»» ««
jasy hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
6016. jasy Ugrás 2010 nov 16. 12:31  
És akkor az egyéb értékekről még nem is beszéltünk. Pl. SZÉP!
6014. jasy Ugrás 2010 nov 16. 12:29  
Telefonon Te voltál a gyorsabb.
6006. jasy Ugrás 2010 nov 16. 11:54  
A Csikken Gup(i) egyik meghatározóját (1x-es merülőtárs) = Dórit is isten éltesse!
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-12-31 Ismét Búvár Bál Pécsen
361. jasy Ugrás 2010 feb 10. 11:06  
Éva, az "Örök Asszony" bölcsességével óvsz minket. Évikén ezuton is gratulálok az elismerésekhez. Többek között azt szeretem benned, hogy kevés a mázga, a körítés a cirkusz a fotók meg JÓK! Az egyéb értékeket, most a kellő diszkréció okán hagyjuk.
Szívemből szóltál, a fő cél az okulás! Véleménypartneremnek majd minden alkalmassága, képessége és lehetősége meg van ahhoz, hogy a munkássága jelölje ki a helyét egy közösségben. Talán már csak a "majd" szócskát kell kiküszöbölni.

Nándi
360. jasy Ugrás 2010 feb 10. 10:55  
Kedves Laci!

Látod, ha rólad szól, félre érted.

Azzal kezdtem, hogy Graf szerint alapjában Te egy jó ember vagy. Ezt a családja Jobbik Fele is megerősítette azóta.
Tehát bennem a véleményem leírásakor legalább annyi a segítő szándék volt, mint Benned.
Nem kétségbe vonva a jó szándékodat, azokra a dolgokra, értelmezésekre, üzenetekre, ki- és áthallásokra kívántam felhívni a figyelmedet, amivel akaratlanul is komolyan megbánthatsz valakit, vagy valakiket. És ne érts félre, nem a rosszat akartam csak kivenni, hanem azt megmutatni, hogy a nem pontos átgondolt fogalmazás, főleg, ha kritika milyen könnyen félre érthető.
A "személyeskedést" csak rádöbbentő tréningnek szántam, és nem igazi bántásból.

Tudod, a fejemet nem kell törni, ugyanis akiktől ezt a címet kaptam, ők azok, akik ezt vissza is vonhatják, ha erre majd méltatlannak találnak.

Lovagias üdvözlettel: Jasenszky Nándor
272. jasy Ugrás 2010 feb 09. 15:44  
Így jár az, aki egyszer nem megy bálba -igazolt hiányzás- , kimarad mindenből. Ezért csak a partvonal mellől kiabálnék egy kicsit.

Legfontosabb minden kitüntetettnek, díjazottnak, elismertnek és nyertesnek gratulálok.

( NÉvi, ha a legközelebbi szafarira nem hozod el ezt a ruhát a Holdfény partyra, köztünk mindennek vége! )

Bálna ez nem semmi, le az összes kalappal, gratulálok. Cserélheted az összes búvárgöncödet. Hajrá!

Sötét "Lovag", tudod az ember ne tűzzön ki magának elérhetetlen célokat, mert csak csalódások érik. Garf legyőzése nem csak azért nehéz, mert az ereiben nem vér, hanem s…….ma (ffi örökítő anyag) folyik, hanem azért mert a genyaságot rá jellemző stílussal, időnként eleganciával, összességében intelligensen míveli. Három új, úgy tűnik ezideig számodra ismeretlen, fogalommal találkoztál az előző mondatban, ezért elmagyarázom …, de tudod mit, inkább nézz utána az értelmező szótárba.

Garf valahol azt írta: "Eeegen, asszem tán én mondtam neked legutóbb, hogy DD egy teljesen jópofa fazon, és nagyon segítőkész is (szakmai kérdésekben), de néha ölég nagy farok is tud lenni (amit utána persze rendre megbán, de ezt aztán soha be nem vallja :-)"

Mivel adok a véleményére, tanulságul, jobbító szándékkal kommentálnám, amit írtál:

"…de a bosszantó inkább a felháborítóan vizezett szőlőt talán sohasem látott bornak kikiáltott szobi szörp-szerű lötty a kancsókban, ami egy célt volt hivatott ellátni: ne az ingyen borral érezzük jól magunkat, hanem rendeljünk csak szépen az itallapról. "

Nem a borászt bántod meg, hanem a szervezőt, akit legkevesebb azzal vádolsz, hogy megengedi ezt a szállodásoknak, innen már csak egy lépés, hogy részesedik is belőle.

"Tudom, hogy a mi problémánk, hogy nem Pécset lakunk, de ennyi pénzért bizony színvonalasabban is mulathattunk volna szinte bárhol kicsiny hazánkban."

Nem, ez igazán a pécsiek problémája, hiszen nagyon komoly vákum képződik Európa Kulturális Fővárosa társadalmi életében Nélküled. Csak az összes Pécsit sikerült vérig sértened azzal, hogy "szinte bárhol kicsiny hazánkban."

"Ha a szervezők csak a helyiekkel akarják megtelíteni a bált, akkor érthető a dolog, 10 ezer forintos belépőért (amiben ugye a vacsora is benne foglaltatik) nehéz jó zenekart találni, de ha nem akkor viszont érdemes elgondolkodni azon, hogy egy messziről jött vendégnek nem oszt nem szoroz nagyságrendileg, ha kicsit drágább a belépőjegy, mert a többi költsége nagyobb ennél, viszont szeretne színvonalasan szórakozni."

Ha nem lett volna eddig elég a "helyieknek", akkor egy kicsit még lesajnáljuk őket, mint kulturálisan retardált, csórókat. Igazi "fővárosi übermencs".

És egy gyöngyszem utoljára:
"Mindent egybevetve, lehetett volna egy nagyon jó bál is, mert a társaság, a programok, az étel és a szálloda is nagyon jó volt,de a zenén és a technikán ma már nem szabad spórolni. Ár-érték arányban sajnos nem értékelhető, mert pont a jó buli hozzávalója hiányzott az egészből. Szerencse, hogy legtöbben azért mentünk, hogy találkozhassunk ritkán látott barátainkkal, de azért erre nem illik építeni egy bált."

Dupla erre épített volna? Nem érzed, hogy milyen hihetetlenül alpári ez a feltételezés?

Ja, csak úgy mondanám, attól, hogy megdicsérted az elején csak markánsabb az ellenpontozás, ezt így tanítják. Amennyiben tudatosan alkalmaztad, akkor nagyon súlyos eset vagy, ha tudatlanul, akkor tanulj.

Tudod ez nem a "genyasági" Parnasszusára való feljutás iránya, hanem a süllyesztő.

Búvár barátai jóvoltából: egy "Utolsó Lovag"
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárfelszerelések, barkácsolás
873. jasy Ugrás 2008 sze 22. 12:31  
A winges polémiához, néhány önéletrajzi elemmel:

-Vársz 47 évet, majd egy ezóta elhunyt barátod Szulimán Pisti, aki már egy ideje csak az örök búvármezőkön merül lecipel a víz alá és "megmérgez". 2003.

- A kór két évig lappang aztán legyűr. Ennek eredményeként 2005 óta, ha jók a "csillagállások" -pénz, lehetőség- igyekszem merülni. Ebben persze nagy segítség a közvetlen baráti kör fertőzöttsége is.

-Felszerelés oldalról: -bérelt cucc, ami jött,
                              -ABC + ruha saját, rövidesen computer, és légzőautomata
                              -integrált dzseki, először próba merülések sorozata, majd baráti ajándék, majd vásárlás.

Ezzel eljutunk kb. 100 merülésig, kezd az történni a víz alatt amit szeretnénk. Közben megvalósul a teljes "behülyülés". Bevallom férfiasan, hogy roncsmániás lettem. Nálam a mániák általában tanulással és olvasással, információ gyűjtéssel kezdődnek. Ez részben az általam reálisan elérhető merűlőhelyekre, illetve az ehhez leginkább ajánlott felszerelésekre értendő.

-Felszerelés oldalról: -wing kipróbálása uszodában többször

Tapasztalat: -könyebb, kevesebb ólom kell, de idönként bebillent illetve elcsavar oldal irányba. Meg kell tanulni többek között, "áramoltatni" benne a levegőt.
Hosszabb próba egy déli szafarin. Az összkép jó, de a márka nem. Döntés bandázsolt lufi, nekem bejött.

A wing kérdés nálam eldölt, jöhetett a hosszú tömlős konfiguráció, majd később a dupla palack kipróbálása.

Ugyanezt az utat jártasm be a ruhák vonatkozásában amig eljutottam a szárazruhához.

A jelenlegi helyzet szerint -bár a szárazzal még néha "magázódunk"- egy olyan felszereléssel és 300 merüléssel rendelkezem, amely az általam elképzelt és megtervezett merülésekhez, kiválasztott helyekhez és idő pontokhoz -a jelenlegi tudásom szerint- abszolut megfelelőnek látszik.

Összegezve: -próbáld kitalálni, hogy mit szeretnél, erre képes, és kész vagy-e, mert ugye muszáj sokat tanulni.
                  - ennek megfelelően -előzetes próbák után- alakitsd ki a felszerelésedet úgy, hogy ne kelljen miden
                    "minőségi ugrásnál" komplett cuccot váltani.

Hajrá Vanek! Bízom benne, hogy még megélem -élemedett koromra való tekintettel- a döntésedet.

Jasy
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-07-06 Feltárult a Salem Express
69. jasy Ugrás 2008 júl 31. 15:01  
Egy roncsot azért kell megmerülni, mert ott van. (Copyright: a néhai Sir Edmund Hillary) Én ugyan még a Salemen nem voltam, de remélem, hogy ez a megállapítás pár héten belül már a múlté lesz. Igyekszem a lehető legnagyobb alázattal viselkedni a tengerrel, és tisztelettel ezekkel a sajátos "mauzóleumokkal. Ez független attól, hogy egy lebombázott Thistlegorm, egy ön aknára futott Baron Gautsch, egy ön elsüllyesztett Umbria, vagy egy balesetet szenvedett Salem a helyszín. Megjegyzem hasonló érztések kerítettek hatalmukba a több tízezer éve elárasztott mexikói cenottékban látható cseppkővektől, vagy emberi maradványoktól. Véleményem szerint a mindenkor merülő búvár viselkedése határozza meg, hogy kellően viszonyul-e a hely "szelleméhez".
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
5975. jasy Ugrás 2008 máj 23. 10:28  
Az UWATEC és Cobra közötti különbséget nem én fogom megvilágítíni, de UWATEC-el vannak tapasztalataim. A SmartCom compi része azonos a SmartPro "szolgáltatásaival". Az UWATWC mint computer nekem egyértelműen bejött. Megbízható, pontos és szerintem a kellő "szigorral" van megáldva. Hátránya a gyári elemcsere -ezt az új generációs Galileo tipusoknál már megoldották-, de kb 200 merülés után mostanság áll 50%-on. A levegő integrált változatnál gusztus kérdése, hogy jeladós vagy tömlős megoldást választ-e valaki. Jeladó plusz elem, plusz meghibásodás és persze a sokat emlegetett zodiakos merüléseknél letörhető az első lépcsöről. A tömlősnél nagy és aránylag nehéz lesz a tömlővég. Jó helyet és rögzítést kell neki találni. Nem kellene túl dramatizálni a zodiakos cuccolást, csak illik rá egy kicsit jobban odafigyelni. Amennyiben a beadás előtt középre fogod a computert és ráhajtva a két oldalát, netán még a derék részt  rögzíted is, feltehetően nem éri baj a kényes cuccot. Esetleg még a zipzáros zsbbe is elhelyezheted, ha olyan a dzsekid. Az egy zodiákba szállásra eső computer balesetek száma szerintem nem haladha meg a zodiakon "átszálló" Kékbálnák számát.
Pár szó a létrákhoz. Nagy hullámzásban nekem bejött, hogy először beletérdelek a létrába és utánna kisérelem meg a belépést. Kifejezetten könnyebbnek tünt.
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
867. jasy Ugrás 2008 máj 15. 07:44  
Szia Garf és persze Tisztelt Mindenki!

Még egy két adalék a a "a nőben az a legrosszabbhoz":

- ha két számmal nagyobb dzsekiben -szerintem tudatossan választottad- is jobban merül,
-ha "netán "sétáltatja" a foto apparátot is jobb képeket csinál mint ...,
-ha a kritikus időszakban is rendelkezik még cigarettával stb.

Maradjunk annyiban, hogy "félkarú óriás" lennél, bár mint tudjuk nagyon tisztellek.

Vissza egy kicsit amélységi tapasztalatokhoz:

MrBig-el értek egyett. Emlékeim szerint az oxigén telitettségtől keletkező görcsök pusztán csak az emelkedéstől nem oldodnak. A felezési ideje talán 1 óra. Erre voltak baráti tapasztalatok.

Az 1,4-1,6 kérdéshez. Véleményem szerint az UWATEC computer család nem számít könnyelmű, felelőtlen brigantinak. Az ajánlott és egyben gyári beállítása 1.4. Ezzel együtt 1,9-ig engedi magát állítanni. Természetesen nem ajánlás, de ennek, és az egyébb tapasztalatok tükrében az 1,6-al történő merülés önmagában nem tekinthető "ördögtől valónak" szerintem. Egyetlen felelős gyártó sem engedhetné meg magának, hogy olyan érték beállítására adjon lehetőséget, amely -természetesen az egyébb szabályok szigorú betartása mellett- automatikusan veszély helyzetet állít elő. Ellenkező esetben, legkevesebb már "szétperelték" volna őket. Nem beszélve egy esetleges baleset marketing hatásáról.
  fórumok / Országok fórumai / Szudán
299. jasy Ugrás 2008 ápr 11. 08:16  
Szerintem nekem majd átjön. ... A szomsdzéd kabinba.
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-03-25 Ha elmarad a társellenőrzés...
10. jasy Ugrás 2008 már 29. 05:25  
Sziasztok!

A sok általatok teljes joggal felvetett dolgon kívül azért én még valamit nagyon nem értek. Attól, hogy a híd el van zárva egy részt nem kell megfulladni, másrészt nem kell lemondani a másik palack tartalmáról. Emlékeim szerint a fő légzőautomata az egyik, mig a másik légzőautomata a másik palackon lévő első lépcsőbe van kötve. Zárójelben jegyzem meg, hogy ismert olyan dupla palackos merülési filozófia, mely szerint a híd alapról el van zárva, mind két palackon nyomásmérő, és mondjuk harminc baronként regulátor csere.

Jasy
  fórumok / Szakmai fórumok / Búvárbalesetek -események és tanulságok
91. jasy Ugrás 2007 aug 16. 21:32  
Az "egyik legjobb barátommal" történt, tehát velem. Pár évvel ezelőtt márciusi északi szafari, Giannis D. Békés merülésnek indul döntően kívülről körbe úszós feladattal. A merülés 15. perce környékén azt látom, hogy a levegőintegrált komputeren a nyomás jelzés 60 és 110 bar között oda-vissza ingázik. Tekintettel a mélységre -átlag 20 méter- és az eltelt időre a 60 bar elég ijesztően, de inkább valszínütlenül hatott. Hárman voltunk egy kis csoport. A társaim jelezték, hogy egy kicsit benéznének belülre. Jeleztem, hogy ezt én most kihagyom, kívül várok rájuk, addig elnézelődök. A komputer csak továbbra is jön-megy. Kb 1 perc telik el mikor is az igényelt levegőből csak kb. 20 százalékot ad a regulátor. Természetesen társak bent, a legközelebbi merülőtárs 6-al lejebb, 10-el arébb. Kb 18 méter volt a mélység, felnéztem és boldogan láttam a roncs jellegzetes H alaku daruit melynek egyikéhez volt kikötve a kötél és ahoz a zodiak. Reméltem, hogy a 20%-ot legalább adja -természetesen a sárga ugyanezt a bőséget szolgáltatta-, a ha nagyon kell a dzsekiben is volt vagy három slukk (sicc!) elkezdtem felmászni aránylag kontrolált sebességgel és kijutottam.
Tapasztalt búvár emberek szerint a nyomásmérő vagy a levegős komputer ilyen jellegű "hezitálása" az első lépcső elszennyeződésére utal. Pont ez történt a szétszedés után egy csinos halom rozsdás szutyvadék került ki a finom szűrőből. Az első jelre be kellett volna fejezni a merülést, majd átvizsgálni a cuccot. Arab testvéreink palackjainak állapotára figyelemmel bárkivel előfordulhat.
Annak ellenére, hogy a komputer a vízben a végére 0 bar nyomást mutatott a hajón visszamértük és 70 bar került kihozásra.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
1421. jasy Ugrás 2007 aug 09. 08:35  
Szép jó reggelt. Az okfejtés talán azért kevéssé hibás, mert a Te vélemény alkotásodhoz probáltam igazodni és tényeket keresni a filmben. A Te múltad és tapasztalatod nem tekinthető kezdőnek.

Legyen jó a nap jasy
1397. jasy Ugrás 2007 aug 08. 22:01  
Azt hiszem, hogy kezdjük elveszteni a lényeget. Szemmel olvashatólag abban kellene megállapodni, hogy mit tekintünk benevezhető videónak. Elég, ha víz alatt készült -fürdőkád nem játszik-, klasszikus úti film búvártúráról, víz alatti természet film vagy mi. Amennyiben itt sikerül konszezusra jutni, vagy több kategóriát felállítani, akkor senki nem fog mellé lőni.

jasy
1393. jasy Ugrás 2007 aug 08. 21:50  
Hát ez a baj! Az étlapot most hagyjuk. Nézzük, hogy én mit láttam és mennyiben támasztja alá a Te számodra lejövő üzenetet. Az oktatók és a személyzet egyforma, ha úgy tetszik egyenruhában dolgozik. Az oktatóterem és demo kellékek sem azt üzenik számomra, hogy "Olcsó Jánosokkal" állok szembe. A hallgatói ruhák egységesen újnak tűnő Scubapro ruhák, míg a dzsekik Seac 2000-sek, és akkor nem beszéltem a néha felvillanó Poszeidonokról, illetve arról, hogy szinte mindenkin komputert véltem felfedezni. Remélem ez teljesen általános, mint ahogy a pezsgős OWD avatás is. Nézzük a helyszíneket -elche jól ráérzett- a hamatai kikötő déli szafarit sejtet, a Univerzal Studios és a tengerpart Floridát. A zárttéri részek mexicói cenotték -erősíts meg Garfield33-, ezt a cancuni betét -hacsak a fejkendő nem kamu- megerősíti. Ezek kifejezetten a kolbász-sörös csapatok merülő helyei. Szerintem ebből a csapatból azért lehet, hogy kijön egy kacsa stek és legalább egy rose. Ne hagyd, hogy a fontos, egy tapasztalt búvár számára fontos informáciokat elhomályosítsa a Neked nem tetsző zene választás.
1385. jasy Ugrás 2007 aug 08. 21:20  
Tetszik, nem tetszik a PaDöDö egy extremitás mentes közép mezőny. Magad is a jó hangulatot idézed be tőlük. Talán ez egészíti ki a verbális üzenetet.
Szerintem valamit félre értettél, Dupla sem a "bőröd illatát" tekintette etalonnak, csak arra utalt, hogy sokan szeretik. Az pedig, hogy a pénztárca vastagsága arányos pl. a zenei műveltséggel és igényességgel, finoman fogalmazva is tévedésnek tűnik.

jasy
1374. jasy Ugrás 2007 aug 08. 20:16  
Alakul ez, árnyalódik a kép. Közelítsük marketing oldalról. Ha feltételezem, hogy Dupláék célközönsége azonos a filmen, -láthatóan több túrából összevágott- szereplők korosztályával, nem biztos, hogy a választott zene teljes csőd. A 20-on éves korosztálynak feltehetően más képsorok és zene dukál.

jasy
1370. jasy Ugrás 2007 aug 08. 19:37  
Tisztelettel köszöntenék mindenkit. Hosszabb ideje kitartó és érdeklődő olvasója vagyok a búvárkodással foglalkozó fórumoknak és azok résztvevőinek. A fotó/video témához egy pár gondolat. Szerintem mindkettő remek. Tele leszel siker élménnyel: észrevetted, odaértél, kilebegted, megkomponáltad stb. Szerintem nagyon fontos, hogy miért készül: természetfotó, társaságifotó és persze ez igaz a videora is. Egy csapatnak kíván megörökíteni egy emlékezetes programot, vagy "idegeneknek kívánja bemutatni a vízi világot. Esetleg promo. Itt egy kis kitérő: a zenei izlések hálistennek eltérőek. Azért Dupla "szöszenetében" felhívnám a figyelmet a szövegre és annak tartalmára. Ebben az összefüggésben, figyelemmel a nem tikolt célra nálam rendben van. Vissza térve a tartalmi célokra. Egy olyan társaságnak, aki mind részese volt az eseménynek lehet tiszta zene a háttér, esetleg egyszavas, "félszavas" bemondások bevágásával, amelyek jellemzőek voltak az egész túrára. Egy pl. roncsot bemutató tőrténet már lehet szöveg betétes, esetleg a múltjáról, az elsüllyedés körülményeiről, a merülés sajátosságairól. Bocs, ha kicsit hosszú voltam.

jasy
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Middle Reef

Egypt, Red Sea

3/7 db alapján:érdekes(átlag: 2.9) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajoknagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés