egy sportembertől. A nagyvonalúság, az intelligencia mutatása, a szakmai hozzáértés és tájékozottság. Legalább jelekben. A "ne gyűjtsük az ellenséget"-re hivatkozva.
(Nem lesz ez naív a végére, egy biblia lesz. Esetleg agyonütöm a bunkaját. Jogosan.)

Vanek! A gőzgép már volt egyszer, nem ismételjük magunkat. Mert hogy az Urak közé tartozol. Nem?
Ja. Imádlak.
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-04-29 Egy baleset utóélete
9. Bárónő Ugrás 2016 máj 04. 21:53  
Persze van rá példa, hogy vak ember is szíven lövi az ellent, meg a süket is zenét komponál. Lábbal célzó nyilast is láttam már vidión.
Na de a tüdőbajos búvár azért merész!  
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-05-04 124 méter az új rekord
2. Bárónő Ugrás 2016 máj 04. 21:47  
Belegondolva, hogy talán tíz méterre ha és már fordulok is vissza... Tényleg nagy dolog.  
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
14306. Bárónő Ugrás 2016 máj 02. 14:50  
Már május 1 is múlt. Szóval, hogy tisztábban lássam. Gondoltam én, a búvárok a víz, a tenger, az élővilág meg valami hasonlók miatt mennek merülni. No igen, egy kisebbség. Viszont a  többség szerintem mániákus. A mánia tárgya a felszerelés, a technika jobbik esetben. A rosszabbik esetben pedig a más téren is gyenge képességű emberek rendre versenyt provokálnak önmagukkal és a környezetükkel. Mire gondolok? (Az üzletet hagyjuk ki az egészből, a maradék is sok.) Példaként: jobb oldalpalackos vagyok , mint te háti. Vagy. A súlyomnak, nagyságomnak és a társadalomban elfoglalt pozíciómnak  - szabadon választott - köszönhetően joggal elvárhatok egy kicsivel több elismerést, dícséretet, csillagocskát, figyelmet egyéb lófüttyöt.
Szóval, mert... az ötlet: szerencsés lenne, ha íratlan szabályainkat mégiscsak leírnánk valahová miheztartás végett a kissebség és a többség érdekében is. Mint egy búváros illem könyvet, melyet elvárhatóan sokak be fognak tartani emberi természetük ellenére is. Amennyiben van ilyen én is kérek egyet, mert ... (rám fér. - és merülőtársnak nem úgy kezdeném a bemutatkozást, hogy ha nem muszály ne buzerálj, ha bajod van szólj és maradj a közelembe, nem kell a levegőmet percenként ellenőrizni, úgyis észreveszem ha már nincs. Stb. )

....mániákus vagyok valahol magam is..... ☺
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-04-29 Egy baleset utóélete
2. Bárónő Ugrás 2016 máj 01. 18:54  
No igen: a makacsság az, hogy beleférek a ruhámba, a belehalok, az a hülyeség. Persze, hogy a kórházban már észrevették a súlyos agykárosodását. (előtte is meglehetett, csak már ott kibukott.)
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
14305. Bárónő Ugrás 2016 ápr 18. 20:52  
Más is szóhoz jusson, hát vártam egy kicsit.  ( Félek május elsejét sem akarják majd velem ünnepelni, pedig az már tényleg keresztény ünnep: Szent József a munkás.)
14303. Bárónő Ugrás 2016 ápr 04. 20:52  
Már 4.-e van!!  Semmi ünneplés? Sem egy szösszenet? Pedig anyai nagymamám apja ezen a napon született Tófalun 1881-ben.  Hogy repül az idő.....
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-03-05 24 perc az új rekord
4. Bárónő Ugrás 2016 már 14. 16:28  
Amire sokan simán lehülyéznek. Mert mondom. Mutatnak egy filmet, ahol egy tízéves gyereket közel ötven perc után sikresen újra élesztettek. Jobban mondva magához tért. Csak nézem, de nem hiszem.  Ami történt: beleesett a hideg tengerbe egy csónakból. Ötven (!) perc után találták meg. Mondják a filmben az orvosok: feltételek, hogy 14°C alatti víz hőmérséklet, max. 12 éves életkor és egy óra (!!!), ami reményt adhat, ha a gyerek nem megfulladt, hanem csupán elájult a hidegvíztől. ( tehát a szíve dobogott? csak nem lélegzett?)
Ez abban a dokumentumfilmben volt, ami azzal kezdődik amikor a csecsemő ujjpercét lecsapja az ajtó és az még kinő. Gőték, kutatások, stb..
( Azért reménykedem, igazat is mondhattak. Tudatlanok vagyunk sok dologban.)
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-03-09 A lebombó halászháló a megoldás?
5. Bárónő Ugrás 2016 már 14. 16:14  
Öröm látni! Nagyobb öröm, hogy remélhetően sok lesz belőle.
  fórumok / Országok fórumai / Horvátország
1185. Bárónő Ugrás 2016 már 14. 16:08  
Persze átlépünk rajta.  A tüske megmarad, mert mindezek csak és kizárólag magyar bázisokon fordultak elő a magyar búvárral. Velem.
Amiért tüske: szolgáltatásban dolgozom. György herceg és a kevés pénzű, kevésbé jómódú, tisztelettudó vásárló ugyanazt az előzékeny kiszolgálást kapja. Mindig. (kivétel volt egy egyetlen alkalom, amikor a szegényebb többet kapott okkal.)
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-03-09 A lebombó halászháló a megoldás?
2. Bárónő Ugrás 2016 már 13. 15:18  
Okoskodom. A halászat még mindig a kőkorszaki ember felfogásánál jár. Ezekkel a hálókkal bizonyára halastavakat is létre lehetne hozni a tengeren. Fejlődhetne már annyit néhány közülük, hogy áttérjenek a "tenyésztésre". Persze könnyű nálunk, mert tavak vannak, cserébe a tenger nagyobb. Tehát a lehetőségek is nagyobbak. Igaz a halak vándorolnak. Vándoroltak a lovak is, a ludak is a kecskék is.
Szóval a hálókkal először a tenyésztést kellene megoldani, nem a befogást. Mert már a kőbaltás is tudta, több nap mint mammut.☺
  fórumok / Országok fórumai / Horvátország
1183. Bárónő Ugrás 2016 már 13. 15:02  
Nos ezer elégedett búvárra jut egy lalás. Aki elsírja mindenütt, hogy így meg úgy, és de...  van azért néhány magyar bázis az Adrián, ahol a reggel kilenc óra, az délután fél hármat jelentett. Jobbik esetben. Az sem volt ritka, hogy szó nélkül nem indult a hajó. Nincs mert. Csak. Múlt időről beszélek.
Gondolom, ma már ez sehol nincs így. ( Ahol az adott szónak nincs ereje, ott nem is látom az árlistát. Ott minden ingyen van. ... és a soha viszontlátásra. Mert becsaptak szégyelljék magukat, ha másodszor is, akkor én szégyellem magam.)
Sértődésről szó sincs.
1181. Bárónő Ugrás 2016 már 08. 12:13  
Nos a vélemény volt rossz. Persze fizetsz. ( mint a jereváni rádióban, miszerint Leningrádban Moszkvicsokat osztogatnak. Csak nem Leningrádban, hanem Moszkvában, nem moszkvicsokat, hanem ladákat és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak)

Na most gondold meg nekik innen kell felállni. Szavahihetőség, megbízhatóság és kicsi pontosság tekintetében.
Röviden: fegyelem. - ami nem búvárbázis erősség. ☺
1179. Bárónő Ugrás 2016 már 06. 20:00  
Nos pont az volt az egyik lehúzott.  Jó helyen vannak. Hátha.
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-02-26 Búvár mobiltelefon
1. Bárónő Ugrás 2016 már 03. 14:28  
Nincsenek pótolhatatlan telefonszámok, sem képek. ( Láttam erről egy kínai filmet. tanulságos volt.)
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-02-06 Az ártatlanok büntetése
21. Bárónő Ugrás 2016 feb 17. 20:25  
A nyéki tavon ha kirakják a bójákat a vitorlásoknak be sem megyek.
19. Bárónő Ugrás 2016 feb 17. 20:23  
Legyen 5 , de lejjebb nem megyek.☺
17. Bárónő Ugrás 2016 feb 17. 20:06  
Szóval ha három méteren akarok dekózni, akkor még barna is lehet a víz körülöttem. Jobbik esetben.
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-02-15 Búvárt nem bánt a cápa
3. Bárónő Ugrás 2016 feb 17. 20:04  
A hülyék nem félnek.  Mert statisztikáról beszélünk a közel 100 támadás ( kettőt megettek nyomtalanul) azért 6 % -os esélyt ad, hogy takarmányként végezzük.
Attól félünk a legjobban amit nem ismerünk. (kivétel a forró víz!) Tehát akinek van egy évnél régebbi cápaidomári kártyája   - Nina Salerosa - na azzal  cápás helyen is merülnék egyet.

https://www.youtube.com/embed/WK2LpUoqX6A
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-02-06 Az ártatlanok büntetése
15. Bárónő Ugrás 2016 feb 17. 19:51  
Ú! Most néztem néhány hajócsavaros túlélőről néhyány képet. Boka, hát -  ilyesmik. Biztos nem vagyok 100-as.
12. Bárónő Ugrás 2016 feb 15. 20:26  
Nem gondolkodni.  Az már késő. Zaj van -  fel se jönni. Fenn vagy és zaj, akkor rögtön talpad az égnek.

Választhatunk biztonság és szabadság között.  Mert a búvárkodás szabadsággal jár, hát kevésbé biztonságos. Minél nagyobb szabadsággal, annál kevésbé biztonsággal.

(érthetően: mint a szex. - v. bármi más. A biztonságos szex otthon már nem jár nagy szabadsággal. A szabadsággal járóról meg nem gondolhatjuk komolyan, hogy biztonságos. Így lobb?) ☺
  fórumok / Országok fórumai / Horvátország
1177. Bárónő Ugrás 2016 feb 14. 14:29  
A tervek között szerepel Hvar szigete tavaszi-nyári látogatással. Szeretném kérdezni a jelenlévőktől, hogy a szigeten lévő négy bázisból vajon melyikről van hihető infó. ( googli keresések alapján vagy kettőt nagyon le... - mert hazudhatnak is, ezért keresek "hiteles embert". )

Köszi!
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-02-06 Az ártatlanok büntetése
6. Bárónő Ugrás 2016 feb 12. 21:45  
Nos Glavotoknál egy bójánk bánta a pezsgőző hajósokat.  Megtanultam: vagy vigyázok magamra, vagy nagyon szerencsésnek kell lennem.  A szerencse nem a barátom. ( és tsai: a kása nem étel, a medve nem játék, stb...)

Így elmondhatom, hogy láttam egy nagy hajót pont felettem három (!) hajócsavarral elhúzni ezerrel. Mint a példa is mutatja magát: könnyebb a bajt kerülni, mint gyógyítani.

Tehát búvárok: ha nem akarjátok, hogy orvosok emlékezetből rakjanak össze - több kevesebb sikerrel - akkor pucoljon ki merre lát. ☺
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-02-09 Túl hangos a tenger
2. Bárónő Ugrás 2016 feb 12. 14:52  
Klímaváltozás. - Mindig változik. Most éppen egy jégkorszak végén vagyunk. Most melegszünk. aztán majd lehülünk. Akkor az lesz a baj.
Talán ha tudomásul vesszük, hogy az éghajlat helyenként és időnként, meg úgy mindig változik, akkot talán tudatosulna, hogy a változó körülményekhez alkalmazkodókat túlélőnek, a nem változókat kihalóknak hívják.
Csöndben vagy zajosan. Mindegy.  
  fórumok / Hírek fórumai / 2016-02-06 Az ártatlanok büntetése
4. Bárónő Ugrás 2016 feb 12. 14:41  
Elég logikusnak hangzik. (mint az indiai kressz) Szóval ki sérült? A búvár. Ki állt a hajó elé? A búvár. Mi miatt mehet börtönbe egy ember ? A búvár miatt.  Röviden: nincs búvár, nincs gond.
Mert: egy búvártól elvárható hogy vigyázzon magára, képezze magát, bár hajócsavarra edzeni olyan mint állcsúcsra.

Komolyan: a hajónak hangja van. Igaz a franc se tudja honnan jön, de hallatszik. Talán ha a búvárok egymással szemben emelkednek fel, akkor valamelyikük megláthatja a hajót. A balesetet csak a búvár tudja elkerülni. Arra várni, hogy kikerül egy hajó.... reménytelen.

A hajócsavar egyik ellenfele a szikla, a másik a kötél. Harminckilós sziklával a fején kevés búvár emelkedik. Marad a kötél.  Mi módon? A lasszóvetés kicsit macerás lenne.☺
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-12-24 Boldog karácsonyt!
4. Bárónő Ugrás 2015 dec 31. 15:07  
A cicafiúk és a cicalányok?

Mindenkinek Boldog Új évet kívánok !
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-12-18 A tengeri tápláléklánc összeomlását jósolják
5. Bárónő Ugrás 2015 dec 31. 15:05  
GH!
3. Bárónő Ugrás 2015 dec 23. 20:44  
Persze, mert elfelejtettem a jelszavam. Ami roppant egyszerű matek képlet volt, de idejét múlt.☻
1. Bárónő Ugrás 2015 dec 22. 20:53  
Kutatók, tanulmányok, következtetések az "ökoszisztémáról". Már rég nagyobb a tudomány területe, minthogy néhány csoport okfejtése hiteles legyen. Bevallani, hogy csupán elképzeléseink vannak és...blabla, napi nyolc órában okoskodunk fizetésért, míg a természetnek erre huszonnégy van ingyen.
Egy jégkorszak végén járunk. Jártunk már egy jégkorszak végén azelőtt? Persze. Többször. Az ősök is tudták: vagy a víz (kőtáblák), vagy a tűz (agyagtáblák) fog ritkítani mindenkit. Esély a túlélésre: a sok legyen kisebb vagy kevesebb.
Ezt hatszáz tanulmány nélkül is tudjuk. Amit nem tudunk az egy megoldás megvalósítása. Erről lenne már jó olvasni.  (gondolom én)
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
14289. Bárónő Ugrás 2015 dec 22. 20:29  
Na itt nem jön be a népi bölcsesség, mert ez mindig téli kutya. Szeretnivalóak! ☺
14287. Bárónő Ugrás 2015 dec 22. 14:22  
Mert aztán olyan bő lére eresztjük a mondandónkat, hogy a kutya is kétszer kölykezik mire a végére érünk.
Szerencsére a jövő év szökőnapos lesz, így meghallgathatunk másokat is.☺
14285. Bárónő Ugrás 2015 dec 20. 17:38  
Jövő nyáron. ☺
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-12-07 Kevesebb a baleset
7. Bárónő Ugrás 2015 dec 18. 14:17  
Nem pletyka. Statisztika. Van egy nagyon rendes búvárklub Magyarországon, akiknek nagyon rossz a statisztikájuk. Mégis akiket ismerek és szóba is kerülnek, na azok el vannak ragadtatva tőlük. Nem hazudnak, tényleg jók.
(Tudom ám, hogy  na, de a la valahogy medditerránum hangzású.☺)
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
14283. Bárónő Ugrás 2015 dec 18. 14:10  
Kivel?
14281. Bárónő Ugrás 2015 dec 17. 21:30  
Évekkel ezelőtt, mikor elolvastunk egy könyvet - mindegy milyet - kibeszéltük a haverokkal. Persze nem ilyen alfahullámos vagy szívcsakrás mesékre gondolok, hanem az emberi természet nyomorúságában is igaz emberi dolgokat művelőkről. (akik aztán mind meghaltak a végére)
Amiért mondom. szeretem a sakkot. A játékot. Sajnos csak olyan szinten tudom játszani, hogy egy hétéves kislány, akinek a múlt héten mutatták meg a lépéseket, na ő háromból kétszer megvert.
Cserébe én tudom miért úgy lép a huszár ahogy, miért más színű a futó feje, miért oldalra üt a gyalog, miért a világos kezd, stb. Röviden, mindenre van ésszerű magyarázatom. Magam találtam ki. A kutyát sem érdekli.  
Amiért szomorú. Merülni is szeretek. Persze, ha cserébe nem kell egy tanfolyamot, másik felszerelést, új iskolát vennem.
Nos hányan merülünk? ☺
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
35163. Bárónő Ugrás 2015 dec 16. 20:09  
Pedig még lennének ötleteim.
(Mondjuk keresztelő János fejevétele Roxána táncával - arra pont jó az augusztus 28.-a.☺)
A víz melegebb lenne.
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
14277. Bárónő Ugrás 2015 dec 15. 21:18  

Fodor Ákos: három negatív szó.
Nincs
semmi
baj.

Magyarul ez úgy hangzik:
Minden
rendben
van.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
35160. Bárónő Ugrás 2015 dec 15. 21:15  
Karácsonyfa germán szokás. A magyar szokás a betlehem. Tehát ha valahol magyar búvárok is betlehemeznek, na szóljatok azt azért megnézném. ☺

( Jósika Miklós - ejtsd józsika - a Szabadságharc tábornokának családja, Podmanicky Júlia akihez kapcsolódik ez a fenyő ünnep, a Télapó. -  Lásd: Csipkebolt Brüsszelben című regényt.)
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Koh Doc Mai

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcsikóhal jelentős halraj nyílt vízben cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés