»» ««
Darth-Digilog hozzászólásai:

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2015 Otthon édes otthon
5. Darth-Digilog Ugrás 2015 nov 16. 21:48  
Bunny, kérem a linket időben, hogy ne kelljen összecsapnom kicsit mint múltkor. :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
19114. Darth-Digilog Ugrás 2015 nov 04. 22:43  
Köszi Zook! Hiába úriembernek születni kell! 😀😁😂😃
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-08-02 Sárga eredmények
9. Darth-Digilog Ugrás 2015 aug 04. 16:28  
Dupla expo, nem PS. :-)
6. Darth-Digilog Ugrás 2015 aug 04. 10:30  
HorvathV - Én is meglepődve tapasztalom az eredményt, lehet bennem van a hiba, de nekem nagyon természetellenes 2Twins felvételének a színe (húúú..mit fogok tőle kapni).

Balage - Én is kisérletezgettem egy időben hasonlóval:
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2015 Sárga
12. Darth-Digilog Ugrás 2015 júl 24. 10:15  
Néha rájövök, hogy Garf annyira amatőr! :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-07-19 Búvármaszk visszahívás
1. Darth-Digilog Ugrás 2015 júl 23. 08:39  
Most jöttünk vissza szafariról és ketten a hajó tatjáról bedőltek a vízbe, arccal telibe a vízbe, de a magasság 50-70cm lehetett csak. Mind a kettő maszk betört és elvágta az orrukat. Nem ilyen maszkok voltak, hanem különböző márkájuak. Szóval nem kell sok egyik maszknak sem.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2015 Sárga
9. Darth-Digilog Ugrás 2015 júl 22. 10:27  
Bunny! Kapok linket az értékeléshez?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
19082. Darth-Digilog Ugrás 2015 júl 22. 10:26  
Annyi mindennel próbálkoztam már, hogy népszerű legyek (na jó nem), de arra nem gondoltam, hogy akkor leszek sztár ha fikázom Garfield képét! Köszi Garf! :-)
19079. Darth-Digilog Ugrás 2015 júl 21. 11:36  
Most hogy látom ez a te képed, nem tudok semmi jót írni róla. Nem szép a kék háttér színe, gondolom valami zavaros vízben készült, a magányos hal így oldalról nagyon uncsi, elcsépelt igazi amatőr felvétel. A kis távoli halat letörölhetted volna a képről. Ezek a halak általában rajban bandáznak, tessék róluk olyan felvételt készíteni. Folytassam? :-) :-) :-)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2015 Portré
17. Darth-Digilog Ugrás 2015 júl 02. 11:31  
Nem örülök neki. Majd megkérem a Bunny fiút, hogy a te képedet jelölje meg nekem! Mingyá más lesz! 😀
10. Darth-Digilog Ugrás 2015 jún 24. 16:34  
Köszi, de akkor meg végképp nem értem! :-)
8. Darth-Digilog Ugrás 2015 jún 24. 15:39  
Azt te honnét tudod? Én nem t'om melyik volt a tied.
4. Darth-Digilog Ugrás 2015 jún 23. 20:02  
Már túl vagyok rajta, szerintem a színvonalhoz képest kedves voltam, bár az nem sokat jelent. :-) Nagyon gyenge volt ez a hónap tényleg. :-(
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-05-01 2015 áprilisi eredményhirdetés
37. Darth-Digilog Ugrás 2015 máj 08. 22:18  
Szia!
Ugye létezik az aranymetszés szabálya, ami nagyjából azt jelenti, hogy harmadoljuk a képkockát vízszintesen és függőlegesen is. Ez 4 pontot fog adni. Ha ide helyezzük a fő témát akkor az természetes egyensúlyt fog teremteni szimmetria és asszimetria között, hogy szépen fejezzem ki magam, magyarul jobb lesz a kép. A középre komponált kép statikus. Ezért általában a fotós szemét zavarja a középre komponálás ha annak nem volt valami oka. Ritka amikor mégis a középre komponálás a jó, de természetesen van olyan. A te garnélád szépen átlósan helyezkedik el, ami kis dinamikát visz a képbe, nincs semmi ok amiért viszont egy statikus középre helyezés indokolt lenne. Egyáltalán nem szemtől szembe van fotózva a rákod, hanem kicsit felülről és picit oldalról. De ha pont szemből fotóztad volna még a környezet szimmetriája is kellett volna a középre komponáláshoz, és még akkor sem biztos, hogy jobb lenne, mint aranymetszésben. A másik amit írtam már, hogy van az előtte/utána szabály azaz a téma előtt több hely legyen sem működik itt mivel irányban van a rák és nem szemben .
34. Darth-Digilog Ugrás 2015 máj 05. 23:58  
A képekről amit szerintem érdemes megjegyezni ha ilyen vagy hasonló téma kerül elénk:
1.- Kicsit alulról fotózva, a rák ollók félelmetesek/dinamikusak tudnak lenni és a részletek, ha fekete a háttér szépen kijönnek. A kép talán legnagyobb értéke a szörők gyönyörű megjelenítése.
2.- Piros háttér mindig jól mutat, főleg kék élőlénnyel. Ha látok piros szivacsot vagy bármit ami piros, mindig megvizslatom közelről, tudok-e valamit rajta fotózni!
3.- Ha nem homogén a háttér, hanem 2 részből áll, attól még lehet jó a kép, sőt fel is dobhatja a képet, ha a főtéma jó helyen van. Érdemes nagyjából átlóba elhelyezni a dinamika miatt a két réteg találkozását.
4.- Egy élőlénynél mindig jobb a kettő. Ha van erre lehetőség csapjunk le rá!
5.-6.- Szép tökéletes homogén háttér nem csak a kék víz vagy a fekete sötétség lehet, nagyon szép ha egy másik élőlény vagy szivacs stb. adja a környezetet. De az legyen szép és hibátlan, ne lógjon bele semmi!
7.- Szintén szépen jönnek a részletek, de már kevésbé látványos a zavarosabb háttér miatt.
8.- A háttér ugyanolyan fontos mint a főtéma! Amit a keresőben látsz, az rajta lesz a képeden! Szép háttérrel szép képet lehet csinálni.
9.- A különleges ritkán látott háttér sokkal jobb mint a szokványos! Ez a lila háttér nagyon dögös.

Ezek a képek mind jó körülmények között készültek, általában sajnos több-kevesebb hibával. De ha ilyen helyzetet látunk (bármelyiket a 9 közül) akkor az megéri a teljes merülést, sőt ha avn rá lehetőség a következőt is!  
23. Darth-Digilog Ugrás 2015 máj 03. 21:38  
Srácok, az érdekelne hogy a 9 képnek egyenként szerintetek mi a pozitívuma és mitől lehetne jobb. Most nyugodtan lehet fikázni őket, mert nem bántunk meg senkit! Jó lenne ha néhányan elemeznétek képenként és én is szívesen kiegészítem majd a végén a saját véleményemmel.
19. Darth-Digilog Ugrás 2015 máj 02. 23:32  
18. Darth-Digilog Ugrás 2015 máj 02. 23:04  
Macok, Bunny! Ha már saját képet raktatok fel, szerintetek mitől lehetnének jobbak ezek a képeitek. Mindegyik képről 3-3 dolgot ha van kedvetek írjatok. Persze lehet másoknak is beszólni/segíteni! :-)
17. Darth-Digilog Ugrás 2015 máj 02. 22:55  
Nem is kell hogy a tied legyen hanem nyugodtan szedjünk le a netről dögös képet, tanuljunk a nagyoktól.
Az első kép olyan mint amikor elcsúszott régen a mozifilm és a kép alja megjelent felül. A második képről egy nagyon jó, ismert kép jutott eszembe meg kellene találnom a neten, sokkal jobban megfotózva, nem ennyire szűken, a harmadik is nagyon szűk és középre komponált nagyon semlegesen, unalmasan világítva.
9. Darth-Digilog Ugrás 2015 máj 02. 13:28  
Azért végiggondolva jobb lenne ha tudnám kié a kép, mert most az egész hétvégém el lett rontva, hogy egy Garfield képet megdícsértem!
A helyezéssel azért bánok csínján, mert az egy élesebb vélemény és természetesen könnyebben beleköthető, akár úgyis hogy más szempontból a versenyzőnek van igaza. Ezért is jobb a több tagú zsűri, hogy többféle látásmód alapján legyen egy végererdmény, mert a szubjektivitás egy picit árnyaltabb lesz. Azt gondolom, ne a helyezésért küzdjünk hanem a jó képekért. Lehet, hogy egy gyenge mezőnyben első lesz a közepes felvételed és nem lesz dobogós az ütős képed egy kemény felhozatalnál. A DC verseny tényleg játék, arról kell, hogy szóljon, hogy a beküldött képekről beszéljünk, vitassuk meg, mire kell jobban figyelni, hogy mindenki picit fejlődjön. Érdemes minden kép kritikáját olvasni, és kérdezni ha nem érted vagy nem értesz vele egyet, és ne csak a te képedről gondolkodj hanem máséról is! Az is jó lenne, ha például az első helyezett képét, ami tényleg egy szép kép, kiveséznénk. Mire gondolok? Keressünk a neten vagy bárhol erről a témáról jobb vagy hasonlóan jó képeket. Lássuk ezt a témát a világ nagy fotósai, hogy látják! Minél több kép lesz a fejünkben annál könnyebben fogunk majd komponálni ha előttünk lesz ugyanez vagy egy hasonló téma és tudjuk majd mihez kezdjünk vele. Akkor ha szerencsénk lesz tudunk majd még jobbat csinálni! Szóval dobtok fel még néhány Herendit?
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-04-25 Vákuumos beázásvédelem
2. Darth-Digilog Ugrás 2015 ápr 26. 11:07  
Szerintem 1,1 tizedes vákum. :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
19065. Darth-Digilog Ugrás 2015 ápr 24. 21:26  
Nem lelkiismeret furdalásom van, hanem rájöttem az sem jobb ha nem foglalkozunk a dologgal....de majd inkább egyszer személyesen.
Abban reménykedem, hogy Garf az nem a te képed lesz! :-)

Zook! Ha te örülsz én is örülök!

De látom Dani már elkezdte a foglalkozást a facebookon. :-)
19059. Darth-Digilog Ugrás 2015 ápr 23. 20:12  
Sziasztok!

Vállaltam minden hónapra, valahogy megoldom. De szeretném ha egészséges beszélgetés alakulna ki a dologból és nem bunyó. Szóval aki nem szeretné majd hogy a képei legyenek értékelve az nyugodtan jelezze, de akkor ne is rombolja majd a remélhetőleg kialakuló beszélgetést itt a DC-n a hozzászólásaival. Igazából azt szeretném ha azok vennének részt a dologban akik tényleg komolyanabban érdeklődnek a víz alatti fotózás iránt, én így neten nem tudok azzal foglakozni, hogy valaki csak hobbi fotós vagy sem, mert nem is tudhatom. Ezért a képek is úgy lesznek értékelve általában, hogy azt gondolom a készítőjéről, hogy "profi" szeretne lenni. Én csinálom addig amíg lesz rá érdeklődés, és trollok nem jelennek meg. Szeretném ha kicsit felráznánk a búvárfotós részleget, mert a meglátásom az, hogy pár éve nagyon beindult és sokan elkezdték komolyan venni, majd utána nagyjából egy tudásszinten kialakult egy társaság, akik egymást "támogatva" megállították a fejlődést akaratlanul. Túl kéne lépni ezen a szinten és magabiztosabb, kreatívabb fotósokat szeretnék látni a jövőben. Ehhez viszont kell a fejlődni vágyók akarata és segítsége is, és ha véletlenül keményebben fogalmazok majd, akkor az ne sértődésbe vesszen hanem mindenki magában nyugtázza, hogy jó jó DD egy bunkó, de azért valószínűleg igaza lehet.

DD
19037. Darth-Digilog Ugrás 2015 ápr 11. 02:19  
Igen ez az én képem, Jóska a stég másik oldalán fotózott, és 4 nap alatt minden reggel hajnali fél 5-kor kelve próbálgattam a tökéletes megoldást a kép kivitelezésére. Végül búvárfelszerelés nélkül, strandszandival és egy hosszú sétabottal oldottam meg a dolgot. A bot arra kellett, hogy ha dőlök akkor ne lábbal hanem bottal támaszkodjam, ne verjem fel a homokot. De a képről mikor mondod meg, hogy palackkal vagy nélküle készült? Olyan szabályt ami ellenőrizhetetlen meg nem érdemes hozni!
19035. Darth-Digilog Ugrás 2015 ápr 11. 01:02  
Ez 2shakekívül így van. Senkit nem érdekel hány méterem készült. Jó kép vagy nem jó kép. Az sem érdekes, hogy mennyi munka volt vele. Kiss Gábor mondta mindig, hogy csak azért merül, mert úgy tud víz alatti képet csinálni. Ha nem kellene hozzá merülni az lenne a legjobb. Ez nem a búvárkodásról szól, hanem a fotóról!
19024. Darth-Digilog Ugrás 2015 ápr 10. 13:53  
Fibonacciban szerintem is igazad van, legalábbis a kompakt kategóriában, de nem tehettünk ellene semmit, az érvényes szabályok szerint kellett eljárnunk, itt nincs mérlegelési lehetősége a zsűrinek, mint ahogy az összetett győztesnél sincs. Amit a matematika és a szabály ad aszerint kell kihirdetni az eredményt, ez már nem szubjektív. Ha változtattunk volna hirtelen a szabályokon, amit nem tehettünk volna meg, de eljátszva a gondolattal, akkor Marika jogosan háborodhatott volna fel, hogy ezt miért tettük. Viszont most van rá lehetőség és idő, hogy a kiírókkal egyeztetve bizonyos ponotkon változtassunk a következő versenyekre.
19020. Darth-Digilog Ugrás 2015 ápr 10. 12:10  
És a válasz rá:

Szia!
Egy zsűri döntésével soha nem lesz olyan, hogy mindenki elégedett. Az én általam kiosztott helyezések sem pont ezek lennének, de ezért van több tagú zsűri, hogy egy szubjektív műfajban, azok a képek nyerjenek, ami több szakértő különböző látásmódja alapján a legjobb. Ez kompromisszum is minden zsűritag részéről, de engem meggyőzött a zsűrizés alatt a sok vita, hogy nem jó úton haladnánk akkor ha Danival ketten zsűriznénk csak (ez is szóba került, mert nem könnyű összehozni búvárokból álló zsűrit). Nekem megvannak a saját szempontjaim, ami miatt jónak tartok egy felvételt, Daninak is és mindenkinek. Amikor a zsűriben nem csak kicsit “szemellenzős", búvárfotós van, hanem búvár és egyébként fotós/természetfotós akkor más aspektusai is előjönnek a képek értékelésének. Két jó példa erre: 10 éve mondom, hogy a természetfotó legyen művészibb és ne csak megörőkítsünk. Sokáig leszóltak érte, ma a Dani előadást tart a bemozdulásos képekről. Jó pár éve Bumbi híres közeli barrakudás felvételét mindenki támadta, csak én kardoskodtam mellette, -pedig Bumbi nem nagy barátom-, még Gulyás Zsolti is támadta a felvételt, hogy torz, mi lenne ha egy tehenet így fotóznánk stb. érvekkel ágált ellene. Ma ez divatos.
De, hogy a kérdéseidre is válaszoljak:
Először is, hogy a Násfay pár miért lett kiemelve mindenki felé? Nem lett kiemelve. Béla bácsi megnyerte az összetett díjat a pontjai alapján. Nem volt ellenfele, mert Tóth Józsi aki a második lett, nem küldött makró kategóriába képet, a mediterránba meg csak gyengéket. A Best of show-ra 3 kép volt esélyes, Tökölyi acélzátonya, Tóth Jóska fele-fele képe és Béla virágos felvétele. Mivel nem szerettünk volna élőlény nélküli képet Best of shownak (ez is szubjektív, de hadd legyen a zsűrinek ilyen rigolyája) ezért Tökölyi képe kiesett (nekem pl. ez lett volna a best of), utána megszavaztuk Jóska fotóját, amiről kiderült, hogy a Jóska változatban kicsit életlenek a halak (Zsila a kiállításra rendbe hozta), így maradt a Béla képe. Marika békás képe kompaktban egyértelműen a legerősebb volt, de azt remélem nem feltételezi senki sem, hogy bárki is gondolt rá, hogy a kompakthoz bármi köze lehet a Násfay párnak! Mivel fibonacci sor alapján történik a pontozása a képeknek, ami erősen segíti az élen állókat így Marika egy sima első hellyel tudott a legjobb kompaktos lenni. Ez régóta így van, nem új szabály, ebbe a zsűrinek nem volt beleszólása.

A következő, hogy hogy lehet szervező egy induló? Ez a kérdésed, bár nem annak szántad, sajnos bántó. Ugyanis Béla bá azért szervező, mert ha ő nem csinálná akkor nem lenne BOB! De gondolom szívesen átadja neked is a dolgot, vagy bárkinek. Szegény nagyon sokat dolgozott és segítette a munkánkat, ugyanakkor nem várható el tőle, hogy ne induljon azért mert ő a szervező. Béla bá már nem fiatal, tíz éve van úgy, hogy már nem merülnek többet, és elöbb-utóbb ez be is fog következni, szerintem érthető, ha addig még szeretne indulni egy-egy versenyen és persze ha tudja meg is szeretné nyerni. Mit csinálhatna? Ne legyen szervező? Akkor nem tud min indulni, mert nincs BOB! Ne induljon? Te és mi még megtehetjük elvileg nagyon sokáig, hogy induljunk, csináljuk akkor mi a szervezést! Ja, senki nem tülekedett ezért a munkáért és valószínűleg nem is fog! Hozzátenném a versenyzők 99%-a nem volt képes a szabályokat betartva időben és rendesen elnevezve a RAW állományt beküldeni. Itt főleg a kért elnevezésre utalok. Több órám ment el, mire kiböngésztem melyik kép kihez tartozik! Szóval ezért indul a szervező is. Egyébként, hogy folytassam a válaszomat az ellenérzéseddel kapcsolatban, igen fura ha a szervező is indul, mert ilyen kérdések merülhetnek fel. De a fenti okok miatt talán most már megérted, hogy miért történhetett meg. Ugyanakkor a szervezőnek, konkrétan Béla bácsinak semmi köze nem volt a zsűrizéshez! ő a szervezésért volt felelős, hogy legyen BOB, legyen zsűri, legyen média megjelenés, legyen díjátadó, prezentáció stb. SEMMI KÖZE NEM VOLT A ZSűRIZÉSHEZ! Engem megbíztak a zsűri elnökségével, ajánlottak a Danival tagokat, akiknek egy részét én nem akartam ezért azok helyek választottam mást. Sem a Béla, sőt még a Dani sem látta a többiek képét, nem volt hozzáférésük, pedig Dani akár kérhetett is volna rá kódot, de mindig engem kérdezgetett inkább helyette. A zsűrivel mi először online majd személyesen pontoztunk, Béla bá részvétele nélkül. Szerencsére olyan zsűrit raktam össze, akik közül csak én ismertem néhány képnek a gazdáját, például természetesen Tóth Jóskának, hiszen minden képénél ott voltam, sőt volt olyan verseny fotója amin én vagyok rajta, így egyedül én lehettem elfogult. Persze Béla békás képeiről volt sejtése néhány tagnak, de pont azért még lejjebb is lettek húzva, mert már unalmasak voltak, bár jók voltak persze. Ha most először láttunk volna ilyen képeket még előrébb végeznek. Egyébként aki ismeri Bélával való kapcsolatunkat az tudja, hogy inkább szakmai elismerésen mintsem mély barátságon alapulna, nem járunk össze mint Danival vagy Jóskával, sőt nem is merülünk együtt. Ha valaki azt feltételezné, hogy én szerettem volna vagy erre lettem volna kicsit nyomva, hogy Béla bá nyerjen az hatalmasat téved! őszinte legyek: természetesen azt szerettem volna ha Jóska nyer, de ez sem befolyásolta, hogy adott pillanatban lehúzzam a képét, mert láttam jobbat nála. Amikor a halak életlensége miatt leszavazták a többiek Jóska Best of showját, rögtön elfogadtam, pedig ha nem a barátom kardoskodtam volna, mert szerintem jobb kép, de el kellett fogadnom, hogy nem tű éles kép nem lehet Best of show ezen nem is lehet vitatkozni! Próbáltam kizárni az érzelmeket, persze mivel én is csag egy voltam a 7 tag közül, ezért amúgy sem tudtam volna teljesen a magam értékrendjére fordítani az eredményt. Persze ha akkor tudjuk már, hogy Béla bá az összetett győztes, plusz Marika a kompakt győztes akkor lehet máshogy döntünk, de nem tudtuk! És bár ez furcsán hangozhat, de a zsűrik gyakran tesznek ilyet, hogy egyforma erősségű képeknél próbálják megosztani a győzelmeket, ne egy ember vigyen mindent. Persze ez zsűri függő és persze fontos, hogy két egyenlő erősségű képről legyen szó. Itt ugye a Best of-nál három egyformán jó kép volt. De ezek az emocionális részletei a dolognak, amiket nem is biztos, hogy le kellett volna írnom, de lehet, hogy az sem baj ha látod, hogy mi minden zajlik le egy zsűritag/elnök fejében és mennyire próbálja nem csak szakmailag hanem emberileg is korrektül levezényelni a dolgot.Béla bá onnét tudta mindenki előtt az eredményt, hogy Dániel elment Indonéziába, így sajnos kénytelen voltam vele megosztani az eredményt. Először a Süti (a BOB rendszergazdája) hívott fel, hogy Béla bá kéri tőle a végeredményt a szervezéshez, de ő a tilalmam miatt ezt megtagadta, utána engem hívott fel Béla bá és elmagyarázta, hogy rossz a szitu, de Dani hijján sajnos nem lehet mit tenni. Így Béla bá a lezárt zsűrizés utáni napon megkapta az anyagot, hogy eljuttathassa a megfelelő emberekhez.    
Remélem tisztábban látod a helyzetet, és kérdéseidre megnyugtató választ kaptál,
Előd Laci
19019. Darth-Digilog Ugrás 2015 ápr 10. 12:09  
Bocsánat a szerzőtől, hogy megosztom, de ha ez felvetődött benne akkor lehet másban is, és nem szeretném ha bárkiben kételyek maradnának:


Szia Laci,

Először is nagyon köszönöm, mindenkinek, aki beletette az energiát, hogy ismét lehetett Buvárfotós OB. Elég nívós dologról beszélünk, és ebben a rohanó világban ezt az energiát beletenni az igen komoly feladat, és megbecsülendő!

Viszont van egy adag keserűség bennem, mégpedig azért, mert nem látom , hogy teljesen tiszta lett volna az egész verseny.
Vannak dolgok, melyeket nem tudok hova tenni.

Először is, hogy a Násfay pár miért lett kiemelve mindenki felé?
A következő, hogy hogy lehet szervező egy induló?
Ennek megfelelően az általuk küldött képek helyezéseit sem értjük jónéhányan!
Édesvíz moszat? Békás képek? És hogy őszinte legyek, a Best of show is kérdéses részemről.
Mivel Béla bácsi szervezőként lépett fel, így minden képet ismert, a végén pedig az eredményeket is hamarabb tudta , mint mindenki más. Így az egész verseny anonimitása megkérdőjelezhető.

Nemrég volt egy ETF , amit Te is tudsz, mekkora szarkavar volt. Szegény Danit komolyan sajnáltuk sokan, hiszen mennyivel másabb lett volna, ha egyenesen ő kapja meg az Év természetfotósa díjat, és nem utána adják oda neki "fű alatt"  a helyezést!
Szoval mivel Te voltál olyan kedves és bevállaltad az elnöki posztot, sajnos most neked kell irjak.
Ezért Ne haragudj, és kérlek, ha nem Te vagy az illetékes és továbbítsd ezt a levelet a megfelelő embernek kérlek.
Én ugy érzem, hogy a magyar búvárfotós társadalom többet ér, minthogy emiatt ne legyen több induló 2 év múlva.


Elnézést a kellemetlen levél miatt, nem személyes jellegű , és nem Előd László a támadási pont, csak jólenne tiszta vizet önteni a pohárba.


Üdv
Egy kedve szegett búvárfotós...
19018. Darth-Digilog Ugrás 2015 ápr 10. 12:06  
Mikino! Elég sok időt töltöttem a DC-n képértékeléssel, és kaptam köszönetet is érte, de sajnos több olyat amikor olyanokkal kellett vitatkoznom, akiknek nincs közük a fotózáshoz, de "osztották az észt", és inkább csak sértödőtten támadtak, mint megfogadták volna a tanácsokat vagy a kritikákat. Ha akkor a tanulni vágyók kiálltak volna mellettünk és megkérték volna a kötözködöket, hogy hagyják azokat akik tanulni szeretnének, akkor most más lenne a helyzet. Ne mindig másokban keressük a hibát!

Szerintem a mailek azért nem mentek ki, mert ha olyan "szépen" voltak beküldve, mint a RAW állományok elnevezései, kivétel ZOOK meg Ösember talán (bocs ha valaki még kimaradt), akkor szerintem nem volt aki kibogozza a dolgot. Szívem szerint volt olyan pillanat amikor kizártam volna a társaság nagy részét, mert nem a kiírásnak megfelelő elnevezéssel küldte be a az ellenörző fileokat, ami fél napomba került mire kibogarásztam ezért. Szóval nem baj ha a versenyzők is körülnéznek a házuk táján. Egyébként sajnos pénz nélkül nagyon nehéz szervezni ilyet, én most beleláttam a háttérbe és csodálkozom, hogy a lehetőségekhez képest egyáltalán Béla bá és Dani, hogy meri a bátorságot venni, hogy szervezzen két évente BOB-ot!
18962. Darth-Digilog Ugrás 2015 már 25. 09:34  
Sziasztok! Minden évben összeállunk tizen és előfizetünk az animoto.com oldalra, ahol látványosan lehet összerakni slideshowt néhány mozdulattal. Mivel 70.000 Ft egy évre a dolog, ezért kell ennyi ember, így a tizedéből lehet fejenként megúszni. Idén még két ember hiányzik a létszámhoz, ha valakit érdekel sos jelezze itt vagy mailen nekem vagy telefonon, mert ha betelt nem lehet már csatlakozni.

DD
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2015 Címlapfotó
27. Darth-Digilog Ugrás 2015 már 25. 09:27  
Bunny, nem illik ennyi idő után a volt csajomat még elővenni! És ha asszony is olvassa a DC-t? :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-03-13 A rajtpisztoly eldördült...
7. Darth-Digilog Ugrás 2015 már 14. 11:10  
Elég ha egy kérdés egy utalás módszerét választjátok! :-)
4. Darth-Digilog Ugrás 2015 már 13. 23:56  
Így legalább izgalmasabb lesz. Akinek úgyis kell majd raw-t, meg tiff-et küldenie az már sejtheti, hogy nem áll rosszul a képe, bár még nem jelenti azt, hogy bent lesz az első tízben!
  fórumok / Hírek fórumai / 2015-03-01 A legszebb halraj
7. Darth-Digilog Ugrás 2015 már 02. 00:22  
Köszi! Látom indultok néhányan az OB-n és helyezkedtek! :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18923. Darth-Digilog Ugrás 2014 dec 20. 10:14  
A Tóth Jóskának, meg szerintem a Daninak is van. Összel kipróbáltam a Jóskáét és egész jópofa, nem vészesen rontja a minőséget, a mélységélesség persze tovább csökken rendesen, de jól nagyít csak azután megtalálni a témát az külön feladat. Volt, hogy egy percembe telt mire végre a lencsén keresztűl is megtaláltam a halacskát.
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-11-12 BOB XIII. Pályázati felhívás
1. Darth-Digilog Ugrás 2014 nov 12. 12:07  
És lesz Tengeri Só? Valahol csak eredményt kell hirdetni!?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18877. Darth-Digilog Ugrás 2014 nov 12. 08:38  
Lesz OB, de nem lesz valószínűleg videó.
18865. Darth-Digilog Ugrás 2014 okt 15. 22:06  
Csabika megint belehúzott: http://www.kreativ.hu/cikk/a_100_legjobb_magyar_fotos
18860. Darth-Digilog Ugrás 2014 okt 08. 16:53  
Az alapján amit a rajzfim mutatott, sok hasznát nem lehet venni, mert azért remélem te sem csak a zsiráf nyakát fotóznád magadtól, de jópofa, bár ahogy olvastam kevés mobilon megy és víz alatti fényképezőkön meg asszem nem fut az android. :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-09-22 Tíz éve
10. Darth-Digilog Ugrás 2014 sze 22. 17:03  
Ja! Ha nem felejtem el akkor dobok fel valami képet az alkalomból a Facséra, hogy többen lássák! :-)
9. Darth-Digilog Ugrás 2014 sze 22. 17:02  
THX DC!
Azért nélkületek már tényleg nem sok minden maradna szegény búvárnak a fagyos őszi szelek idején! A télről már nem is beszélve!
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-09-10 DC-RSBH 2014 - az értékelések
22. Darth-Digilog Ugrás 2014 sze 19. 22:33  
Macok! Az 5 képes portfoliómba tudatosan tettem be ezeket a képeket és tudatosan írtam, hogy nem egy erős válogatás. Van úgy hogy az embernek nem megy úgy a fotózás vagy nem talál épp tuti témákat, de akkor is összerak rutinból valami közepes dolgot. A red big eye fish csoport felvétel, Bunny kritkája ellenére egyébként nem rossz kép, lényege a megismételhetetlenség, ami alapja egy jó versenyképnek. Nem gyakran látni tátott szájú halat, főleg nem csoportosan. Tehát ez arról szólt, hogy próbáljunk ritka pillanatokat elkapni. A murénás felvétel lényege, hogy ugyanazokat a murénákat fotóztátok ti is a kis roncsnál, de mindenhol látszott háttér. A világításból talán feltűnt vagy feltűnhetett volna, hogy szemből jön a fény (a muréna feje sötétebb mint a "nyaka"), mert így a roncs nem kapott világítást és a homogén háttér már is megoldott. (persze ez sem gyakori kép, hogy a tisztogató hal ilyen szépen pihen a hal szájában). A világító hasú modelles képnél próbáltam érzékeltetni, hogy a modellel dolgozzunk, ne kapás lövés legyen, ugye itt a gorgónia bevágásába lett helyezve a modell. Nagyon sok képnél csak egy véletlenül arra úszó modellt láttunk vagy csak hevenyészetten volt valahova elhelyezve. A lágykorallos képnél a semmi, érdektelen témából is lehet valamit csinálni ha gondolkodunk hozzáállást próbáltam érzékeltetni, a roncsos képnél pedig a rabszolgavaku illetve a roncsnál is lehet nem belogó búvárral dolgozni képet próbáltam érzékeltetni. Minden képemnek természetesen van hibája, de mindegyiken látszik a tervezés. Nincs olyan portfólió ahol 5 elfogadható képet kaptunk volna különböző témákban, ahol láthattuk volna a szerző sokoldalúságát. Az enyémbe van makró, halraj, nagylátó, nagylátó modellel, roncs. Ezek után Macok te hova tennéd? Sajnálom, hogy ezek nem jöttek le a képekből, szerintem a tudatos fotózáshoz még több gyakorlat kellene a csapatnak és nem a betanult sémákat kellen hangoztatni egy-egy képnél, hanem látni is. Na remélem sikerül egy újabb vitát generálni, mert ebből lehet tanulni!
7. Darth-Digilog Ugrás 2014 sze 17. 21:38  
Hogy érezzétek a törődést, a fotózásilag nem túl erősre sikeredett ugyanolyan safarinkon készült 5 képemet feldobom ide, lehet fikázni! :-)
6. Darth-Digilog Ugrás 2014 sze 17. 21:30  
Zook! Nem tudtam, hogy a tied a portfolió, de a szellem pipahalad verte ki nálam a biztosítékot. Bocsánat, de amiatt a kép miatt még azon is gondolkodtam, hogy dobogóra sem engedem a portfoliót. Csak gyenge mezőny volt, a többieknél még több hiányosságot véltem felfedezni. Szóval az nekem ilyen ff feldolgozásban arról szólt, hogy valami kuka képből Lightroomal csinálok valamit, majd megeszi a zsűri. Én nem ettem meg. Bocsánat. :-(
Bunny! Én nem lövök ha belóg valaki a képbe, és nem lövök ha zavaros a háttér. A Thistlegormon is meg tudom oldani, hogy ne logjón be senki a képbe, pedig ott 100egynéhány búvár szokott lenni. Csak a fotózásra fókuszálok, a képre. Nem merülök, nem akarok mindent látni. Várok ha kell. Ha lövök is zavaros hátteret véletlenül, akkor meg nem küldöm versenyre, kidobom a kukába. :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18750. Darth-Digilog Ugrás 2014 jún 05. 22:30  
Bunny, ha hátrahúzod nem fog így becsillani a lencsédbe, plusz ugye minél hátrébb van annál nagyobb teret fog bevilágítani. És ekkor óvatosan kezdheted kifelé fordítani addig amíg még épp rendesen bevilágítja a kép közepét. Közeli fotózásnál meg nem húzzuk ki messzire a karokat. Próbálgatni kell addig amíg nem tökéletes, és addig amíg nem megy már rutinszerűen, hogy ne kelljen vele vacakolni minden fotózásnál. Én drukkolok neked! :-)
18743. Darth-Digilog Ugrás 2014 jún 04. 21:40  
Ha hátra húzod a vakut?
18735. Darth-Digilog Ugrás 2014 máj 27. 23:26  
Pikk-pakk. :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-04-01 Márciusi végeredmény
12. Darth-Digilog Ugrás 2014 ápr 02. 22:30  
Nem vagyok olyan bátor! Családos ember vagyok.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
18671. Darth-Digilog Ugrás 2014 ápr 02. 22:12  
Kamera kicsit dönt-a nap jobb helyen van, a sügér is kicsit átlósabb.
Picit arrébb a kamera - látszik a másik szem is.
Vakut rendesen beállít - szebb megvilágítás.
Már is jobb lenne. Röviden.
  fórumok / Hírek fórumai / 2014-04-01 Márciusi végeredmény
9. Darth-Digilog Ugrás 2014 ápr 01. 22:52  
írjam meg akkor az igazi véleményemet? :-)
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Sha´ab Sabina

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés