»» ««
Darth-Digilog hozzászólásai:

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 DC fotósverseny Krk
125. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 08. 22:06  
Ja ja én sem negatív dologként írtam le. Sőt érdekes látni ahogy eltér a két ember látásmódja egy idő után. Szóval hasonló a stílus de mégis más. Divefoto például miindig közel rángat engem ha modellkedem neki, én meg tolnám mindig hátrébb és hátrébb.
119. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 07. 20:28  
A következő évi versenyre majd kikupálom magam belőled! :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-07 Szavazás az adriai verseny képeire
1. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 07. 20:24  
Gratulálok Archinak és ősembernek! Archi, hogy a cápák kóstoltak volna bele a pocakodba! :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-02 Narancsvidék: bohóchalak az élen
211. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 07. 20:22  
Igaza van azoknak akik azt mondták, hogy feleslegesen vitakozom veletek, úgy sem fogjátok megérteni miről írok. Kezdem belátni. Kiragadtok részleteket és nem látjátok az egészet. Lehet hogy én kevesebb képnek/írásnak örülök, de valószínűleg mélyebben élem meg, mert talán megértem miről szól.
208. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 07. 19:46  
Bocsánat. A titok volt címe, csak a nagybetűs KÉPről volt benne szó, ezért ez maradt meg bennem. Itt megtalálható.
206. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 07. 19:43  
Vanek! Megpróbálom elmagyarázni, amit szerintem nem kellene, de megteszem. A képeket hidd el mi is az alapján nézzük, hogy tetszik-e vagy sem. Nem veszünk elő centit, sem derékszögű vonalzót, sőt -bár ez titok- szögmérőt sem! A különbség az, hogy mi sokkal több képet nézünk mint te, sokkal többet beszélgetünk róluk és önkéntelenül is zavarja egy idő múlva a szemünket egy-egy kép hiba. Illetve egyre gyakrabbjan látunk olyan képet, amiből már láttunk ezret és nem mozgat meg. Nem gondolkodunk rajta, hogy ez meg az a hibája, mert látjuk. Ha valaki nem foglalkozik ennyit egy dologgal természetes, hogy nem látja. Mert nincs elötte egy másik példa arról, hogy azt valaki, hogy fotózta meg sokkal izgalmasabban. Egyébként senki nem akar megnevelni, hanem azt mondjuk ha már veszed a fáradtságot és nem a Mónika Show fórumon beszélgetsz hanem itt, akkor valószínűleg érdekel a dolog. Ha meg érdekel -és itt tényleg magunkból indulunk ki- akkor valószínűleg te is szeretnél egyre jobb képeket készíteni, illetve nézni, amihez persze az kell, hogy hagyjad a többieket fejlődni.
De volt olyan amivel egyetértek veled. Nem fontos, hogy egy kép nehezen készült el vagy kapáslövés volt. Egy képnek önmagát kell eladnia és senkit nem kell, hogy érdekeljen, hány bottan  harcosnak kellett érte meghalnia! Az a kép amit már magyarázni kell, nem jó!
Thomasbúvár képe egyébként szerintem érdekes és jó kép. Általában lehet azt mondani, egy jó kép tulajdonsága a megismételhetetlensége, egyedisége-új látásmódja, és csak utána a kompozicíója. Az első kettő mindenképpen illik rá. Én még nem láttam víz alatti kiállítást sem, nemhogy ilyen előkelő nézővel. És nem valószínű, hogy könnyű még egy ilyen hihetetlen pillanatot elkapni. (Ha igen, mert ott lakik a hal akkor sem gondolná a néző).
Ki vette a fáradtságot és kereste meg Zorro: A KÉP című írását?
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 DC fotósverseny Krk
117. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 07. 19:16  
Zook stílusát jobban ismerem, sok képét nézegettem meg már sokszor. A többiek képét már kevésbé ismerem fel, még 2Twins egy-két felvétele gyanús. Érezni rajta a Zook hatást. Mindkettőtől van felvétel ami tetszik nekem!
108. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 06. 21:26  
Én egy kivételével kitaláltam Zook képeit.
105. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 06. 14:26  
Gyenge játékosnak megengedték. :-)

103. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 06. 14:25  
Azért hozzáteszem, hogy a 8 kép mindegyike nem tetszik, csak láttam benne fantáziát és majd egyszer ha megint arra járok vagy hasonlót látok, majd megpróbálom jól/jobban megcsinálni.
41. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 06. 08:41  
Szerintem max 10 elfogadható kép van, és divefoto bombasztikus felvétele a nyitott szájú pókhallal nagyon hiányzik. Az megvágva nagyon ütős. (nyal..nyal..) :-)
(8 képet mentettem le a vinyómra amiben látok fantáziát, bár azok sem tökéletesek)
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-10-02 Narancsvidék: bohóchalak az élen
161. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 05. 17:53  
Szerintem most kezd végre a vita normális út felé menni és talán valami eredménye . Mindenesetre már eredménynek tartom, hogy a nagy többség már kezdi érteni, hogy nem a képemről szólt a vita. :-)

160. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 05. 17:33  
Vanek! A maga válasszon egyéniségének megfelelően az arról szól, hogy elötte foglalkozott a témával, van rálátása a dolgokra és utána elindul valamilyen úton. A te választásod nekem úgy tűnt, nem érdekel mit mondanak a profik, nem érdekel ma mit tartanak szépnek és jónak, te csak mennél a saját fejed után. Minden tudás nélkül! Amikor én is kezdő voltam, sokat vitatkoztam Kiss Gábor barátommal, mert ő mindig talált bőven hibát a felvételeimben. Én is sokkal jobbnak láttam a képeimet, mint most. De elfogadtam a dolgot és következőre figyeltem azokra a hibákra amiket elötte elkövettem. És bizony jobb lett az új kép. De megint volt benne még hiba. Vita Gáborral, azután újra megcsináltam. Volt hogy egy év múlva, de nem felejtettem el. Ma a sok képelemzés és fotózás miatt nagyobb rálátásom van a víz alatti fotózásra és máshogy nézem a képeket. De azért jutottam el ide, mert vettem a fáradtságot és ha már érdekelt ez a dolog, akkor nem elégedtem meg az "elúszó" halaimmal, hanem jobbat akartam. Ma biztos, hogy gyakran más képek nyújtanak szellemi élvezetet nekem mint sokaknak itt a fórumon. Többet láttam, többet foglalkoztam a dologgal. Ma már egy kis báj a képen nem vesz le a lábamról, mert láttam belőle már százat, vagy ezret. Örülök, hogy nektek ez örömet okoz, mert ez az jelenti, hogy érdeklődtök ezen képek felé. Dícsérjétek nyugodtan ezeket a képeket, de ne haragudjatok meg ha valamelyik profi beleszól és nem ért veletek egyet. Vitatkozni lehet, de nem arról hogy jó az mert kék és a vízben is így láttuk.
126. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 05. 15:16  
Mától legyen a nevem St.DD!
124. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 05. 15:13  
Kár hogy csak ennyi maradt meg a filmből nektek! Utána arról szólt, hogy megmutatta az általa vélt jó és szép dolgokat és hagyta,hogy mindenki maga válasszon egyéniségének megfelelően. Megmutatta nekik a lehetőségeket. Én sem azt mondom, hogy így meg így fotózz, hanem álatlában arról beszélünk, mitől lett volna jobb a kép, vagy mitől nem hatásos. Aztán hogy azon belül hogy fotózol az már rád van bízva. De hidd el az eluszó életlen hal nem esztétikus általában. Kármán Balázs mondta egyszer: " az hogy egy kép életlen, még nem ljelenti azt, hogy művészi alkotás". Nekem tetszett. :-)

111. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 05. 14:40  
Vanek. Ez nagyon gyerekesre sikeredett. Ez esztétika. És tanítják az egyetemen is. De nyugodtan hihetsz a magad igazában, csak annyi volt a kérésem, hogy hagyd azokat akik szeretnének többet elérni abban ami érdekli őket, és ezzel a csakazértisnekemvanigazamésnemkellkomponálnicsaklőnimertazaszép maszlaggal feleslegesen ne tömd őket.
Veled nem tudok az idézetekről beszélni, mert aki nem akar fejlődni annak és nem akarom erőltetni.
Da ha egyszer meggondolod magad akkor szívesen elbeszélgetek veled a KÉPekről. Zorronak volt egy jó cikke erről anno a Submarineban. (A KÉP). Olvassátok el! Jó!
97. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 05. 14:20  
Garf! Tényleg utoljára csak neked. Nem kell, hogy tessen neked a kép, sem Zooknak. Én sem szeretem mindenki jó képét. Ne a képről beszéljünk, hanem arról az idézetekről amikről írtam. Azokól a hozzáállásokról a víz alatti képekkel szemben amik többekben megfogalmazódtak és én egyáltalán nem tudok velük egyetérteni. És amiknek nem szeretném ha a hangja hangosabb lenne, mint az igényesség felé törekvőknek. Csak indok volt a képem, egy utolsó csepp a pohárban ami elindította bennem ezt a régen kitörni vágyó gondolatokat. Könyörgöm én is szakadjunk le a képemről!
87. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 05. 13:05  
 
Kedves Garf!
"Darth-Digilog - Narancsos álom
Kiváló kép, kitűnő a technikája és a kompozíciója. A kis sötét folt eltüntetése miatt a tetejéből kicsit vágni lehetne, úgy, hogy a felső tüske a képen maradjon."

Ez az idézés Marikától van, és ezzel kezdődik az értékelése. Gondolom olvastad, mert te pont tényleg azok közé tartozol, akik szeretnének jobbat és jobbat alkotni (legalábbis eddig ez volt a pozitív tapasztalatom).
"attól, hogy valaki az ország egyik legjobb fotósa, még csinálhat olyan képet, ami ugyan megfelel valamennyi írott és íratlan szabálynak, oszt mégis csak egy "szürke" vacak marad..."
"Tudomásul kell venni, hogy bármekkora szakember vagy, néha becsúszhat egy középszerű fotó is."
Ez meg tőled. A kettő ugyanarról a képről szól és próbálom összeegyeztetni. Ennyit erről a vitáról, mert nem erről szól a vita.
A vita nem az én képemről indult, legalábbis nem ez volt a lényeg, hanem arról, hogy egy másik profi (Zook) legyen óvatosabb a megfogalmazással, mert könnyen tévútra viheti a többieket. Ez szemmel láthatólag megtörtént, mert ma már a többi profi hiába írja le a kép dicséretét, mégis bennetek az általad leírt dolgok maradtak meg. Ezzel sem lenne baj, ha helyette nem gondolnátok azt például, hogy 33 pontot kaphat egy életlen teljesen rossz színbeállítású rák felvétel vagy (már bocsánat Thomasbúvártól, mert ő lelkes és egész jó fotós) egy félszemű agyonszaturált (színbecsempészett) hibás kép. Szóval a következménye volt a nagyon rossz és nem az, hogy Zook leszólta a képemet. A profik sem értenek mindig egyet, ebben nincs is semmi baj, csak  vigyázni kell, hogy a véleményét az ember, hogyan és kik előtt mondja el. Itt most azért nem volt szerencsés, mert így nehezíti a dolgotokat, hogy mi is a jó. (Mindenki higgye el, hogy 5 év múlva ha tényleg foglalkozik a víz alatti fotózással, röhögni fog saját képein és néha az érvelésein) Azt azért jó volna, ha végre mindenki felfogná, hogy a DC egy profi számára nem jelent etalont, ezért nem is veszi olyan komolyan, mint ahogy látom ti. Örül a profi is, ha a szakma és a közönség is értékeli a képét, mert az azt jelenti, hogy sikerült egy populáris jó témát jól meglőnie, de nem dőlünk a kardunkba ha a közönség nem értékeli annyira. Ha én annyira sértődős lennék, már rég nem küldenék képeket és nem írogatnék itt, hanem jókat röhögnék magamban otthon. Azért nem teszem, mert tényleg örülök, hogy van más is hasonlóan igényes víz alatti fotóra törekvő ember, és ez jó érzéssel tölt el, és szívesen vitatom velük meg a dolgot. Azokkal nem tudok vitatkozni, akiknek mindegy csak kép legyen, azoktól csak azt kérném, hogy ne ebbe az irányba vigyék a dolgot. És igen amikor ilyeneket olvasok azt nehéz megemésztenem:
"Hmm. Jó kép, nem jó kép? Ki dönti el? Sose érdekelt igazán a műkritikusok véleménye. Megállok az alkotás előtt, nézegetem és döntök. Tetszik vagy sem. Felőlem lehet a Mona Lisa vagy bármi magasztalt maszatolás, ha nem tetszik, hát nem tetszik. Az én véleményem, az én ízlésem.
Ha művész lennék, csak a közönségdíjakra hajtanék. Az valami. Az tömeg, egy igazán jó mintavétel. Sose gondolkoztatok azon, miért nem találkozik mindig a közönség ízlése a szakértőékkel? Gondolom nem, mert nem érdekel. Pedig lehetne rájuk is figyelni, mert néha tanulságos lehet véleményük akár műről, akár alkotóról.Ja, és hogy fotós témánál maradjak, nálam még mindig az a fontos, minél élethűbben adjon vissza egy kép egy pillanatot az adott témáról. Ha hátulról fotózva, hát hátulról fotózva:) Ha ezért a szerkesztők a művészek nyomására megfelezik kiosztott pontjaim számát, nem fogok sírdolgálni:P

"Boldogok a lelki szegények..."
Tudod én elég gyakran örülök, hogy nincs valami rendkívül kifinomult ízlésem és nem értek a fotózáshoz. Ezért a DC-n bemutatott képek jelentős része tetszik. Ez egyben azt is jelenti, hogy nekem sokkal több kép szerez örömöt, mint egy kifinomult ízlésű műértő profinak, akit ezúton is sajnálok, hogy csak nagyritkán láthat valami igazán szépet."

Nem az a baj, ha valaki így gondolkodik (dehogynem), csak azt kérem, egy olyan fórumon ahol sokan szeretnének fejlődni, ne ők legyenek a hangosak. És ne sajnáljanak, mert igényes vagyok abban, ami érdekel. Én is sok képet tudok nézni, mert a világ nem a DC-ből áll és nagyon sok jó fotósnak van nagyon sok jó felvétele.
Egyébként felvetném, hogy például a jó fotós ismérve a jó képválogatás is (talán a legnehezebb az egészben) és jó lenne mindig komolyan megvitatni a szavazás eredményét is. A profik elmondhatnák a véleményüket és vitába lehetne velük szállni érvekkel. Persze csak ha nem lenne sértődés a dologból.
Ja még eszembe jutott, hogy sokszor előkerült, hogy hiába írjuk meg, hogy hogyan kellett volna fotózni, de sokan nem merültek azóta sem, ezért nem tudtak már úgy készíteni képet. De szavazni és hozzászólni azért lehet már a tanultak alapján! Én is tudom, hogy kellene meglőni egy képet, mégsem sikerül pont úgy csak nagyon ritkán, hiszen ez nem műterem. De a tudatosság meg van bennem, hogy mit akarok. Azt lehet közben itt szerezni!
DD
79. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 04. 20:30  
Garf! Az ízlés általában tud fejlődni, ha az ember igényes önmagára és érdekli az adott dolog.
A probléma gyökere ott áll, hogy aki vesz egy fényképezőgépet az rögtön fotósnak is gondolja magát. Mi lenne ha azt mondanám a gázszerelőnek, hogy "figyu nekem is van szerszámom, megcsinálom én a munkát úgy ahogy nekem tetszik, nem is kellesz!" Valószínűleg felrobbanna a házam, ugyanis nem értek hozzá. De persze ez normális embernek eszébe sem jutna, hiszen tudja, hogy a szerszám nem elég, szaktudás és gyakorlat is kell hozzá. A fényképezésnél, mivel nagy kárt nem okozhatunk egy rossz képpel, nem így állunk. Hja kérem van szerszámom, nem is akármilyen, 12 megapixeles! Ez lefordítva azt jelenti, hogy profi vagyok máris. Nap mint nap találkozom ezzel a jelenséggel, hiszen én a fotózásból élek. Az hogy ez egy szakma, és igen Garf bármily meglepő is megvannak a szabályai, bizony esztétikai szabályai is, kevesen veszik tudomásul. Egy, az emberek szeretnek spórolni, kettő nem értenek hozzá és a saját kép ereje nagy úr -há mégiscsak én csináltam és sokkal jobb mint a profi, még majdnem éles is!- három az emberek szeretnek mindenhez érteni ha lehet. Ha tudsz már unalmasan tökéletes képeket készíteni, nyugodtan felrúghatod a szabályokat, ugyanis akkor már tudatosan fogod átlépni a határokat! Addig csak belemagyarázás a dolog akár tetszik, akár nem.
Én például nem tudok írni,  és nem tudom olyan jól megfogalmazni a gondolataimat mint pl. Kékbálna néhány hozzászólással elöbb -nagyon tetszett!-, mert több száz hozzászólás sem volt elég, hogy mindenki megértse mit is akarok. Ezt tudom, és nem is fogok komolyan beleszólni egy irodalmi kritikába. Maximum elmondom a véleményem, ha mégis nagyon kikivánkozna belőlem és megkérdezném, hogy jól gondolom-e. Ugyanis nem a saját véleménnyel van baj, hanem azzal ha valamihez nem értek, de mondom a tutit.
És az a baj, hogy a fórum e felé ment el, nem a beszéljük meg, hogy is van ez dolog felé. Nem véletlen, hogy Zorro és Pixmániás sem küld már képet. Divefotot is mindig én bíztatom, hogy küldjön, ez csak játék. (És nem halálos verseny) :-)
Na meg volt a mai napi vitagerjesztőm is! :-)

44. Darth-Digilog Ugrás 2009 okt 02. 16:46  
Kedves Vanek és Garf!
Ha már ti olyan figyelmesek vagytok akkor észre kellett volna vennetek, hogy nem azt felejtettem el, hogy ez egy nyertes kép, hanem hogy a kiírás szerint olyat nem lehet küldeni. Mentségemre szolgál, hogy még sokan nem tudták. Mivel csak azért küldök a DC-re képeket, mert ha már kritizál az ember, akkor illik is részt venni  benne, ezért a szabályzatot sem olvastam elég figyelmesen, illetve már rég nem is emlékeztem rá. Igazság szerint a  képeket úgy küldöm, hogy el kezdem lapozgatni a képeket és az első megfelelőnél megállok és küldöm a DC-nek. Ennyire akarok nyerni. Azt hogy ezért nem kértem elnézést, mert elhibáztam szintén azért volt mert különösképpen nem érdekel a dolog, mint ahogy -és ez már sokszor leírtam- nem a képem kritikája, hanem annak rossz hozománya zavart. Nem érdekel a DC verseny, mert nagyon rossz irányba ment el, itt a hozzászólásokra és igényességre gondolok ami Vanek irásában megint megfogalmazódott, csakis azért veszek még részt benne, mert hülye vagyok és a maroknyi igényességre törekvő embernek úgy gondolom segíthetek.
Kellemes hétvégét, most pakolnom kell!
DD
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
22054. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 25. 08:29  
Szeretném csendben megjegyezni, hogy én ittam vagy 3 pohár sangriát, próbáltam erőt gyűjteni a fogdokihoz. A kiesett fogam meg békésen várakozott egy filmes dobozban az autóban. :-) Szerintem Zook távoli vuduja volt, egy csapott balhorog a barátok közt alatt egy tofifi vagy hogy írják személyében. Többet biztos nem kezdek kivele! :-)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Narancsvidék
228. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 22. 18:21  
Nem tudok már mit írni, mert csak ismételni tudnám magam. És még mindig ott tartunk. bogy szerintetek durcáskodom. Nem jutunk előrébb és nem is fogunk. És Zook nem bántott meg, csak felbosszantott. Én vettem túl komolyan ezt a fórumot, ezentúl nem fogom. Úgy érzem magam mint vakok közt a félszemű Yoda. :-)

225. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 22. 17:43  
Egyébként így fórumon ezt megvitatni tényleg nehéz, mert nehéz leírni, hogy pontosan mire is gondol az ember. Én ismerem divefotot, tudom miről ír. Engem sokan nem ismernek és nem tudják pontosan miről írok. Majd csütörtökön személyesen megdumáljuk a dolgokat. Legalább néhányan megértjük a másikat. remélhetőleg.
Zook a te írásod meg akkor félreérthető volt. Ha azt írod, hogy nem tetszik a kép az is mást jelent, és az is ha azt mondod ebben a mezőnyben sehol sincs. Mert ezzel azon túl, hogy akár tényleg meg is sérthetnél, amit tényleg nem tettél, mert ismerlek és tudom, hogy nem tennél ilyet, azt sugallod mint már írtam volt, hogy jobbnak tartod a komponálatlan, különböző alap hibáktól szenvedő felvételeket, miközben már így is túl sok a túlértékelt kép a DC-n, már bocsánat. És igen egy profitól elvárná az ember, hogy egy ismert képet ismerjen (mert ismerned kellett volna) és ne így fogalmazzon amikor nem tetszését akarja kifejezni. Még sok mindent írhatnék, de szerintem még fogok is.... :-)
Éljen Szécsi Pál! :-)
223. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 22. 17:24  
Hát ezért is vitatkozom! Mert sajnos szívügyemnek tekintem a dolgot, (szeretem a DC-t, de miért is?) csak ebből a vitából most az derűlt ki inkább, hogy a segítő (néha kemény) szándékom úgy jött le, hogy cinikus megjegyzésekkel fikázom le a jobbnál jobb képeket, miközben ha valaki be mer szólni az én avétos képemre, megsértődöm. Kicsit sarkítottam most, de ha valaki jó szándékkal foglalkozik másokkal, akkor lehet jobban fájnak a megjegyzések. (Zook ez egyáltalán nem neked szól). Kényelmesebb lenne hátradőlnöm a székemben és a saját képeimmel foglalkoznom, és akkor nem kellene vitatkoznom a homogén háttérről, meg arról, hogy "a kép" nem arról szól, hogy odalövünk amit látunk lehetőleg vaku nélkül, mert mi sem megvilágíítva látjuk a dolgokat a víz alatt.
216. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 22. 16:58  
DD duzzogása abból áll, hogy elkeseredett, hogy több az a hang akinek a sok kép kell és nem a minőség. Azon duzzogok, hogy itt volt/van a lehetőség ingyen és otthon fejlődni valamiben ami érdekli a társaságot, és ez úgy tűnik elmúlt. A nagy többség nem akarja. Szerintem én is meg Zorro is csak jót akart, csak ez úgy látszik nem jött le. Biztos akkor mi is, főleg én hibáztunk. Ha figyelmesebben elolvassátok az egész vitát, rá kellene jönnötök, hogy nem én duzzogok. én még mindig csak azért szónokolok, hogy ne azok hangja legyen itt a leghangosabb akiknek elég -Zorro szavaival- a Mónika show, hanem Zook kollega, aki szerintem még mindig nem érti, hogy nem arról a nyavalyás képről van szó, hanem sokkal többről. Visszatérve nem baj ha valaki azt szereti, mármint Mónikát, csak ne próbálja bizonygatni a többieknek, hogy az a tuti műsor. Nyugodtan hozzá, lehet szólni itt a fórumon bárkinek, lehet dícsérni vagy szidni megalapozatlanul -hozzáértés hiányában- a képeket, csak szerintem jó volna ha pár ember, néha helyre tenné a dolgokat. Erre vállalkoztam anno én, többek felkérésére és ehhez csatlakozott Archi, Zorro, Zook stb.. Szerintem tőlünk sosem olvasott senki olyat, hogy szar a kép és nem írtuk le, hogy miért.
Zook téged meg nem elszámoltatni akarlak, hanem csak kiváncsi lennék hogy tényleg mely képeket tartod jobbnak. Mert akkor a vitának az a része mehetne egzaktul tovább.
201. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 22. 14:06  
1. Nem a közönség szavazatra vagyok kiváncsi, hanem Zook véleményére indokokkal alátámasztva. Ez egyébként is érdekes játék. Jöhet privátba is, hogy ne befolyásoljuk a közönséget.
2. Sokan nem így vélekednek, hogy ez szükséges dolog.
2a. Nem sértődtem meg, mert hidd el nem érdekel az a kép engem, én már rég unom és már rég mást szeretnék máshogyan fotózni. Nekem is sokkal jobban tetszenek Archi dinamikusabb felvételei, vagy Zook kollega egészen egyedi látásmódja.
3. Szegény Ibolyától meg mégegyszer bocs, véletlenül te lettél a pistike. Szükség van a bíztatókra is! :-)
197. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 22. 13:43  
Néhány megjegyzést ha megengeditek. :-)
1., Ha Zook azt írja nem tetszik a képem, azt elfogadom. De nem ezt írta, hanem megkérdezte, hogy direkt olyat küldök, ami labdába se rúghat. Ezért még mindig várom az elöttem végzők 10-es sorát Zook kollegától. Tényleg kiváncsi vagyok!
2., Az egész nem az én felvételemről szól, mégha úgyis tűnik nektek, hanem arról, hogy ez a fórum anno úgy indult, hogy tanulni akartak az ide látogatók. Mára, olvasva az alant szólókat ez megváltozott -az én hibám, hogy nem vettem észre- és főzőversenyekről, meg mennyiségi fotózásról szól. Az a baj, hogy én csak most vettem észre, hogy a nagy része ennek a fórumnak már nem akar fejlődni, csak csacsogni sok-sok uncsi felvételről. Én sokáig örültem, hogy pl Bunny és Thomasbuvar mennyit fejlődött az elmúlt két év során, talán ennek a fórumnak is köszönhetően, de mára úgy látszik, hogy többségbe kerültek azok a fotósok akiknek bőven elég a megörőkítés és nincsen többre igényük. Elnézést kérek tőlük, valószínűleg ők sosem fogják megérteni miért is gerjesztettem ezt a vitát, mert nem is érdekli őket. Mégegyszer mondom az én hibám, hogy nem vettem észre, hogy már másról szól a fórum, és ide már nem kellek. Árral nem szívesen úszom szembe. Nem a sértődöttség szól belőlem, hanem végre rájöttem, hogy ez egy amatőr oldal és nem is akar több lenni. Szívesen beszélgetek és mondom el a véleményemet továbbra is privátban bárkinek, vagy ha a DC felkér értékelni, de itt tényleg nincs értelme szélmalomharcot vívnom. Vagy lehetne csinálni egy profi fotós fórumot, ahol a fejlődni kívánók raknának be képet és beszélnék meg a dolgaikat, met ez így most nagyon vegyes. Azoknak akiknek a kritikáim erősek voltak, meg mondanám, hogy anno erre kért fel a fórum (akkor még többségben voltak a tanulni vágyók) és ezért lettek ilyenek, ezért lettem Darth-D.
3., És Zook a levezetésed igaz lenne ha az emberek nem mennének a könnyebb út után. Azaz ha dícsérik a képedet könnyebben elfogadják, mint ha szidják. És nem az a gond, hogy Ibolya (mégegyszer bocs, hogy épp te voltál a példa, ez véletlen volt) megdícsér egy képet, hanem az a gond ha nincsenek rendbe téve a dolgok, és a profik úgy fogalmaznak ami könnyen azt sugallhatja, hogy mennyivel jobb az életlen elúszó hal, mint a komponált.

Na most ennyi...
folyt köv.... :-)
161. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 22. 07:47  
"ööö...en azon gondolkodtam a lattan, hogy DD csak ugy megszokasbol kuld kepet, versenyezni nem akar? na de nemsokara megkerdezem tole! :)"
Ez nem azt jelenti, hogy nem tetszik a felvétel hanem azt, hogy mondjuk 10 jobb képet fel tud sorolni a mezőnyből. Na lássuk! :-)
A másik, hogy nem megsértődtem és természetesen nem a saját kritikáimat akartam dícsérni, hanem azt szerettem volna leírni, - és ez nagyon látszik azarabdémon válaszából pl - hogy a fórum kezd olyan lenni, mint azok a fotóklubok ahol összejönnek az amatőrők és orrba-szájba dícsérik egymás képeit -tehát nem az a gondom, hogy csak dícsérni lehet egy képet, sőt (ez válasz Garfieldra) - majd csinálják a kiállításokat és ezzel a nem műértő közönséget becsapják, hiszen azok joggal gondolják, hogy ezek ma a profi képek. Ha egy oldalon jelennek meg Ibolya -bocsánat csak ez úgy megmaradt- dícsérő szavai kevésbé sikerült képekről, és egy profi (ez Zook) a többi képhez viszonyított lehúzó szavai, azok azt a hatást fogják elérni, hogy nem az a jó kép, ami hanem mondjuk az Ibolya által dícsért. Így ez nem segít senkinek! Ezért tartozik felelőséggel Zook az írásaival kapcsolatban. És mégegyszer írom, amit már eddig is leírtam, hogy igen Archinak igaza van, ami 4 éve első lehetett nem biztos,hogy ma első lenne, de az egy OB-ban indult képek versenye lenne, nem ez a teljesen más színvonalú verseny. És nem a sértödöttség beszél belőlem, hanem pontosan az, hogy fejlődjön mindenki és ne elégedjen meg senki a képeivel. De rossz párosítás, ha a hozzá nem értők dícsérő szavait hallgatjuk meg és a hozzáértők nem teljesen végiggondolt mondatát vesszük alapul.
De még vitassuk ezt csak egint el kell mennem. :-)

150. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 21. 22:05  
Nem a te kritikádra gondolok, hanem arra koma :-), hogy sok rossz kritika (néha túl pozítiv, néha feleslegesen negatív) jelenik meg itt. Igen, ha végignézem, hogy milyen képek milyen helyezéseket értek el (általában nem első helyre gondolok) és képekről gondolatok, és ebből akarnék tanulni, bizony nem tartanék most ott ahol tartok. És mivel nincs mellettem már a Kiss Gábor barátom,akinek az ízlésére sokat adok, ezért én úgy érzem, hogy adom le a minőséget, mert a gyenge képek dícséreteit olvasom, nap mint nap. És ez számomra romboló hatású hosszú távon. És ebben te sem segíted ilyenkor a társaságot. Elfogadom a vélaményed, még lehet igazad is van, hogy ami 2005-ben csúcs volt itthon az mára már uncsi, de neked sokkal megfontoltabban kellene írnod, mert rád sokan felnéznek már, és adnak a szavadra. Ezért jó volna ha jobban képben volnál, ismernéd az ismertebb képeket és azok előéletét, mert akkor privátban írhatnád meg ezt és el tudnánk ott vitatkozni rajta, de véletlenül sem tennél kárt a fejlődő fotósok izlésfejlődésében. Mert így az jön le, hogy a háttal elúszó hal nem is rossz, de a szépen komponált halportré vacak,mert a Zooknak az nem tetszett, bezzeg a másik életlen képet a hkl234-es fórumtag megdícsérte. Szóval a lényeg az, hogy felelősség van már a válladon és bár lehet ezt nem érzed, de jó volna ezt komolyan venni. Remélem megértetted miről írok, ha nem megpróbálom majd szebben megírni, de most várnak rám. :-)
143. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 21. 21:40  
Te meglepődtél a felvételemen én meglepődtem az írásodon. Azon nem lepődöm meg már amilyen képértékeléseket látok itt néha a fórumban -nem a felkért profiktól, mert azok nagyon jók- , de ez meglepett. Sokkal rosszabb képeket is raktam már fel. Sajnos azt érzem, hogy ez a fórum lassan most már többet húzza vissza az embereket a fejlődésben, mint segítené. Túl sok "hozzáértő" fotós lett, és kártékony negatív ill pozitív kritikák. Ezért kicsit rosszabbul reagálok a dolgokra, de nem kötelező a fórumot végül is olvasni, ez az én döntésem. :-(
133. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 21. 21:05  
Arról már nem is beszélve! :-)
Na most nem mossuk ki magunkat, hogy ezt nem beszéltük meg, hogy egyszerre írunk! :-)
132. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 21. 21:03  
Zook! Ajánlom figyelmedbe a 2005-ös OB-t. Nem kell nagyon keresgetned, mert itt a DC-n is megtalálható a portfoliókban. Profinak illene ismerni legalább ezeket a képeket, mert.... mert illene. Bár itt nem látható, de kategória első lett. Persze az igaz, hogy a diás korszakban a szép "csendéletek" vitték a prímet, ma már inkább az akción van a hangsúly, de azért értékelni lehet még az ilyet. Anno a "nagyoktól" abszolút pozitív visszhangot kapott, de kiváncsi vagyok a te véleményedre miért írtad amit. (u.i.:mielőtt megkérdezed, nem sértődtem meg, meglepődni viszont meglepődtem. Garfon nem. Mármint nem lepődtem meg) :-)



  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
11082. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 16. 14:00  
Már a kérdés is szerintem sértő! :-)

10962. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 10. 14:33  
A meggyes al fakher szerintem nagyon finom!
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
2141. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 07. 18:54  
Írjuk! Briefing. Hányszor? :-)

2113. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 07. 16:40  
Micsoda! Málna már 6,7 kiló és kemény terrier! Elkapja Maszat labdáját és elrohan vele, Maszat pedig összeomlik és búskomoran bemegy a sarokba, hogy kutya ez az élet! Ennyi! Végetek! :-)
2108. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 07. 16:28  
Ezt Málna ebpadavanomnak mond! Talán megbocsát, bár most nem úgy néz ki, mert azt hiszem a zsiráfja is rossz fát tehetett a tűzre, mert épp neveli (asszem leakarja szedni a fejét).
2106. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 07. 16:25  
De hülye vagyok! Pontosítani szeretnék! Nekem annyira rossz volt, hogy csak kétszer kéthetes szudáni túra tudna kiengesztelni! De azt elfogadom, még úgyis hogy fizetem a repjegyet. Azt majd megreklamálom a Malévnél. Bár félek ők nem ilyen nagyvonalúak.
2105. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 07. 16:23  
Garf lécci ne írd le ugyanazt két perccel elöttem, mint amit én, mert Málna kutyámmal meghúzatom a bajszodat! :-)

2103. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 07. 16:22  
Én akkor reagálok megint szívesen a 8-as pontra! :-) Én úgy tudom, hogy mindenki engedélyét akkor bevonták a Brothersre egy vihar miatt, de szólj ha nem így van! Viszont vigyázz mert akkor nagyon utána nézek és ha mégis úgy volt teljesen hiteltelen leszel! A felajánlás meg ha jól tudom egy repjegyért való újabb út volt. Én nem találkoztam még olyan utazási irodával ahol befizettem egy síelésre majd mivel kevés volt a hó ezért azt mondták, hogy sebaj ne bánkodjak megint tankoljam tele az autót és a szállást kaját síbérletet ők állják. Pedig milyen jó volna! De én beérném ennyivel, de neked még ez sem elég!
A következő amit  nem értek, hogy azt írod, hogy mert velünk nem esett meg még ilyen attól még igaz lehet. Hogyne! De én figyelmesen elolvastam a válaszokat amiből kiderült, hogy jónéhányan ott voltak ezen a túrán és ők nem ilyen képet festettek le az egészről.Tehát valami bibi lehet ott nálad! Akarsz róla beszélni? :-)

2043. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 06. 19:51  
Azt hiszem azok után, hogy Sanaddal nem voltam elégedett talán nem fog a társaság elfogultnak tekinteni, de az alábbi írásra muszáj reagálnom.
1-2.) Én már sok hajón voltam és sokszor éreztem a kipufogó "illatot", de az Andromédán utólag visszagondolva eszembe sem jutott, hogy lehetne ilyet érezni. Eleve már a méretei  miatt sem tudott úgy a deckekre sem visszafújni a szél egy kis gázt, mint a kisebb szafari hajókon. Ezt a 2 pontot nehezen tudom elhinni.
3.) ez az a pont, ami szerintem jól jellemez téged, hogy a közösségi gondolkodás nem az erősséged, már megbocsáss! Búvárhajón merülni illik és utána együtt vacsorázni. Elfogadom, hogy annak aki nem merül annak kényelmetlen, hogy várnia kell a többiekre, de hát ez a társas lét! Ezt felhánytorgatni nekem nagyon.... na mindegy. :-(
4.) A többször az hányszor volt? És biztos volt ilyen vagy inkább csak nem nézted húsnak, vagy nem tetszett aztán elfelejtetted, hogy ja tényleg volt. Aki -ez már 5. pont- az egyiptomi édességet szidja, ami egyértelműen az erősségük, az valószínűleg nem szereti ezt a konyhát. Én egyáltalán nem szeretem ezt az ízvilágot, de mindig találok olyat amit tudok enni. És mindig volt gyomorrontásom eddig Egyiptomban kivéve a Cassiopeián meg az Andromédán!
6.) A reggeli merülés a vendégek vagy a guide-ok miatt csúszott? Mert ez egy érdekes kérdés szerintem! Ti ott voltatok időben mindig? :-)
7.) Mi megálltunk egy helyen, amiatt is volt aki hőzöngött, mert drágállotta. Hajnalban értünk a hajóra és szendvicsek vártak. Biztos, hogy ugyanarról a hajóról és cégről beszélünk? Vagy te egy konkurens cég vagy? Nem tudom elképzelni, hogy ennyire más dolgokkal találkoztál volna mint általában a búvár barátaim és én. Mert vannak szubjektív dolgok mint a kaja, de te egy csomó egzakt dolgot írtál!!?? Nem értem!
8,) Tetszik az ádáz módon megvezetni kifejezés! :-)) Az a baj, hogy még most is annyi indulat van benned, hogy ezért nehéz elhinni, amit írsz. Biztos volt ami nem tetszett neked, de jó lenne végiggondolni, hogy ez tényleg mind így volt ahogy leírtad? Én nem hiszem.
9,10,11) Ezek teljesen logikátlanok, mert eddig egy hajót és egy túrát szidtál, most pedig más térségekkel hasonlítod az egészet. Mi értelme van annak, hogy szerinted szar az Androméda ezért menjetek Malajziába? Ez így már tényleg komolytalan! De legalább megnevettetett! :-)
1981. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 03. 16:02  
álmodozzunk! szvsz elég lenne egy-két vezető egy hajón. szuper korrekt eligazítás, ugrás előtti áramlás ellenőrzés, aki akar, az mehet vele, a többiek kisebb csoportokban (párban)...majd összeszed a zodiak...

Na akkor mégegyszer. Áramlásos vagy mély merülésnél vagy egyéb okokból kifolyólag nehéz merülésnél, az értelmes és tapasztalt búvár - NEM A HőZőNGőS!!!! - nem is várja el, hogy nagyobb szabadságot kapjon, sőt tisztában van azzal a tapasztalatai miatt, hogy ismeretlen nehéz helyen a sok merülésszám segít, de nem oldja meg a dolgokat. Tehát nem is akar és nem is akarhat olyat amivel veszélyeztetheti a maga vagy mások egészségét ill. további merülését! Tehát a válaszom a felvetésedre, hogy majd mindenkit összeszed a zodiac valahol, hogy ez nem megoldás. Egyszer sem kértem a Sanadot, hogy áramlásos részben egyedül kóricálhassak, szimpla vízben is a Donnal szerettünk volna menni együtt, mert nem akartunk tespedni feleslegesen a hajón. Mentünk is ugye az Ahrammal, de ezért is mi lettünk letolva, erre azért még mindig kiváncsi lennék, hogy Don ezt miért tartja korrektnek utólag illetve elfogadhatónak. 26 ember hallgatta végig, hogy mi milyen felelőtlenek vagyunk stb... na mindegy..

1962. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 03. 14:38  
Szerintem mi nem indítottunk rosszul, már csak azért sem mert nem is vele merültünk, hanem Ahrammal. Biztosan rossz hete volt, de ennyire... ?
Mi nem akartunk napközben sisházni, én egy dolgot kérek csak egy búvártúrán, hogy fotózhassak. Nem akarok kolbászolni egyedűl mély és áramlásos vízben, de 10 méteren az uncsi 3. merüléses helyen (ugye az már a nyugis éjszakai is egyben spórolásos alapon) hagy bogarászhassak már! A tavalyi DC-s szafari az profi volt (nyal-nyal), ott engedték a fotózást. Szerintem ugyanúgy ahogy rájöttek a búvárcentrum tulajdonosok, hogy ma már nem lehet olyan gyenge szolgáltatásokkal kiszolgálni a búvárokat, mint 10-15 éve, rá kellene jönniük arra, hogy a tapasztalt és kezdő búvárokat is máshogy kell kiszolgálni ma már. Egyre több a régi búvár és egyre több probléma fog ebből adódni! Lehet több guide kell (nem eget verő a fizetésük magyar viszonylatban) de ezt meg kell oldani, mert egyre többen fogják ezt a szolgáltatást is nézni!

1957. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 03. 13:51  
A 1943-ra azt hitt(sz)em válaszoltam, hogy mire gondoltam mikor írtam a természet egyensúlyra törekszik. az elsőn együtt voltunk tehát jó volt a társaság, de kevés volt a jó téma merüléseknél, a második héten mi már nem voltunk tehát a társaság már nem lehetett olyan jó, de a leírás alapján jó témákba ütköztek.
Sanad meg szerintem nem olyan szuper guide, nekem nem tetszik a katonás stílusa, vannak olyan emberek akik képesek egy jó stílussal elérni, hogy rájuk figyeljenek és időben megjelenjenek, ő erőből akarja ezt megoldani, ezért sem működik tökéletesen a dolog nála. Másrészt eszementen óvatoskodik, miközben a saját társával sem kommunikál (azért tolt le minket, mert Ashrammal elmentünk merülni és ő nem tudott róla- már bocsi ezért miért mi vagyunk a hibásak?), és a kommunikácíója számomra erőltetett. Ha valaki naponta 4x elmondja, hogy ő mi értünk van, de utána ellentmondást nem tűrő hangon mindent elvet, de megdícsér ha azt mondom, hogy nem akarok este merűlni, ez mind azt jelzi számomra, hogy fél, hogy gond lesz és csak ezzel foglalkozik. Sokkal fontosabb számára a biztonság, mint hogy jól érezd magad. Ezzel nem is lenne baj, ha nem 10 méteres mélységekről beszélnénk néha és divemasterekről több száz merüléssel vagy mondjuk instructor trainerekről. Mert ez így már bosszantó! A jó guide-ot nem látod, nem veszekszik veled, ha nem akarsz felelőtlen dolgot csinálni, de mégis ott van mindenhol amikor kell. Ja és mondjuk ismeri a zátonyokon élő dolgokat, és esetleg mutatja is őket. Sanad a tipikus birkasorban menj és ha lehet ki se tekints a sorból, mert abból baj lehet tipusú guide, aki túlparáz mindent. Én ezt csak 50%-os guide-nak hívnám, mert arra jó, hogy ne történjen baj, de arra nem, hogy élvezd is a merülést. A maradék 50% szól arról, hogy teljes biztonság mellett a merülés élményt is adjon. Sanad kizárólag a kezdők guide-ja, én nem is engedném másokkal merülni.
1949. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 03. 11:52  
Azért ezzel vagyunk néhányan akik vitatkoznánk....
1944. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 03. 08:49  
Don két hétig volt a Vörösön, az első héten mi is voltunk, akkor nem voltak olyan jók a merülések leszámítva az elphinstone-t. Második hetet nagyon dícsérte témailag, erre gondoltom volt.
1942. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 03. 08:41  
Üdv Don itthon! Látom a természet egyensúlyra törekszik. Ha már nem olyan jó a társaság akkor kárpótol jó témával! :-) /delfinek/
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-09-01 Édesvízi fordulónk végeredménye
2. Darth-Digilog Ugrás 2009 sze 01. 08:30  
Gratulálok a győztesnek, abszolút megérdemelten lett első, szerintem is messze az ő képe volt a legjobb, hogy a fene a pofáját....! :-)
A kritika is jó volt, két hiba volt benne szerintem: az egyik az ajzat az aljzat, a másik, hogy a tejfölös-dobozos-rákos képem még mindig sokkal rosszabb mint ahogy azt eddig bárhol is hivatalosan értékelték. De ezegyszer megbocsájtok! :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
10746. Darth-Digilog Ugrás 2009 aug 28. 17:31  
Ezt a szép kutyát nem szabadna egy ilyen csúnya macskával együtt fotózni! Nagyon elrontja a képet (már mint a Garfield névre hallgató fejéről a szőrét már majdnem teljesen lehullatott macska)! Szerintem ez ellen az állatvédők is felszólalnak ha véletlenül meglátják! :-)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Édesvízben
27. Darth-Digilog Ugrás 2009 aug 15. 08:57  
Persze! Biztos lesz olyan, hogy DD egyes szám egyes személyben fog beszélni magáról. Biztos!
-Edka! Garfot sem a videói miatt szeretjük! Öööö....akkor miért is?    ....    :-)
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Patrol boat PBR-512

Montenegro

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) könnyű körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés